Inlägg

Inlägg som deltascu har skrivit i forumet
Av deltascu

Tråkigt nog blir utbudet och priserna på plastbitsfronten också allt sämre, för oss som gillar att ha legala kopior i bra kvalité med garanterad tillgänglighet under överskådlig framtid (till skillnad från streamingtjänsternas nyckfulla tillgänglighet).

Discshop och CDON hade rätt ok utbud tills de slogs ihop så att summan konstigt nog blev sämre än de båda var för sig var tidigare. Ginza finns kvar men är numer inget att hänga i julgran. Amazon .CO.UK och .DE är väl ok, liksom mer krångliga .COM. Finns det några tips på andra e-handlare med rimligt utbud och pris av BR och UHD (framförallt med annat än de senaste mainstream)?

Av deltascu
Skrivet av jnsson:

Personligen kunde jag inte bry mig mindre om ChatGPT och liknande. Inte intresserad för 5 öre

Ok, men det kanske borde intressera dig. Det är en revolution som pågår just nu och hänger man inte med hamnar man efter. Internet var inte en fluga och AI-området växer just nu exponentiellt. Superintressant men också skrämmande med tanke på hur oviss framtiden ter sig.

Av deltascu

Angående att tysken är ute, det var inte bara så att MediMarkt lämnade Sverige 2023. Tysken Peter Antoine som frontade deras första stora reklamkampanj vid introduktionen på svenska marknaden 2006, lämnade jordelivet i oktober.

Av deltascu
Skrivet av Grumie:

Varför är t.ex. CPUer alltid till en yta av ca 4x4 cm och inte 4x4 dm?

Skrivet av Selmalagerlöf:

det är en kostnadsfråga

En annan anledning är att en signal hinner högst 3 dm på 1 nanosekund

Av deltascu

Utmärkt, särskilt med tanke på hur AM5-moderkorten tog ett kliv upp i pris så känns det bra om det är något man slipper uppgradera på någon CPU-generation. Hoppas bara BIOS- och UEFI-supporten från moderkortstillverkarna hänger med också, ibland känns det som att de är mer intresserade av att sälja nya kort än stödja gamla :gasp:

Av deltascu

Jag har en känsla av att den optimala anställningsåldern har gått stadigt uppåt de senaste 30 åren. Det kan ju förstås också ha att göra med att min egen ålder gått uppåt i ungefär samma takt

Av deltascu

Det aktualiserar en fråga jag har som någon initierad gärna får bidra till att besvara. Optane har 1000x bättre latency, men når bara 2 GB/s och 500k iops. Fördel mot vanliga SSD är livstid. Finns det fortfarande något scenario där optane kan vara det bättre valet, annat än som väldigt intensivt använd cache-disk?

Av deltascu

En enkel lösning vore om Microsoft möjliggjorde Windows 11-installation på alla existerande Windows 10-installationer. Jag har svårt att tro att detta skulle vara teknisk omöjligt. Som det är nu går det inte alltid, även om man vill för att t.ex. CPUn är "för gammal".

Av deltascu
Skrivet av CrispVanDahl:

Det är det enda vi gör här i stan, är arroganta och har höga tankar om oss själva. Inte helt seriöst men inte helt osant heller.

Enligt min erfarenhet bryr sig resten av landet om Stockholm mycket mer än Stockholmare bryr sig om resten av landet.

Av deltascu
Citat:

"Dreamhack is coming home"

Jag förstår inte varför så många kommenterar att detta är en dålig/konstig slogan när det inte är detta som är deras slogan? Deras faktiska slogan - "Gaming is coming home" - jo, något menlös, men det brukar de ju vara. Inget att bli upprörd över.

De är väl bra att DH kan utvecklas och har ett event per år som flyttas runt till lite nya platser? Det kanske blir Göteborg, Luleå, Linköping etc i framtiden, vem vet. Särskilt om sommar-DH fortfarande organiseras i Jönköping ser jag verkligen inte problemet. Det är väl bara att åka dit istället om någon annan plats är oacceptabel?

