Inlägg

Inlägg som deltascu har skrivit i forumet
Av deltascu
Skrivet av Oliver91:

Alltså, när ska folk lära sig att inte använda smart funktionerna i TV'n?

Din chromecast kan väl också drabbas? Så länge något är uppkopplat mot nätet är det sårbart, inget unikt för smart-TV.

Av deltascu

Förutom stabila drivrutiner och prisvärd prestanda hoppas jag att de ordnar till effektförbrukningen i idle, som var oacceptabelt hög för ARC.

Av deltascu
Skrivet av Ortovox:

Usch så i framtiden kommer man bli ägd av nån fusk AI och sen kallad massa könsord på ryska utan att nån dryg person lägger energi på det ens

Och fylla forum med inlägg som hyllar auktoritära regimer!

Av deltascu
Skrivet av medbor:

Jag tar fram popcorn och väntar på inflödet av elallergiker och strålningsrädda. Tråden kommer spåra flera varv utan bekymmer!

Jag tror du fick rätt...

Av deltascu
Skrivet av Kolsvart Katt:

Folk, inkl jag, vet inte mer än så men bevisligen påverkas kroppen fysiskt om den värms upp.

Jomen kroppen värms ju upp av många anledningar, fysisk aktivitet t.ex. Eller bära mössa. De kanske borde undersöka sambandet mellan förekomsten av hjärntumörer och de som oftare bär mössa? Fast att bära mössa kanske inte låter lika otäckt som att bli bestrålad.

Av deltascu

Jag tror anledningen till att en del är rädda för strålning från mobiltelefoner, wifi, etc är att de tänker "strålning == dåligt" och inte förstår skillnaden mellan olika typer av strålning. Rummet är överallt fyllt av t.ex. radiostrålning (det är så radioapparater fungerar) och mer generellt så strålar *allt* som har en temperatur (till och med svarta hål). För att elektromagnetisk strålning ska ha en annan effekt på materia än att bara värma upp den, t.ex. jonisera den, så måste man ha betydligt mer energetisk strålning än den man får från en mobils mikrovågor; åtminstone cirka 10000 gånger kortare våglängder (motsvarande ultraviolett ljus).

Jag är faktiskt lite nyfiken på vilken mekanism man tänker sig skulle orsaka hjärntumörer från mobiltelefoner. Det låter lite magiskt i mina öron. Det enda jag kan tänka mig är skadliga kemikalier från telefonen som frigörs och kanske inandas, men ingenting som har med strålningen i sig att göra.

Av deltascu
Skrivet av GuessWho:

Kan ju vara irriterande om man installerar något, använder det och sen när man vill köra nästa spel eller program så har man inte plats och får radera det för att kunna installera nästa grej.

Ja, det var irriterande, men fortfarande bättre än att jonglera 10 disketter. Eller vänta en halvtimme på att ladda in från kassett. Även en liten hårddisk var en stor fördel. Dessutom gick hårddiskutvecklingen otroligt snabbt där i början, så det tog inte många år att 10-dubbla kapaciteten för samma peng.

Av deltascu
Citat:

– De låg nedgrävda under ett berg av kartonger och först trodde vi att det var ett par fina men vanliga 1970-talsdatorer som vi kanske skulle radera innan vi skickade dem på återvinning.

Haha, jag tror inte "radering" skulle varit nödvändig ens för 70-talsdatorer... hårddiskar på 70-talet var stora som tvättmaskiner och inte något man kopplade till sin mikrodator

Av deltascu

Det finns för många TV-program! När det bara fanns en kanal kunde man åtminstone någorlunda hänga med. Vad är poängen med fler TV-program om jag ändå aldrig hinner titta på alla?

Av deltascu

Beckman Innovation, importör och säljare av ZX Spectrum mm. Kan inte säga att jag saknar dem i sig så mycket, mer den spännande känslan av att besöka butiken och upptäcka helt nya saker (som man sälllan hade råd med).

http://historia.beckman-inno.se/wp-content/uploads/2023/02/sida4...

Av deltascu
Skrivet av Petterk:

Både deras strömmade och fysiska medier har kopieringsskydd du inte får kringgå. Kringgår du blir exemplaret olovlig, verktygen för att kringgå är också olagliga att tillhandahålla till marknaden.

