Inlägg

Inlägg som Surpuppa har skrivit i forumet
Av Surpuppa

Aldrig köpt själv, men vill du ha något riktigt litet och billigt, kolla på begagnade företagsdatorer likt denna https://www.refurbed.se/p/hp-elitedesk-800-g4/48633/. Har inget grafikkort, men det kanske inte behövs om du inte ska spela på den

Av Surpuppa
Skrivet av _genki:

åksjuka är ju inte en grej med ett modernt VR-headset ifall man har bra prestanda och använder room-scale, och teleport locomotion. Jag har två otroligt åksjuka människor i min närhet (som knappt kan åka bil) de har fått prova modern PCVR hos mig, ingen av dem visar tecken på yrsel eller illamående. Åksjuka handlar primärt om dåligt programmerade upplevelser eller undermålig prestanda, för det representerar inte modern VR idag.

Sedan kommer det alltid finnas upplevelser som kan ge upphov till magsjuka. flygspel, bilspel etc. även "smooth locomotion" Men oftast lider dessa människor av exakt samma problem i verkliga livet.

Ignorant att blankt säga "åksjuka är inte en grej" och sedan bevisa detta med hela två personer i din bekantskap. Det finns en rad olika anledningar. Smal FOV är en av dem, och det är en hårdvarubegränsning. För vissa som lider av detta, finns det lite som kan göras om man inte köper specialheadset som Pimax.

Av Surpuppa
Skrivet av Kyathab:

Typ denna snutt.
Jag antar att du inte upplever att det hackar när du kollar på film/TV? Som han nämner är standarden 24Hz alltså lägre än 30 FPS.

Jag märker definitivt att det hackar när jag kollar film, inte nödvändigtvis alltid men garanterat när kameran sveper över landskap etc, speciellt i en biosalong. Men det är en felaktig jämförelse, då film har motion blur inbyggt (riktig motion blur via kamerans shutter speed, och inte den typen som spel brukar ha). Det är en markant skillnad när man ser Hobbitfilmerna i dess infilmade 48 fps, ett val som var mycket kritiserat när filmerna släppte. I denna videon är det, vad jag tror, endast 30 fps, men en är infilmad med lång shutter speed och den andra med väldigt låg, vilket påverkar motion blur. https://youtu.be/9tacNTkG0sw?si=k_VDPrSVkUJ5xgrg&t=352 Videon till höger är mycket mer ryckig jämfört med den till vänster, även om båda är samma fps. Men i ett spel, är det 0 i shutter speed, och det är ännu mer märkbart då.

Sedan går det inte att jämföra film och spel, som många andra redan har sagt. Att kolla på en video på 30fps är fine, men det är en helt annan grej att kunna styra vad som ses själv. Nästan alla touchtelefoner har haft 60fps sedan jättelänge, men det är markant skillnad att ändra mellan 120 och tillbaka ner till 60 fps. Jag har aldrig sett en 30fps mobil, men jag tror att den hade kännts något helt galet dålig att använda.

Av Surpuppa
Skrivet av Kyathab:

Du kanske borde läsa på lite mera, ta denna artikel: https://www.pcgamer.com/how-many-frames-per-second-can-the-hu...

Så inser du snart att ja folk kan uppleva 30 FPS som "silky smooth". Att kalla det desinformation och sedan inte tillhandahålla någon form av fakta som backar upp "din" åsikt är bara idiotiskt.

För mig är 30 FPS helt okej, beroende på spelet. Vissa spel funkar det i, t.ex Civilization skulle jag inte märka om det kördes i 30 FPS mot 60 FPS, så länge FPS är jämn. Om jag visar någon en stillbild, inte sjutton kommer hen märka om den uppdateras 30 gånger per sekund eller 60 gånger per sekund. Det inte är inte förrns vi lägger till rörelse som saker och ting blir intressant, och där snabbare rörelser kräver fler uppdateringar för att det ska se jämnt och inte hackigt ut.

Vad exakt i artikeln vill du att vi ska läsa? Vad jag ser så pekar mycket i artikeln på att 30FPS inte alls är "silky smooth" oavsett person.

Av Surpuppa

Känns som att W11 kom typ precis? Är det inte lite tidigt för 12 redan?

Av Surpuppa

Är det bara jag som inte alls fattar grafen med kumulativ speltillverkning försöker säga?

Av Surpuppa
Skrivet av Svensktiger:

Fast LMG's satsningar under en längre tid har ju varit fokuserat på att bli bäst på just recensioner/tester.
Att dom misslyckat med det och fortfarande trycker ut material som enmanskanaler skulle skämmas över är ju anmärkningsvärt.

