Inlägg

Inlägg som Floskel har skrivit i forumet
Av Floskel

Bjuder 1600 med hämtning!

Av Floskel

Letar 75" TV med kort varsel i 15k klassen +/- några tusenlappar. Vad tror ni är det mest prisvärda just nu? 120hz är ett måste och har kollat lite mellan TCL C745 för 15k och Samsung Q80C för 18k, vilken hade ni kört på?

Av Floskel

1500 + frakt för printern

Av Floskel

Vad tror ni mellan dessa två? Var inte så stor skillnad mellan DDR5 och 4 system längre men hur är stabiliteten i jämförelse?

https://komponentkoll.se/bild/eJJje.png

https://komponentkoll.se/bild/bASOY.png

Av Floskel
Skrivet av Tejprullen:

Instructions unclear. Men kravspecifikationen uppfylld!

https://www.nvidia.com/en-us/shield/

Menar givetvis "Livestreaming", hehe. Fel av mig.

Av Floskel

Streamingdator runt 15k

Hej, Sweclockers!

En vän hade tänkt bygga sig en dator och har intresserat sig för streaming. Då jag inte besitter den mest aktuella kollen längre gällande de mest prisvärda komponenterna på marknaden tänkte jag att jag vänder mig till de kunnigare.

Enda kraven är väl egentligen att den inte sträcker sig över 18k byggnation och operativsystem exkluderat. Hade väl även helst sett ett Intel/Nvidia bygge med betoning på Nvidia då jag förmodar att dessa ter sig bättre för användningsområdet fortfarande men kom gärna med förslag från båda lagen.

Tack på förhand!

Av Floskel

Har en LG 32GP850 jag funderat på att göra mig av med. Köptes till ett projekt som inte blev av så den har legat nedpackad större delen av tiden i min ägo. Kört med den nu i en sisådär 3 månader så fortfarande i nyskick.

Av Floskel

Produkt: XFX Radeon RX 6800 XT MERC 319
Länk: https://www.komplett.se/product/1178543/datorutrustning/dator...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5697402
Pris: 5999 kr (Med koden "Snusious")

Edit: Slut. // MOD

Av Floskel
Skrivet av KAD:

Gigabyte-BIOS med bokstav i är beta-versioner. F37 är den stabila versionen, kom i december 2022, jämfört med den du kör som kom i februari 2022. Dessutom finns det en ny beta, F38a, från februari 2023.

Den du kör har AGESA 1.2.0.6B. Snabb surfning säger att full support för 5000-serien inte kom förrän i 1.2.0.7, vilket är vad F37 har.

Finner det skumt att problemet uppstår från "ingenstans" trots att jag kört samma BIOS-uppdatering i 1 års tid. Glömde nog nämna det men har i alla fall testat samtliga BIOS-versioner du nämner utan vidare lycka.

Av Floskel

Har nu testat samtliga tips som finns i tråden utan någon vidare framgång.

Sätta en offset på omkring 0.05V eller sätta en statisk volt tyckte jag mig hjälpa datorn klara en nedgång i sömn-läge varpå den sedan vid nästa idle kraschade eller konstigt nog vid nästa omstart kraschade innan BIOS loggan. Fullt möjligt att det bara var tillfälligheter dock då problemet inte är särskilt "regelbundet".

Kör fyra RAM stickor vilket en del säger skall orsaka problematik hos 5000-serien så funderar på antingen att pröva plocka ut och kika ifall det löser något eller bara skicka iväg den på RMA.

Känns bara lite segt ifall det skulle vara så att de inte kan återskapa problemet och/eller det är någon annan komponent som spökar för att sedan bli ersättningsskyldig på flera hundralappar när problemet endast uppenbarar sig då datorn ej används.

Av Floskel
Skrivet av Swedishchef_90:

Om du kör typ Cinebench med hwinfo och kollar vid (max) så ser du vad den boostar upp till max

Tackar, skall göras efter nästa omgång tester. Fick tips om att sätta en vcore offset på 0.05V eller mer då personen i fråga misstänker att processorn använder sig av inkorrekt volt vid idle.

Skrivet av Hothep:

säg... Har du någonsin installerat/använt gigabytes programvaror typ "Easy Tune" eller kanske "Game Boost"

Ja, när jag först byggde burken installerade jag allt sådant mög men byttes sedan bort för annan mjukvara. Misstänker du att det är något som kan hjälpa?

Skrivet av tonii:

Kommer följa den här tråden då jag har haft samma bekymmer med min 5900X.

Ja, vi verkar inte direkt vara ensamma märker jag nu efter att jag lärt mig googla lite bättre.

