Inlägg

Inlägg som HerrGw har skrivit i forumet
Av HerrGw

Uppdatering:

Det blev köp tillslut nu inför sommaren! För 25,000kr fick jag en silvergrå Volvo S80 2,4 (140hk) manuell, årsmodell 1999. Rullat 17.8k mil med två ägare dessförinnan mig. Väldigt gott skick invändigt, och på kaross endast ytrost och några enklare skador på lack. Inga anmärkningar på senaste besiktningen i höstas heller. Även om några av er varnade mig för de tidiga s80 hoppas jag att elen och alla funktioner ska fortsätta att fungera, vilket efter 60 mil i min ägo funkar bra.

Jag vill egentligen bara passa på att tacka för era inputs och kunskaper ni delade med er i höstas, det hjälpte verkligen.

Ha de gott!

Gustaf

Av HerrGw
Skrivet av shugge:

Köp en skiva från valfri byggbutik och separata ben till det. De brukar kunna kapa skivan i exakt den storlek du önskar.

Skrivet av Rubberduckrof:

Gå till Bauhaus o kolla om du vill ha nån skiva från dom, e du medlem så kapar dom gratis till dig, gratis att vara/bli medlem
Har använder 2st ekskivor (ca 3.5m) till bord som jag har fått kapat hos Svågertorp

Oh, kollar det omgående. Tack!

Av HerrGw

Köpråd skrivbord

Hej!

Jag har precis flyttat in i en ny lägenhet och försöker planera kontorsrummet. Problemet är att det är svårt att hitta en skrivsbordslösning som jag kommer bli helt nöjd med utifrån mina preferenser, då jag inte är särskilt förtjust i ikeas design eller val av mått (framför allt djupet). Jag söker skrivbord med längd 160cm + och 60cm i djup, vilket är svårt att hitta. Här på sweclockers har man sett ett stort antal snygga kontorslösningar och därför vänder jag er till. Vilka alternativ finns gällande skrivsbordsskivor utöver de stora möbelbutikerna? Har ni några bra tips?

Tack på förhand!
Gustaf

Av HerrGw

Sedan ett halvår tillbaka har jag haft strul med drivrutiner till mitt 6800xt referens stockinställningar. Där antingen svartskärm eller kraschande drivrutiner i samband mellan spel, youtube/twitch och tabbande. Det gick så långt så att jag installerade om windows, utan några framgångar, vilket såklart oroade mig. Sedan började jag googla kring amd och drivrutiner och ganska omgående visade det sig vara ett förekommande fel (jag skulle börjat med google innan ominstallation av w11). En gemensam nämnare för många var att de körde två skärmar, något jag själv också gör. Kan vara värt att nämna att AMD också har i sina "known issues" att 6000-serien har problem med playback i kombination med flera skärmar som har olika uppdateringsfrekvens. Efter att jag hade provat installera äldre versioner av drivrutinerna provade jag att köra 144Hz på båda mina skärmar med den nämnda drivrutinen i artikeln, och efter det har jag inte haft några problem alls.

Trots att allt fungerar i nuläget vore det en lögn att inte erkänna att man blir lite märkt efter en sådan felsökningsröra. Ett visst förtroende blir lite stukat gentemot AMD. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden, men då krävs det att de kommer i bukt med drivrutinsproblematiken (syftar inte på problemet baserat ifrån artikeln).

Mvh

Av HerrGw
Skrivet av PFall:

Tack för input.
Jag beställde en, kommer med Instabox imorgon Wihoo

Kul! Tänk bara på att kylningen är bra mycket tyngre på 5800x3d jämförelse med din nuvarande 5600x. Att ligga på 80-90 grader vid syntetiska tester är fullt rimligt, förutsatt att du inte har custom kylning, eller pillar med undervolt. Lycka till!

Av HerrGw

Jag gick från en 3900x till 5800x3d parat med 32GB ram samt ett 6800xt. Gick från 100fps till 180+ i "competitive" inställningar i 2k upplösning. Nu är både 5600x och 3080ti snäppet vassare än min dator, men att se en stor förbättring är oundvikligt vid uppgradering för din del. Den ekonomiska biten kan bara du avgöra om du tycker det är värt.

