Inlägg

Inlägg som Agriemos har skrivit i forumet
Av Agriemos
Skrivet av swechilli:

1000 kr + frakt för båda diskarna

Noterar detta men ligger för långt under min smärtgräns för dessa.

Av Agriemos

NASen är nu såld!

Endast diskarna kvarstår. Tar emot bud i en vecka till sen avslutar jag annonsen och använder diskarna till annat.

Av Agriemos

Stänger budgivningen tidigare

Skrivet av Kalium:

Jag bjuder 5200 + frakt för NASen utan diskar.

Tjena, kommer troligtvis att stänga budgivningen tidigare om det inte inkommer fler bud innan onsdag så kan vi förutsatt att ingen annan lagt budet genomföra en affär.

Av Agriemos

Då är budgivningen igång! Kalium ditt bud är ledande. Jag stänger budgivningen på lördag kväll (den 9 mars 2024).

Av Agriemos

Synology DS 920+ NAS & WD RED 4tb diskar

Efter två år av sparsam användning landade jag i att lokal hosting inte är för mig då jag helt gått över till cloud tjänster och det innebär att jag säljer min NAS och tillhörande diskar (2st WD Red 4tb).

NASen är inköpt på Komplett för drygt 1,5 år sedan för 6500kr, diskar inköpt samtidigt för ca 1400kr st. Det finns kvitto på köpet från komplett. Den har för det mesta stått avstängd. Och vid användning så har jag enbart haft igång den vid tillfällen där jag tagit backuper av data.

Måste dock slå ett slag för synologys DSM som är otroligt user friendly. Detta är verkligen inte en vanlig NAS, utan ett helt datacenter som passar för det mindre företaget, enthusiaster med mycket behov eller som i mitt fall familjen som behövde mycket backuplagring vid ett teknikskifte.

Paketpris: 7500kr (Detta paket som budgivning i tråden gäller för.)
NAS + HDD + HDD = 7500kr (300kr billigare än nedan förslag)

Styckpris: (Går efter kommentarerna)
NAS 5600kr (Pris taget från tradera senaste slutpris på samma modell från Januari 2024)
HDD1 WD Red 4tb WD40EFRX 1100kr
HDD2 WD Red 4tb WD40EFRX 1100kr

Information:

  • Tar ENBART emot betalning via swish.

  • Hämtas helst upp i centrala Jönköping men kan skickas mot förskottsbetalning via Swish.

  • Jag väljer till vem och till vilket pris jag säljer prylarna för, dvs. är jag inte nöjd med budgivning så avbryter jag försäljning.

  • Frakt sker via postnord. (Vilket köparen betalar för.)

  • Jag kommer enbart frakta detta mot förskottsbetalning.

  • Behövs det kan jag skriva kvitto på köpet.

Detaljerade Specifikationer:

Modell - DS920+
Synology Disk Station
Antal kärnor Fyrkärnig

Intel Celeron J4125 2 GHz - 2.7 GHz
RAM 4 GB DDR4 SDRAM

iSCSI-stöd iSCSI
Kontrollerkort RAID Serial ATA-600 / eSATA
RAID-nivå - RAID 10, RAID 5, JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 6

4st SATA 6Gb/s-platser och 2st NVME-platser.
Expansionsfack - 4 (totalt)/ 4 (ledig) x hot-swap - 2.5" / 3.5"
Expansionskortplatser - 2 (totalt)/ 2 (ledig) x M.2 2280

Gränssnitt 2 x Ethernet 1000Base-T - RJ-45, 2 x USB 3.0, 1 x eSATA

2st USB3-portar

Läs hela annonsen här

Av Agriemos

Livslång IT nörd (måste vara obotligt vid detta laget?) började att utveckla hemsidor någon gång runt 2008-9, gick sen över till att bygga enklare applikationer i C# & python, intresset för cloud, nätverk & säkerhet tog över i takt med högskole åldern och jag pluggade en rätt tung IT linje kombinerat med mycket kurser inom ekonomi, företagande & ledarskap (mina andra passioner i livet). Spelade även rätt mycket stadia när plattformen levde men slutade i takt med att man kom ut i arbetslivet.

Till vardags jobbar som IT projekt- & teamledare för en av våra större offentliga verksamheter. Håller på med det mesta inom IT, utveckling av system, säkra kommunikationstjänster, automationer, behörighet & åtkomst, AI samt teamutveckling. Lever livet som småbarns förälder, högpresterare på jobbet samtidigt som jag och sambon påbörjar resan mot eget företag.

