Inlägg

Inlägg som Mutumba har skrivit i forumet
Av Mutumba
Skrivet av SuperNova:

Att abonnemangen är hushålsbundna är väl inget konstigt?
Det är väl stadndard för det mesta?
Dela el eller vattenabonnemang med grannen lär ju inte heller vara uppskattat.

Ni som drar jämförelsen med att bjuda på mat är ju lite lustiga.
Absolut, bjuda hem kompisarna på mat och köra en film som alla sitter och tittar på är ju inget konstight, men att hela kompiskretsen delar på samma konto är ju en helt annan sak.

Varför är det en skillnad? Det är ju samma sak, du delar din filmupplevelse med andra.

Av Mutumba

12 år medlem sen oktober 2011.

Av Mutumba
Skrivet av ajn:

Vad gör ni med gamla kartonger?

För mindre set är det inget jag sparar på, men tar emot att kasta min UCS AT-AT och Star destroyer kartong, men känns inte som något man ska sitta och förvara heller.

Några ligger i hyllan men en del brukar jag platta till och behålla på det sättet.

Av Mutumba

Tråkigt att de behöver lägga ned butiker. Den jag har närmast är Täby så hoppas den får vara kvar. Dock tycker jag inte om att de har gjort om inredningen i den butiken. Blev tyvärr till det sämre även om det inte är en jättegrej.

Av Mutumba

Absolut, det gjorde jag en gång i tiden. Sedan väcktes intresset vidare därifrån.

Av Mutumba
Skrivet av medbor:

Gäller LEGO!

Tack för tipset! Var förbi i dag så lite sent påkommet då det var rätt utplockat, sen vet jag inte hur mycket de hade från början dock. Blev detta:

Av Mutumba

Skulle gärna uppdatera men jag möter tyvärr inte hårdvarukraven.

Av Mutumba
Skrivet av justabit:

Jönköping är nästan synonymt med Dreamhack och nu snor Stockholmarna det. Och så undrar de varför det finns ett Stockholmsförakt i resten av Sverige.

Dreamhacks hem kommer alltid att vara Jönköping.

Är inte Dreamhack från Borlänge från början? Dessutom är det knappast Stockholmare som "snor" det, det är DH själva som placerar det i Stockholm.

Så mycket gnäll i den här tråden.

Av Mutumba

Lego

Av Mutumba

Vad är skillnaden att fråga om något här på Sweclockers än en AI? Skillnaden lär bli betydligt mindre med tiden i varje fall.

Av Mutumba

Har inte riktigt det här problemet men visst är det lockande med reor. På just Steam har jag kategoriserat mina spel typ avklarade spel, testat, multiplayer. Det gör att jag får lite bättre koll. Har lite över 400 spel men har klarat typ hälften vilket är rätt bra då det inkluderar massa olika spel som i många fall varit gratis alternativt väldigt billiga.

Har inte heller något krav att jag behöver klara samtliga men ambitionen är åtminstone att testa samtliga. Har köpt ett spel på rean som jag började spela direkt

Av Mutumba

Burkigt ljud kommer och går Samsung TV

Har ett väldigt irriterande problem med min Samsung TV som är ungefär två år gammal nu. Nämligen att helt plötsligt kan ljudet förändras till ett burkigt ljud som kan vara ihållande under en väldigt lång period, tids nog kommer det normala ljudet tillbaka igen, men det verkar bli värre och värre.

Har försökt att hitta roten till problemet men inte hittat något i inställningarna utöver ett ljudtest som verkar fungera bra, lite svårt att höra skillnaden på vanligt ljud och burkigt ljud när det kommer till det testet.

Tänkte om någon har haft ett liknande problem här och kanske hittat en lösning på det?

Av Mutumba
Skrivet av Enviro:

Trots sin storlek är Elden Ring-koppen en trogen tjänare när det kommer till kaffedrickande på morgonkvisten här hemma.

<Uppladdad bildlänk>

Ah, fellow tarnished...

Av Mutumba

Låter bra på pappret Allsvenskan + HBO Max. Risk att priset höjs dock.

Av Mutumba

Jag kan tänka mig att gå dit och spela VR. För det är ganska dyrt och hemma kan det vara ont om plats för sådant.

Av Mutumba

Årets produkt: RTX serien i grafikkort
Årets datorbutik: Inet
Årets galleri: Vet ej
Årets delismörgås: Mer tid för games
Årets bajsmacka: Scalpers och hittepå-priser

Av Mutumba

Gjorde ett undantag för Cyberpunk 2077 till PC då jag ville ha den fysiska versionen dessutom fick jag spelet för ett billigare pris. Annars hör det inte till vanligheterna, det måste vara något som jag är extremt taggad på i så fall där det finns en fysisk version, aldrig med digitala släpp.

Av Mutumba

Hade varit kul om ni kunde lista topp fem i allt från musmattor till grafikkort ibland, kanske en gång per år så man har bra koll på vad som kan vara intressant att köpa.

Av Mutumba
Skrivet av Vapo:

Kan TV3 ha 'Lyxfällan' på bästa sändningstid och en aldrig sinande källa till folk som vill/behöver medverka i programmet så drabbar det nog i stor utsträckning just de som inte förstår bättre (än att vänta tills utbud/pris normaliserats)...

I så fall är det ju lite "skyll dig själv". Ingen behöver en ny spelkonsol egentligen.

Av Mutumba

Jag tänker att det ändå inte drabbar någon fattig? En person som köper en spelkonsol (där det knappt finns nya spel att spela) för överpris har nog ändå råd med det? Finns väl alltid någon som inte har råd och tar ett dumt lån men generellt tänker jag.

Alla förslag i tråden är antingen för krångliga, inkräktar än mer på integriteten eller på drömstadiet "bättre om ingen köper till de höga priserna".

Scalping kommer alltid finnas, eftersom efterfrågan kommer alltid finnas. Enkelt så. Utvecklare och återförsäljare kommer inte göra något åt saken då det är för krångligt att göra en massa anpassningar till något som sker vart femte år eller vad det är.

Sedan är det givetvis så att denne Jordan rättfärdigar sitt beteende, det är högst mänskligt.