Mvh

Av HerrGw

Annonsen är avslutad

Av HerrGw

Budgivningen är nu över och Cpun går till supersajfen

Mvh

Av HerrGw

Ryzen 9 3900x säljes

Hej!

Jag säljer min Ryzen 9 3900x efter uppgradering. Inköpt 2020-04-15 på Inet.se.

Sparsamt använd för endast spelande i 2k-upplösning. Undervoltad med -100mv samt kyld med en Noctua NH-U12A, cpun har också varit parad med 32GB ram på 3600 Mhz cl18, vilket verka tyda på ett någorlunda bra exemplar.

Betalning sker via swish och vid eventuellt sändebud är det förskottsbetalning som gäller. Jag är inte intresserad av några byten.

Budgivning endast i tråden, som avslutas 30/11 kl 20:00.

Allt gott!
Gustaf

Läs hela annonsen här

Av HerrGw
Skrivet av nickhe:

No, 9000 är helt annorlunda från Fiat croma, mer eller mindre helt ombyggd plattform.

Samma med 9-3an, den är heller lika Opel Vectra som plattformen är baserad på. MYCKET MYCKET bättre chassi etc.

Fun fact, Caddilac BLS betalade Saab hela utveckling åt GM...

Undvik T6an med autolådan, dessa lådorna pajar...

Vad har du för budget? Där hade jag faktiskt köpt en nyare S80 från 2007-> de kostar inte så mkt mer

Ursprungstanken är väl 20-30k men det är inte hårddraget. Prisbiten är svår när man inte har särskilt mycket kunskap kring bilarna.

Av HerrGw

Återigen, tack för alla svar! Jag har börjat snegla också på S80 från samma generation, då jag får intrycket att de är av högre komfort, framför allt för medpassagerare i baksätet. Jag har några frågor som har dykt upp i samband med era svar. Först, har s80 mer eller mindre samma typiska fel som V70n eller skiljer de sig åt? Tänker tung framvagn etc... Sedan undrar jag om det kan vara vettigt att köpa en beg volvo av en bilhandlare, eller bör man undvika dom och försöka köpa en beg privat? Mvh

Av HerrGw
Skrivet av Joccmock:

Ett annat tips är att köpa/låna/ta med en vän som har utrustning för att läsa ut felkoder. Kan ligga en del dolda koder loggade i bilen som är bra att läsa ur innan eventuellt köp.

Min ena V70 köpte jag med lysande motorlampa, alltid lätt att pruta på ett sånt fel. Läste ut felkoden på plats och insåg att det var en skitsak, dålig signal till en VVT-Solenoid, en bättre begagnad och fungerande sådan fick jag tag på för 150kr på facebook. Tog tio minuter att byta, sen var motorlampan ett minne blott!

Bilarna börjar ju komma upp i åren, så helt felfri är svårt att hitta. Men många blir ju direkt avskräckta när t.ex motorlampan lyser, det behöver inte betyda massa-$$$ i kostnad för att åtgärda!

Bra tips! Dessvärre känner jag ingen med bilintresse. Det är nog därför mitt bilköp har fått vänta så länge... Men det blir nog att köpa en felkodsavläsare i framtiden när jag drar igång mitt meckande.

Av HerrGw
Skrivet av Krilon:

Bra förstabil skulle jag säga, går att skruva med mycket själv om man vill och kan.
Hade siktat på 05 och uppåt, minst 2.5t motorn, sugmotorerna går då fasen inte billigare på nått sätt.
Är bilen servad ordentligt och man kan köra utan att gasa allt för mycket går det absolut åka runt 0.8 blandad körning.

En T5 är ju roligare, men till vardags funkar 2.5t myyyckeeet bättre, en T5 är ju i princip stendöd under 3k rpm. Med 2.5t drar du ju tunga släp på hög växel som det vore en diesel.

Skiljer bara 20nm i vrid mellan 2.5t och D5 (förutom awd modellen som har 80nm mer)
Dessutom så kommer maxvridet tidigare på 2.5t ca 1500-4000rpm, dieseln ca 1700-3000rpm.

Utöver att turbo kanske bjuder upp till lite roligare körning och därmed högre förbrukning, hur ser förbrukningen ut i jämförelse med en icke turbo-variant i form av vardaglig körning? Riskerar underhållskostnaderna att öka med en turbo eftersom det är mer mekanik som kan strula?

