Inlägg

Inlägg som septembro har skrivit i forumet
Av septembro
Skrivet av Dinoman:

Man har ju givetvis ett CPU-ställ. Vad annars!?<Uppladdad bildlänk>

Intressant!

Har använt äldre Ikea kubar på hjul som jag monterat av sidor, tak och lagt tak i botten istället så att datorn står på en platta med hjul under skrivbordet ca 15 cm ovanför golvet tack vare chassits 4 fötter.

Av septembro

Du har PM

Av septembro

Install Windows 11 on unsupported hardware

Skrivet av orangedrop:

Hej - jag har ett problem med TPM aktivering.
Mitt moderkort är "ROG STRIX Z390-F GAMING", jag har aktiverat TPM i BIOS och blev så acceptabel för Win 11.

Men - när jag kollar "Systeminformation" står det:
1. Virtualiseringsbaserad säkerhet Inte aktiverat.
2. Enhetskrypteringsstöd - Anledningar till att automatisk enhetskryptering misslyckats: TPM kan inte användas, PCR7-bindning stöds inte, Hardware Security Test Interface misslyckades och enheten använder inte vänteläge med anslutning, Otillåten buss/enhet med DMA-stöd identifierades, TPM kan inte användas.

Betyder det här att jag ska köpa en extern TPM modul och avaktivera den TPM modul som finns på moderbordet?

Och - jag är amatör, behöver enkla förklaringar

Björn

Kör på denna guiden så kan du installera Windows 11 utan stöd för det nya
https://jensd.be/1472/windows/install-windows-11-on-unsupport...
Kör det själv och rullar på fint utan problem
Inte behöver man rusa till butiken o handla nytt

Av septembro

Hur djupt ett datorbord bör vara är nog subjektivt. Sitter själv vid ett bord med djup på 96 cm

Av septembro

Har ljudisolerade FD chassin ståendes på golvet under skrivbordet, upphöjda ~15 cm och rullandes på hjul. Enkelt att flytta på vid behov. Byggde om förvaringsmöbel typ kub, tog bort väggar, tak för bästa ventilation o monterade dubbel botten istället

Av septembro
Skrivet av septembro:

Nej. Fått besked nu att dem har beställt reservdelar på verkstaden. Men.. jag har ju inte haft sönder något. Så det blir att neka det kostnadsförslaget när det väl kommer. Lägger ju inte mer på skärmen än vad jag redan gjort. Kan jag lika bra köpa en ny. Aldrig mer Elgiganten!

Uppdatering. Fick faktiskt en ny skärm. Produkt utbytt fick jag meddelande om. Gick på garanti/reklamation. Alltså ursrpungsfel som jag yrkade på men dem inte ville medge utan dem valde att lämna in den på verkstad (och kunde inte laga så klart). Men vid första uthämtningen av "nya" skärmen saknades dock kartong samt stativ (skulle jag spika upp den?) och dp kabel (som ger 144 Hz). Skulle givetvis kollat direkt i butik. Fick skärmen emballerad och en påse med tillbehör vid sidan om och gick hem glad. Hade givetvis lämnat in den emballerad i originalkartong med alla tillbehör. Fick ringa om det nästa dag och ta en extra tur ut dit och hämta ut dem saknade nödvändigheterna. Har nu idag vid installering dock noterat en mikrominimal röd prick (död pixel) centrerad längre ner på "nya" monitorn som enbart syns vid mörk bakgrund. Suck.. Får väl dutta med svart marker hahaha. Eller så var det en annan reklamerad skärm som jag "fick" också kallade Elgiganten den en "ny" "fungerande". Jaja.. Vi får se om jag orkar ta en rond till.. Mer köp där blir det i alla fall inte.

Av septembro
Skrivet av Dinoman:

Det låter väldigt tråkigt. Har du hittat något på nätet där det är andra människor som upplever liknande problem?

Nej. Fått besked nu att dem har beställt reservdelar på verkstaden. Men.. jag har ju inte haft sönder något. Så det blir att neka det kostnadsförslaget när det väl kommer. Lägger ju inte mer på skärmen än vad jag redan gjort. Kan jag lika bra köpa en ny. Aldrig mer Elgiganten!

Av septembro

Urtjusigt!

Av septembro

köpte en sådan här aoc 24g2u monitor och har upplevt den som mycket bra och varit helnöjd med den fram tills det att jag fick problem med den för nu har den plötsligt slocknat totalt efter 1.7 välvårdade år. har testat med både hdmi + dp kabel samt att ansluta den till 2 andra datorer men det är ingen lösning utan enbart samma sak, dvs ingen bild ut utan bara svart men med typ "artefakter" i form av ett ljust streck överst på skärmen. Har lämnat in den som reklamation och yrkar på ursprungs-/fabrikationsfel eftersom det 100% inte är jag som är orsaken till att den har slutat fungera.

Av septembro
Skrivet av TimmieThoren:

Testade med att koppla in till kompis dator med helt ny dp kabel och hdmi kabel samma problem är inlämnad för service nu då tillverkaren hade tre års garanti

har typ samma problem med en aoc 24g2u som slocknade efter 1.7 välvårdade år. testat med både hdmi + dp kabel ansluten till 2 andra datorer. ingen lösning utan det är samma sak - ingen bild men med typ "artefakter" i form av ljust streck överst. lämnat in den nu där jag köpte den. hoppas på det bästa.

