Inlägg

Inlägg som DocStargazer har skrivit i forumet
Av DocStargazer
Skrivet av Ryssfemma:

Har du ROG versionen? Glömde nämnda att det är den jag har, men förmodligen ingen skillnad mellan den och tuf.

Ja, ROG versionen men löste även problem med en strulande annan Asus router. Hard reset rek av asus vid router problem.
Hur man gör beror på modellen.
Sök på hard reset och routermodell så hittar du exakt hur man gör. De flesta inställningar sparades för min del men spara för säkerhetsskull dina inställningar

Av DocStargazer
Skrivet av Ryssfemma:

Min asus ax6000 gillar inte smarta prylar här hemma. Lyckas inte ansluta sonos sub till den efter senaste firmwareuppdateringen, samt har min roborockdammsugare ofta tappat anslutning som lett till att jag måste starta om routern för att det ska funka igen.
Jag har nu börjat använda routern jag fick från obenet för dammsugaren och sonossystemet, men känns lite surt då jag betalade nästan 3000 för den här routern.

Vad kan det bero på? Jag har inte pysslat med några "game optimizer" funktioner eller liknande.

Har du provat hard reset dvs inte bara att trycka in resetknappen. Hard reset fixade problemet för mig.

Av DocStargazer

Jag är mkt nöjd med den. Enda nackdelen är väl priset.

Av DocStargazer

Adventsstjärnor och ljusstakar till första advent. Resten dagen före julafton. Utebelysningen sätts upp ngn gång mellan första advent och lucia, när beror mkt på vädret.

Av DocStargazer

Har blivit lite kläder som jag behövde och ett par spel. Ingen elektronik som jag bevakat på prisjakt kom till lägre priser under veckorna så inget köp.

Av DocStargazer
Skrivet av Henrico:

Av hur många då? Har man så många diskar som går sönder måste man ju börja tro att det är nåt annat fel som tex en PSU eller dålig luftgenomströning? Backblaze släppte sin Q3 statistik i veckan, och för t.ex. 16TB varianten har de då 0,6% AFR (annual failure rate) av 27500 diskar.

https://www.backblaze.com/blog/backblaze-drive-stats-for-q3-2...

För övrigt fantastiskt att titta på deras gamla statistik där man t.ex kan titta på hur usel Seagates 4Tb-diskar var. https://www.backblaze.com/cloud-storage/resources/hard-drive-...

Köpte 2st Seagate till min nas som utbyte för mindre WD diskar som fungerade utmärkt men var lite för små. 1 Seagate disk till min pc och en till ett externt chassi. Alla 4 dog tidigt tyvärr. Till nasen blev det istället WD red och de andra 2 ersattes av 1 ssd disk och 1 Toshiba. Inga problem efter bytet.
Fick pengarna tillbaka för Seagate diskarna efter reklamation.

Av DocStargazer
Skrivet av Henrico:

Har du haft den berömda barracuda 3tb-disken också? Jag hade den och 6 av 8 gick sönder på fyra år....

X16 och x18 är betydligt bättre. Titta på backblaze och deras statistik vetja.

4 Seagate x18 diskar har dött tidigt för mig. Tänkte ge Seagate en chans på nytt, råkade tidigare ut för Barracuda eländet men gick inte bättre. Nu håller jag mig till WD och Toshiba.

Av DocStargazer

Till barn i den åldern Nintendo Switch eller Wii U.
Nackdelen oavsett om Nintendo, Xbox eller Playstation är att nya spel är dyra.

Av DocStargazer
Skrivet av edson:

Jag har ett aktivt Essential-abbonemang och jag kan förlänga med 25% rabatt

25% rabatt även för mig på essential 12 mån. Hade 5 dagar kvar så passade bra.

Av DocStargazer

Finns det robotdammsugare som klarar mattor och mattfransar på ett ok sätt? Provade för flera år sedan robotdammsugare men var ett elände då den fastande i mattfransar. Tjockare mattor var också ett problem.

Av DocStargazer

Jag är jättenöjd med Sony WF-1000XM4. Mkt bra ljud, ANC och sitter bra i mina öron. Har inte provat Sonys efterföljare. Hur bra in-ear sitter är dock väldigt individuellt. Har även Samsung buds pro som har mkt sämre ljud, anc och som sitter uselt i mina öron, så dåligt att dom ramlar ur hela tiden. Är inte värda pengarna enl min uppfattning då ljudet och anc är så dåliga jmf m Sonys.

Av DocStargazer

Bild på djuren, dvs mina 2 bengalkatter ute på nätade altanen.

Av DocStargazer

Köpte progressiva glasögon fr Misterspex. Kostade ca 1/3 av vad synsam ville ha. Samma glas och båge. Kom på posten efter dryga veckan så gick fortare än hos Synsam dessutom.

