Inlägg

Inlägg som thethieme har skrivit i forumet
Av thethieme

Annonsen är avslutad

Av thethieme
Skrivet av kishino:

Är elhissar eller är det vev?

Det är elektriskt

Av thethieme
Skrivet av Swedishchef_90:

Det går att montera ned, jag har också detta bord men jag hade 160x120 men fick order av sambo och fick minska till 120x80 men behöll stommen.

Fick demontera och kapa med såg. Den sitter med 12st m8 skruv och några Ikea special fästen. Tar 5min att demontera

Lycka till!

Ah tack för info! Då är den som vill hämta välkommen att försöka sig på det

Skrivet av Bosse78:

Jag tar det gärna!

Absolut! Skickar PM till dig.

Av thethieme

Höj/Sänkbart Skrivbord (IKEA)

Mitt gamla skrivbord har stått och tagit plats i min lägenhet alldeles för länge nu och det är hög tid att det kommer till bättre nytta hos någon som behöver det.

Funktionaliteten är det inget fel på, men det är i begagnat skick med en del skavanker (se bilder) så jag känner inte att det är värt att ta betalt för det. Perfekt bord för hobby om man vill slippa oroa sig för att skada ytan man jobbar på.

Anmärkningar:

  • "Listen" som går på utsidan har lossnat lite. Lite lim löser det utan problem.

  • Ytan är lite fläckig. Inget man ser väldigt tydligt, men i rätt ljusförhållanden kan det synas.

  • På baksidan har jag haft en LED-strip och det sitter kvar lite rester från limmet.

  • Kabelnätet som ska sitta på undersidan har kommit bort i någon flytt.

Mått: 160x80

Jag skulle inte rekommendera att montera isär bordet för transport för jag tror inte att det är gjort för att tas isär och sättas ihop igen, så stor bil eller släp behövs. Jag har själv transporterat det fullt monterat med benen i lägsta läge i bakluckan med nedfällda säten. Som lägst blir bordet 65cm högt.

Den som kan hämta först får bordet!

Läs hela annonsen här

Av thethieme

Vill du inte gå för vattenkylning så har jag en Noctua NH-D15S som jag inte använder längre. Har låda och allt kvar. Bor i Stockholm men har inga problem att skicka. 450 spänn med frakt eller nåt sånt

Av thethieme

Efter att ha gettomoddat mitt gamla chassi samt kört med öppen sidpanel i 6 månader för att GPUn knappt fick plats har jag äntligen tagit tag i problemet och köpt ett nytt chassi. Passade även på att byta till en AIO-kylare, lägga till par nya RGB-fläktar och vita cable extensions från CableMod för att för första gången ha en dator värd att ställa på skrivbordet.

Av thethieme

Annonsen är avslutad

Av thethieme

Zotac RTX 3090 Trinity

Säljer mitt 3090 p.g.a. uppgradering. Kortet har körts på stock settings och har inte använts för mining. Köptes på Webhallen i December 2020. Kvitto och kartong finns.

Endast avhämtning och betalning med swish. Om köparen önskar kan kortet testas på plats.

Läs hela annonsen här

Av thethieme

Om försändelse-id på avin börjar på AV är det ett stort brev som inte kunnat levereras till brevlådan. Sådana försändelser får försändelse-id under sorteringsprocessen och därför finns ingen info om paketet (storlek, vikt, avsändare) i systemet. Det är också sällan de bryr sig om att skriva avsändare på avierna även om det finns en på försändelsen.

Som andra har sagt så är det bara att gå till ombudet och säga att du vill kolla på försändelsen innan du accepterar den.

Jag har jobbat på postombud och nästan alla gånger någon har kommit och sagt "jag vet inte vad det här är, för jag har inte beställt något" handlar det om ett paket från familj/vän.

Av thethieme

Tror inte att man ska dra några slutsatser efter ett litet scrolltest i Settings. Som alla säkert vet är det adaptiv updateringsfrekvens beroende på vad som visas på skärmen och det skulle inte vara helt otänkbart att Apple anser att 90hz räcker för scrollande bland inställningarna. Om användarna håller med eller inte är en annan sak.

