Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet
Av Hejss
Skrivet av klein:

Var inte Kustartilleriet ett eget vapenslag? Vad menar dom med att försvarsmakten bildades 1994? Dom byte namn ifrån Krigsmakten 1973..Hade handdukar det stod Krigsmakten. ( Mycket bättre namn )

Kom med lite rolig förkortingar istället

SOLIS ( Så Ondlädligt lågt Innan Slutet )
BASSE ( Behörig att se Solisar exicsar )

Kustartilleriet var tillsammans med flottan marinen. Idag består Marinen av flottan och amfibiekåren

Av Hejss
Skrivet av Vernt:

Lilla Napoli har ett tips om detta som jag testat, köra den på ett papper och sedan när botten blivit lite gräddad (typ efter 1 minut, men man får ju testa sig fram) så drar man ut pappret och puttar av pizzan. Jag upplevde att det resulterade i en bra botten.

Jag har gjort likande. Brukar klippa pappret i formen av ett pingisracket och dra ut efter en liten stund. Har man väldigt varm ugn funkar det dock inte då pappret förkolnas

Av Hejss

Någon som provat att förvärma stålet på induktionshällen innan man stoppar in det i ugnen?

Jag provade lite kort och stålet blir ju snabbt varmt på det sättet men gör det någon skillnad och är det praktiskt?

Av Hejss
Skrivet av DasIch:

Alonso borde lära sig av Checo. Abu Dhabi när Checo höll tillbaka Lewis var mästerligt utfört.

Alonso gjorde ju ett fantastiskt bra jobb med att hålla tillbaka Lewis i Ungern för alpine. Men denna gången gick han över gränsen

Av Hejss

Jag tycker verkligen att RB måste fundera på Riccardos framtida roll. Fattar inte att man inte ger Lawson en plats när han visat vad han kan och Riccardo gång på gång inte kan utmana Tsunoda.

Av Hejss

Jag hade gärna sett det här i simulator-racing. AI i simracing har inte samma fysik som ens egna bil har eftersom att det är för tungt för en dator att räkna ut simuleringen för alla bilar samtidigt. Om man kunde ha den här AI:n att köra de övriga bilarna från andra datorer på nätet så skulle alla lyda under samma fysiska lagar och race mot AI skulle kunna bli betydligt bättre än vad det är i dagsläget.

Av Hejss

Jag har hört ett rykte om att dramat Formel 1 även ska innehålla någon form av racing, någon som vet något om det?

Av Hejss
Skrivet av Sysop:

Jag skulle inte ha något problem med hur det var innan butikerna kom, man köpte enskilda applikationer från respektive tillverkare.

Jag tycker att butikerna är bra, att man kopierat linux-konceptet tycker jag var helt rätt val. Det borde dock finnas som alternativ att installera själv från en fil precis som i android.

Av Hejss

Även om jag är för fri konkurrens så tror jag att det kommer bli sämre med flera olika butiker, precis som spelmarknaden blivit väldigt spretig när fler butiker tagit sig in brevid steam.

Jag hade helre sett att det fanns en butik som styrdes av ett gemensamt konsortium ungefär som usb-standarden fungerar.

Av Hejss

Jag brukar vara noga med att kolla när min prenumeration går ut och bara köpa nytt efter det. Ibland kan man lyckas pricka in ett uppehåll i kalendern och på så sätt skjuta fram startdatumet hela tiden. Min nuvarande prenumeration räcker till någon gång i april och sedan när den går ut så förnyar jag inte förrän nästa race. Gör man det tillräckligt länge kanske man kan spara in ett års prenumeration

Av Hejss
Skrivet av R a y b a n 2022:

Hey Boys'en.....och ni "gammel rävar" som nöter Msfs 24/7 i era burkar.......

Det finns ju en hel del Navi-program att köpa in sig på! -Vilket är det vanligaste? Och bästa programmet för Msfs 2020?? För och Nackdelar? (Om jag nu skulle betala för ett?)

Sedan finns det ju en hel del *Gratis program för Navigering?? ( Gratis e' ju gott! Sägs det ju ) -Vilket är det bästa Gratis programmet? Att ladda ner.... Jag är lite "Beginner" på flygsim....så jag hade väl inte tänkt betala för Navi program så här i början iallafall. Utan det får komma lite senare......... med tiden.

