Inlägg

Inlägg som Sienar har skrivit i forumet
Av Sienar
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Att göra rätt saker i rätt tid är viktigt, Apples Newton floppade t.ex mycket: https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Newton

Min gissning är att vi lever i en Ai bubblan just nu, alla pratar om Ai, tom vanliga politiker. Men det kommer bli som IT-bubblan år 2000. Det är så många utvecklare som sysslar med Ai, resultatet blir ofta skitcoolt att Ai kunde göra detta. Sedan blir det en resultat som i praktiken ej är så användbart.
Detta kommer såklart förändras, men jag tror som sagt på en ny Ai bubbla som spräcks och sedan en återhämtning.

Tror det ligger mycket i vad du säger, men svårt att säga exakt hur bubbligt det är just nu. Har sett en del platser där man använder sig av generativ AI på väldigt märkliga sätt, I områden där de i dagsläget har fel alldeles för ofta för att vara användbara. Det talas om ersättning av så många olika arbeten, men än så länge har jag inte sett något som tyder på en stor utbredning av jobb som blir meningslösa. Det är så långt kvar i utvecklingen.

Men sen plötsligt sker ett breakthrough och så är vi mycket närmare än vad vi kunnat tro. Chat GPT gör saker jag trodde först skulle ske flera år framåt. Och jag tror definitivt det finns snillen som jobbar knivskarpt mot att ta bort de största problemen med dagens generativ AI.

Av Sienar
Skrivet av improwise:

Också vikbar?

Nej, TV var standard dessvärre

Av Sienar

De har reats ur till helt galna erbjudanden. Jag fick en TV på köpet.

Av Sienar

Jag blev förvånad över att han fortfarande var VD med tanke på hans skumma cryptovaluta vid sidan av. Eller är det en del av OpenAI?

Av Sienar
Skrivet av phanto:

Läste om rykten kring "slutet av 2023"... Julhandeln är ju alltid het. Men det känns lite nära inpå utan att vi redan skulle ha någon mer konkret information.

Valve vet man ju aldrig med, ibland släpper de bara saker från bar himmel. De har ju sin Steam platform, marketing får de gratis.

Av Sienar
Skrivet av phanto:

Själv har jag aldrig ens testat VR, men har varit sugen i åratal. Trodde PSVR skulle bli insteg men det var inga spel som intresserade mig, och som jag förutspådde blev det inte mer än Horizon som "AAA"-VR till den.

Denna verkar lovande men vill helst bara ha en renodlad VR. Gillar heller inte meta/facebook.
Men, det är mycket som talar för den ändå...

Blir nog att vänta in Valves svar, och sedan bestämma mig.

Tror att MRs största fördelar just nu är i VR med. Är du i ett spel och behöver fixa något är det bara att sätta på läget, och kunna ha kvar headsetet på. Lättare med orientering, etc. Finns inga riktiga nackdelar med att ha det, förbättrar också trackningen och liknande.

Men visst, tror att Valves svar kan vara än mer renodlat. Men ingen vet ju när, om än om, det kommer.

Av Sienar

Budar 1000 plus frakt för monitor.

Av Sienar

Modell på monitor?

Av Sienar
Skrivet av dagas:

Vet inte om det blir samma i år men förra året slog jag till på att inet skulle bygga datorn då de hade 0kr för byggnation vid BF. De gjorde ett bra jobb. Jag skulle personligen inte vilja betala 899kr för jobb jag kan göra själv på en timme men för 0kr är det ett kap. Speciellt om man inte kan eller vill bygga själv.

Det var extrapris på nästan alla saker jag valde men märkte sen att mycket gick ner i pris ändå. Tex DDR5 minnen kostar mycket mindre idag även på ordinarie pris. Processorn och moderkortet kostar nu ordinarie samma eller mindre än på rean. Grafikkortet var dyrt mot vad man kan hitta idag men vet inte om detta är pga dåliga BF priser eller om priserna sjunkit allmänt mot ett år sedan. Men tycker det är värt att kolla vad de har om det är gratis byggnation igen så är det nog bättre än att köpa en färdigbyggd.

