Inlägg

Inlägg som gibbon_ har skrivit i forumet
Av gibbon_

Slog mig just att mina favoritserier just nu handlar båda två om en västlänning som hamnat i smeten av maktspel i Japan.

Shogun överglänser sin brillianta föregångare från 80-talet, och säsong två av Tokyo Vice lyckas leva upp till första säsongens succée och lite till.

Tror båda är baserade på böcker också.

+1 för Resident Alien som just nämndes också.

Av gibbon_
Skrivet av vinylens:

äntligen någon som förstår vart russin ska vara i en lussekatt så man kan plocka bort dom om man inte vill ha dom.

Ursäkta men var annars sätter man russina? Menar du att man kletat ner dem när man blandat degen? Också vilket typ av monster petar bort russin från lussekatten!?

Av gibbon_
Av gibbon_

En gång när jag var yngre och dummare och reste asien så blev jag bedragen på drygt 300kr i Shanghai. I kort så kom några upp och bad mig ta en bild åt dem, de började prata och var artiga, föreslog att jag kom med till någon te-ceremoni.. och ja det är så uppenbart det kan bli egentligen.

Jag minns att jag hade läst om liknande händelser och tänkt hur kan någon ens falla för det. På vägen dit började jag inse att något inte stod rätt till, men även att jag inte hade mycket av värde på mig så fuck it. I slutändan kom notan som var väldigt hög såklart. Jag hade vetat ett tag vad de höll på med och spelade med, så när jag inte kunde betala "min del" röck jag på axlarna och konstaterade att det var allt jag hade såatteh.. deal with it typ.

Jag kunde ha lyssnat på den där rösten som sa att något inte stod rätt till, och det har jag gjort vid tillfällen senare i livet. Men den här gången blev det en liten upplevelse istället, och på vägen tillbaka till mitt hostel var jag ärligt talat mest imponerad över hur skickliga de var på att övertala mig som annars är ganska skeptisk till allt.

Lärdom: Lyssna på din inre röst om den säger att något inte är som det ska. Bara vänd rygg och bry dig inte om att förklara dig för någon. Vidare, när man reser och utforskar är man naturligt väldigt öppen, och det leder ofta till roliga stunder, men det är även vad folk som dessa tar till vara på.

Av gibbon_

Brian Regan, Pete Holmes kanske.. skulle inte lägga Shane Gillis i samma kategori men vill inte minnas att hans senaste special var särskilt vulgär heller. Bästa på länge oavsett.

Av gibbon_

P1 över efter knappt 10min Hoppas Sainz är ok.

Av gibbon_

Kan inte vänta på mer flash och mindre substans än orginalet!

Av gibbon_
Skrivet av jreklund:

Den automatiska plockar bort en ip-address från att nå servern i 10 minuter. Jag kunde dock inte se att några av dina 10 senaste adresser var blockerade. Detta är ett nytt skydd sedan bytet i augusti. PM:a mig gärna den IP-address du har när det inträffar igen, ifall du inte alltid är inloggad vid det tillfället.

Förståt, då är det väl något annat för min timeout varar inte längre än 30s mätte jag ut just nu. Oh wells.

Av gibbon_
Skrivet av jreklund:

[...]hamnar de servrarna på en blockeringslista. Antingen temporärt (automatiskt),[...]

Aningen långsökt, men undrar om detta påverkar mig.. jag skapade en tråd för länge sen om hur svårt det var att ladda sidan, och det har varit absolut hopplöst de senaste veckorna. Varannan sidladdning resulterar i endlös laddning som bara sinar ut i inget. Kan inte göra något åt saken under tiden. Ladda i ny tabb eller annan browser gör inget åt saken.

Hur långt varar en sådan här temporär block?

Av gibbon_

Tydligen är den här typen av "smart oven" eller "air fryer oven" den nya grejjen att ha i köket.. Snabbt, skaffa nu, var först på gatan med denna nya hippa produkt!

Av gibbon_

Gäsp

Av gibbon_
Skrivet av Sarato:

Låter fruktansvärt. Vad var det som hände?

Ah inget egentligen, det var bara riktigt jävla tråkigt att vara där. Helt grön, uppenbart ganska kass på vad det nu var jag var där för att göra, och behövde nu sitta och brottas med CryEngine2, som inte är den skönaste kodbasen heller har jag nu med mer erfarenhet fått lära mig. Alla inklusive min handledare var för upptagna med sitt eget för att ge någon vesäntlig hjälp, så kände mig ganska utanför. Menar inte att snacka skit om någon dock, de var trevliga när det väl var något att diskutera och jag var inte den mest utgående personen heller.

Så nej, ingen juicy story om hur jag blev misshandlad eller nå. Var som sagt bara riktigt jävla depp på skiten jag behövde göra och hur isolerande hela upplevelsen var.

Av gibbon_
Skrivet av Vethut:

"Nära hälften av de anställda på spelföretaget Mindark i Göteborg sägs upp.

Ush, där utförde jag mitt examensarbete för en jäkla massa år sen.. Hemsk tid, det ställde helt om mina tankar att jobba i spelbranchen. Mitt främsta minne är hur jag brukade gå på toa bara för att stå där och stirra i väggen ett tag.

Av gibbon_

Minnena från Paradis ~20 år sen är absolut bättre, men samtidigt var hälften av lådan oätbart. Idag finns det ingen bit jag direkt ogillar, men chokladen över lag känns mera B. Jag undrar hur mycket båda de åsikterna färgas av en idag mer "sofistikerad" palett.

En sak vi alla borde kunna hålla med om är att variationen var ändå rätt dålig förr i jämförelse.

F noisette och trilling

Av gibbon_

Kanske "working holiday" (feriearbete??) är något att kolla upp. Finns säkert många guider där ute som beskriver hur man tar sig väga. Har man en liten buffer kan man möjligen göra det så simpelt för sig att man bara anländer med rätt visum och börjar knacka dörr för något barjobb eller så.

Edit: exempel

Av gibbon_
Skrivet av tomas1976:

Då tar vi den här något beskurna bilden.
<Uppladdad bildlänk>

Antarctic Adventure? Ser ut att kunna vara en annan variant än NES-versionen jag är bekant med, men det var dit tankarna gick.

Av gibbon_

Kom just hem ifrån att se Oppenheimer. Jag var ganska berädd på att bli uttråkad, och räknade med att kanske tom lämna halvvägs igenom då jag har svårt för att sitta still så pass länge, men den höll mig intresserad från början till start trots larvig casting. Cillian ftw dock.

Av gibbon_

https://swec.mths.se/glc200.jpg

Hämtade upp ny bil igår, en GLC200, 2020 model. Lite av ett steg upp från min tidigare Camry från 2001. Behöver något mer familjevänligt om några månader.

Av gibbon_
Skrivet av Flutters:

Lättast är att helt enkelt bara hälla det man dricker på maten så gör man båda samtidigt.

En man av kultur

Av gibbon_

Trött på min Apple Watch som jag ändå inte använder någon smart funktion från annat än när jag är ute och springer eller cyklar, men känner mig naken utan något på armen. Så då fick det bli något lite simplare och stiligare!

https://swec.mths.se/gshock.jpg

Edit: Glömde mitt andra inköp av större (sentimentalt) värde från nu i veckan:

https://swec.mths.se/shodan.jpg

Klockan var egentligen lite för att fira förtjänsten av ovan. (Shodan från Kodokan)