Av HerrGw

Vad kul med alla svar. Jag läser alla kommentarer med stor uppskattning, tack!

Av HerrGw
Skrivet av Ostbullen:

Syftar du på andra generationen (00-07), eller v70II(08-16)?

Precis, 00-07. Förtydligar det i texten!

Av HerrGw

Köpråd Volvo v70 2gen

Hej!

En 15årig dröm börjar bli allt mer verklighet då jag börjar närma mig mitt första bilköp. Så jag tänkte höra med er kunniga om specifikt Volvo v70 2gen (00-07) vad som gäller allt kring ägande etc. Bakgrunden till att jag har snöat mig in på denna modell är att jag är uppvuxen med modellen och fått intrycket att det är en pålitlig bil med goda praktiska egenskaper, samt att de ska vara någorlunda enkla att mecka med. Tanken är också att lära mig att få mecka med bilköpet.

Mina frågor då om eventuellt köp av denna modell är:

Finns det några särskilda årsmodeller som sticker ut positivt/negativt?

Motorkonfiguration, som jag har förstått är alla bensinare samma motor med- eller utan turbo. Finns det någon specifik variant som är att föredra? Diesel är nog uteslutet trots den goda bränsleförbrukningen.

Hur bör man tänka kring miltal? Är en 30k-milare vettig att köpa om den har god service-historik och mekaniken verkar god?

Vad bör man vara extra uppmärksam med dessa modeller som är typiska fel etc. Det har har läst mig till är framför allt att kamkedja och vattenpump ska vara byten vid vissa miltal.

Sist men inte minst, gällande ägandekostnanderna, skatt, försäkring och drift. Enligt Wikepedia är v70 en relativt dyr bil att äga, med dyr service etc. Stämmer detta eller vad är er erfarenhet eller uppfattning?

Eftersom detta är mitt första bilköp så får ni gärna ösa med era kunskaper om allt som gäller bilägande.

Tack!
Gustaf

Av HerrGw

En mycket bra recension och genomgång! Tråkigt att prestandan blir så strypt med ström/kylningsbegränsningarna.

Jag ägde en MSI Stealth Gs65 2019, med 8750h/RTX2070. Designen var också av toppklass och en av de främsta anledningarna till att jag valde den, då jag använde den både i plugget och på jobb. Dock var batteritiden usel, och att alltid behöva släpa med sig 180W adaptern fick mig till slut att gå över till MB Pro M1.

Av HerrGw
Skrivet av HerrGw:

Hej!

Jag vill dela med mig min senaste incident jag hade med Blizzard nu i början av året, som dessvärre har avslutat min långa bekantskap med Blizzard och deras spel. Syftet med denna tråd vet jag faktiskt inte, förutom att det INTE handlar om att svartmåla Blizzard, eller något försök till att skapa opinion. Just nu vill jag bara skriva av mig, direkt från hjärtat. Det finns kanske någon mer på Sweclockers som har upplevt en liknande spelsituation och kan relatera.

I början av Januari blev jag anklagade och bannad av Blizzard att jag hade köpt guld illegalt på WoW Classic Season of Mastery, ca en vecka efter jag hade nått 60 med min dwarf hunter. Givetvis blev jag bra förvånad, då detta inte stämde för fem öre. Statusen på min karaktär vid tillfället var en ofantligt fattig dwarf hunter, gear från levlingtiden, jag ägde varken 100% mount eller några dyra prebis-delar man kan köpa på Auction House, jag hade ca 200g också som jag hade tjänat på att herba blommor i level 30 zoner. Blizzard hävdade att de hade bevis på att jag hade varit i kontakt med en känd guldsäljare, och allt jag hade köpt med detta guld skulle försvinna efter bannen två veckor senare. Vid tillfället försökte jag givetvis överklaga beslutet och på något sätt bevisa min oskyldighet, jag bad de kolla min guldlogg eller dylikt och där skulle de se att jag har varit purfattig sedan lvl 1. Jag har varken fått guld eller gear av någon heller via mailbox eller trade. Samma dag som jag överklagar får jag svar från en GM att hen har tittat närmare på ärendet och kan fastställa att det finns bevis för mitt "guldköp". Jag försökte överklaga igen, men eftersom jag redan hade överklagat en gång tidigare nekades mitt andra försök. Snacka om att känna sig maktlös i sammanhanget, det är helt omöjligt för mig att veta vilka bevis de har, eller hur jag ska kunna bevisa min oskyldighet. Inte för att jag kan bevisa det för er heller, men fusk i spelsammanhang har jag alltid varit mycket emot, och vad jag vet har jag aldrig fuskat i onlinespel.

