Inlägg

Inlägg som KasparL har skrivit i forumet
Av KasparL
Skrivet av m1k3_dd:

Hej! 🙂
Prisuppgift?

Skicka PM, eller citera detta inlägg (så jag får notis om ditt svar).

Har nu varit och kollat nere i förrådet och har inte lyckats hitta någon kartong, så för kännedom är det alltså bara grafikkortet. Du kan få det för 300:- vid avhämtning. Frakt blir pga avsaknad av kartong lite klurigare... Säg till om du vill att jag ska kika vidare på det.

Av KasparL

@Bergor: Tack, det har gått bra. Allt startade fint och var inga besvär med Windows som jag hann märka av, men gjorde som jag blev rekommenderad och körde en nyinstallation för att undvika framtida besvär. Gjorde som några andra trådar tipsade och kopplade OS till min mail och det var nog bra för jag blev tvungen att återaktivera med mailen, licensen hängde inte automatiskt med hårddisken.

Har bara hunnit testa Warzone än så länge, och där kör jag nu besvärsfritt med High på allt, så helt klart en stor skillnad! Körde tyvärr inga tester på prestanda innan jag bytte, så kan inte ge några siffror på hur pass bättre prestanda det blev...

Av KasparL
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Ingen kampanj men MSI B450-A PRO MAX (som finns hos CDON), MSI B450M MORTAR MAX & ASRock B450M Pro4 är ju alltid prisvärda!
Lite sämre VRM på ASRock B450M Pro4 än på MSI B450M MORTAR MAX som i sin tur har lite sämre än på MSI B450-A PRO MAX som delar med MSI B450 GAMING PLUS MAX.

Nu har allt kommit fram, i helgen blir det till att sätta ihop det! Kan man förvänta sig att allt funkar automatiskt med Windows och så när jag kopplat in mina ssd?

https://i.imgur.com/o53finC.jpg

Av KasparL

Jag har ett MSI GeForce GTX 760 som du kan få köpa, bor i Hudiksvall

Av KasparL
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Det är en viss skillnad, men inte stor, kolla videosarna! ASRock B450M Pro4 stödjer inte oficiellt 3600MHz RAM. Tror inte det finns XMP profiler med så hög hasighet utan då får man sätta hastigheten och spänning själv. Hört att många landar runt 3400MHz med det moderkortet.
[/spoiler]

Siktar på 3600Mhz nu och har beställt HyperX Fury Black Kommer också beställa Ryzen 5 3600 tänkte jag, eller borde man satsa på 3600X?
Sen blir det väl MSI B450 GAMING PLUS MAX eller finns det nån kampanj nånstans med något bättre just nu?

En annan fråga: Behöver jag köpa kylpasta eller kommer det med processorn? Vad länge sen jag byggde nu och minns inte...

Av KasparL
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Jag hade rekomenderat en begagnad i7 4790K och ett begagnat GTX 1080.
Annars detta om det skall vara nytt:
https://komponentkoll.se/bild/mGpNy.png
https://komponentkoll.se/bild/OVcHJ.png

Tack för bra tips och fina länkar, jag har precis suttit och sökt runt efter begagnade 4790K och 1080, min snabba koll visar att 4790K verkar gå på runt 1,5k och 1080 verkar gå på 3,5k. Blir då en skillnad på 1700:- om man bara tänker CPU och GPU. Känner väl spontant att jag nog hellre siktar på nya grejer med så pass "lite" skillnad.

Eftersom att du inte slängt in CPU fläkt, nätaggregat antar att du tänker att jag kan köra på med de jag har?

Du har tipsat om 2 olika paket och kört olika moderkort och RAM, tror du själv att man märker stor skillnad mellan dessa? Märks nån skillnad på 3200 eller 3600MHz, skulle man i så fall kunna kombinera ASRock moderkortet med Kingston-RAM? Jag har lite svårt att se om de inte kan kombineras.

Av KasparL

Köpråd, Uppgradering / Nytt bygge 10-12k

Hej på er!
Har börja märka att min dator inte hänger med längre och går därför i tankarna att antingen uppgradera eller helt enkelt bygga ett nytt paket. Sitter med 2 skärmar och spelade fram till nyligen framför allt PUBG, LOL + TFT, HS men har nu kommit igång med COD Warzone med kompisar och har även tänkt köra igång med ett gäng krävande spel, Witcher/Doom mm. Har märkt att jag får köra relativt låga inställningar på COD och tänkt att det är dags att göra något åt det. Ska gifta mig i år så får inte kosta alltför mycket, då hamnar jag i trubbel 10-12k är dock inget problem, men jag funderar på om nån av er mer kunniga kunde slänga ett äga på min nuvarande set-up och bedöma om jag bara borde köra en uppgradering eller om jag kan behålla något till ett nytt bygge? Om det verkar som att det är bättre att köra helt nytt tar jag gärna emot några tips på paket.

Byggde min nuvarande dator 2013 och uppgraderade 2017 med en ASUS GeForce GTX 1060 6GB och fyllde på till 16GB RAM. Komponenterna:
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz 6MB med Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI Z87-G45 GAMING ATX
ASUS GeForce GTX 1060 6GB
Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz VENGEANCE LP RÖD + 2 till 2017
Samsung SSD Basic 840-Series 120GB x2, + en till SSD på 240GB och en HD på 1TB
be quiet! Pure Power L8 600W Fixed 80+ Bronze ATX
ASUS DVD±RW DRW-24F1ST Black
Fractal Design Define R4 Titanium

Tacksam för svar!

