Inlägg

Inlägg som Edvin-89 har skrivit i forumet
Av Edvin-89

Tack för bilderna, jag skickar PM

Av Edvin-89

Tar de gärna mot frakt

Av Edvin-89
Skrivet av TrAZZeL:

Sorry. haft fullt upp. uppdaterar imorgon vad för saker det är.

Hej, någon uppdatering innan annonstiden går ut?

Av Edvin-89
Skrivet av KalleIXIX64:

<Uppladdad bildlänk>
Ok, vi går på det.
Bild på fläktarna.
Spec: nh-u12p specification
Bra grejer.
Dock saknas klippsen, 4 st för de båda fläktarna. De finns på en annan ort tyvärr.

Jag bor i Bromma, Björnsonsgatan 219, postnummer 16844.

Ge adress om du vill att jag ska skicka.
Swisha 420 kr på nr 0708901574 så ser jag till att det skickas imorgon om du vill.

mvh
Karl-Erik

Oj missade att du skrev här.
Jag skickar ett PM

Av Edvin-89

Windows Vista 150kr plus frakt.

Av Edvin-89

300kr plus frakt om jag inte kan hämta i närtid.

Av Edvin-89
Skrivet av Jimmy:

Ser intressant ut, tyvärr är det som du säger inte TKL. Ett alternativ hade varit Keychron Q3 som verkar flexa ganska mycket men problemet är väll att varje swtich kommer ändå slå ner ganska hårt eftersom det är röda brytare.

Brukar finnas flera alternativ på switchar att välja mellan på Keychrons brädor, likt många andra.
Och sedan är det ju en hotswap bräda som stödjer både 3 och 5 pins switchar så är ju bara (mot en kostnad så klart) till ett par andra switchar man önskar.

Av Edvin-89
Skrivet av Jimmy:

Grejen är att jag behöver egentligen inte helt tyst tangentbord, jag kan ta att de låter, det absolut viktigaste är att de är mjuka att skriva på vilket antagligen innebär att brytarna behöver ha dämpning vid nedslag(gärna även när de går upp), brädan borde troligen även vara silkon dämpad(gasket). Det är dock inte tydligt från färdigbyggda tangentbord vilka som kan uppfylla detta. Varmilo Minilo(https://varmilo.com/products/minilo75?ref=sNSCb14m8MLH1x) verkar vara ett sådant tangentbord men tyvärr finns det bara i form faktor 75%.

Varmilo Moonlight med Kailh prestige silent(https://varmilo.com/products/moonlight?_pos=2&_fid=26fdf3913&...) verkar vara ganska tyst, kanske skulle man testa ett sådant om de inte varit så svåra att få tag på.

Tittade för ett tag sedan på ett Akko 5075S som jag var sugen på, inte TKL tyvärr utan 75% men gasket mounted
https://akkogear.eu/products/black-gold-5075s-iso-mechanical-...

Eddit, fel länk

Av Edvin-89
Skrivet av Kloppstock:

Se ny bild! ovan

"krok modell liten", kan du länka! en bild på en sån jävel så ska jag skicak min kurir på att leta i en lokal verktygslåda

Det lim jag har är UHU max repair power, hoppas det duger?

Typ denna som är 2,2mm i diameter.
https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/beslag/inredningsbe...

Det limmet skulle jag inte använda till det här, verkar vara ett "mjukt och flexibelt lim", du vill ha ett som blir hårt/stelt.

Av Edvin-89
Skrivet av sp1k3n:

Försök göra ett litet hål i kontakten med något spetsigt, skruva sen in en liten plåtskruv i hålet, dra sen i skruven med en tång så kanske den kontakten kommer ut.

eller

Ta två små vassa knivar eller liknande, placera dem på varsin sida av kontakten, försök sen bända samtidigt med verktygen så kanske kontakten kommer ut så pass att det går att få tag i den en tång.

Jag skulle göra så men med lite lim i hålet.
Hitta en liten skruv, typ krok modell liten, skruva i och ur, doppa skruven i superlim och skruva i igen, vänta ett tag och försiktigt dra ur kontakten.

Av Edvin-89
Skrivet av Swedishchef_90:

Är du säker? Gmk skall vara kalih kompatibel

Glorious GMMK TKL är endast kompatibel med 3 pin vad jag kan hitta när jag söker runt. Är ganska säker på att det är så då det var en av anledningarna till att jag inte valde det tangentbordet när jag letade nytt.
Deras Glorious GMMK 2 stödjer 5 pin, men finns inte i TKL.

Av Edvin-89
Skrivet av Jimmy:

GMMK TKL Modulärt Mekaniskt Tangentbord = 949 kr
KAILH Midnight Silent Linjär Switch 5.90 kr x 88 = 519 kr
DUCKY Black Shine-through PBT Double-shot Keycap Set = 549 kr

Totalt 2017 kr

Sen är då frågan om detta går att montera ihop och testa och ändå nyttja öppet köp om man så önskar, det är nog tveksamt. En annan nackdel är att man får varken bakgrundsbelysning eller dedikerade mediaknappar. Men visst, måste man kompromissa så väljer man såklart känslan förs.

För att dessa switchar ska fungera i GMMK brädan behöver du klippa/fila bort 2 piggar (helt slätt) på switcharna och har då förbrukat öppet köp på dom.

Av Edvin-89
Skrivet av Jimmy:

Om man skulle ta och bygga sig ett eget tangentbord, vad skulle ni rekommendera och vad kan prislappen hamna på. Spontant känns det dock mycket svårare att "testa" innan man sitter fast med T-bordet.