Av DocStargazer

Ersättare till Acer 34" Predator X34P IPS Curved 120 Hz G-Sync

Skärmen som jag haft i knappt 5 år har nu fått lysande vertikal rand och letar efter ersättare. Vill helst ha en större skärm och minst lika bra skärm i övrigt. Skrivbordet är inte jättedjup och skärmen måste fästas i en skrivbordsarm pga de minst sagt livliga katterna som redan dödat en skärm i hemmet.

Budget helst inte över 15000kr.

Funderar på dessa alternativ:

1) https://www.webhallen.com/se/product/336000-Samsung-49-NEO-Mi... nu för 13990kr

2) https://www.inet.se/produkt/2216496/lg-38-ultragear-38gn950-q... nu för 11490kr

3) https://www.inet.se/produkt/2221433/dell-34-alienware-aw3423d... 13990kr

4) Annan skärm som blir bättre än dessa 3?

Användningen är både för gaming, bildbehandling och office så bra läsbarhet är ett krav, är petig med att text inte ser suddig ut.

I datorn sitter ett 3080 grafikkort. Finns redan en heavy duty gasarm (vesa 100 x100) som jag gärna använder till nya skärmen.

Tacksam för synpunkter

Av DocStargazer
Skrivet av Lagerlöf:

Det är jag spontant rätt säker på att du inte behöver acceptera. Om någon inte håller med mig får ni gärna säga emot

Påpekade det för kundtjänst som sa rakt ut att Netonnet inte bryr sig om det och inte heller om ARN tycker annat än Netonnet.
Beställde en ny till samma pris fr Amazon och tänker lämna tillbaka den defekta till Netonnet för ngn garanti lär man inte få från Netonnet om det blir fel på en utbytesenhet.

Har tidigare köpt en del fr Netonnet men kommer inte köpa ngt alls från ett företag som vägrar följa konsumentlagstiftningen.

Av DocStargazer
Skrivet av zosma:

Hann tyvärr med att köpa fr Netonnet som levererade fort. Var trist nog DOA. Kontaktade netonnet som enbart ger återbetalning som alternativ med hänvisning till att varan var köpt under Black friday. Vill jag ha en fungerande vara jag välkommen att köpa en ny men till ordinarie pris. Riktigt dåligt! Blir inga fler köp fr Netonnet för min del.

Hoppas övriga som köpt har större tur och får fungerande expansion cards.

Av DocStargazer

Använder ASUS GT-AX11000 router med mesh nätverk bestående av ASUS Zenwifi XT8 som noder. Får Telias tv-box att fungera om jag ansluter med kabel via en homeplug. Eftersom jag har en Zenwifi enhet vid telias tvbox vore det perfekt att kunna ansluta med kabel mellan Zenwifi enheten och tv-boxen. Är det möjligt och hur gör man inställningar i så fall?

Av DocStargazer

Gasarm fäst i bordsskivan. Förra skärmen stod på medföljande fot, rubbet flög ner på golvet när katterna lekte väl vilt. Bara att köpa ny skärm.....

Av DocStargazer
Skrivet av kukilon:

Samma här.

Samma även för mig
På samsungs sida ligger beställningen fortf som behandlas.

Av DocStargazer
Skrivet av Benedict:

Lite varning för Nintendos officiella Switch OLED skärmskydd som följer med väskan. Uruselt enligt mig.
Förvaringsväska och skärmskydd till Nintendo Switch OLED
Nintendo SWITCH Carrying Case & Screen Protector (OLED) Art.nr: 1020441

Följer bara med ett skärmskydd till OLED och det är svårt att få på plats.
När det väl kommer på plats fick jag ett mitt över skärmen ett streck efter den linje där de två plastskydden mötte varandra som är väldigt svårt att få bort. Vill ju inte trycka för hårt på OLED-skärmen...
Så det fick jag tyvärr slänga.
Undvik skärmskyddet och kör antingen enbart på det som redan ska finnas fastsatt på OLD-skärmen (ta inte bort det!) eller köp ett tredjeparts som är bättre.

Gällande väskan så får Switch OLED precis plats i den.
Jag vågar inte ha något mer än kanske spelkassetter i.
Sladd får plats men jag skulle inte rekommendera det då den kan skada Switchen. Det är ingen hård väska utan ganska mjuk så den kommer inte ge något större skydd. Om du har otur kan något hårt eller knöligt i din packning skapa tryck genom väskan som i värsta fall skadar skärmen.
Jag kommer troligen leta efter en bättre väska, för den här var en besvikelse.

Några rekommendationer?

Jag köpte samma väska som du men har annan erfarenhet. Skärmskyddet gick väldigt lätt att få på plats utan luftbubblor eller sträck. Är än så länge mkt nöjd.

Väskan uppfattar jag är avsedd för enbart switch + spelkassetter. Sladd får plats men får vikas noga. Det är en mjuk väska så tål ju inte hur mkt våld som helst.

Kanske du fått defekt skärmskydd?

För övrigt tycker jag att Oled modellen är som switch skulle varit från början. Metroid dredd ser väligt bra ut på oled modellen 😀