Tack på förhand

Bästa gratisprogrammet är little navmap
https://albar965.github.io/littlenavmap.html
Trots sitt väldigt gamla användargränssnitt så är det väldigt bra. Krävs att man läser på lite om hur man använder det. Finns guider på Youtube

Av Hejss

Om du just börjat med din racingrigg, såsom du skrev i din andra tråd så tycker jag att du bör fokusera på att använda den och bestämma dig för om det här är något du vill fortsätta med framöver. Vissa saker kan vara kul i en månad och sedan slutar man eller så utvecklas det till en långvarig hobby.

Jag tycker att du ska spara pengarna för tillfället och använda det du har. Risken om du köper något halvdant VR-headset är att du snabbt inser att det är kul men inte tillräckligt bra, det kommer bara leda till att du uppgraderar kort därefter och har slösat pengar på undermålig hårdvara.

Jag skulle säga fortsätt med racingen någon månad eller två innan du drar iväg och börjar spendera massa pengar på nya prylar. Hur kul det än är med prylar

Av Hejss
Skrivet av evil penguin:

Jag tycker också att The Race är en av de bättre när det kommer till analyser.

Jag tycker att P1 with Matt & Tommy gör en bra podcast om F1. Det är kankse inte några jättetunga analyser utan mer av typen "Två F1 nördar pratar om senaste racet/händelsen" kan vara kul att lyssna på då dom ändå har rätt bra koll men oftast pratar ur en åskådares perspektiv istället för en sportjournalists perspektiv.
https://www.youtube.com/@mattp1tommy/featured

Driver61 kan också vara värd att kolla på, han fokuserar inte bara på F1 utan racing generellt. Han är också en tidigare racingförare men inte i F1
https://www.youtube.com/@Driver61/featured

Nico Rosberg har en egen kanal men han lägger tyvärr inte upp speciellt mycket längre. Han har ju en unik insikt i F1 vilket kan vara intressant. Man kan alltid kolla hans genomgångar av banorna från tidigare år vilket kan vara kul för att förstå den aktuella banan. Man får dock sortera lite då många videos är med av Vlog typen.
https://www.youtube.com/@NicoRosberg/videos

Av Hejss

När du säger rigg, menar du då att du vill ha en dedikerad rigg för att montera ratt, pedaler och skärm eller syftar du på din dator?

Jag kan säga att 16 gb i ram borde räcka, du kommer inte märka någon skillnad på att gå till 32gb.
Med tanke på det grafikkort du har så tycker jag att du inte ska satsa på något mer än 1080p skärm då det kan bli ganska tungt att dra runt högre upplösning i rimlig fps.

Kan rekommendera att köpa Assetto corsa med alla dlc, det brukar reas ut regelbundet för någon hundring eller två.

Av Hejss
Skrivet av Larsp777:

Jag har efter en lång tids frånvaro börjat titta på FS igen.

Köpte tidningen PC-pilot och blev intresserad.

Har ni några tips för en nygammal nybörjare?

Vilka grafikkort har ni? Har ni någon speciell joystick?

Så något om interiören på en flygplats, hur fungerar det? Kan man lämna flygplanet eller hur gör man?

Man kan väl inte strida men flyga stridsflygplan?

Grafikkort, jag använder ett 4090 men det är verkligen inte ett krav, använde tidigare ett 3070 och det funkade fint att flyga med. Du kan förmodligen klara dig med lite sämre än det också, men ju bättre grafikkort desto bättre rullar det ju. Kan vara bra att tänka på att CPU har ganska stor inverkan på FS2020, jag använder en 5800x3d, x3d tekniken i processorn ger väldigt bra skjuts till prestandan i FS2020.

Du behöver ingen speciell joystick, man kan klara sig på en xbox-kontroller eller liknande handkontroll till en början men det blir såklart lite roligare och mer precis kontroll med något bättre. Kan vara bra att fundera på vad du vill flyga om du tror att joystick eller yoke är bäst för dig. Honeycomb och turtlebeach är två märken som kan vara värda att titta på men det finns en uppsjö av andra märken som också är riktigt bra

Det finns vissa moddar som låter dig gå runt på marken. Annars finns en inbyggd funktion i FS2020 som kallas drone cam. Det är kort och gott en kamera som du kan flyga runt med som du vill och titta på saker.