Kolla detta set till ett bra pris. Helt ok keycaps om man gillar rgb och linjära switchar som är lite åt det tystare hållet.
Och framförallt en tkl bräda som enkelt går att byta switchar på samt skruva isär och modifiera om man önskar.
https://www.maxgaming.se/sv/gamingpaket-tangentbord/custom-me...

Skulle rekommendera Pulsar PCMK TKL över Glorious GMMK TKL när man läser lite om Glorious brädan.
Sedan stödjer Pulsar switchar med både 3 och 5 pin medan Glorious endast stödjer switchar med 3 pin, vilket innebär att man måste modifiera/klippa bort piggar på switcharna om de har 5, vilket många har.

Av Edvin-89

Jag kan eventuellt hämta på torsdag om det skulle funka

Av Edvin-89
Skrivet av Jimmy:

Finns det några tangentbord som har Kailh Midnight Silent från start?

Tangentbord jag testat...

Finns inga tangentbord med Kailh Midnight Silent som standard vad jag vet.
Men av de du listade så skulle det gå att byta switchar på i alla fall Keychrone.

Ett Cooler Master Materkeys Pro med bruna brytare hade jag tills jag köpte mig ett Pulsar PCMK TKL i höstast och har just nu en uppsättning baby kangaroo v2 på och är väldigt nöjd, trevlig bräda med hotswap så man enkelt kan byta switchar på för att testa runt.

Av Edvin-89

Kan du ta en bild och bifoga?
Spontant känns det som en bit rund plast (typ örontopps) och lite limm skulle kunna fungera med lite försiktighet.

Av Edvin-89
Skrivet av Jimmy:

Har varit på jakt efter nytt tangentbord den senaste tiden, har haft hemma och testat ett par stycken i prisklasserna 1000-2500 kr.

Det som förvånar mig är att utvecklingen inte kommit längre, det är fortfarande "raggarbilar" man säljer, de ska låta mycket och vara sådär lagom obekväma. Man har fortfarande ingen dämpning vid tangentnedslag så tangenterna bottnar plast mot plast vilket gör att det många gånger låter som man rör runt i en lego lådan(eller går med "träbonnar" på kullersten). Men framförallt så är nedslagen stumma och odämpade vilket för mig med känsliga fingrar kan ge en viss smärta. Detta är framförallt tydligt på low-profile T-borden där slaglängden är kortare och risken att slå i botten hårt är högre. Vid nedslag så kan man märka att vissa tangentbord ger en intern vibreringskänsla medan andra hanterar det mycket bättre.

Jag vill inte påstå att jag egentligen hamrar särskilt hårt på tangenterna, det krävs inte så mycket för att slå i botten. Att lyckas stanna innan kräver troligen mycket övning och framförallt en hel del ansträngning.

Visst kan man sätta O-ringar på de flesta mekaniska tangentbord och i vissa fall kan det göra ganska stor skillnad men oftast inte. Man är dock förvånad över att det inte gör något som känns modernt, d.v.s mekaniskt\optiskt som är tyst och mjukt utan att för den delen vara "svampigt"?

Vilka brytare har du testat?
Kailh Midnight Silent är dämpade vid nedslag/botten. Har en uppsättning taktila i en burk liggandes som jag inte provat live på min bräda än, men man känner och hör tydligt dämpningen när man håller i switchen och trycker på den. Särskilt när jag jämför med andra switchar jag har.

Sedan blir det också en del ljud när switchar (generellt) fjädrar ut igen och " slår" i topp om man är lite snabb på att bara släppa upp "fritt" när man tryckt ner.

Av Edvin-89
Skrivet av Xeonist:

Fast det går ju inte att komma ifrån att det här luktar lite illa.

"Aha...är det någon som kommer och skitar ner och förstör din restaurang 1 gång i veckan, betala mig xx kr i månaden så skyddar vi dig från det..."

Jag tror att Mozilla har svårt att hantera att man har gått från att ha varit en juggernaut, och en lönsam sådan, till att vara helt marginaliserade (affärsmässigt)

Finns det ingen polis (GDPR) som ser till att någon inte "kommer in och skitar ner och förstör ens restaurang en gång i veckan" så är det väl bra om man kan betala någon att ta hand om problemet. Det är ju inte några maffia/gäng fasoner där Mozilla i princip kräver att du ska betala för att att inte Mozilla ska dela med sig av dina användaruppgifter/personuppgifter till dessa företag/sajter.
Mozilla försöker lösa ett problem som inte de har skapat...

Skrivet av Xeonist:

Hur menar du att det går till när Mozilla "tar" dom där uppgifterna från företagen?

Dom här skrupelfria företagen lämnar alltså uppgifterna till Mozilla, mot betalning, och tar bort dom helt, utan att spara något?

Känns det troligt?

Är inte insatt i hur det går till exakt då det inte framgår i artikeln.
Men jag utgår ifrån det som dom skriver i artikeln, att Mozilla ser till att användaruppgifter/personuppgifter tars bort från dessa företag/sajter. Hur de gör överlåter jag till Mozilla, om de tar betalt för något som inte är som dom säger lär ju bli deras problem ganska snart.

Av Edvin-89
Skrivet av Superfrog:

Och när man avslutar prenumerationen, så dyker uppgifterna upp igen... Tack, men nej tack

Är det så konstigt?
Användares uppgifter samlas kontinuerligt in, och slutar de tas bort kontinuerligt så är det väl klart de kommer tillbaka till dessa företag/sajter. Eller har jag missat något?
Inte lämnar väl Mozilla tillbaka alla uppgifterna som dom tagit bort från dessa företag/sajter när man avslutar sin prenumeration

Av Edvin-89
Skrivet av AlpAne:

Helst inga ECC minnen, och sedan beroende på vilken core 2 duo processor och moderkort det är.