Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet

@Ister vissa personer har nämnt att det släppt efter en kort tid när kortet varit varmt ett kort tag men du ser inga sådana tendenser?

Jag la också en röst på .net
Detta eftersom att jobba med spel lätt kan döda intresset för att spela själv. Nu ska jag poängtera att jag inte själv jobbat med spelutveckling men jag skulle heller inte vilja göra det eftersom att jag gillar att spela men det finns risk att man helt enkelt inte har någon lust när man jobbar med det hela tiden. Dessutom förstör det lite av nöjet med spel eftersom man kan se lite "bakom kulisserna" och förstå spelets mekaniker bättre vilket gör att man inte blir lika uppsvept i spelupplevelsen.

Skrivet av Ister:

Det är ju även skruvarna över gpu die som är för lösa enligt Asus.
Går dessa att skruva åt hårdare eller är det nya skruvar där ochså som behövs?

Ska bli intressant att kolla mitt kort i morgon.

Info från asus https://rog.asus.com/articles/gaming-graphics-cards/notice-th...

Dokumentera gärna med bilder på hur det ser ut och om du gör någon eventuell åtgärd

Skrivet av ropps:

Jag mailade ASUS och de svara att jag skulle lämna in det till Elgiganten och utnyttja garantin för att få skruvarna utbytta. Det kommer jag inte att göra. Jag tänker lämna tillbaka kortet och begära pengarna tillbaka. Detta är andra köpet som involverar både Asus och Elgiganten som har strulat. Kommer hålla mig ifrån båda framöver.

Öppnade du ditt kort och verifierade att det var felmonterat? Jag tänker att man kanske skickat tillbaka en större mängd kort till asus som nu åtgärdats och skickats ut igen.

@AplAy: Tack för en underhållande tråd. Ringde bolagschefen till dig om denna "fantastiska" plan?

Måste fråga: Du har väl sett till att teckna ett elavtal? För om du bara flyttar in och börjar använda elen så hamnar du på ett tillsvidareavtal som är otroligt mycket dyrare än de ordinarie abbonemangen. Kolla så att du inte har ett sådant.

För information så finns det i dagsläget inga grafikkort som stödjer hdmi 2.1
Det kan således vara värt att vänta lite om man tänker koppla in datorn till tvn

Skrivet av Streptocarpus17:

Din morsa är tyvärr inte ensam om detta...idag blev min morsa kontaktad av en person från samma "bluff-grupp"...."ditt personnummer har använts för att beställa 2 laptoppar och en smartphone"...samma land dvs Polen och han skulle spärra personnummret... Morsan blev så upprörd(typ "åskmoln") att hon "glömde" namnet på "företaget" men hon kände igen det när jag visade det du hade skrivit...hon hann tillochmed kontakta sitt försäkringsbolag som i sin tur sa de skulle hjälpa henne om de kom några eventuella räkningar...

@Hejss:

Tack för att du delade med dig! Försökte dom få någon information eller sälja något till henne?

Skrivet av Jumpcut:

Detta tror jag också på. Ett "bra" sätt att sälja sin tjänst.

Min mor sa till dom när dom sa att dom bara kunde spärra hennes personnummer i tre dagar "och nu säljer du alltså en tjänst för att skydda sig mot det?"

Möjligtvis så blev dom avskräckta av det

Skrivet av Coca:

"Kunde bara blocka hennes personnummer i 3 dagar till" och vad händer sen?

Det framgick inte så tydligt vad som skulle hända. Min mor frågade tyvärr inte den frågan rakt ut.

Tack för svaren, enligt min mor bad personen inte om mer uppgifter eller att hon skulle logga in någonstans, min mor är lyckligtvis rätt vaksam på såna här saker men hela grejen är rätt skum.

Bluffsamtal om beställda produkter?

Min mor blev idag uppringd (från hemligt nummer) av ett företag som kallade sig swefon (eller swephone/swedphone). Dom hävdade att någon beställt tre telefoner och en surfplatta i hennes namn och läste upp hennes personnummer. Leveransadressen var enligt uppgift i Polen.
De frågade min mor om detta var korrekt vilket hon såklart nekade till. Dom sa då att dom bara kunde blockera hennes personnummer i tre dagar till (?)

När jag googlar runt finns bara ett företag som har ett liknande namn och säljer telefoner och plattor, detta företag har bara klarna (som kräver svensk adress) och förskottsbetalning (som inte kräver personnummer)

Någon som stött på något liknande? Om det är en bluff förstår jag inte riktigt hur den ska fungera, är det sant så förstår jag inte vilket företag det kan röra sig om.
Dessutom misstänkt att dom ringer från hemligt nummer och när min mor ber om ett nummer säger dom bara att det finns på hemsidan.
Tacksam för alla tankar och hjälp.

Kan det vara möjligt att kortet kräver så lite ström att den klarar sig på pci e anslutningens strömtillförsel?

Kolla på ubuntumaskinen att du kan ssh:a localhost för att verifiera att tjänsten är igång, om det funkar låter det som att någon regel hindrar dig från att ansluta

Kolla även detta svar https://superuser.com/a/1084108

Står datorn med ubuntu bakom en router? Har du isåfall öppnat portarna i denna router?

Tack för svar! Får hoppas att det blir september så att man inte behöver vänta till jul

När kan 3000 serien börja släppas?

Jag sitter för närvarande med ett gtx 970 kort och det börjar verkligen bli dags att uppgradera detta kort. Jag hade tänkt avvakta till 3000 serien släpps men är det någon som har en kvalificerad gissning om när det kan bli?

Skrivet av mrqaffe:

Provat byta hjul till sådana som rullar trögt om de trycks neråt ?
https://www.ajprodukter.se/transport-lyft/hjul/55793.wf
Tänker specifikt på denna typ https://www.ajprodukter.se/transport-lyft/hjul/trogrullande-h...
Annars får du väl skaffa/bygga en ställning som på nått sätt förhindrar att avståndet kan ändras.

Intressant! Använder du själv sådana hjul? Känns som att det kan vara en bra lösning

Hur får ni eran kontorsstol att stå stilla vid simulatorspel?

Alla simulatorer som använder pedaler leder ju till att man puttar iväg sig själv när man sitter på en kontorsstol. Hur löser ni detta problem?
Själv har jag ett par badtofflor som jag sätter under de bakre hjulen på stolen och det funkar okej men det vore intressant att höra hur andra har löst det!