Inlägg

Inlägg som oatp1b1 har skrivit i forumet
Av oatp1b1
Skrivet av SpiikeN^:

Det är såklart det ”fina” och aristokratiska sättet att se det på. Men också så jävla naivt. Lite samma som med riksdagsledamöter. I teorin vill man att alla som sitter i riksdagen ska göra det av fri vilja och inte för stålarna, och därför klara sig på en minimilön om säg 25.000:- kr i månaden. Men testa genomför det förslaget och se vilken kompetens vi får hos riksdagsledamöterna då

I vår förening får man inget styrelsearvode, vi plockade bort det för ett gäng år sedan. Det är inget som hindrat att det är relativt kompetenta som valt att vara ledamöter (jag själv inkluderat ). Det ligger ju i ens eget intresse att huset och ekonomin hålls efter på ett bra sätt.

Av oatp1b1
Skrivet av edsbyn:

Ni som har 6 veckors semester, är ni övertidsavlösta?

Jag hade 32 dagar innan jag blev övertidsavlöst, sedan 37 dagar.

Av oatp1b1

Hade tidigare separat jobbtelefon men eftersom jag alltid behöver vara anträffbar blev det rätt bökigt att ständigt bära med sig två telefoner. Bytte således till att enbart ha en jobbtelefon som även används privat. Får acceptera att min AG "ser" hur jag använder telefonen inklusive sociala medier etc.

Av oatp1b1

Din förstärkare har inga rör. Det är troligtvis någon lampa som tänds när du spelar för högt, typ soft clipping eller liknande.

Av oatp1b1
Skrivet av slipbit:

Det är nästan 3,5% mer. Tänk om du inte hade haft ränteavdrag. Det är en ökning med 300% så man behöver ju inte vara raketforskare att det här drabbar den vanliga ekonomin.

Nej det känns ju tråkigt såklart, så jag är tacksam över att jag sparat bra under de här åren så jag kunde amortera av 500k nu i samband med den ökade räntan. Det sparar jag 2k i månaden på.
Sedan så är vi lyckligt lottade att vi har höga inkomster båda två och gjort bra bostadskarriär tidigare så det hade kunnat vara bra mycket värre.

Av oatp1b1

Slut på sötebrödsdagarna. I övermorgon går min treåriga ränta över till rörligt.

Bank: SBAB
Ränta: 1.19% -> 4.67%
Lån: 2.4M->1.9M / 30% belåning.

Räntan ser acceptabel ut om jag jämför med andra större banker så tror inte jag kommer orka byta för tillfället.

Av oatp1b1

Audeze Maxwell är nog det bästa i den prisklassen.

Av oatp1b1

Fått årets lönerevision nu. Nöjd med tanke på att det är den årliga justeringen men hoppas på en befordran i slutet av året.

Apotekare i läkemedelsindustrin
10 års erfarenhet (samma företag dessutom)
Lön 5% upp. 63000 -> 66000
130k bonus för 2023

Av oatp1b1
Skrivet av WolW:

Kanske, men dyrt.
När USA är igång ('26/'27) så har dom från 5 miljarder i försäljning per år, och världsexklusivitet.
När dom sålde Kerasal Nail 2019 blev inte aktieägarna lottlösa..

Det är fortfarande småpengar sett till branschen. Och de kommer inte få alla pengarna själva med tanke på att de saknar organisation för att sälja produkten globalt, d.v.s. de kommer att hamna med samarbetspartners som ska ha x % av kakan.

Gissar på att antingen Bayer eller en VC köper ut dem om något år, förutsatt att produkten är framgångsrik då.

Av oatp1b1
Skrivet av XFTality:

Moberg Pharma är en one-trick-pony, i stort sett ligger allt på MOB-015. Patentet löper ut 2032, varpå generikum kommer att ta över och aktien blir nära värdelös. De har inga andra preparat i sin pipeline. Även om de kommer på något genialt idag så kommer produkten ut först långt efter patentets utlöpande.

På mycket kort sikt är det en bra investering, i det långa helt värdelöst. MOB-015 är så bra att det kommer äta upp företagets befintliga produktportfölj som funnits ute med hög marknadspenetrans (Kerasal), därefter kommer all generikum av MOB-015 äta upp Moberg i sin helhet.

