Inlägg

Inlägg som Infoz har skrivit i forumet
Av Infoz

Med hjälp av ovanstående tips plus en fabriksåterställning av högtalaren gick det att ansluta den till vårt WiFi och det går nu att spela musik. Tack för tips!

Av Infoz

Borrade ett hål i väggen och så att routern kom ut ur garderoben. Förlängde sedan det trådlösa nätverket med en TP-link RE650 Wifi-repeater AC2600. Tror att problemet är löst.

Av Infoz

Jag förstår. Vill inte ha nätverkskablar över hela lägenheten så det är ett problem. Men det fungerar inte att ha det som det är nu.

Av Infoz

Förlänga WiFi-täckning

Vår router når inte in med WiFi till vardagsrummet. Finns det någon annan mackapär som kan fånga upp signalen och föra den vidare in i vardagsrummet? Routern är en TP-Link Archer AX53, finns det något som är kompatibelt med den?

Av Infoz

Tack för era svar! Om jag gör dessa ändringar i inställningarna kommer det att påverka t.ex. TVn som också ansluter till 2.4Ghz?

Av Infoz

TP-Link Archer AX53 kan inte ansluta Sonos-högtalare

Vi har skaffat en TP-Link Archer AX53 och försöker ansluta en Sonos-högtalare. I felmeddelandet som skapas står det:

"De flesta Sonos-produkter kräver ett 802.11b/g-nätverk. Om din router är inställd på "Enbart N" eller "Enbart AC" behöver du ändra detta till B/G/N (kallas ibland för "blandat")"

Är felmeddelandet inne på rätt spår? Jag har ingen aning om vad det betyder och jag hittar inget om det i inställningarna för routern.

Tacksam för all hjälp!

Av Infoz
Skrivet av RPGWiZaRD:

Du låter inte tillräckligt nördig att t.ex. Ubiquiti skulle föra något mervärde, vill väll bara att det "ska funka", då är TP-Link bland de bästa, pålitligt och enkelt gränssnitt har jag erfarenhet av i jobbet med diverse TP-Link Deco mesh system.

Exakt! Men då ska jag nog försöka dra en ethernet-kabel ut ur garderoben och sedan ha en router från TP-Link.

Kan TP-Link Archer AX53 vara något för mig? Vi är en vanlig familj som kopplar upp dator, TV och mobiler.

Av Infoz
Skrivet av varget:

Vad får det kosta och hur snabbt internet betalar du för?

Kan kosta upp till 1000kr. Det kommer att vara 500/500 Mbit/s.

En möjlight kanske är en router som det går att koppla extern antenn till, så du kan dra ut en sladd i hallen och sätta antennen där?[/quote]
Det låter intressant! Finns det några exempel på sådana?

Skrivet av FX9:

Alternativt köper du en router utan WIFI(eller inaktiverar WIFI på den du har) och drar ut en nätverkssladd till en accesspunkt som sköter WIFi?

Det låter också intressant! Finns det några exempel på sådana?

Som ni märker är jag inte speciellt insatt och det är därför jag frågar. Jag är väldigt tacksam för alla svar som för mig närmare ett klokt köp.

Av Infoz
Skrivet av mc68000:

Så stark signal skall du inte fråga efter; däremot en bra router som trivs i garderober.

Nu börjar det klarna! Men då frågar jag efter en bra router som trivs i garderober. Och kanske då en som är möjlig att placera i taket som @Aphex nämnde.

Av Infoz

Låt säga att jag inte vill dra en ethernet-kabel utan att jag vill ha routern stående i garderoben. Finns det någon med väldigt stark signal i sådan fall?

Av Infoz

Router placerad i garderob - Köpråd

Vi har äntligen fått fiber i huset. Tyvärr placerades fiberuttagen i en garderob i hallen. Jag behöver köpa en router med stark signal som ger wifi till hela lägenheten.

Jag har också hört att det finns något som kallas "förstärkare".