Exakt, men jag menar mer hur de har agerat mellan 2017-22. Som du säger så försöker de går tillbaka till in depth content och jag håller med 100% vad GN säger. Vad jag mer försökte påpeka är att det finns plats för båda. Att bara säga "LTT är dåligt för att de inte gör in depth" ger ingenting, för lättsmält content som är bara menat för underhållning är inte i grunden dåligt.

Edit: Jag vill inte framstå som en LTT chill, de har verkligen gjort stora misstag, och jag var här i Sweclockers och försvarade GN när nyheterna bröt första gången. Jag kollar själv på DF, GN och HU när det kommer till reviews, men kan erkänna att jag ibland kollar på LTT när jag behöver döda tid, för det är just det som LTT har varit under flera år.

Av Surpuppa
Skrivet av BrottOchStraff:

Nej men de byggde upp sin fan-bas på människor som är intresserade av tekniken på riktigt och nu postar dem skit som "hur många USB-minnen man kan koppla in samtidig" Det har blivit en ren clickbait maskin och inget annat.

Nej, de byggde upp sin fan-bas med dessa click bait videos med "wacky crazy tech". Jag kommer ihåg från ca 2017 (eller nu vad det var) när de gick över från sina in depth reviews till mer vad de gör nu, och det har bara gått uppåt för dem ofantligt mycket snabbare än andra in depth kanaler, så folk vill se deras content. Ingen har kollat på LTT för in depth reviews senaste 5 åren, eller om man gör det så bör man gå till andra ställen som gör detta bättre.

Av Surpuppa
Skrivet av BrottOchStraff:

Linus Tech Tips har varit en skitkanal senaste åren som tagit mer inspiration av Mr Beast än av Digital Foundry eller Hardware Unboxed som faktiskt djupdyker ordentligt i tekniken och är inte fyllt med sponsrat bullshit och trams.

Alla techkanaler behöver inte vara Digital Foundry och djupdyka

Av Surpuppa

Linus gör en rejäl vridning av sanningen. Han hade inte alls "redan löst" det med Billet, utan gjorde det först efter videon släpptes.

Av Surpuppa
Skrivet av Wasp:

Exempelvis så hade GN fel angående hela billetlabs grejen och använde helt fel ord. Innan GN släppte sin video så hade redan billet labs och LTT löst historian, hade GN hört av sig till LTT med frågor så hade dom fått veta det.

Vad menar du med att de använde helt fel ord? Syftar du på "sell" vs "auction" som Linus tog upp? Vad jag har sett så sa steve aldrig ordet sell, han sa definitvt auction i kontext av en insamling. Eller menar du ett annat ord?

Sedan för mig spelar det helt ingen roll om Linus redan har löst historian med Billet Labs. Att det hända från hela första början är helt galet och tyder på ett strukturellt problem inom LTT alternativt grov vårdslöshet, vilket jag bryr mig om mer än om han kompenserat de eller inte. Kritiken angående hela Billet Labsgrejen är ju sann också, och det är kritik som Linus redan har svarat på (dåligt) öppet på WAN show, så där behövs ingen kommentar igen.

EDIT: Det verkar som att Linus ljög. Enligt GNs uppföljning: https://www.youtube.com/watch?v=X3byz3txpso, så kompenserade Linus först efter att videon släpptes. Detta är helt galet stora vridningar av sanningen av Linus och hade därmed inte alls "redan löst det".

Av Surpuppa
Skrivet av Baxtex:

Jag ser LTT lite som gamla Top Gear eller The Grand Tour. Det är bara underhållning, inget seriöst test.

Problemet är att miljontals personer inte ser LTT på samma sätt. Sedan marknadsför de sina reviews, med hjälp av nya LTT Labs, som en ny era inom faktuella och djupgående reviews.

Av Surpuppa
Skrivet av Kwirek:

Eh, slutade titta på GN när de blev mer av en drama channel. Hoppas dock att det bara var en fas när det hände lite.

Videon i fråga med kylblocket var dum, vilket LTT fick mycket välförtjänt skit för.

Dock får man även ta GN's utspel för vad det är. LTT investerar stora pengar i utökad testningskapacitet och personal vilket GN inte kan matcha. LTT hävdar offentligt att det såklart inte kommer undantränga mindre kanaler, all konkurrens är bra konkurrens etc - men det är ju uppenbart falskt, vilket GN vet.
GN slåss för sitt liv för tillfället innan LTT's satsningar avtäcks och bär frukt.

