Inlägg

Inlägg som adde318 har skrivit i forumet
Av adde318

Annonsen är avslutad

Av adde318

Det var inga konstigheter!

Av adde318
Skrivet av Rouge of Darkness:

Ska slänga ett öga om jag la den i bra å ha lådan kan ligga flera lga1700 kit där i för den delen vet att iaf en till en nochtua d15 kylare borde ligga där ev en phantek variant om det följde med den kylare dvs är typ gränsfall.

Backplaten är typ bara för smidigheten vid montering ingen faktisk funktion.

Du kan i teorin använda skruv och mutter om du vill utan backplate alls det har funkat förr med uppåt kilot kylare och lär funka lika bra idag.

Det låter ändå rätt rimligt det ni alla säger. Leta inte ihjäl dig efter din, dom där bra att ha lådorna gör sig ju ändå bäst välfyllda
Tänkte först att vikten sprids över hela backplaten, men det är nog överkurs.

Klipper av en ''frisk arm'' ifrån den andra backplaten som medföljer. Kan ju dessutom ta den nedertill så hänger ju inte ens kylaren i den skruven/armen. De två nedre fästpunkterna för kylaren lär ju ändå rimligtvis ge tryck mot moderkortets framsida när kylaren hänger där den ska.

Tack för feedbacken! Datorn ska byggas på lördag, lägger upp en bild på hur det ser ut för framtida som råkat ut för liknande, och om det gick smidigt eller ej.

Av adde318
Skrivet av Rouge of Darkness:

Nä tror inte thermalrigt haft någon direkt support i sverige sen början på 2000talet innan de typ drog ur landet helt förra gången.

Att de säljs i sverige igen är väl mest på att den efterfrågats efter att reviews börjat dyka upp på deras assasin kylare men tror det mer är återförsäljarna som valt att börja sälja dem i sverige än thermalright själva.

Ska kolla när ja kommer hem om jag har kvar min backplate då det inte behövdes någon till am4 utan gick köra direkt i am4 plåten som var förmonterad på modermodemet så borde ha alla som följde med kvar

Om ja inte råka slänga dem ihop med kartongen dvs.

Du kan få köpa den för fraktpriset.

Dock skulle jag säga att det där är lätt fixat med lite superlim annars lasten kommer ligga på muttern inte plasten ändå om man inte tar i som med ett par hjulmuttrar

Om det är så att du har den till LGA1700 kvar så vore det ju UNDERBART Tar med än gärna hand om den om du inte tror att du får användning av den i framtiden!

Skrivet av marcusOCZ:

Du kan i praktiken använda vad som helst, bara det passar i hålen. Hör med någon som har Intel om de har någon sorts backplate till AMD från deras kylare de inte använder. Det måste liksom inte vara exakt den. Använd fantasin så går det bra. Ta en titt i alla skruvlådor så kommer du på nått.

Det följde med även en backplate till LGA1200. Armarna på den backplaten är något kortare, men ser i övrigt identisk ut. Om jag inte får tag i en ny kanske det går att klippa av den armen som är kaputt, och en ''ny'' ifrån LGA1200 backplaten? Då blir det ju 3st sammanhängande och 1 lös arm... Kanske inte spelar någon roll i praktiken? Så länge kylaren får stöd bakom moderkortet så kanske det klarar sig?

Skrivet av atego:

limma tillbaka bitens om gick av?

Bilden kanske är något missvisande, muttern ligger löst på sin plats. Om det vore att limmas ihop blir det nog mer eller mindre superlimmet som håller emot muttern när jag drar åt, högst oklart hur pass det håller i det långa loppet.

Av adde318
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Har du hört av dig till tillverkaren? Har fått hem sådana delar i olika delar från både Corsair och Noctua gratis. Det är liksom inga pengar för dem i sammanhanget och det kostar dem mer att du publicerar info på nätet om hur dålig kvalitet deras produkter har

Har skickat iväg ett mail till dom. Men de verkar inte ha någon egen verksamhet i sverige, ser ut som att dom kör via sina återförsäljare. Så återstår att se om de är sugna på att skicka en en ersättare ifrån taiwan! Ingen håller tummarna mer än jag

Tack för tipset!

Av adde318

Här har vi en bild på eländet

Av adde318

Få tag i backplate till thermalright PA120

Tja!

