Inlägg

Inlägg som BenganGbg har skrivit i forumet
Av BenganGbg

Hastighets och IP problem Bahnhof Göteborg (Framtidens bredband)

Jag har problem med hastigheten i Bahnof bredband, har beställt och fått 100/100 , men via bredbandskollen får jag ca: 20-30 nerströms och ca 90 konstant uppströms ! Har kabel direkt till FiberSwitchen , för via rutern fungerar det inte alls , får ingen IP adress tilldelad till rutern så får den kända varningstriangeln vid trådlösa ikonen.

Så nu får jag ha patchkabel liggande på golvet (Kundtjänst ansvarar inte för router får man som svar)

Tilläggas kan att det tar ca 5 minuter innan datorn via kabel får en IP tilldelad !!!

Någon som kan ge mig något tipps !!

Av BenganGbg

Bahnhof iGöteborg (Framtidens bredband)

Skrivet av Pan.Pan:

Jag är säker på att detta har tagits upp ett par gånger:
Du har som, konsument rätt till ersättning eller makulerad faktura om tjänsten som erbjuds inte håller (rimliga mått) måttet och felet ligger hos leverantören.

Har själv haft problem med olika bredbandsföretag och alltid åberopat den rätten. Säger dem något annat så får du vända dig till ARN.

Rimliga mått är runt 75% av avtalad kapacitet (stundvis runt 50% men inte längre än några få timmar). Kan dem inte leverera till dig så har du tex rätt att bryta kontraktet utan uppsägningstid eller någon kostnad.

Jag har samma problem, har 100/100 via bredbandskollen får jag ca: 20 nerströms och ca 90 uppströms , kabel direkt till Fiber Switchen , via rutern fungerar det inte alls , får ingen IP adress till rutern så får den kända varningstriangeln vid trådlösa ikonen.

Så nu får jag ha patchkabel liggande på golvet Någon som kan ge mig något tipps