Det verkar som att man förmodligen har laglig rätt att under ganska generösa omständigheter kringå DRM för egen konsumtion och privatkopiering:

Skrivet av lawline:

Det är därefter en annan fråga om du får kringgå en digital eller analog spärr (dess DRM) för att kopiera den genom 12 §. 52 d § lagen sätter nämligen ett förbud på att utan samtycke från upphovsmannen eller rättsinnehavarna kringgå en sådan spärr som hindrar kopiering av verket. Undantaget till denna regel är ifall du lovligen har tillgång till ett exemplar av verket och behöver kringgå kopieringsskyddet för att kunna se på det. Det osäkert huruvida detta undantag gäller om du vill kringgå ett DRM för att sedan kopiera det för privat bruk, men det är sannolikt också tillåtet.

Av deltascu

MySpace?!

Av deltascu
Skrivet av joakim99:

Precis. Det känns som om en del av kommentarerna i tråden tyder på att man inte riktigt har läst artikeln innan man kommenterar.

Jo, men ganska mycket kan man också skylla på Sweclockers mindre lyckade rubrik och ingress:

Skrivet av Swecklockers:

Skatteverket stärker integritet med skyddade inkomstuppgifter
Skatteverket har beslutat att uppgifter om inkomst från av tjänst och från näringsverksamhet inte längre ska vara offentliga.

Extremt otydligt när det inte framgår att enda ändringen är att uppgifterna inte publiceras var för sig utan bara tillsammans. I praktiken liten eller ingen skillnad för de flesta. Det är klart 90% missförstår.

Av deltascu
Skrivet av Cyberz:

Saknar plex när Plex var Plexl

När var Plex Plexl?

Om man genom att köpa film kunde ladda ner den till sin plex-server skulle det kanske vara intressant, men tvivlar på att så är fallet. Köpta strömningsrättigheter gäller väl bara så länge leverantören existerar. Hur länge det blir är högst oklart.

Av deltascu
Skrivet av pjb:

Har tre små svarta noteringsböcker med mina lösenord i kod som är placerade på tre olika ställen och som jag uppdaterar månadsvis.

Skrivet av cyklonen:

Jag genererar mina lösenord slumpat från en teckenuppsättning som är 93 lång (versaler, gemener, siffror, specialtecken) och använder normalt ca 30 tecken långa lösenord. Finns inget AI i världen som listar ut det.

Imponerande att du lyckas memorera så många och komplicerade lösenord, men det är det nog inte så många som gör.

Av deltascu
Skrivet av Sarato:

... då jag hellre vill sponsra regelrätta spelbutiker än en tråkig Elgiganten-wannabe.

Skrivet av Dem8n:

Elgiganten har viljan att gå i CDON’s fotspår ...

Haha, så Webhallen är en Elgiganten-wannabe, Elgiganten vill gå i CDONs fotspår, och CDON försöker sig på att vara Amazon? Vilka vill Amazon vara då, Webhallen?

Av deltascu

Om man stackar ett gäng sådana på varandra har man väl nästan hologram-TV? Kanske lite låg upplösning i djupled...

Av deltascu

Jag ser inte heller att det behövs ett till kort i mellan- till premiumklassen om inte priset per prestanda samtidigt sänks. Till exempel genom att super introduceras till samma pris som icke-super. Man kan ju hoppas.

Av deltascu
Skrivet av Aphex:

Det enda mer övernischade jag kan komma på var nog den elektriska lök-hackaren jag fick i inflyttningspresent.

Den kanske är bra för enarmade? För den som har svårt för att hacka lök är annars ett tips att det finns färdighackad lök att köpa i frysdisken. Såklart lite dyrare än självhackad, men inte så stor kostnadsökning för de flesta rätter eftersom som lök i sig är relativt billigt.

Skrivet av Dimestam:

Nu till mitt eget bidrag: Surfplattor.

Om jag var tvungen att välja skulle laptop såklart ha prioritet, men surfplattan funkar bra för mediakonsumtion. Särskilt för att läsa PDF-tidningar, böcker, artiklar där man enklare kan få vertikal formfaktor på plattan genom att vrida den. Att skriva anteckningar med penna direkt på artikeln/uppsatsen funkar också bättre än på laptop.

Av deltascu
Skrivet av klikken:

Context menu går enkelt att ändra i Windows 11 tillbaka till såsom det var i W10, guiden nedan är direkt kopierad från Microsofts hemsida [...]
reg.exe add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

Haha, tack för tipset, men kanske särskilt med tanke på den obskyra kommandoraden är det nog bäst att (också) länka direkt till källan. Om man ska exekvera ett kommando man inte uppenbart förstår vad det gör är det säkrast att åtminstone se vad det kommer ifrån.