De hoppas väl på att bli utköpta, som sig brukligt i branschen.

Av oatp1b1

Jag har on-earvarianten Jabra Evolve2 75 och är jättenöjd med dem. Bra batteritid, acceptabel ANC, bra ljud både i möten och till film/musik samt att mikrofonen fungerar utan anmärkning.

Av oatp1b1

Jag har kanel, russin och banan i min. Havregryn, salt och röd mjölk i själva "gröten".

Av oatp1b1
Skrivet av Hackers:

Den ska tydligen vara bäst kakao från valrhona? Funkar den i kallt mjölk typ oboy också?

Olof Viktor har lyx-Oboy som du blandar direkt i mjölk, med Valrhonachoklad.

Av oatp1b1
Skrivet av Larskrister:

Har precis börjat doppa tårna i hörlursträsket och köpte att par hifiman sundara closed back, som jag spelat ihop med Schiit magni 3+ och en Denafrips dac.

Har köpt moddad dämpning för att få en rakare responskurva men skulle vilja byta till någon typ av klass A alternativt klass A/B då det gjorde väldigt stor skillnad i stereo anläggningen.

Är det någon som har något tips?

Mvh

Magni är klass AB, så du får titta på något i klass A. Jag gillar Bursons förstärkare. HA160 alternativt Soloist borde du kunna hitta för typ 3k.

Av oatp1b1

Var säljer man Lego smidigast? Är det Bricklink som gäller eller finns det något community i Sverige? Grävde lite hemma hos föräldrarna i helgen och byggde ihop 6991 som verkar vara värd en slant.

http://i.imgur.com/fLc0yKwh.gif

Av oatp1b1

Ska påpekas att blinkande framljus inte är lagligt. Jag har en avtagbar från Lezyne som laddas med USB och med justerbar ljusstyrka. Fungerar utmärkt - bra batteritid som även fungerar neråt -20 och inte är så stor.

Av oatp1b1
Skrivet av Asssor:

Slog till på en ny fåtölj under Black Friday och idag så anlände den

<Uppladdad bildlänk>

Nu ska jag bara hitta något schysst bord, en läslampa och någon tavla att ha på väggen så ser det lite bättre ut

Är inte fotpallen åt fel håll?

Av oatp1b1
Skrivet av Rebben:

Jo fodervärdar är ett sätt att utöka verksamheten men jag gör det inte för pengarna utan jag gör det för att jag tycker det är roligt, pengarna är en bonus. Det gäller bara att ha ordentligt med pengar undanstoppat för oförutsedda utgifter, själv har jag en katt-akut-fond som jag lägger pengar i varje månad så jag inte står med mössan i hand om/när veterinärkostnaderna trillar in.
Föder man upp 3 eller fler kullar per år måste man registrera sig som yrkesmässig uppfödare och söka tillstånd hos jordbruksverket för att undvika brott mot djurskyddslagen, det är en hobby för mig och det är nog med pappersarbete redan som det är så jag håller mig till max 2 kullar per år..

Plus att det även kan gå snett. Min mamma födde upp raskatter där en hel kull dog, och då står man där med enbart utgifter.

Av oatp1b1
Skrivet av FlyingFinn:

Min är en "monstercross", tar 29x2.3 utan skärmar, 50-622(inkl Marathon Winter) plus skärm är lite trångt men går. Allväders, året-runt pendlings/shopping/alltiallo. Nån gång har jag nog önskat att den tog bredare däck men man klarar nog det mesta på den. På en renodlad gravel brukar det vara ännu trängre.

https://photos.smugmug.com/Other/Junk3/n-B7RZSv/i-2LbgwC2/0/7beeaad4/X2/i-2LbgwC2-X2.jpg

Vad har du för framrack? Vill ha en till mina Kona Unit men finns lite för mycket att välja på.

Av oatp1b1

Hifistället säljer ett par HD800 för 4 lappar. Bra pris trots att de var lite slitna på kuddar/huvudband (som numera finns att beställa från Sennheiser).