Inlägg

Inlägg som pjäxa har skrivit i forumet
Av pjäxa

jag gillar pingvinstänger, men köper nästan alltid i butik

Av pjäxa

tryckte fel, DVI hemma men DP+ VGA(!) på jobbet

Av pjäxa

När du säger att de körs i 3000Mhz, vad är resten av dina settings/timings?
Ser man till de timings som ditt Kingstonkit har kan det vara rejält långsamma timings, du har blandat XMP 16-20-20-39 med 16-18-18-38, och XMP subtimings i sig är många ggr skräp, inte konstigt att de inte bootar tillsammans heller.

Av pjäxa
Skrivet av Rebben:

Jag kommer att raljera om audiofiler precis lika mycket som jag gör om folk som förespråkar kristallhealing, andeutdrivning, homeopati, alkemi, jordstrålning, astrologi, seanser, spåtanter och så vidare.
Det är bluff, båg och lurendrejeri som är till för att lura av folk pengar, dvs skadligt för mänskligheten.

ok, så alla audiofiler är exakt likadana och tänker och konsumerar likadant?
Bra då vet jag det, tur för mig som "tidigare audiofil" att jag nu vet hur jag tänkte och hur alla de jag träffat tänker...

Av pjäxa

verkar om om trivselreglerna på forumet inte gäller så länge det är kommenterar om "audiofiler", vilka andra hobbies är ok att raljera om?

Av pjäxa
Skrivet av izaak:

Perfekt! Kan hämta det helgen om det passar?

ok, det bör gå bra!

Av pjäxa
Skrivet av izaak:

Det låter toppen, vad vill du ha för det?

Det samlar bara damm så 200kr och det är ditt.
Rätt säker på att det är nåt av dessa:
https://www.ldlc.com/fiche/PB00503706.html
eller
https://www.ldlc.com/fiche/PB00503708.html
men ska kolla efter jobbet idag

Av pjäxa

Jag har ett gammalt rensat chassi, inga fläktar eller PSU, rätt säker på att det är 4U, som kan du kan få mkt billigt på Kungsholmen.

Av pjäxa

Tänk på att det är 4x4GB, Corsair märker sina kit med hela minnesmängden på kitet på varje modul, så detta är 2st 8GB kit.

Av pjäxa

Hej,
du måste ha sett fel på dina RAM moduler, finns inga 12GB DDR3 vad jag vet,
gissar att du fallit i fällan som Corsair skapat när de märker sin kit med hela minnesmängden på kitet på varje modul, så 12GB (3x4GB), gissar att du har totalt 24GB.

Av pjäxa

ok det funkar för mig också om jag kollade från tfn, från dator på jobbet ledde det till Classic för jag troligtvis valt det då "nya prisjakt" är lika trevlig som att kliva i hundbajs.

Av pjäxa

din länk leder till "404 - Sidan finns inte
Sidan kunde inte hittas"
så du lär behöva specificera vad det faktiskt är som är till salu

Av pjäxa

Skulle undvika den för att de i princip alltid är helt felbalanserade med försämrade uppgraderingsmöjligheter och allmänt snålande på komponenter, denna har t ex 8GB RAM like wtf?

Av pjäxa

Ergonomi, och ev smarta lösningar för funktion.

Av pjäxa
Skrivet av Chibariku:

Finns det något bra test att kika på, som även kollar på timings? Hittade bara detta,men kan ju hända att det vara 3080 som flaskade eller icke optimala timings, handlade om enstaka frames i de andra spelen

<Uppladdad bildlänk>

https://www.youtube.com/watch?v=rPTGQkYoa48

https://www.youtube.com/watch?v=MOatIQuQo3s
svaret är som alltid: det beror på,
i lägre upplösningar kan det skilja rätt mycket, såklart beroende på inställningar och spel.
I 4k skiljer inte mycket

Av pjäxa
Skrivet av mordec4i:

Hejsan. jag har ett ROG STRIX Z390-F GAMING moderkort med 4st 8gb 2666mhz minnen men jag skulle vilja byta ut mina minnen till 2st 16gb 3600mhz minnen. är det nån som vet några bra minnen som jag kan köpa som passar mitt moderkort? för jag pratade med dom på Inet och han jag prata med sa att han inte kunde hjälpa mig för tydligen måste man gå igenom nån Qualified Vendors Lists om man vill använda minnen som är högre än standard. jag är inte så bra på sånt så jag tänkte jag frågar här så det inte blir nåt fel
så jag hoppas att det är nån som kan hjälpa mig att hitta bra ddr4 3600mhz minnen 2x16gb

ha en bra dag

Varför provar du inte att bara överklocka dem till 3200 eller högre?
Jag kör 4st blandade gröna PCB OEM 2400MHz CL17 (C-die och Hynix AFR så sämsta skiten) i 3333MHz med 16-19-19-38 timings stabilt och 1,32V ...

