Inlägg

Inlägg som hoover har skrivit i forumet
Av hoover
Skrivet av Azacian:

Var sjukskriven nyligen efter operation, tuggade mig igenom The Wire igen. The classic never fails

Ett sant mästerverk!

Av hoover

Om du kan tänka dig att rucka på din metall fobi, så rekommenderar jag Hanayamas pussel. Finns mängder av varianter och olika svårighetsgrader. Dock är i princip alla av metall. Men har aldrig känt någon metall lukt

Av hoover
Skrivet av anon317915:

FL Studio är väl mest fokuserat på loopar och syntar så då kanske du klarar dig med det interna ljudkortet. Ska du spela in riktigt ljud med mickar också så är det bäst med ett ljudkort som är bra på det och har du en desktop så finns det en uppsjö av kort med olika anslutningsmöjligheter som Pci, Pcie, Firewire, Thunderbolt och USB samt mixers med USB.

Ohm är givetvis viktigt men för att dom elektriska specarna ska matcha så att inget ska gå sönder och har inget med ljudet att göra egentligen. Men givetvis låter det apa om det blir fel.

Problemet med USB mixers är att det ofta är lite krångligt att spela upp och in samtidigt och många klarar bara två strömmar samtidigt så om man är flera som lirar så blir det ändå bara två kanaler in i datorn.

Själv kör jag med externa 8 kanals ljudkort och externa 8 kanals preampar och studiomonitorer för lyssningem.

Det här egentligen inga riktiga studiomonitorer och jag har dom ute i garaget men dom låter mycket för pengarna och i och med att dom är aktiva så slipper du förstärkare.

Lite över 900 kronor med hörlursutgång också om det blir sent så man inte stör nån och dom är av typen obalanserade så dom borde funka bra med datorns ljudkort. Sånt måste man dock kolla upp först innan man köper och också att dom lirar bra med dina lurar.

https://www.djservice.se/artikel/presonus-eris-e3-5

Ok! Tack för svar. Efter mycket läsning av recentioner och liknande så bestämde jag mig för att köpa Fiio 5k pro, som ska vara lite bättre än Fiio10k. Och Lurarna jag köpt ska låta extremt bra med den enligt folk som som kört den kombon, även folk som testat båda och jämfört.

Fick hem lurarna idag och tycker det är grymt bra ljud, så ska bli intressant att se nästa vecka om Fiio5k gör någon skillnad.

Av hoover
Skrivet av ToJa92:

Fick själv hem en E10k förra veckan, kan rekommendera den. Kör den med ett par KRK KNS 8400 (som visserligen "bara" har 36 ohms impedans). Det enda som förvånade mig var att balansen är helt fel på låg volym, så jag har volymen på 50% i Windows för att kunna vrida upp volymen på själva enheten tillräckligt. Tydligen är det bara så det är när jag googlat på problemet 🤷

Ok Jag uppgraderade dock till en fiio k5 pro, som kommer i nästa vecka. Ska bli kul att testa

Av hoover

Tack för alla tips. Kommer definitivt köpa någon typ av förstärkare.

Efter lite forskning funderar jag på att köpa Fiilo 10k.

Den finns för 750:- vilket känns lagom, och enligt specs är lurar mellan 16-150ohm rekommenderade till denna.

Av hoover

Behöver jag ett externt ljudkort för bästa ljudupplevelse?

Hej!
Jag är rätt ny på det här med ljud och har några frågor.

Jag har börjat leka en del med musikproduktion i FL studio, och blivit mer intresserad av ljud och att det ska låta bra. Jag har beställt ett par sennheiser 560s, som drivs med 120 ohm.

Vad jag förstår så klarar min PC av att driva dom, men kommer jag få ut bästa möjliga ljud?

Om jag behöver ett externt ljudkort, vad ska jag satsa på rent prismässigt? Kan tänka mig att lägga ca 1000:- men vill komma undan så billigt som möjligt, samtidigt som jag vill ha ut max utav lurarna.

Kom med tips 😃

Mvh Mattias

Av hoover
Skrivet av snajk:

Benify har ofta riktigt bra rabatter på Samsung, men just nu är det inget som passar perfekt in i din budget på 75 tum. De säljer ut förra årets modeller nu (det står till sista mars men sidan är uppe fortfarande så de går nog att beställa) men det är mestadels dyrare apparater kvar, med 8K och så som kostar rätt mycket trots bra rabatt. Sen har de årets nyheter men de är inte så billiga än då de inte ens har släppts ännu. Exempelvis, den närmast dina krav och budget, 75'' Q60A för 15590. Svårt att veta hur bra de är dock när de inte är släppta än, men om tidigare års trend fortsätter så borde Q60A vara snäppet under dagens Q60T i bildkvalitet men inte funktionsmässigt. Sen är det ju också omöjligt att veta om det är ett bra pris eller ej då de inte finns någon annanstans ännu.

Tack för svar!

Man kanske ska avvakta lite tills de nya modellerna har släppts och se? Kanske sjunker priserna lite då på 2020 års modeller?

Just nu lutar det åt en 65 tums Q90T.

Av hoover
Skrivet av Ibymafayhas:

Skulle säga att skillnaden är relativt stor mellan Q70T och Q80T, då motsvarar ändå Q80T ungefär en Q70R från föregående år som var instegsmodellen. Den största bristen är frånvara av local dimming (svart blir "grått" i filmer mm bekymmer), är film inte prioriterat så lär du inte förlora allt för mycket sömn över frånvaron dock.

