Inlägg

Inlägg som gibbon_ har skrivit i forumet

@GLaDER: Din OP beskrev mig på pricken, ända upp till slutet och var vi tar oss härifrån! Jag har inget vidare intresse av att skaffa mig en espresso-maskin hemma. Känner jag mig för en espresso-dryck finns det gott om bra cafeer runt om mig, och hemma föredrar jag ändå en pour over 9 gånger av 10. Mer sannolikt slänger jag pengar på en ordentlig kvarn någon gång framöver.

Något jag inte helt hade väntat mig var att jag fick upp ögonen lite grann för min moka pot nyligen. Pga ny spis har det blivit väldigt lätt att få en konsistent utmärkt kopp, som jag sen toppar upp med vatten för att få något av en ghetto-americano.

Röm 👍

Skrivet av zaibuf:

Du får ju räkna bort skatten, fakturera du 1000kr/h får du inte ut 1000kr i fickan.
750kr/h exl. moms är rätt så standard som konsultbolag tar för uthyrda konsulter.
Googlar du lite på löner så ser du att det normala spannet ligger mellan 750-1000kr för en som arbetat i ~10 år.

Fast du sa väl att han fakturerade 80-90.. 750 exl moms skulle väl knappt räcka till typ 45k netto om man var egen, dvs om man inte arbetar 5 dagar i veckan hela året ut. Än mindre netto om man går via konsultbolag, får man anta.. Nåväl, det finns väl en dedikerad tråd för löneprat.

När jag började på Chalmers back in the day (2006) kunde man få förtur på SGS om man kom långt ifrån Göteborg, är det inte så längre?

Skrivet av kalibervit:

Jag behöver skapa ett app och vet inte vart jag ska vända mig riktigt och tänkte om det är någon som har något råd där man antingen kan köpa färdiga "appmallar/hela appar eller skapa egna appar från grunden.
Ska endast använda mp3-format, mer åt poddcast-hållet och kan tänka mig betala några tusen om företaget i själva är seriösa med en viss snabbhet då det är lite smått akut snart eventuellt.

Har en tand som värker, kan någon rekommendera en sån där tång man tar hand om det med .. har lite fickpengar annars ifall någon seriös kan ordna det åt mig pronto

Taket föll in inatt, vilken hammare är det jag behöver? Har en hundring eller två annars ifall någon kan komma och fixa.

Bilen går inte igång, hur bygger jag en ny?

Denna ständiga brist på respekt för mjukvaruutvecklare.. Förstår att det är inget illa menat, men finner det "lustigt" hur folk tycker och tänker att "det är väl bara att in och klicka lite va." Vissa jobb ser väl helt enkelt enklare ut än andra, och har man ingen aning om vad som pågår så antar man att inget tar plats öht.

Skrivet av medbor:

En apputvecklare tar ca 1000kr i timmen

Jag ser ofta den här siffran slängas runt, är det verkligen så eller är det en enkel siffra att dra till med bara? Och tar folk samma avgift vare sig de kör eget eller går via konsultbolag som såklart tar sin cut också? Kör man eget skulle det väl motsvara en netto-lön på typ 60k+.

Ansvarsfullt

Platt platt-TV Efter över fyra år utan TV är det rätt skönt att ha en igen. LG OLED65CX fick det bli, efter råd-tagande här på forumet!

Fick även hem en madrass idag, men det är mindre kul att ta bild på. Även det skönt att ha (en riktig av) för första gången på länge!

@Mighty Mic: Det där med att detta virus skulle ha någon slags säsong har man väl gett upp på för länge sen? Att "det är ett virus och därför beter sig som ett sådant" håller inte riktigt upp.

KuCoin är väl rätt kända för att plocka upp bottenskrapet innan de kommer in på större börser.. OT men gör du något annat om dagarna?

Köksbös! Scanpan till vänster, Fissler på "grytan" och Lodge på lilla stekpannan.. Nu ska man bara lära sig laga mat också.

Gyro av lam med tzatziki Nära nog väl?

Jag upplevde samma problem i helgen. Har en ny lägenhet och noll möbler, så behövde plocka en hel del för att komma igång med lite inredning. Fick planera väl och flänga runt mellan olika lager för att få tag på det jag behövde.

@bubbelbabbel: Jag har haft samma känsla sen långt innan covid. Börsen verkar totalt frånkopplad från ekonomin i stort. Jag har väl lärt mig att ignorera den känslan över åren..

Just nu, om någon så okunnig som jag får spekulera, har det väl en del att göra med att index osv till stor del följer de större företagen, och dessa klarar sig ganska väl trotts covid. Sen är det väl så att kanske framför allt USA trycker pengar som aldrig förr. Min tanke är att börsen nu delvis används för att "shorta" FIAT istället för att "longa" företag. (svenska för dessa termer tack?)

Ni som har tre skärmar bredvid varandra, hur stora är era skrivbord? Är på gång att beställa ett nu men vet inte om jag borde dra till med 180cm som låter jäkla stort eller om jag bör nöjja mig med 150cm.

Möjligen använder du en produkt/service som kan utnyttja dessa APIn också. Tex om du har någon tracker så kan den möjligen automatiskt hämta information om de trades du gör på din exchange, om du tillåter detta. Detta sker då via ett API, men det är inte något du behöver tänkta på mer än när du sätter upp access för detta.

@AplAy: Efter 4 år+ har man lärt man sig att bara nicka och le åt denna typ av bs Maten var spektakulär!

Skrivet av deltascu:

Aha, det är Japan du är i. Ja, det ät väl inte direkt torrt där heller så här års... (kanske beror på var man är i Japan)

Ursäkta förvirringen, flyttade för några veckor sen. Bilden togs när jag fortfarande bodde i Tokyo! Och där är det ordentligt fuktigt särskilt om sommaren.

@Frispel: Tror nog det hade mer att göra med att lugna nerver och se ut som att man gör något. Mycket skådespeleri i Japan.