Idag hävdes min ban, och av nyfikenhet loggade jag in och kollade vad som fattades på min gubbe. Blizzard hade tagit mina 200g och mitt 60% mount, trots att mountet är köpt långt tillbaka i tiden. Besvikelsen, maktlösheten och svårigheten att få vettig kontakt med Blizzard har gjort att jag nog tar förväl av Blizzard för gott. Det känns tungt, när framför allt WoW och Blizzard har varit något jag har vuxit upp med sedan 2006, och ligger till grund till mitt stora spel och hårdvaruintresse. Jag förstår att detta kan anses lite trivialt, och faktum är att jag själv är lite förvånad över hur det har påverkat mig (inom rimliga gränser). Men att bli anklagad och dömd för något man själv är emot, det är en lustig känsla måste jag erkänna.

Nu när WoW inte är på spelagendan längre , är det dags att börja spela Dota2 igen och förhoppningsvis tävla i nästa års The international.

Ha de gott!
Herrgw

Skrivet av Donhoz:

Så du köpte inte guld för att ha råd med mount för att fokusera på levelingen endast?

För det är vad det låter som när de tog bort mount och guld. Jag själv köpte guld för just det 😅

Haha, faktiskt inte..

Skrivet av Mullvaden83:

Ja det värsta är ju att Blizzard aldrig visar sina loggar på att man köpt guld eller vad man har gjort. Om du nu är oskylldig hade det ju varit kul för dig och oss att se loggen där dem påstår att du tradeade guldet.

Ja verkligen, det hade varit intressant att få något typ av bildbevis på skumma affärer eller dylikt..

Skrivet av fesoj:

Skitkonstig prio av Blizz, hemskt ledsen att höra det. Jag tycker inte du ska ge upp Azeroth för detta.

Man vet aldrig, en vacker dag kanske man kommer tillbaka, framför allt nu när det händer mycket kring ägarfronten av bolaget.

Skrivet av D.:

Nu har jag mycket begränsad koll på just Wow, men det låter ju inte helt rätt det där.

Problemet är ju i allmämhet att företagen mer eller mindre godtyckligt kan påstå något och vidta åtgärder, utan att egentligen kunna eller ens behöva lägga fram tydliga bevis.
Du kan i princip när som helst bli avstängd el förlora saker du har på digitala plattformar, med mycket begränsade möjlighetet att överklaga el få en prövning där konkreta bevis måste ingå.
De har friskrivit sig genom sitt användaravtal och har därmed inget ansvar, kan göra som de vill.

Det här om något borde uppmärksammas mer.
GDPR må ju vara viktigt när det gäller lagring av uppgifter osv, men även detta område med vilket ansvar företagen har bör helt klart lyftas. Då alltmer idag är beroende av olika former av digitala plattformar/tjänster måste de gå att lita på, du ska inte utan konkreta bevis kunna förlora något du lagt tid och resurser på att få/skapa.

Kloka ord, men orken finns inte i nuläget att driva det vidare. Det är ju trots allt bara ett spel...

Skrivet av Mullvaden83:

Nä man är sur en vecka. Sen kommer beroendet tillbaka o man loggar in o kämpar upp sitt account igen. XD
Omöjligt o släppa WoW. XD

Haha! Vi får väl se....

Skrivet av Ferrat:

Problemet är ju lite här att även om du är oskyldig så går de helt på sina "bevis" iom att de flesta de plockar är skyldiga troligen. Det är sant att du är lite rättslös i detta och att Blizzard och andra företag blivit upptäckta med att ha lite väl aggressiv policy och bannat folk, samtidigt lider många spel av farming, boting etc Blizzard är inte ensamma om detta, tyvärr är Blizzard och Activision ofta de med flest liknande händelser men samtidigt har de spelen WoW, Diablo och CoD vilka är extremt poppis och därmed mycket spelare.