Finns därför inte mycket tid över till att nörda ner i hårdvara eller att spela. Har med åren gått från custom byggda datorer med multi OS, kompilerat eget linux och flashat custom roms på mobilen till att köra apple rakt av. När det är så mycket felsökning och saker som inte fungerar så vill man att allt bara funkar när man kommer hem och det är apple grymt duktiga på att leverera.

Men då dottern snart börjar komma upp i åldern där hon kan hantera en Nintendo konsol så tror jag att det kommer bli mycket Mario Kart, Zelda och annat skoj framöver.

Givetvis kommer jag ge henne och framtida syskon alla möjligheter att utforska nördiga sidor. Men vad gäller mig själv har jag hittat en större mening och betydelse i att bygga (tjänster & system) till andra än att ha flashigaste burken med max kapacitet till mig själv.

Kanske kommer suget tillbaka i framtiden, ser fram emot att kunna slänga på sig ett lätt VR/AR headset och hoppa in i en battlefield match utan att behöva vänta på laddtider och där känslan av spelet/världen man hoppar in i liknar Ready Player One.

Av Agriemos

I think i have two decently speced laptops that i can send to you. Ill look around and see what the shipping would be on them. I would really love to see a picture or a short video of the recieval of the laptops if/when I send them.

Av Agriemos

Saxat från avanzas analysverktyg

43.98% Finans
17.72% Fastighet
11.09% Övrigt
8.19% Industri
5.66% Teknik
3.39% Sjukvård
3.22% Konsument

Mest indexfonder, Investor, Castellum och diverse andra investmentbolag.

Rätt simpel strategi baserat på RikaTillsammans. Stabil nog att låta mig fokusera på att prestera i livet istället för att prestera på börsen. Riskporfilen ger en snittavkast per år på ca 20% inte helt fy skam.

Blir lite lättad över att förvånansvärt många skiter i sitt sparande och road över att andra sysslar med ren kapitalförstöring.

God avkastning på er!

Av Agriemos
Nytt bud: 4 600 kr 4600kr + frakt :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Agriemos
Nytt bud: 2 500 kr Kickar igång budgivningen (Hela Paketet)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Agriemos
Nytt bud: 5 000 kr Använder budfunktionen istället.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Agriemos

Bjuder 5000kr för ipad + tillbehör

Av Agriemos

Har tidigare enbart köpt nylanserade mobiler (läs OnePlus) från OP1 till OP7TPro. Dock tröttnade jag på företaget när Carl Pei gick vidare och gick då över till iPhone då jag inte kände att företaget längre aspirerade att utmana Apple. Kör just nu en några generationer gammal XR med blyga 64gb istället för 256gb och väsentligt mindre prestanda. Dock är jag förvånad över hur mycket smidigare det är att använda Apple kontra Android. Tror nog aldrig att jag kommer köpa en ny mobil igen utan får nog bli någon eller några generationer äldre iphones framöver.

Av Agriemos
Skrivet av Kent:

*Uppmaning*

Tyvärr börjar hamburgaresidospåret att dominera tråden, vad sägs om att vi överlåter den diskussionen till TS och hans framtidiga bff?

Behovet av en tråd för diskussion av hamburgarhak i forumet verkar verkligen finnas.
Mitt tillägg är: McD over all, end of discussion.

Gällande att hitta nya kompisar så brukade svaret för mig iallafall vara lätt, dreamhack! Vet ej hur kulturen är i Göteborg men bör ju alltid finnas något ställe som för personer med dina intressen samman.
Sett att flera nämnt hackerspace och olika spelföreningar. Vad jobbar du med? Kanske är aktuellt att hänga på tex. science park i Göteborg, nya vänskaper, entrepenörskapande och kanske nytt jobb?

Stort kudos till dig @oRBIT2002 för att du vågar föra upp detta till ytan, jag själv har samma utveckling i livet där jobb och familj börjar (ärligt talat helt har) tagit över det sociala livet, men trivs faktiskt med det just nu i Corona tider (härlig och stor familj, grymt jobb). Hälsningar från JKPG!

Av Agriemos

Har ett 1070 som jag släpper för rätt pris i centrala Jönköping så ingen frakt. Skulle det va av intresse inför framtiden så får du gärna höra av dig.

Av Agriemos

Har ett 1070 EVGA FTW ACX som jag kan ta med mig upp till götet imorgon då jag ska dit. Det är ditt för 3000kr.

Av Agriemos

Bjuder 6400

Av Agriemos

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Agriemos

Vad gäller resterande saker (Ducky Prylar) så kan jag slänga iväg hela paketet för 1000kr + frakt.

Av Agriemos

OnePlus Såld på annat håll då jag fick köp nu pris för den. M