Sedan när blev GN en drama channel? Har du fler exempel på detta, när de gör drama för dramats skull? De har exempelvis vid flertalet gånger kastat skit på tillverkare med rätta, om det är detta du anser vara drama så vet jag inte vad jag ska säga.

Av Surpuppa
Skrivet av THB:

LTT är techtubers svar på Top Gear/The Grand Tour.
Jag kollar på LTT för underhållning och tokiga grejer, inte för att få "ren fakta", det läser jag mig till på relevanta sidor.

Synd att GN fortsätter attackera andra, men har man så fruktansvårt tråkiga och torftiga videos så måste man väl försöka locka folk på någotvis, då genom att skapa intriger och bråk.

Hoppas att GN och Steve växer upp och slutar bete sig som spoiled brats.

Ja, de allra flesta mer "hardcore" hårdvaruintresserade kollar inte på LTT för objektivitet. Jag själv älskar LTT och alla deras roliga janky videos, och skippar deras reviews överlag, men problemet är att väldigt många inte gör det. Miljontals personer kollar på deras reviews av senaste grafikkorten och CPUer och ser det som full objektivitet och som deras enda ställe för reviews. Sedan att Linus vill marknadsföra sig som den nya standarden inom objektiva reviews med LTT Labs, som de hänvisar till i sina reviews för att lyfta fram att deras resultat är perfekta, så bör detta sätta deras reviews på samma nivå som GN och HU etc. Och bara för att vi i harcore communityn har märkt LTT som "casual fun" som inte ska tas på allvar någonsin, så är det vad jag vet, aldrig något som Linus själv har sagt, åtminstone gällande deras reviews.

Så som jag ser det om man läser genom raderna så är vanliga videos bara för skoj, men att de vill uppnå en ny standard inom objektiva reviews. Linus har ju själv pratat om på WAN show hur de på sikt kan använda Labs för att göra en "LTT approval badge", där företag eventuellt betalar för att få sina produkter certifierade enligt Labs standard och sedan kunna marknadsföra detta på exempelvis kartongen.

Av Surpuppa

Testade Divinity men kunde aldrig riktigt leva mig in då det inte var cinematics på samma sätt, där alla konversationer var "in game top down". Men nu i BG3 när alla konversationer verkligen är egna "close up" cinematics och man kan se personerna bättre så löser det verkligen inlevelsen. Sedan så har alla dice rolls verkligen lagt till något extra roligt!

Av Surpuppa

Men om 4060Ti bara var marginellt bättre än 3060Ti, då borde de två 4060 varianterna vara ganska nära varandra?

Av Surpuppa

Har en open test bench, så I guess annat

Av Surpuppa

Förstår inte riktigt poängen, den går ju knappast att använda utan ett bord (om man inte kan ta loss den då dvs, vilket jag kanske har missat). Och utrymme finns det ju gott om för att göra den till en full on laptop, så varför inte bara göra detta?

Av Surpuppa
Skrivet av orginallinus:

Du har helt rätt i att framförallt Peerless Assasin är en riktigt kompetent kylare till ett jämförelsevis fantastiskt pris. Får mig att vilja smälla in en Silver Arrow som jag har liggandes. Kul att Thermalright är tillbaka, innan Noctua så var det ju det som gällde (Ultra eXtreme TRUE 120 tex)

Men sen, är det knappast så att de flesta kör på öppen testbänk med kontrollerad ambient temperatur? I verkligheten kan ju temperaturen i chassit vara högre än rumstemperatur, givetvis beroende av hur luftflödet ser ut. D15 presterar därför bättre än t.ex. Peerless ju fler högpresterande komponenter som finns (t.ex. GPU), pga massa/kylarea.

https://youtu.be/HgGaEZjb5Ls?t=889

Där ser man! Ja du kanske har rätt i att D15 fortfarande är kung gällande real world performance då, men ändå intressant hur vissa andra kylare verkar ha kommit ifatt gällande open test bench åtminstone. Vi får hoppas att nya D15 återtar toppen utan några edge cases alls.

Av Surpuppa
Skrivet av orginallinus:

Skulle inte tro det? Vilken luftkylare presterar bättre när ljudnivå är inräknat?

Enligt Gamers Nexus vid 35 dBA, https://youtu.be/Mm4hyIHe1PM?t=1009:
Thermalright Peerless Assassin
Deepcool AK620
Zalman CNPS20X

Enligt Hardware Canucks vid 38 dB, https://youtu.be/ydmwatdUwR8?t=827:
DeepCool Assassin III
TF Frost Spirit 140

Kan vara så att jag har missförstått graferna eller något annat som är annorlunda, men ser ut så enligt min uppfattning.