Inlägg

Inlägg som xR34ct har skrivit i forumet
Av xR34ct
Skrivet av wowtip:

Har de helt tagit bort funktionen att optimera / hitta billigaste butik för en sparad lista? Hittar inte funktionen längre.

Letade just efter samma då jag tänkte uppgradera datorn lite, va tusan den va ju GULD

Av xR34ct
Skrivet av Svedinaren:

Kunde inte ens logga in på IMAP kontot med konstiga MS felkoder. Och valde jag Gmail fick jag notisen att ALLT skulle synka via Microsofts molnservrar.

Nej tack!

hade samma problem turn out att jag inte fick använda mina custom namn på min domän utan va tvungen att använda användarnamnet som ska logga in på IMAP & SMTP som epostnamn dvs

istället för namn@domän.com som jag kunde ha förr blev det inloggnamn@domän.com då jag har en massa alias men det funkade tyvärr inte

Av xR34ct
Skrivet av Rebe1:

Men vem sa att vi alla behöver dubbel prestanda till samma peng?? Jag tar gärna "bara" 40% mer prestanda om jag kan behålla gamla prislappen för xx80, med lägre strömförbrukning.

Borde inte 40% mer prestanda till lägre effekt vara detsamma som mer än 40% prestanda egentligen?
Jag håller med matt priserna är högre men att säga 40% mer prestanda och sen säga lägre effekt också är off det bör vara mer prestanda/watt för samma peng vi talar om inte overall prestanda

Av xR34ct

Annonsen är avslutad

Av xR34ct

Äldre 2.0 förstärkare med högtalare och CD spelare

Agerar säljare åt mamma, det handlar om

  • Technics SU-A600 förstärkare 300kr

  • Technics SL-PG340A CD spelare 300kr

  • 2x Technics Tower Högtalare 100kr styck

500 för hela paketet!

Måtten är i cm och Bredd Höjd Djup

  • Högtalare 30x87x32

  • Förstärkare 43x12x27

  • CD-spelare 43x8x27

Hon kan nås på 0708927911

Läs hela annonsen här

Av xR34ct

Helt okej ändå, blandad koll på båda nyare och äldre modeller

Av xR34ct
Skrivet av Role_Model:

Spel med mikrotransaktioner är väl i de flesta fall gratis, men självklart ska ActiBlizz dubbeldoppa. Sen förstår jag inte riktigt formuleringen "Shely menar att det finns vissa fördelar med systemet, då utvecklare får ekonomisk kompensation för att löpande skapa nytt innehåll." Det kallas lön. Eller ska de jobba på provision istället?

Det handlar om att spelutvecklaren (dvs Blizzard som helhet) får kompensation under hela spelets livslängd istället för en spik i början när en majoritet köper spelet. Så istället för enbart köp + expansioner som för med sig lägre intäkter över tid fås nu pengar in hela tiden och därmed kan man också rättfärdiga den (förhoppningsvis) längre livstiden samt utvecklandet ur ett ekonomiskt perspektiv

Av xR34ct

Föll på USB 3.2 samt vad de äldre grafikkorten använde för slot, helt okej skulle jag säga

Av xR34ct

Switchen kör samma chip som Nvidia Shield TV om jag inte minns fel, skulle inte en uppdaterad Switch också antyda en uppdaterad Shield? För det som inte finns nu är väl HDMI 2.1 samt AV1 support, med andra ord HYPE!!

Av xR34ct
Skrivet av anon12433:

De har tyvärr förstört det bästa med Edge i denna version nämligen videoaccelereringen. Chromium Edge droppar frames på YouTube 4k60 i likhet med Firefox och Chrome på en Ryzen 2200G. Edge är den enda webbläsare som fungerar felfritt vid vp9 uppspelning och gör det med absolut lägst CPU/GPU användning.

Vidare så måste de lägga till ett "dark mode" och minska storleken på flik- adress- och bokmärkesfältet vilka stjäl för mycket utrymme från webbsidevisningen.

Den nya webbläsaren verkar heller inte lida av ett av de stora problemen i Edge där flikar "lossnar" eller åker in i varandra om man byter mellan dem för snabbt eller flyttar på dem mycket. Edge är även ganska instabilt och har problem med t.ex. webbaserade Discord och Spotify. Huruvida denna Chromiumvariant är stabilare återstår att se.

Hade hoppats att Microsofts magi med videoacceleration skulle lösa problemen i Chromium men jag antar att det är lite de kan göra när de inte står för källkoden själv.

EDIT: Hittar heller inget enkelt sätt att byta till google som search bar engine. Var tvungen att lägga till en ny sökmotor manuellt med en massa kod i URL fältet. Detta lär ju lösas innan release men bara en heads up för de som vill testa idag.