I teorin bör du kunna begära ut loggen, de är enligt lag skyldiga att ge dig på begäran all info de har om dig som är kopplat till dig och identifierbar så det bör innefatta deras loggar.

Det stämmer det du säger, Blizzard likt många andra spelföretag tampas med bottar och ingamevalut-försäljning. Men tråkigt när man själv blir drabbad, oskyldigt. Ja det hade varit intressant att ta del av deras bevismaterial, jag är egentligen väldigt nyfiken på deras bevis. Jag har aldrig haft mer än 200g på min gubbe, så rent spontant skriker det inte guldköp.

Av HerrGw

Förväl Blizzard.

Hej!

Jag vill dela med mig min senaste incident jag hade med Blizzard nu i början av året, som dessvärre har avslutat min långa bekantskap med Blizzard och deras spel. Syftet med denna tråd vet jag faktiskt inte, förutom att det INTE handlar om att svartmåla Blizzard, eller något försök till att skapa opinion. Just nu vill jag bara skriva av mig, direkt från hjärtat. Det finns kanske någon mer på Sweclockers som har upplevt en liknande spelsituation och kan relatera.

I början av Januari blev jag anklagade och bannad av Blizzard att jag hade köpt guld illegalt på WoW Classic Season of Mastery, ca en vecka efter jag hade nått 60 med min dwarf hunter. Givetvis blev jag bra förvånad, då detta inte stämde för fem öre. Statusen på min karaktär vid tillfället var en ofantligt fattig dwarf hunter, gear från levlingtiden, jag ägde varken 100% mount eller några dyra prebis-delar man kan köpa på Auction House, jag hade ca 200g också som jag hade tjänat på att herba blommor i level 30 zoner. Blizzard hävdade att de hade bevis på att jag hade varit i kontakt med en känd guldsäljare, och allt jag hade köpt med detta guld skulle försvinna efter bannen två veckor senare. Vid tillfället försökte jag givetvis överklaga beslutet och på något sätt bevisa min oskyldighet, jag bad de kolla min guldlogg eller dylikt och där skulle de se att jag har varit purfattig sedan lvl 1. Jag har varken fått guld eller gear av någon heller via mailbox eller trade. Samma dag som jag överklagar får jag svar från en GM att hen har tittat närmare på ärendet och kan fastställa att det finns bevis för mitt "guldköp". Jag försökte överklaga igen, men eftersom jag redan hade överklagat en gång tidigare nekades mitt andra försök. Snacka om att känna sig maktlös i sammanhanget, det är helt omöjligt för mig att veta vilka bevis de har, eller hur jag ska kunna bevisa min oskyldighet. Inte för att jag kan bevisa det för er heller, men fusk i spelsammanhang har jag alltid varit mycket emot, och vad jag vet har jag aldrig fuskat i onlinespel.

Idag hävdes min ban, och av nyfikenhet loggade jag in och kollade vad som fattades på min gubbe. Blizzard hade tagit mina 200g och mitt 60% mount, trots att mountet är köpt långt tillbaka i tiden. Besvikelsen, maktlösheten och svårigheten att få vettig kontakt med Blizzard har gjort att jag nog tar förväl av Blizzard för gott. Det känns tungt, när framför allt WoW och Blizzard har varit något jag har vuxit upp med sedan 2006, och ligger till grund till mitt stora spel och hårdvaruintresse. Jag förstår att detta kan anses lite trivialt, och faktum är att jag själv är lite förvånad över hur det har påverkat mig (inom rimliga gränser). Men att bli anklagad och dömd för något man själv är emot, det är en lustig känsla måste jag erkänna.

Nu när WoW inte är på spelagendan längre , är det dags att börja spela Dota2 igen och förhoppningsvis tävla i nästa års The international.

Ha de gott!
Herrgw

Av HerrGw

WoW-retail guild söker DPS!

Tjena allihopa!

Som titeln nämner så söker min svenska WoW-guild dps, främst firemage/dk till Castle Nathria Mythic progress. I nuläget är vi 6/10. Guilden heter "Sega Gubbar" och figurerar på Kazzak, Horde. Som guildnamnet insunerar är vi till största del ett gäng 25+ gobbar. En go blanding av skön stämning och fokus vid raidtillfällena. Vi raidar Mån&Tors 19-22:30.

Hör av er om det låter intressant!
Mvh

Gustaf