Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet

Tycker personligen att det är ett rätt trevligt alternativ. Sålänge det inte är dyrare med avbetalning så tycker jag inte att det är så dumt. Det borde dock kunna pressa priset lite mer. För det man behöver tänkta på i kalkylen är att man binder sig till gamepass på 24 månader medan man kan avsluta gamepass när som helst ifall man köper konsolen kontant. För är det så att efter några månader som sådant att barnen bara lirar tex minecraft så kan det ju löna sig att köpa minecraft och säga upp gamepass.

Det är kanon när ni tipsar om detta på Sweclockers då jag allt för ofta glömmer att starta epic. Så slipper jag att gå miste om alla dessa gratisspel.

Skrivet av ParanoidRocker:

@Elektron: Står i trådstarten att det är Valorant, Fall Guys och möjligtvis Doom-spelen Har spanat lite på Ryzen 3700x, men då får man ju spara ett tag, får se hur jag gör helt enkelt!

Ah jag såg det när jag läste om det. Du får ursäkta. Testa att ställa in på att streama på gpu istället för cpu och se hur det går.

Du kan ställa in så att obs encodar via din gpu istället för din cpu. Sitter själv i liknande sitts som dig fast jag har 4670k och rx570. Jag har iaf hittat några spel som fungerar fint att streama och vissa spel går med lite justeringar av inställningarna. Om du vill satsa streaming så tror jag att en Ryzen 3700x vore bra för då har du kärnor över till obs ovasett spel.

Bra lyft i prestanda. Det ska bli riktigt spännande sen att se vad 3060 och 3070 landar på i pris och prestanda. Själv sitter jag på ett rx570 men det har tyvärr börjat att ge sig. Det är svårt att greppa hur stor skillnad det blir mot ett nyare kort. Förhoppningsvis så får vi se lite jämförelser mellan 3060 och 1060, då det blir lite lättare att skatta hur stort lyftet blir. Själv siktar jag på en uppgradering med ca 100% högre prestanda med ett nytt kort kontra mitt rx570.

Skrivet av Elakekocken:

Varför ens bekymra sig om att sakna ett 3,5mm jack? Sladdar är och förblir värdelöst. Jag hatar dom.
Mm man blir möjligt av med lite ljudkapacitet i och med bluetooth men skillnaden för normala öron är så liten idag med senaste bt-tekniken gentemot sladd.
Haters gonna hate. Lovers gonna love.

Blir en air till mig och 8 gen till barnen. Så kan vi njuta i tre, fyra år innan vi byter upp oss igen.

Föredrar lurar med sladd, slipper krångla med laddning och synkning.

Jga har börjat lira denna säsongen. Lite sen start. Klarade GR 107 nu efter en vecka med Barbar. Lägg gärna till mig om ni vill lira lite ihop och köra lite blandat. Kommer mestadels farma augments och gear framöver. Hur lång tid år det kvar på säsongen?

Skrivet av Lodisen:

Om du har över 50k netto i månaden så har du nog råd med ett 3090.

ett 3090 per månad
Nu har jag inte koll på vad 3090 kostar men det kommer väl inte kosta över 30k?

Skrivet av blackeagle:

Jag har väl köpt Angry Birds, Puzzle Quest 2, Ensamma Vargen (Lone Wolf Saga) och Carcasonne, samt Solid Explorer och någon till liten app genom alla år med smart phone.

När det gäller In-game däremot så har Pokemon GO fått några tusenlappar sen det lanserades för fyra år sedan. Det är ju dock vår vardagsmotion, så jag ser inga problem med att lägga lite pengar på att den ska bli roligare då och då för mig och min fru. Jämfört med vad det kostar med utrustning eller träningsredskap för andra hobbies/sporter och sånt, så ligger vi nog lågt ändå.

Är det äggmaskiner som ni köper eller vad köper man i Pokemon för riktiga pengar?

Skrivet av Borked:

Tack!

Jag har bestämt mig för att hålla min PSU.

Hade ni kunnat peka ett finger hur komponenterna ligger var för sig?

Sök på avslutade annonser på Tradera så ser du vad komponenterna går för. Tex så verkar 6700k gå för 1500-2000kr.

Tips från mig. Sök på avslutade auktioner på tradera för att få ett hum om vad dina delar är värda. Tex:
https://www.tradera.com/item/403573302

128GB ssd och 1TB hdd kör jag med på min fattigmansrigg. Det duger tills vidare.

Dagens fynd på Sweclockers brukar fånga in rätt så mycket deals inom teknik
https://www.sweclockers.com/forum/trad/999559-dagens-fynd-bar...