Att bara kolla reviews är inte helt lätt, vet inte hur det är med dessa modeller men flertalet reviews är på amerikanska versioner som kan vara bättre eller sämre än motsvarande europeisk. Skall inte vara lätt som köpare

Lite mer info nedan.

https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/glonop/there...

Ok, tack för tipsen! Jag ska fundera lite till. Just nu lutar det år en Q80, men jag får se. Helst skulle jag vilja ha en 75 tums, men blir så mycket dyrare då. Beslutsångest!

Har läst på om TV:s hela dagen och som du säger, det är fan inte enkelt att vara köpare

Av hoover
Skrivet av Ibymafayhas:

Jag hade gått ner i storlek eller upp i budget då Q70 är en sämre modell (skulle tveksamt kalla den medelklass då Samsung sänkt specifikationerna var år). DU behöver upp till Q80 (22000) för Samsung eller kolla på XH90 från Sony (18000).
Har du Benify så kolla där då Samsung kört utförsäljningar titt som tätt med bättre erbjudanden än vad som hittas i handeln.

Finns en bra guide för olika storlekar här med alla plus och minus.
https://www.avforums.com/threads/new-my-best-value-tvs-2020-2...

Tack för svar!
Har kollat runt en del och funderar lite på att eventuellt gå ner till 65 tum, och satsa på en Q80 istället, men är fortfarande lite fundersam om det är värt det.

Enligt några reviews så är den största skillnaden på Q70T och Q80T, att Q80T har bättre ljud, att den kan ses från en bredare vinkel, har bättre svärta, och mindre reflektion ifrån ljus.
Jag tänker dock använda en soundbar, så ljudet är mindre viktigt och vinkeln spelar ingen roll då vi bara är två i hushållet. Reflektioner kvittar med, då jag kör mörkes gardiner.
Så frågan är om det är värt de extra pengarna.

Av hoover

Vilken TV ska jag köpa?

Jag har tänkt att köpa en ny TV, då min gamla från 2009 börjar bli till åren.
Jag är inte så insatt på TV apparater, men vill helst ha en Samsung, då jag är mycket nöjd med min gamla Samsung som hållit länge och bra.

Vad är det viktigaste att titta efter?
Jag nöjer mig med 4k upplösning och vill ha så bra bild som möjligt för den peng jag har tänkt att lägga. Jag bryr mig inte om ambilight, 3D eller andra "flashiga" funktioner. Jag vill helt enkelt bara ha en funktionell TV, där en bra bild är det viktigaste.

Den här funderar jag på att köpa https://www.webhallen.com/se/product/325503-Samsung-2020-75-Q...
Enligt Sweclockers TV guide så ska den ligga i Samsungs mellanklass utbud, vilket känns ganska så lagom.
Kan den vara ett bra köp?

Min budget är max 15 000:- Och jag vill ha 75 tum. Snälla kom med tips och råd!

Av hoover
Skrivet av str8forthakill:

Med tanke på att det är en pre-built OEM dator bör du reklamera den till Webhallen i första hand. Börjar du peta runt för mycket kan ansvaret för defekten pekas på dig som konsument.

Det du kan, och bör göra, är att köra en fullständig återställning, dvs att formatera om datorn och installera om Windows. Tar ca 20 minuter och sedan vet du direkt om det är mjukvara eller inte. Eller så kan du rycka i håret i dagar och installera/avinstallera/ominstallera diverse mjukvaror.

Gjorde en ren nyinstallation av windows och det löste problemet.

Tacka alla för all hjälp och alla svar.

Av hoover
Skrivet av hoover:

Aha återförsäljaren.

Av hoover
Skrivet av Stan Carley:

Kontakta ÅF asap du ska inte behöva ominstallera en helt ny dator.

AF?

Av hoover

@twit: Ja, det får nog bli en ominstallation.

Av hoover
Skrivet av anon5930:

Vissa påstår att man bara behöver en kärna, din dator är optimal nu!

Nej, normalt folk vill självklart använda mer än en kärna. Nu var det längesedan jag grävde i UEFI på ett Intel-system men ska gå att välja hur många kärnor som används. Men om du nollställt så borde det alternativet vara avaktiverat med.

Någon med matchande hårdvara som känner igen inställningen? Med min gamla 6700K gick det att välja mellan all core och single core. Och var inget överklockningsaktigt utan en lösning för att ställa in hur många kärnor som används.

Okej. Ja det finns ju så man kan gå in på "system config" Och där välja. Dock så finns det bara en kärna att välja på. Häromdagen när jag var där inne och tittade, så kunde jag välja upp till 16.

Av hoover
Skrivet av Techyo:

Det är ett runt silvrigt platt batteri. Det är inte alls risky så länge du vet vad du letar efter. Sök upp "Cmos battery" så vet du.

Jag lyckades reseta BIOS, men ingen skillnad. Körs fortfarande med bara en kärna.

Av hoover

@Techyo: Ok får göra ett försök

Av hoover
Skrivet av Techyo:

Du tar bort cmos batteriet från moderkortet och väntar ca 15 min. Sedan sätter du tillbaka den och sätter igång datorn igen, borde göra tricket. VIKTIGT: Se till att elkabeln som går in i PSU'n är utdragen innan du gör något.

Ok, vet itne ens vart batteriet sitter, men får kika på det. Låter lite risky bara, är nybörjare på sånt här :/

Av hoover
Skrivet av Wasp:

Klicka nere till vänster vid windows loggan

Skriv: msconfig

Systemstart

Avancerade alternativ

Kolla så att inte något är ibockat där.

Har kollat där, och det märkliga är att där finns bara EN att välja på kärna. Så kan inte ändra något

Av hoover

@Techyo: Ok, hur gör jag det?