Inlägg

Inlägg som nicjor har skrivit i forumet
Av nicjor

Budget alternativ grafikkort till 1440p vore väl ett Intel Arc a770. Skulle det funka, för det borde väl vara det billigaste kortet?

Mvh Nicklas

Av nicjor
Skrivet av Chibariku:

Jag har ett a770 och är nöjd med det, gäller bara kolla de spel man är intresserade av då vissa äldre spel fortfarande har rejäla problem men det blir bättre för varje ny drivrutin. Alla nya spel som kör nyare versioner av directX har jag inte haft några problem alls med.

Frågan är bara vilket märke, Sparkle, Acer eller Asrock eller Intels. Sparkle Titan Oc är ju ett snyggt kort men är det bra?

Mvh Nicklas

Av nicjor
Skrivet av Fenrisulvfan:

Inget av de föreslagna korten, Powercolor fighter låter som en diskmaskin(när man spelar och fläktarna går igång), men det finns andra 6650XT som är helt okej och det kommer räcka med råge även till Elden Ring , som jag tror är ett spel som skulle falla dig i smaken.
Detta förutsätter dock att du har motsvarande övriga komponenter som framförallt en okej CPU.
https://komponentkoll.se/bild/PExjJ.png

Cpu 12400f-32 gb ram-500w nätaggregat!

Borde räcka, ska kolla kortet .
Tackar!

Av nicjor

Vilket grafikkort för 1080p spelande ska man välja?

Hej?
Fattas bara grafikkort!
Vilket är att föredra, ser mest film allt som är jobb relaterad som word drar ingen kraft? Skulle tid finnas, Dark Souls, D3 och D4.,skulle nog krävas 3 år innan jag är färdig med spelen.

Vilket borde man ta, ti?

Gainward rtx 3060 ti 8 gb 3600kr
Gainward rtx 3060 12 gb 3300 kr
Powercolour fighter 6650 8gb 3000kr
Msi Ventus rtx 4060 8 gb 3800kr
Sparkle Intel Arc A770 16 gb 3990

Mvh Nicklas

Av nicjor

Böcker som bör läsas.

Hej!

Iron Widow- Författare Xiran Jay Zhao
Grym bok!

Santiago-Mike Resnick

Mvh Nicklas

Av nicjor
Skrivet av nicjor:

Beställd och kommer idag. Skicka tbx eller pröva Exynos 2400. Hur dåligt ställt kan det vara? Hoppas batteritiden och systemflytet är på flaggskeppsnivå. Surt med wifi 7 men men.

Nej! Går inte att smälta att Samsung gör så här. Får bli en OP12 eller Xiomi 14! Då var S24an returnerad.

Av nicjor

Beställd och kommer idag. Skicka tbx eller pröva Exynos 2400. Hur dåligt ställt kan det vara? Hoppas batteritiden och systemflytet är på flaggskeppsnivå. Surt med wifi 7 men men.

Av nicjor

Ja riktigt illa att dela marknaden! Frågan är om det är värt att lägga 4500kr på en s24 och testa, hur illa ställt är det med Exynos. Många säger att Exynos drar mycket batteri vid surfande/wifi användning. Dåligt modem? Tror jag chansar, Ultran är för stor.

Av nicjor

[quote postid="20351735" userid="69820" name="aMp"]
Jag har aldrig varit nöjd med ett Exynos chip genom åren, men jag har självfallet inte testat alla olika telefoner/plattor med Exynos. Väldigt konstigt val då det inte kan vara alltför stor skillnad i pris (min äldre telefon jag köpte för 4000 för 2-3 år sedan har SD SoC så att säga). Tror de flesta skulle betala 100-200kr (eller mer) för bättre batteritid, svalare (batteriet behåller sin prestanda längre) och bättre prestanda.

Jag kan ha helt fel och SD kostar mycket mer än 100-200kr extra, men jag gissar att det kan ha att göra med komponentbrist kanske? De har ju visat "sin hand", att deras första val är just SD.

Men Samsung gör det ju lätt för oss att välja - man ska inte köpa den.

Ser att Exonys chippet inte leverar wifi 7, spelar väl ingen roll idag. Men jämförelsevis saknar den en funktion jämfört med SD.

Av nicjor
Skrivet av jnsson:

Ja Ultran har SD i hela världen

Och stor! Man önskar att dom kunde satt SD i båda dom större mobilerna.

Av nicjor
Skrivet av Gustenrocks:

Batteritid och värmeutveckling är viktigt tycker jag. Men för gemene mans telefonanvändning så känns det lite överdrivet med att man ska köra stresstester och maxa allt. Jag förstår att några är riktiga superanvändare och det är en legit concern, även det faktum att vi ska betala samma pris för en potentiellt sämre telefon. Men fokusera på din dagliga användning först kanske.

Sen är ju verkligheten också att du får köpa vad du vill. Finns telefoner med Snapdragon, och det kommer fler. Du gör valet. Vad är viktigt för dig?

Är mer orolig för dålig batteritid, irriterande mikrolagg och sämre fotografier än SD. Annars spelar nog inte den lilla processorförlusten någon större roll. Men att mobiler med Exynos tidigare blivit sämre med uppdateringar är lite oroväckande, då med tanke på battertid vid användning i 4 g/5g nät.

Av nicjor

Samsung Galaxy 24- Varför Exynos?

Morgon!

Varför valde Samsung att gå tbx och använda sitt eget chip? Har väntat på Samsungs 24 serie. Och vill ha en kompakt mobil. Så surt att Samsung ännu en gång delar marknaden, vissa får det bästa och andra får hoppas att det funkar efter några uppdateringar. Snacka om risk.

Vågar man köpa Exynos 2400? Och varför får inte mobilen på Exynos marknaden ett bättre pris.

Vad ska man köpa istället?

Mvh Nicklas

Av nicjor
Av nicjor

Hej!

Har kollat en del videos nu, håller ni med om att ett radeon 7600 kort är en bra avvägning mellan pris/prestanda? Har även kollat på Amds 6700 kort-XFX Radeon RX 6700 Speedster SWFT309 Core - 10GB GDDR6 RAM .

Mvh Nicklas

Av nicjor

Vinterdator 2023

Hej!

From med 2024 eller tillägg till dom två alternativen 2023, lägg till en budget dator med tanke på barn och läget i landet med alla prisökningar. Vinterdator budget, skulle underlätta för många föräldrar, ungdomar och övriga som inte vill lägga ut en förmögenhet.

Mvh Nicklas

Av nicjor

Hej!

Okej, stort tack! Nivå över Radeon rx 6400.

Mvh Nicklas

Av nicjor

Vilket grafikkort för Diablo 3 och 4?

Hej

Vilket grafikkort krävs för att spela Diablo 3 och 4, med hyfsat flyt?

Funkar ett AMD radeon RX 6400 4gb kort?

Mvh Nicklas

Av nicjor

HP Omen

Hej!

Har inte hittat någon bättre med 4060 kort och Intel 13 serie i7 i.

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap...

Mvh Nicklas

Av nicjor

Kamera Nikon D5000

Hej!

Gammal klenod. Används inte längre utan har mest varit prydnad den sista tiden. Vill du använda systemkamera så är den fortfarande grym. Har använts alldeles för lite. Allt funkar.

Mvh Nicklas

Läs hela annonsen här

Av nicjor

Byter gärna till mig fungerande iphone 7 plus eller 8 plus. I gott skick inget söndrigt glas och ska gå att starta.
Mvh Nicklas