Köpte nyligen 2st peerless assassin 120SE ifrån webhallen. Monterade ena, gick bra. Monterade andra, gick inte bra 😁 en plastbit på backplaten gick av. Hörde av mig till Webhallen, och efter 7 (sju!) dagar svarar dom på mailet att de inte kan få tag i reservdelar 😢

Någon som har en bra rutin på hur man jagar upp rätt reservdel? Hittar inte till specifikt just PA120, utan hittar mer noname brands som gör backplates som ska passa flertalet kylare.

Gäller LGA1700.

Av adde318

Allt med Inet har gått fort för mig, ofantligt imponerad. Oavsett om det gäller packa ordern, leverans, kommunikation, retur så har allt gått snabbt och smidigt.

Av adde318
Nytt bud: 800 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av adde318

Upp / nedgraderingspaket - Barndator?

Hej!

Hjälper sambon sälja hennes gamla delar nu när uppgradering väl skett.

Plockades ur datorn igår 6 december, då fungerade allting väl.
Duger ypperligt till allmänt surf, youtube, wow på låga inställningar, sims 4 på låg-medel.
Funkar säkert också till studier, minecraft, fortnite och andra populära spel om man kör på låga inställningar. Kördes ihop med ett gtx1060 3gb.

Misstänker att det är en spot-on första dator för den minsta i familjen.

Paketet består av:

Moderkort: Asus p8h61-m lx r2.0
Cpu: Intel i5 3570k
Ram: Corsair Vengeance 8gb
Kylare: Hyper 212 (avklippt en hörna på fläkten för att passa chassi, se bild)

Finns att hämta straxt norr om Stockholm. Om det ska skickas så står köparen för frakten. Paketeras väl och omsorgsfullt.

Budgivning gäller, oavsett om det blir upp eller ner ifrån utgångspris.

Med vänlig hälsning
Andreas

Läs hela annonsen här

Av adde318

Vad för router har du? Många routrar går att ställa in tider och begränsningar till specifika enheter. Misstänker att datorn snabbt blir ointressant utan internet.

Av adde318

Användare: @milkab

Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish
Produkt: Moderkort

Moderkortet försvann när det skulle skickas, men det löste sig med att milkab återbetalade hela beloppet.

Positivt:
Väldigt trevlig.
Full återbetalning.

Negativt:

Slutbetyg:
5/5 - Löste sig snyggt.

Av adde318

Moderkortet anlände aldrig... Söker fortfarande lga1700 moderkort.

Av adde318
Skrivet av adde318:

Och då även moderkort till lga 1700 / am4 sökes.

Moderkort införskaffat.

I5 12400f och uppåt sökes.

Av adde318
Skrivet av adde318:

Sökes fortfarande! Höjer budgeten i förmån för i5 12400f och uppåt, eller amd 5 5600 alt 7 5700.

Och då även moderkort till lga 1700 / am4 sökes.

Av adde318

Sökes fortfarande! Höjer budgeten i förmån för i5 12400f och uppåt, eller amd 5 5600 alt 7 5700.

Av adde318
Skrivet av EmilPersson03:

Har en ryzen 3 3100 som klockar till 4.3 ghz med stock-kylaren om man vill. Minns inte exakt vilken V, men acceptabla temps. Intresserad? Sett några budget b450 på amazon bla

Tack, men lite bättre grejer hoppas jag kunna skramla fram. Får nog höja budgeten lite.

Av adde318

Söker cpu, mobo, ram i ''entry segmentet''

Hej på er!

Ska komma till skott och byta ut tjejens dator som har snart 12år på nacken.
Kanske någon som ska byta upp sig under black friday?
Söker främst delar i det lägre segmentet, tänker mig kring i3 12100f - i5 12400f.

Idealiskt vore ett paket med mobo, cpu, ram, men kan såklart också köpa delar separat. AMD är inte heller uteslutet för rätt peng, men hoppas mest kring lga1700 sockeln.

Hoppas hamna kring 1000-2000kr beroende på vad för grejer du har.

Hör gärna av dig i PM om du har något till salu

Läs hela annonsen här

Av adde318
Nytt bud: 600 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av adde318
Nytt bud: 500 kr Frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.