Av septembro

Fråga: Har du installerat Windows 11?

Svar: Jajamen. Har installerat W11 på alla maskiner nu trots att dem inte uppfyller kraven och det fungerar finfint än så länge. Inga som helst problem. Går t ex utmärkt att spela med utan sämre prestande, krascher osv. Egentligen är det ingen stor sak med W11 jämfört med W10, förutom lite design med centrerad startmeny, rundade fönster m.m. Och det ska tilläggas att jag varit motsträvig länge mot nylanserade operativsystem. Nöjd än så länge.

Av septembro
Skrivet av Xeno88:

Lyckades installera Windows 11 på min i5-4440 htpc.

Skapade ett Windows 10 usb minne. Kopierade sedan install.wim från Windows 11 iso och skrev över den gamla install.wim i mitt windows 10 usb minnne och kopplade bort internet. Körde igång setup, stog att den kommer att uppgradera windows 10 fast det är windows 11 som installeras.

Skrivet av Xeno88:

Bytte ut install.wim som sagt. Det är där filerna för operativsystemet ligger. Resten är bara systemet som tar hand om installationen.

Har gjort detsamma med i54690K och det rullar på fint

Av septembro
Skrivet av anon309108:

Alla pratar om 11an och jag uppskattade aldrig 10an.. så en utvärdering av 11an måste jag ju göra för att ha rätt till att ha en åsikt.
Bara för att blodpudding inte ser gott ut, så kan man inte säga att det är äckligt innan man smakat.

Då min labbdator inte uppfyller kraven så fick jag modda installations ISOn lite.
Det finns hopp för de som har 3-5år gamla datorer men snavar på mållinjen och för de med 7,8,10 home att få ett lokalt konto på datorn.
Min labbdator har första gen i5 juli 2011 Legacy bios med MBR snurrdisk och ett ännu äldre Nvidia grafikkort.

Någon tidigare i tråden länka till att ladda ner från en sida ISOn, men den finns att hämta på microsofts sida, så det finns ingen anledning till 3:e partsnedladdning.
Vid uppgradering från 10 till 11an så har microsoft själva gått ut med ett register tillägg.. Men vid clean install fungerar inte det trixet.
Så utan att använda några tredjeparts program för att lösa problemet så finns ett superenkelt trix att komma förbi systemchecken .

Gå in på https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 ladda ner verktyget för att skapa installationsmedia win10 och skapa usb minnet..
När det är klart gå sedan in på https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows11 samma sak här ladda ner verktyget men skapa en win11 ISO
Öppna 11ans iso och gå in i mappen Sources Leta upp filen Install.wim (om den inte finns heter den i vissa fall "install.esd") Kopiera den filen och klistra in den i din skapade win10 usb sticka under Sources och ersätt 10ans install.wim(install.esd) med 11ans.
På så vis använder du dig av 10ans installationsprogram som inte kollar kraven men 11an kommer installeras. Inget tredjepart program som du inte vet vad det gör eller kommer ifrån, eller större hack av 11ans installationsprogram som oxå går, men mer jobb för inget.

Att komma förbi med Home edition att få lokalt användarkonto.. När installationsprogrammet vill koppla upp sig på nätet, anslut nätverkskabeln och klicka Nästa, och när den väl börjar söka efter uppdateringar drar du ur kabeln igen så den förlorar internet... Låt den tugga på tills den fattar läget att det finns inget internet... Då poppar det upp att fylla i namn för lokalt konto.
Om du enbart har tillgång till wifi, så går det inte bryta wifi-uppkopplingen, så då får du dra ur sladden ur routern så den förlorar internet.

Nu ska jag prova en modd av PRO utan cortana och store för att se om det fungerar i 11an då det gick i 10an.

https://www.bildtagg.se/file/9mcnhmnk8ah1ob968ko2glp

Ja, precis exakt. Har varit motsträvig mot nya Windows OS uppdateringar osv länge men nu så rullar det minsann Windows 11 här och det gör det på en "icke kompatibel" maskin. Fungerar störtbra utan problem än så länge. Snyggt OS designmässigt men mycket mer är det inte. Tack så himla mycket för tips om hur man gör. Fungerar

Av septembro

Tackar tack, då provtestas det Win 11 nu med i5 4690K och Z97 moderkort

Av septembro

För min del verkar det som om att det är kört. Sitter nämligen med i5 4690K så jag får inte vara med och leka..
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/mini...
Skulle bara kosta mig minst 5000 för att uppgradera. Nej tack.

Av septembro

Kan inte även om jag skulle vilja. Sitter med i5 4690K och krävs minst 8:e generationens CPU för WIN 11?
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/mini...
Skulle bara kosta mig minst 5000 för att uppgradera. Nej tack.

Av septembro
Av septembro

MILLBERGET Skrivbordsstol
Använder själv en sådan. Fungerar mycket bra. Finns i svart också.

Av septembro

f.lux® software to make your life better

f.lux är ett plattformsoberoende datorprogram som justerar en skärms färgtemperatur beroende på plats och tid på dagen, vilket ger funktionell respit för ögonen. Programmet är utformat för att minska ögonbelastningen under användning nattetid, vilket bidrar till att minska störningar i sömnmönstren.

Av septembro