Av KasparL

Tack för de snabba svaren från er alla, ska kolla på ett 1070/1080 så får jag se om jag beställer ett till veckan.
Och så ska jag kolla på RAM, funkar bra att blanda va? dvs måste inte vara samma märke/ ersätta de jag redan har?

Av KasparL

Uppgradera 4 år gammal stationär

Tjena! Jag köpte och byggde ihop den här burken 2013 och den har tjänat mig väl och över förväntat ända fram till rätt så nyligen då den inte verkar orka med de nyare spelen på samma sätt. Jag är inte särskilt kunnig på vad som begränsar datorns prestation och skulle gärna få lite tips från proffsen. Jag antar att grafikkortet skulle behöva en uppgradering, men är det något annat som borde bytas också? Sen får ni gärna säga om ni tycker att det är värt att göra en uppgradering, eller köra på ett tag till och byta ut allt om nåt år eller så...

Jag spelar många olika spel och det har funkat bra med Overwatch, Fallout 4, Witcher men den verkar ha problem när det blir mycket natur den ska visualisera, bla konstigt nog Playerunknown BG (som jag tycker borde ett spel som inte ska kräva så mycket).
Min önskan är att kunna vara nära bästa grafikupplösningarna.

Jag kör just nu 2 skärmar, där den ena endast brukar ha spotify och chrome (vanlig sida, ej twitch eller annan stream) på nu för tiden, tjänar jag mycket i grafik på att gå tillbaka till 1 skärm?

Corsair 8GB (KIT) DDR3 1600MHz
Intel Core I5-4670K 3,4GHz Socket 1150 Boxed
2 x Samsung 840 Basic Series SATA III 2,5" SSD - 120 GB + 1TB HD
be quiet! Pure Power L8 600W Fixed 80+ Bronze ATX
Fractal Design Define R4 Tower No PSU Titanium Grey ATX
MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 4xDDR3 SLI CrossFireX Socket 1150 ATX
MSI GeForce GTX 760 2GB DDR5 2xDVI HDMI DisplayPort PCIe

Tacksam för alla tips

Av KasparL

Tror att hårddisken e lite för liten, hon har ändå lite bilder o andra filer och så tror jag att hon helst vill ha Windows OS då det e det hon är van med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KasparL

Råd om billig laptop

Hejsan! Min mor har bett mig köpa en laptop till henne som hon ska använda för att läsa mail och surfa lite på internet, alltså inget krävande direkt. Hon vill helst inte att den ska kosta mer än 3k och jag har hittat några alternativ som jag hade hoppats att någon av er lite mer kunniga kunde kolla på och ev rekommendera nån av dom. En hel del av dom är på mellandagsrea så kanske inte hinner få tag i vissa av dom. Hur som helst är jag väldigt tacksam för alla råd. Om ni vet om en dator som jag missat är jag förstås tacksam om ni länkar sånt med. Här är datorerna jag kollat på:

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/ACER-E1-510-35204G50-N35...

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...
- Kostar 2990 på mellandagarna

http://cdon.se/hemelektronik/acer/15inch-acer-e1-572g-34014g5...

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/PACKARD-BELL-ENLE69KB-12...

http://m.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-13-...

Tacksam för svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av KasparL

Tjena!
En fråga till thli72 bara, RAM-minnena som du länkat till här, kommer de in under fläkten eller behöver man LP varianter?

Av KasparL

Nej, 15% e på utvalda produkter som du kan se på denna sida: http://cdon.se/hemelektronik/cdon_%2B_sweclockers/
Du kan ju lägga till allt i varukorgen o skriv in koden så får du se vilka det blir rabatt för.

"Erbjudandet gäller endast tom 2013-08-11."

Av KasparL
Skrivet av thli72:

Skall försöka bättre imon http://www.inet.se/kundvagn/visa/3693693/2013-08-07

Men den där Komplett datorn ser svårslagen ut. . . .men man får ändra lite i den för o bli nöjd

Tack så mkt för hjälpen, hur skiljer sig komplett-datorn mot det paket du slängde ihop o vad e det du e mindre nöjd med den?

Av KasparL
Skrivet av thli72:

Lite orättvist o jämför dom två när SweC datorn är i delar o utan OS o bra mycket dyrare. . .

Är det nått färdigbyggt med OS du letar efter eller kan du tänka dig bygga själv?

Hade faktiskt inte ens sett att det var utan OS, men OS e ngt jag kommer behöva.
Jag kan absolut tänka mig att bygga ngt själv, om jag tjänar på det, har aldrig gjort det själv men det kan polarna lösa åt mig

Ang. Hd så har jag en extern på 1TB också (långsam, jag vet men duger för musik/bilder/film)

Av KasparL

Sommardatorpaketen

Tjena, jag ska köpa mig en ny speldator och har egentligen inte så bra koll alls på vad som gäller, så jag kollar mest på färdiga paket och skulle nu vilja fråga er lite mer kunniga om vad som egentligen är bäst.
Jag kommer vilja köra de senaste spelen (Crysis, BF mm) på så bra inställningar som det går, o har kollar på dessa två sommarpaket som finns just nu och undrar hur de mäter sig mot varandra?

SweC egna
http://www.inet.se/produkt/v100244/sweclockers-sommardator-20...

vs Kompletts summer gamer 2.0
http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10805

Jag lutar mot Komplett eftersom jag innan jag börjat kolla runt hade siktat in mig på ngt för 8k, och det paketet verkar vara ganska bra.
Men som sagt, jag har inte så bra koll och om ni har ngt eget ihopplockat som ni tycker är bättre skulle jag vara väldigt sugen på att få se det med.
Tacksam för svar!