Det finns stridsflygplan som man kan flyga runt i. Jag vet att minst en helikopter (H145) har fungerande vapen såtillvida att du kan skjuta dom men vapnen har ingen effekt på vad dom nu träffar.

Skrivet av R a y b a n 2022:

Go' Morgon.....

Jag är nyfiken på hur många? Svenska användare flyger Microsofts flight simulators? Finns det någon siffror på det?

Så vitt jag vet finns ingen statistik men det är en hel del svenskar som flyger i Sverige om man använder Vatsim iallafall.

Av Hejss
Av Hejss
Skrivet av Freezer64Pro:

Ferrari vill inte att Hamilton ska slå Schumachers rekord. Med tanke på hur illa Ferrari har skött depåstopp och strategier ser de här en chans att sabotera Hamiltons chanser.
Bara en teori, bland alla andra teorier som florerar.

Det sägs att en ingenjör från mercedes blev rekryterad av Ferrari. Denna ingenjör var omtyckt av Hamilton och dom hade samma uppfattning om hur bilen borde utvecklas men Mercedes valde en annan riktning för bilen.
https://racingnews365.com/key-factor-behind-hamiltons-mercede...

Av Hejss
Skrivet av Choffe:

Intressant, jag saknar inte Viaplay-gänget för fem öre. Tyckte det var VM i att inte ha ens nästan koll på vad som händer på banan, och konstant upprepande av de basala reglerna. Snällt mot nya tittare, men 15 race in i säsongen? Sky-kommentatorerna all the way!

Jag har alltid tittat på f1tv men inför Abu Dhabi så mötte jag och sambon upp med några andra F1 intresserade på olearys för att se sista racet tillsammans. Första gången jag hörde de svenska kommentatorerna men det kändes som att dom somnat redan innan racet börjat. När racet startade så var det som att dom inte märkte det överhuvudtaget och även när det var full kamp mellan två bilar så var kommentatorerna helt tysta.
Nä, blev inte alls sugen på viaplay. Jag gillar F1TVs egna kommentatorer, Sky tycker jag är för britt-kramande men det är ju rimligt när deras publik i första hand är britter.

Av Hejss
Skrivet av Joppis:

Fast det är inte inför kommande säsong utan nästa som de där ryktena handlar om.

"Hamilton ska enligt källorna köra kommande säsong med Mercedes innan han ersätter spanjoren Carlos Sainz i det italienska stallet. Mercedes teamchef Toto Wolff väntas informera om övergången senare under torsdagen."
Källa:Omni

Jo jag är medveten om det, finner det ändå märkligt om man ser det ur "chansen-att-vinna"-perspektivet då Ferrari inte har varit bättre än Mercedes.

Skrivet av DasIch:

Sky Sport rapporterar det som att det redan är klart, samtidigt som Mercedes inte har kommenterat något.

Jag hoppas Kimi kommer tillbaka i 2005 års form.
https://youtu.be/Kw2bWfsiGns?si=RTFi4tFXonzRv4be

Enligt BBC skall Mercedes ha ett möte 15:00 svensk tid och informeras om ändringen

https://www.bbc.com/sport/formula1/68163799

Av Hejss
Skrivet av benonikenobi:

Vågar knappt skriva det här för det är väl bara rykten, men det står om det på många sidor just nu. Blir intressant om det faktiskt stämmer och kontrakt skrivs 🙄

Lewis till Ferrari 2025?

Om Lewis går till Ferrari, vem tar hans plats hos Mercedez??

Låter märkligt att han skulle byta nu. Mercedes gick ju rätt bra i slutet av säsongen och Ferrari har ju inte varit bättre än Mercedes. Enda anledningen som jag kan se att byta är väl känslan av att ha kört för Ferrari innan karriären är slut, verkar vara en dröm för många förare.

De troliga ersättarna borde väl isåfall vara Alonso, Sainz eller Piastri. Jag tror dock att redbull har ögonen på Sainz om inte Riccardo hittar sin gamla form. Alonso känns mest trolig i det här fallet tror jag, att få köra i ett toppteam igen är nog något han inte kan tacka nej till.

Mindre tänkbara förare skulle vara Zhou och Albon men jag tror inte att dom har tillräckligt hög nivå för att Mercedes ska överväga dom.