Älvsjömässan ligger inte direkt i Gamla Stan, det är inga problem med åtkomlighet med bil. En bra grej med Stockholm är att om man nu inte behöver släpa med sig sin retro-dator med gigantisk CRT så går det utmärkt att ta sig runt kollektivt utan bil. Älvsjö finns på pendeltågslinjen som kan förflytta väldigt många besökare utan problem, så andelen besökare som kommer med bil kanske inte behöver bli lika hög som på Elmia.

Av deltascu
Skrivet av DatorMuppen:

Redaktionens BÄSTA tips?? Gud va sorligt, ja jag älskar er annars som vanligt men detta var under er nivå enligt MIG.

Kan du inte passa på att bidra med något positivt genom att berätta om dina favorittips?

Av deltascu
Skrivet av Sysop:

Nu var det inte bara kameror som var drabbade, jag vill veta om min router är att lita på?

Ingen router är att lita på

Av deltascu

Den stora frågan blir förstås om den kraftiga prestandaökningen åtföljs av en lika kraftig prisökning

Av deltascu
Skrivet av Quum:

Till er som inte vet så består merparten av alla reor av använda returexemplar som skickats till öststaterna, bl.a. Polen, för ompackning och sedan skickas tillbaka hit för att säljas som nya varor igen i butikerna.

Skrivet av Alphahanne:

Påstår man något dylikt så bör man i mitt tycke hänvisa till säkra källor, annars är det bara hörsägen och inte ett dugg tillförlitligt.

Skrivet av Bakgrund:

Ja man får ju hoppas att det finns någon substans i det, just nu låter det lite som råttan i pizzan.

Varför hoppas på någon sån sak, bättre om det saknar substans Låter mer som när Bill Gates utnyttjade pandemi-vaccin till att injicera 3G-chip i folk, eller hur det var. @Quum måste leva i en jobbig värld.

Av deltascu
Skrivet av superapan:

Nä, MBP utan touchbar. 14000 kr när jag nu dubbelkollade, mitt minne var lite dassigt. Nåväl, 24000 kr idag är väldigt mycket mer, dåliga valutan är ju bara 20 % av påslaget sedan dess.

Om du är sugen så säljer webhallen en 13" MBP M2 för 16600 kr. Utgången modell och bara 256 GB HD / 8 GB RAM, men fortfarande kompetent.

Av deltascu
Skrivet av ztenlund:

Förvisso behöver man inte överdriva, men du kanske skulle kontrollera vad det är din "kvällsläsning" säljer?

Jag har inga problem med chipolo, de är en framgångsrik AirTag-konkurrent. Tile är en annan. Det är klart det ligger i deras intresse att påpeka att det är en myt att det dras mycket batteri av att ha BT påslaget. Jag tycker dock de skriver en bra sammanfattning där det också framgår att det är först vid aktivt användande (som vid musikströmning) som batteritiden påverkas märkbart.

Av deltascu
Skrivet av Knotvillage:

Kan nog räkna dom gångerna jag använt Blåtand på den ena handen och ändå har fingrar över. Drar bara en massa ström.

"Massa ström" är nog överdrift. T.ex. iTag som använder BT för att kommunicera med närliggande telefoner ska klara sig 1 år på ett CR2032 knappcellsbatteri. Vanlig mobilkommunikation kostar betydligt mer batteri. Lite kvällsläsning: Bluetooth Drains Your Phone Battery: Myth Or Fact?

Av deltascu
Skrivet av Trihxeem:

Håller inte med, ju bredare skärm/fönster desto mer ser man av arenan i MMO (iaf i FFXIV och så verkar vara fallet i diablo IV också)

Så där kan du ju inte jämföra... Om du ska jämföra aspektkvoter måste du ju ha samma vinkelyta, annars säger du bara att "mer skärmyta är bättre". Dvs man kan lika väl vända på argumentet som i följande exempel, där betydligt mer syns i 4:3 (= bättre?):

Av deltascu
Skrivet av Whitepilledoomer:

Vi kommer ha tvångskamera riktad mot ansiktet hela dagarna. x_x

Men det var väl IBM som är storebror, inte Apple?

Av deltascu

Kul med intervjuer och lite aktiv journalistik hos sweclockers! Det livar upp med omväxling.