Av pjäxa
Skrivet av sweisdapro:

Nu är det ännu fler halmgubbar, du väljer aktivt att inte förstå vad som menas med kritiken mot ormoljeprodukter, och bidrar själv till spridandet som gör att dessa kan fortsätta säljas.
Alla hörbara skillnader går att mäta, alla mätbara skillnader går inte att höra, med den teknik vi har idag så är det sanning för i princip allt som har med de mänskliga sinnena att göra.

För det första så är det omöjligt att ens veta vad olika människor klassar som ormolja , vissa här anser ju Supra vara det, det finns de som påstår alla former av kablar är ormolja och det finns de om enbart värjer sig mot nätkablar, USB Ethernet osv.
Jag håller ju med i sak om att det är rätt att vara kritisk mot dessa produkter och dess påtalade fördelar, precis som man bör vara inom andra områden, men de konstanta påhoppen på en entusiastgrupp av en annan entusiastgrupp (som köper RAM med LED på och med i flesta fallen kylflänsar enbart för syns skull) där de påstår sig kunna läsa tankarna hos denna grupp och veta varför de köpt saker utan att i de flesta fallen ens träffat människorna är häpnadsväckande när man sen pratar om vetenskaplig metod i samma andetag.

Finns det jävligt tveksamma produkter, absolut,
har de ibland köpts av placebo, estetisk preferens, eller uppfattat forumskrytvärde, säkerligen det också,
betyder det att ALLT är ormolja och "Alla hörbara skillnader går att mäta, alla mätbara skillnader går inte att höra", inte en chans, kanske i framtiden, men att tro vi redan har alla svar är naivt, och inte ett dugg vetenskapligt heller.

Av pjäxa
Skrivet av weawer:

och trots det så finns det en massiv marknad för svindyra saker som audiofiler lovordar, som gång på gång bevisas vara icke fungerande eller helt enkelt sämre än de billiga alternativen. Ditt argument om att audiofiler inte skulle handla en herrans massa snakeoil grejer håller inte. Kika bara runt på diverse forum så kommer du hitta gått om exempel på allt från svindyra kablar till strömkablar som cryo frusna.

och hur imponerade är resten av världen av deras "svindyra kablar", tror du att de köpte dem pga det?
Folk köper en lyxbil eller klocka för att skryta men de lägger inte pengar på kablar av den anledningen.
Jag vet inte heller varför de har köpt dem, men jag har åtminstone träffat tusentals människor som inte alls betett sig så som de påstås bete sig, är inte det konstigt?
Tur vi har datorentusiaster de skulle ju aldrig köpa något dyrt som de sen lovordar på forum, eller av rent estetiska skäl.

Av pjäxa
Skrivet av Evil Peter:

...
Visst är det mycket synergi när man sätter ihop ett ljudsystem, men det brukar gå att mäta så det är inte ett kontroversiellt påstående. Problemet är mest kring att tillverkare ibland kommer med definitiva påståenden som aldrig backas upp vetenskapligt i någon bemärkelse, trots att det borde vara i deras intresse att göra det. Det och att audiofil-världen har en hel del folk som förnekar vetenskap (inklusive psykologi) när det passar dem och som främjar en kultur där man utmålar de som inte hör någon skillnad på en viss sak som sämre.

Tur att det bara är bland audiofiler det finns "nötter", falanger, åsiktsskillnader och bullshit marketing och inte inom andra hobbies.

Av pjäxa
Skrivet av weawer:

ditt exempel är flawed.... ett bättre vore att säga du får 2 av samma rätt på 2 tallrikar i samma form den ena är dock guldfärgad och därav är rätten 3000% dyrare. Den på den guldfägade tallriken är ju därav uppenbarligen bättre och smakar därför subjektivt bättre. Det spelar ingen roll att det är bevisat att båda rätterna smakar exakt lika dant för "det betyder inte att det under alla omständigheter inte kan finnas skillnader"
...

jag är inte ens med på med vad din poäng är här?
Jag har jobbat med high end HiFi förr och aldrig någonsin stött på någon som liknat detta, men jag kan säga att de finns liknande utanför, kanske nån extremt rik som vid sinnesförvirring råkat köpa en audiofil produkt av misstag
Det finns i princip ingenting med sämre skrytvärde än audiofila tweaks, ingen blir imponerad och t o m de andra audiofilerna lär idiotförklara dig, de underliga killgissningar som görs vad det gäller placebo och audiofilers köptendenser är fascinerande för de är så långt ifrån verkligheten att man undra vilka det är som har massiv bias egentligen...