Skrivet av JohanFlodqvist:

@Andres77: jag brukar inte vara sen att vara inne och påpeka folks prissättning när folk vill ta fantasipriser för sina gamla grejer, men din syn på denna rätt dugliga burk förstår jag bara inte. Jag har sålt en rad av de delar som sitter i den här burken det senaste halvåret och kan ju säga att den här burken alla dagar i veckan går att sälja för 4000:- och det tycker jag inte ens är elakt högt.

Skulle man sälja delarna styckvis skulle de gå för ungefär:

ASUS GeForce GTX 970 STRIX 4GB DirectCU II OC (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)
700:-
ASUS Z97-P - ATX / Z97
200:-
Cooler Master CPU Kylare Hyper 212 Evo - Socket 775 / 1150 / 1155 / 1366 / AM3+ / FM1
100:-
EVGA PowerSupply (PSU) SuperNOVA 650 G2 650W
200:-
Fractal Design Define R5 - Black Pearl (Ej PSU)
300:-
HyperX FURY Black Series 16GB (2x8GB) / 1866MHz / DDR3 / CL10 / HX318C10FBK2/16
500:-
Intel Core i7-4790K - 8 trådar / 4,0GHz (4,4Ghz Turbo) / 8MB / Socket 1150 (Boxed) (88w)
1400:-
Noctua NF-A14 PWM 140mm Chassifläkt
100:-
Samsung SSD 850 EVO SSD 500GB (MZ-75E500B/EU)
400:-
=4000:- (ish)

På blocket gissar jag att det inte skulle vara något problem att få runt 5000:- för den, men jag tycker 4000:- känns rätt fair. Nypris för en likvärdig burk är en bit över 6k och då får man komma ihåg att det är för oss som bygger själva, fixar windows osv, för den som inte kan det så får man räkna med att lägga närmare 8k för en likvärdig burk och då känns ju 4k rätt shysst ändå i jämförelse.

https://komponentkoll.se/bild/fYFYY.png

4000kr med din uträkning och då har du även undervärderat några av komponenterna:
ASUS Z97-P - ATX / Z97
200:-
https://www.tradera.com/search?q=z97&itemStatus=Ended

EVGA PowerSupply (PSU) SuperNOVA 650 G2 650W
200:-
https://www.tradera.com/search?q=SuperNOVA%20650&itemStatus=E...

För att förtydliga så tycker jag att ditt inlägg ger en väldig bra uppfattning av vad delarna är värda på marknaden.

Köper extremt sällan någon app. Men det har hänt, app för att stämma gitarren, podcastspelare och även något spel har det blivit med tiden.

Många appar brukar ju finnas som gratisversion så att man kan testa dom. Om jag gillar en app och använder den mycket så betalar jag gärna en slant för att slippa reklam.

Skrivet av anon52343:

Enligt ekonomifakta.se räknaren så: 6 500 kronor år 2007 (PS3 launch) motsvarar 7480 kronor 2019.

Är ju detta som är skumt med inflation, att den smyger sig på och saker "känns" dyrare, även om vi också tjänar mer, får högre avkastning på investeringar som börsen/fastigheter osv.

Eller enkelt sagt: 6500:- låter som ett rimligt pris! Själv är jag för gammal för att hänga med och tycker Xbox One känns ny fortfarande

Låter mer som att minnet suddas över tid. Ps3an var ju svindyr när den kom ut. Xbox för 6500 är dyrt men inte på riktgt samma nivå (relativt inkomst och andra alternativ) som ps3:an vid release.

Kanske får gå tillbaka till Edge. Jag har kört med firefox i fler år än vad jag minns men firefox har börjat strula med twitch, ljudet buggar och jag tvingas trycka refresh ett antal gånger tills ljudet blir normalt. Vilket även innebär att jag ofta får se om reklam mellan refresh varven.

Ni som kör med Edge, är ni nöjda? Och vilka andra alternativ finns det?

Jag ser att en ny knapp har tillkommit, jag undrar vad den kan tänkas att användas till.

Priset för leasingbilar jämförs oftast med pris på en ny bil. Det mest eknomiska är oftast att köpa en äldre begagnad bil dock ger det ju inte lika mycket status.

Vad är det för bil ni söker och i vilken prisklass? Hur mycket kör ni och hur länge har ni tänkt att äga den innan ni byter in eller säljer den?

De byter lite delar i kortet och nya 1650 ser ut att prestera som gamla 1650, så jag ser inte rikigt varför det skulle vara förvirrande.