För att få in en ny sökmotor måste du gå till den sökmotorn och göra en sökning då läggs den in i listan automatiskt. Så gå till duckduckgo eller google och sök på valfri sak, därefter dyker de upp i listan över tillgängliga sökmotorer i Chormium Edge

Av xR34ct

8/10, hade ingen koll på språk och högkontrast

Av xR34ct

7/10, inte illa och man blir ju mäkta imponerad av vissa av dessa storlekar

Av xR34ct

6/10 där en ganska stor del var gissningar, tufft quiz!

Av xR34ct

7/10, känns ganska okej ändå. WoW, AoE samt Heroes var det ingen tvekan på resten mer gissning

Av xR34ct
Skrivet av Kilroy:

Jag trodde runt 200 utvecklare skulle anställas?
Alltså en nettominskning på över 500 personer.

Varifrån får du dina siffror?

De sa I sin earnings call att de skulle öka antalet utvecklare med 20%

Skickades från m.sweclockers.com

Av xR34ct
Skrivet av Mike_SWE:

Du är den värsta av alla DU shillar för ett företag som sparkar 800 anställda men samtidigt ger sin nye Chef 10 Miljoner $ i Startbonus.

Lägg ner istället om du var en av de 800 sparkade så hade det gjort ont, och vi normala människor tycker synd om folk som i min mening inte borde sparkas när man gör rekordvinster.

Massor av Företag omorganiserar JA men detta är inte det, detta är giriga vider som suger av deras Aktieägare för att maximera vinst och spotta ur sig skräpspel utan respekt för vad deras kunder vill ha.

Och innan din standard kommentar som NPC´s älskar "men spela inte om det inte passar" oroa dig inte jag spelar inte ett enda av deras skitspel längre.

Diablo 2 FTW, och sluta suga av multimiljarföretag som spottar på sina kunder.

De sparkar 8% av administrativ personal, de ska anställa 20% mer utvecklare. Resultatet blir alltså en nettoökning av anställda på Activison Blizzard elelr missa du den delen?

Av xR34ct
Skrivet av Farthinder:

@trickeh2k: Japp, hatar redan att jag måste ha 3 olika launchers med alla dessa jävla processer de kräver i bakgrunden, absolut så är det bra att det sätts lite press på Steam, men vi går bakåt i utveckligen...

edit: Jag stöder tillverkare genom att t.ex. köpa Collectorsboxar osv, men någonstans måste man ändå visa sitt missnöje istället för att rycka på axlarna och bara följa med flocken.

Men du måste ju inte ha igång alla launchers hela tiden, bara när du ska spela ett spel på den launchern om det är resurser du är rädd om så jag förstår inte riktigt problemet men du får gärna förklara för mig

Av xR34ct
Skrivet av dussin:

Har aldrig haft det problemet.

För mig fungerar Windows Update -> "Aktiva timmar" som det är tänkt, dvs datorn startar inte om eller frågar om detta under angivna aktiva timmar, och systemet kontrollerar även om användaren sitter och pillar vid datorn. Maxgränsen är 18 timmar tror jag, oerhört rimligt.

Windows Update -> Avancerade alternativ -> "Aviseringar om uppdateringar" har jag på "av" eftersom jag inte behöver veta på förhand att uppdateringar kommer installeras före systemet verkställer att jag vill stänga av datorn etc. Kanske är det någonting sådant som spökar för dig?

Jag hade missat att ställa in rimliga aktiva timmar, tackar för tipset!

Av xR34ct
Skrivet av dussin:

Sedan v1803 så finns ju Focus Assist ("Fokusstöd" i svenska gränssnittet), i vilket man kan blockera diverse aviseringar såsom meddelanden, ljud och varningar etc enligt regler man ställer in; exempelvis "När jag spelar ett spel" eller "Under dessa tider" samt huruvida detta skall appliceras på allting eller enligt en användarskapad lista, osv.

Har du kanske lyckats stänga av denna funktion eller kanske inte ställt in det korrekt?

Inte personen du svara till men mitt problem med det är att saker som Windows Update "När vill du starta om?" fortfarande går igenom sådant. Spelar jag så ska inga meddelanden komma upp såvida det itne är kritiskt som typ "Du har ingen plats kvar på hårdisken eller liknande"

Av xR34ct
Skrivet av waverider:

Det här med upphovsrätten har gått alldeles för långt ärligt talat. Finns det några gränser för hur långt vissa kan gå för att få maximalt med pengar? Girigheten har ingen gräns tydligen. Borde vara kriminellt att scanna igenom folks privata dokument, t.ex.

Snart är jag för att avskaffa upphovsrätten helt om detta fortsätter. :/

När du säger "scanna igenom folks privata dokument" menar du då om du skickar något dokument via en 3:e partstjänst? För helt ärligt om ett dokument (oavsett form, så bild, text etc.) går via 3:e part så kan du inte påpeka att det ska vara privat. Finns det på deras serverar ser jag det som att det är deras (tänk alla bilder osm laddas upp Facebook, de ägs av FB). Vill du skicka saker privat och digitalt, sätt upp egna tjänster så som egen mail eller eget cloud.