Med tanke på batteritiden som tester visat känns det möjligt att Apple optimerar uppdateringsfrekvensen ganska hårt. Jag hade tagit testet mer på allvar om han visat flera olika scenarion (spel eller skissande t.ex) och fortfarande kommit fram till att den aldrig kommer upp i 120hz.

Av thethieme
Skrivet av Heenk3:

Fast på tele 2 är det ju 2 olika bokningar. Dom gör om Apples order nr t sitt egna o på Apples står det 7 dagar o tele 2 1-2 veckor 😂

Varför göra det enkelt när man kan göra det förvirrande? För mig står det iaf 1-2 veckor på båda.

Av thethieme
Skrivet av Heenk3:

Det undrar jag med eller så är deras "min sida" helt kaputt o det kommer imorgon iallafall 🧐

Har varit inne på Swedroids forum och kikat och det var precis ett inlägg som löd: "Chattade med Comviq förut - Agenten påstod att tjänsten är felande och att alla som det står 7 dagar på i bekräftelsen kommer att få den imorgon."

Så för mig känns det kört (Leveranstid 1-2 veckor på min vid bokningstilfället)

*Edit* Såg precis att det var Comviq och inte Tele2. Men kan tänka mig att det är samma situation

Av thethieme
Skrivet av Heenk3:

Någon som fått tracking nr ifrån tele2?

Jag la en beställning från tele2 lördag morgon och leveranstiden uppgavs vara 1-2 veckor. Har hoppats på att få den imorgon men enligt orderstatusen i appen har den inte packats ännu och inget har dykt upp i Postnords app. Jag håller fortfarande tummarna att de skickar iväg den idag men just nu känns det som att jag får vänta tills nästa vecka.

Av thethieme
Skrivet av iskalle:

Någon som kan rekommendera bra In-Ear lurar?
Trådade och under 5k helst, kommer endast användas vid datorn. Har fidelio x2 nu som börjar ge sig, är nöjd med dom ljudmässigt.

Jag köpte ett par Sennheiser IE300 i somras som jag är väldigt nöjd med. Lite mer åt det basiga hållet men de väger ingenting och är väldigt bekväma att använda.
Men om du bara ska ha dem vid datorn kan du ju kika på Audeze isine 10. De är öppna och är lite klumpiga att gå omkring med, men vid datorn fungerar de utmärkt. Jag har isine 20, men jag skulle tro att 10 låter ganska lika. Dock måste jag säga att de låter bäst med DSP. Audeze har en plugin man kan ladda ner som har profiler för alla deras hörlurar.

Av thethieme

Jag har aldrig jobbat med twinmotion men har använt Unreal mycket i skolan (pluggar 3D för spel). Du kan komma långt på ett 970 så länge du optimerar scenen. Baka ljus, använd så små texturer du kan komma undan med osv. Högupplösta texturer äter snabbt upp grafikminnet och har man flera dynamiska ljuskällor som kastar skuggor kan det bli tungt.
Jag hoppas att det är relevant för det du ska göra också 😁 har som sagt inte använt twinmotion.

*Edit* men ska du köpa något nytt håller jag med om vad som sagts tidigare med 3060/3070 osv.

Av thethieme

@Zurtax kammar hem kalaset för 1800! Jag kontaktar dig via PM

Av thethieme

Vad har du inställt under "power management mode" i nvidia control panel? Jag gjorde ett par test på min dator nu och såg att om jag använder prefer maximum performance så verkar grafikkortet inte vilja gå ner i idle. Mitt kort drog 115w. Efter att jag ändrade tillbaka till Normal så är jag nere på 30w igen. Notera att man verkar behöva starta om datorn för att det ska ha någon effekt.

Av thethieme

Jag hade samma problem med mitt 3090 tidigare. Läste att folk hade löst det genom att avinstallera GeForce Experience. Så jag provade att göra det och jag har inte haft problemet sedan dess. Det kan såklart vara så att det är någon inställning som går att stänga av, men eftersom jag ändå inte använde funktionerna i GeForce Experience lät jag det vara avinstallerat och undersökte inte saken mer.
Men det kan ju vara en idé att prova (om det nu är så att du har det installerat) och i så fall kan du utesluta andra orsaker.