Skrivet av Kilrah:

Vet inte om det är till nån hjälp men min 5800x3d gjorde det när jag satte den på Kombostrike 3 i BIOS. Kunde gå flera dagar mellan omstarterna och ofta i idle. Gick upp en nivå till KS 2 och efter det så har det fungerat klockrent.

Vet du vad kombostrike gör mer exakt? Har för mig att det i stort sett var samma som curve optimizer med intervaller om -10 till -30.

Av Floskel
Skrivet av Hothep:

Du kan prova att disabla global c-state och AMD cool & quiet.

Har nu provat detta utan framgång, har dock läst att Global C-State tillsammans med Power Supply Idle Control satt till Typical verkar fungerat för vissa så ska ge detta en chans.

Skrivet av Swedishchef_90:

Om du sätter en static volt på cpu crashar den då också? Nu vet jag inte amds volt men Intel är 1.3-1.4V

Blev osäker på vad en säker statisk volt bör ligga på på denna processor så har inte vågat prova detta ännu.

Av Floskel
Skrivet av Bobiri:

Produkt: XFX Radeon RX 6950 XT Speedster MERC 319
Länk: https://www.komplett.se/product/1221527/datorutrustning/dator...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7278935
Pris: 7 849kr

Det mest prisvärda grafikkortet idag.

Hur ter sig detta kortet med undervolt/underklock? Man blir ju lite sugen men strömförbrukning och temperatur kontra prestanda-ökningen får mig att sky undan.

Av Floskel
Skrivet av Swedishchef_90:

Om du sätter en static volt på cpu crashar den då också? Nu vet jag inte amds volt men Intel är 1.3-1.4V

Skall pröva, återkommer!

Av Floskel

Uppdaterade till senaste BIOS, chipset etc. och problemet kvarstår. Har testat sänka SoC voltage från allt mellan 1.0-1.1V utan vidare framgång, även prövat sätta Power Supply Idle Control till Typical från auto.

Då jag försökt återskapa händelseförloppet där problemet uppstår har jag lagt märke till att datorn aldrig hinner gå ner i vilo-läge utan kraschen/omstarten händer ett par minuter efter att skärmarna slocknat.

Av Floskel
Skrivet av Swedishchef_90:

Har du senaste BIOS/drivrutiner (chipset)?

Kört F37a sedan den släpptes vilket är näst näst senaste men har inte upplevt detta problemet tidigare.

Av Floskel
Skrivet av maxis:

Hi

Har ett gigabyte x570 aorus pro som gjorde Exakt samma sak.
Kommer inte riktigt ihåg vad jag ändrade, med det har något att med att cpu får för låg spänning vid uppstart från sov läge.

Hittade det på något engelsk forum.

Tack, missade dessa helt. Ska testa under morgondagen och se ifall problemet kvarstår.

Av Floskel

Processorkärna kraschar vid längre idle

Har på senare tid drabbats av ett skumt problem där datorn efter en viss tids idle (1h+) upplever krascher, då jag återkommer till datorn startar den om bara jag rör musen eller tangentbordet. Temperaturer ser normala ut både vid spelande och slösurfande, aldrig upplevt krascher vid faktiskt användande av datorn utan problemet uppstår endast vid inaktivitet.

Detta är vad WHEA-Loggern rapporterar:

https://i.imgur.com/wrAcvu5.png

Även olika kärnor som kraschar varje gång, aldrig en och samma.

Ibland går det flera dagar mellan dessa krascher trots frekvent och liknande användning dagligen, trodde först problemet låg i att jag stängt av Sleep-mode men efter återaktivering av detta återkom problemet efter ett par dagar.

Specs: AMD Ryzen 7 5800X, Gigabyte X570 AORUS ELITE, 4x8GB RAM, Corsair RM850X 850W v2.
Allt i stock, kört med PBO2 på processorn tidigare men återställt allt förutom minnesprofilerna till default vid felsökning och problemet kvarstår.

Hittar ingen med liknande problem varken här eller på andra forum, någon som kan ha någon aning om hur jag skall gå tillväga för att råda bot på detta?

Av Floskel
Skrivet av Mörksuggan:

Bästa gaming musen jag har ägt var Samsung G600. Klockren passform trots mina dasslock till händer. Och med en extra höger klick för ringfingret så fick man ytterligare 20 knappar till totalt 40! knappar. Perfekt för MMO som jag körde min med eller om du använder CAD eller dylikt för en massa macron på musen.

Förutsatt att du menar Logitechs G600 håller jag minst sagt med dig! Det tredje musklicket är guld värt.

Har efterfrågat en "refresh" på denna med uppdaterad sensor då det väl var där jag tyckte det enda egentliga problemet fanns, men enligt Logitechs produktansvarige verkar det tyvärr ej finnas på tapeten för tillfället.

Av Floskel

Finns kvitto från originalköp?