Stort tack för det fina svaret! Det hjälper mig att fatta rätt beslut

Av Sienar

Färdigbyggd dator under Black Friday?

Hej!

Det börjar bli dags att uppdatera CPUn i min dator, och jag har bestämt mig för att jag vill ha 7800X3D då spelen jag spelar får extra mycket nytta utan den. Men jag funderar på om jag ska köpa hela komponenter, eller om det är lika bra att köpa en komplett dator under Black Friday. Vad har folk för erfarenheter om erbjudanden kring BF gällande helt färdiga datorer? Tänker mig väl mer Webhallen Config hållet än någonting från HP. Alternativt att jag bara sätter ihop de komponenterna jag vill ha såklart.

Tack!

Av Sienar
Skrivet av boniz:

Hej! Skärmen finns kvar!

Tack för infon! Jag är fortsatt starkt intresserad, men vet inte när jag kommer ha vägarna förbi Stockholm nästa gång. Jag hoppas på slutet av augusti men vet inget säkert. Hör av mig i så fall om skärmen fortfarande är kvar.

Av Sienar
Skrivet av jeppe109:

Kanske är dags att dela upp communityn i olika läger.
Ett där man är "säker" och ett där folk inte bryr sig nämnvärt om folk skriker svärord av diverse anledningar.

Fuskare kan förpassas till sitt egna läger.

För egen del bryr jag mig inte om någon kallar mig för det ena eller det andra i stundens hetta. Jag är säker nog i mig själv att inte bry mig om det.
För andra och då speciellt barn kan jag förstå att det blir svårare, så då kanske en "säker" miljö är att föredra.
Samtidigt har jag själv lärt mig att bli säkrare i mig själv av det jag upplevt och jag är inte alls säker på att så vore fallet om jag bara haft positiva upplevelser.

I slutändan tror jag ändå att fler valmöjligheter är bättre än färre, så jag tror mer på uppdelning i olika läger än att alla ska samsas i samma läger.

Är ju så Dota 2 fungerar/fungerade, om jag minns rätt. De som rapporteras för dåligt hyfs får spela med andra som är rapporterade för samma sak.

Av Sienar

Jag kanske är intresserad av PSUn. Skriver här för att påminna mig själv.

Av Sienar

200kr + frakt

Av Sienar

Hej! Finns den fortfarande tillgänglig? Bor i Göteborg men kanske har vägarna förbi.

Av Sienar
Skrivet av D.:

Blir väldigt smal, motsvarande en 19" i höjd.
Se här jämfört med en 24" el här jämfört med 27". Vet inte vad du har nu men tänk hur höjden då blir.

34" @ 4K, hur tänker du dig: 34" @ 3840x2160 el något annat?

Det finns redan 32" och snart kommer 38" (PG38UQ) med den upplösningen.

Jag skrev väldigt missvisande. Menar vanlig ultrawide 38". Köpte Alienware modellen men alla jag provade hade rejäla problem med tydligt gula zoner mot vit yta.

Hade älskat en 34" ultrawide med UHD upplösning, samt mini-leds. Såklart med minst 144hz och relativt bra responstid. Har själv erfarenhet av en oled som fick burnin efter kort tid, ingen rolig upplevelse. Så då jag använder datorn för jobb är inte det ett alternativ.

Av Sienar

Denna fast 38" hade nog varit min drömskärm. Undrar när vi får 34" 4k...

Av Sienar

Lugnt att katten inte ingår, jag betalar gärna extra för den!

Av Sienar

Annonsen är avslutad

Av Sienar

Med nuvarande spelmarknaden där många spel bara spelas en kort period tycker jag detta fortsatt är en otroligt bra deal. Iofs kan väl Starfield vara ett sånt spel som man vill äga med moddningsmöjligheter. Men själv tror jag att jag nog kommer känna mig ganska klar med spelet efter att ha klarat ut det.