Av thethieme

Ryzen 2600 med moderkort, 32gb (4x8) 2666mhz RAM

Dags att sälja av lite prylar efter uppgradering.

Notera att all budgivning ska ske i tråden för att hålla det hela transparent och så att alla kan hänga med i vad som händer. Bud i PM kommer därför att ignoreras. Det går självklart bra att ställa frågor i PM.

Först ut är Ryzen 2600 med tillhörande moderkort Gigabyte B450 GAMING X. Båda inköpta på Webhallen maj 2019. Originalkylare finns.
Säljer helst dessa tillsammans eftersom jag saknar förpackning till CPU och vill inte riskera skada på några pins i frakten. Undantag kan göras om du kommer och hämtar CPU'n själv.
Startbud: Vad ni känner är rimligt.

Sedan har jag 32GB (4x8GB) Corsair Vengeance LPX Black 2666mhz. Också från Webhallen. Två stickor köpta i maj 2019 och de andra två i juli 2019.
Nypris idag på Webhallen 1 149:-/2st. Startbud: 800:- för alla 4.

Budgivningen avslutas kl 18:00 på Fredag 14/5. Kan avslutas tidigare om någon kommer med ett riktigt bra bud för att ta hem produkten/prudukterna direkt.

Läs hela annonsen här

Av thethieme

Fanatec CSW 2.5 (komplett simracingpaket)

Hej! På grund av plats- och tidsbrist har jag bestämt mig för att sälja mina nästintill oanvända simracing-prylar. Köpte allt direkt från Fanatec i Februari 2020 med planer på att bygga en riktigt kompetent rigg, men på grund av ovan nämnda orsaker kom jag aldrig till skott och de har mest blivit liggande oanvända. Nu ska jag dessutom börja studera på distans så jag behöver frigöra lite pengar till en schysst espressomaskin för de långa dagarna vid skrivbordet.

Absolut nyskick på allt. Enda undantaget är ett par sprickor i plasten på växelindikatorn på ratten (se bild). Detta kosmetiska fel fanns vid leverans, men jag orkade inte skicka tillbaka ratten eftersom det inte syns om man inte letar efter det.

I paketet ingår:
ClubSport Wheel Base V2.5 med tillval ClubSport Table Clamp V2
ClubSport Steering Wheel Porsche 918 RSR
Porsche 918 Carbon Fibre Paddles - växelpaddlar i kolfiber från SRM (original i metall följer med)
Snap action shifter add on - paddelmodifikation från SRM för mer mekanisk känsla i växlingen.
ClubSport Shifter SQ Limited Edition med tillval ClubSport Shifter Table Clamp
CSL Elite Pedals med Loadcell Kit till bromspedalen.
Originalförpackningar till allting och allt annat som kom med vid köp.

Nypris på grejerna hos Fanatec idag: €1,618.70 (+ sakerna från Sim Racing Machines på ca £87). Så i svenska kronor lite drygt 17,000.

Värt att notera är att jag modifierat växelpaddlarna för att få än mer mekanisk känsla vid upp/nedväxling. Detta har jag gjort genom att ta bort en bit plast som dämpade klicket. Dessa var klistrade på magneterna och kan enkelt limmas tillbaka om man vill ha lättare och tystare växling.

Säljs endast i paket till att börja med. Vid bristande intresse kan jag tänka mig att sälja av saker separat. Är du seriöst intresserad kan du få prova allting hemma hos mig innan köp. Skickas inte på grund av vikt och mängden saker. Betalning sker endast med Swish. Inga byten - med TVÅ undantag. Jag är på jakt efter en Rocket Espresso Appartamento och ett par Sony IER-Z1R, så råkar du sitta på någon av dessa som du inte känner att du behöver så kan vi köra ett byte!

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

Läs hela annonsen här