Jag skulle 1) vilja ha köpråd för routrar med god räckvidd och som ger bra signal genom väggar och 2) veta om en "förstärkare" är ett bra alternativ.

Tack på förhand!

Av Infoz

Tack jag löste det!

Av Infoz

Tack för tips!

Jag får dock ett felmeddelande som lyder "Den här snapin-modulen kan inte användas på den här Windows 10-versionen. Använd verktyget Användarkonton på Kontrollpanelen om du vill hantera användarkonton på datorn."

Men vad jag kan se går det inte att byta konto i kontrollpanelen.

Av Infoz

Hur ser man ägarskap av win10 på sitt microsoft-konto

Jag har en köpt kopia av windows 7. Så småningom valde jag att uppgradera till windows 10. Nu funderar jag på att radera det microsoft-kontot då jag har gjort ett nytt. Kommer jag att förlora min licens då?

När jag loggar in med kontot kan jag inte hitta några uppgifter om att jag äger någon windows-licens. Går det att se?

Av Infoz

Hur byter jag administratörskonto på min laptop - win10

Jag har skapat ett nytt microsoft-konto och vill byta konto jag använder på min laptop. Jag förstår dock inte hur jag gör.

När jag googlar hittar jag inga bra guider. Jag har lyckats lägga till mitt nya konto och ge det admin-behörigheter men jag har inte hittat hur jag ersätter och tar bort det gamla.

Vet någon hur man gör?

Av Infoz

Ja! Här om dagen hoppade allt igång när jag anslöt nätadaptern till laptopen så att den hade egen strömkälla. Nu kan jag inte få igång det igen oavsett hur jag än försöker. Nu är det som om att den inte känner av dockan längre.

Laptopens USB-C på backsidan är: USB 3.2 Gen 2 Type-C support displayport
Dockans USB-C för att ansluta till laptop är: USB 3.1 Gen 1 (Type-C)

Borde inte vara problem?

e: Nu lyckades jag få igång det igen. Jag flyttade laptopen en bit, kan det ha med USB-C-sladden att göra? När laptopen väl är ansluten till dockan går det att dra ut nätadaptern utan att anslutningen bryts.

Det känns så slumpmässigt. Hur ska jag få det att fungera varje gång?

Av Infoz

Då är det nog kört att att hitta en docka som kommer kunna ladda datorn. Kommer alltid behöva ha nätadaptern i.

Av Infoz

Ström genom dockningsstation

Jag har en Asus Rog Strix G15 och en dockningsstation från Targus som ska ge ström genom USB-C upp till 60W. Det verkar dock inte som om att datorn får någon ström utan den går på batteri när den är ansluten via dockan. Är 60W för lite kräm? Skulle det hjälpa om jag köpte en docka som gav ström upp till 100W istället?

Av Infoz

Problem med dockningsstation USB-C

Har precis köpt en dockningsstation från Targus (länk) med USB-C anslutning. När jag anslöt den till datorns USB-C hände ingenting.

Jag satte då på en adapter så att USB-C från dockan blev USB3.0 in i datorn. Då fungerade dockningsstationen helt plötsligt. Jag är inte nöjd med detta utan vill ansluta med USB-C, det var därför jag köpte just den här dockan. Har någon tips på hur jag kan felsöka? Det verkar inte som om att plug-n-play fungerar med datorns USB-C.

e: Anslöt batteriladdaren till datorn och då fungerade det att ansluta till dockan med USB-C. När batteriladdaren inte är i går det bara med USB3.0. Varför är det så? Står ju att dockan ska kunna ladda datorn med upp till 60W genom USB-C.

Av Infoz
Skrivet av sKRUVARN:

Det står annars på själva "powerbricken" du har kopplat in i datorn.

Där står det 230W.

Jag har googlat lite till och den här dockningsstationen från Targus verkar vara väldigt bra. Den kan ladda datorn upp till 60 watt via USB-C. Är det tillräckligt?

e: Eller kommer laptopen behöva ha batteriladdaren ansluten också?

e2: fungerar den med alla pc-laptops?