Inlägg

Inlägg som zaibuf har skrivit i forumet
Av zaibuf
Skrivet av Zipparn:

Yrke: Cloud Engineer (Utvecklare. DevOps. Infrastruktur som Kod)
Stad: Stockholm
Utbildning: YH C#-utvecklare
Lön: 56 tkr
Förmåner: Stora rabatter på charterresor för mig och min familj, telefon, friskvård, tjänstepension
Ålder: 33

Intressant, hur många års erfarenhet? Är det som konsult eller inhouse?

Av zaibuf

Jag använder min jobbmobil privat med dubbla sim. Det är en förmån vi har, så varför lägga 12 tusen på en privat. Går att styra om du inte vill bli störd när du inte jobbar.

Av zaibuf
Skrivet av Henrik21:

Avdrag för privata omkostnader? Möjligheterna till de där sakerna försvann väl i stor utsträckning på förra sidan millennieskiftet.

Källa

Av zaibuf
Skrivet av archie:

Hej,

Då det är deklarationstider tänkte jag kolla om jag kunde få några tips på avdrag att göra i deklarationen.

Jag jobbar mestadels hemifrån då min arbetsplats ligger ca 300km från mitt hem.

-avdrag för hotellnätter (får stå för det själv då jag har ett lokalt kontrakt i den staden). funkar bara de 2 första åren som jag förstått det?
-avdrag för bilen. 25kr mil och får dra av överstigande över 11K.

Vad mer? Inga dumma grejer, jag är inte heller ute efter att lura systemet. jag undrar bara om det finns mer som jag inte vet om..

Kolla upp om du kan göra avdrag för internet eller dator om du jobbar hemifrån.

Av zaibuf
Skrivet av Ca1P3:

Hejsan jag skulle vilja studera programmering men vill fortsätta jobba som vanligt under tiden.
Finns där utbildningar där dem inte kräver att man ska vara på digital lektion ?

YH har så vitt jag vet inget krav på att vara på plats så länge man sköter grupparbeten, inlämningsuppgifter och tentor. Men det är fortfarande heltidsstudier under 2 år, kan vara tufft att kombinera med arbete på heltid.

Du kan inte bara köra några tutorials på youtube eller the odin project? Är det något speciellt språk du är intresserad av? Vad vill du få ut av utbildningen?

Av zaibuf

React är som många säger det mest efterfrågade om du letar jobb. Annars tycker jag Svelte eller Remix är trevligast att jobba med. HTMX täcker också många behov om man inte behöver gå full SPA.

Av zaibuf

35 år, blivit allt mer sällan i och med man har barn. Är lite av en periodare också om jag hittar ett roligt spel. Nu har jag fått mersmak på Zelda och hittat lite luckor i schemat. Försöker plöja igenom senaste Zelda till Switch, det har bara legat och dammat sen jag köpte det när det släpptes eftersom jag inte haft tid.

Annars blir det lite häng med gamla grabbarna när vi spelar LoL eller CS. Men det blir max en kväll i veckan för min del.

Sen spelar jag ju en del med barnen också, Minecraft, Mario Kart och Roblox. Är rätt kul, men inte spelen jag skulle sitta och spela själv

Av zaibuf
Skrivet av CB17:

Vet inte ens vad jag längre vill jobb inom, tänkte snickare pågrund av lönen men folk som har jobbat inom det säger att man utsliten snabbt

Tro inte att utvecklare är en dans på rosor heller, många som blir utbrända.

Av zaibuf
Skrivet av HazZarD:

Set items var ju det sämsta med d3, man var låst till det för att göra mest damage så jag är jätteglad dom inte tog med det till d4. Var inte sådär jättekul spendera massor med timmar för att få den sisat biten att droppa.. nä ja klarar mig utan sånt xd

Diablo 2 hade ju en bra mix av set items, runewords och unika där många olika var användbara. Items i D4 som de är nu är bara tråkiga. Legendaries är enbart för affix, annars plockar man bara upp rares och 99% av unika är skit.

Av zaibuf
Skrivet av TotalF:

Yup. Donken falkenberg i somras. Knappt folk i restaurangen dagtid ändå såg det ut så här...

<Uppladdad bildlänk>

Håller med, förstår inte vad personalen sysslar med. När jag arbetade inom fastfood så fick man lära sig att free time är clean time.

Vi var förbi en Max efter vägen. Det var vi och en annan familj där. Det stod lämnade brickor på flera bord och var allmänt grisigt på de flesta borden. Nu ska vi dock inte skylla allt på personalen, nötter verkar också slutat plocka undan efter sig själv när de ätit färdigt.

Skrivet av SAFA:

Sen man gjorde om alla närliggande 07xx riktnummer till 08 för att frigöra nummer till mobiltelefonin så är inte 08 synonymt med Stockholm längre. Då både Nynäshamn, Södertälje, Vaxholm m.fl numera har 08 så får man ta nåt annat om man vill syfta på stockholmare.

08 är hela Stockholms län och alla orter du nämnde ligger i länet. Alla ligger dock inte i Stockholms kommun, men det har inte med riktnummer att göra.

Av zaibuf
Skrivet av Mithras:

60k i Stockholm är "helt okej" med tanke på levnadskostnaderna, men i Malmö..... Blir många falafel

Skulle säga att 60k i Stockholm är jävligt bra också med tanke på att medianlönerna i de rikare kommunerna ligger runt 40 000kr/mån.

Bor väldigt många i Stockholm som arbetar som uska, inom förskola och städare etc. Tro inte att de lyfter några 60k, ändå så klarar de sig.

Av zaibuf
Skrivet av Donhoz:

Hardcore innebär att du har något att leva för. Allt känns dubbelt så belönande jämfört med softcore där du kan försöka tänja på gränserna utan konsekvenser. Tänk om de hade gjort att i softcore så förlorar du % XP, då hade det varit dubbelt så intressant med softcore. För det hela handlar om att du inte vill dö och är därför lite mer försiktig.

Men hardcore passar inte alla. Det gäller ju att man överväger riskerna med att man får disconnects osv.

Sen får man då ta risken vs nyttan och då vet man om hardcore är värt det. I mitt fall så tröttnade jag fort på Softcore just för den ansökningen att det inte spelade någon roll vad jag gjorde.. men i hardcore så är det konsekvenser.

Jag förstår hardcore, jag har spelat hardcore i D2. Men jag skulle aldrig spela det i ett spel som kräver uppkoppling för att spela.

Av zaibuf
Skrivet av LeifSandvik:

Jag har gett det en chans till genom att spela HC och kör en Necro nu i S1. HC ger spelet en extra dimension och spänning som inte finns i SC. Är level 18 nu och har klara min första stronghold. Eftersom jag inte spelat Necro innan så vet jag inte hur patcherna påverkat det hela.
Hade en disconnect men som tur var så när jag kom online igen så hade mina minions försvarat mig. Hade varit död om det varit nån annan klass...

Förstår mig inte på folk som spelar HC i ett onlinespel. Som du skriver, en disconnect och du kan vara rökt. Flera dagars speltid i soporna för något du inte kan styra över.

Av zaibuf
Skrivet av Fysman:

Upp som en sol ned som en pannkaka. Nej slutar nog för tillfället. Kanske blir ett bra spel om ett år eller så(som D3), kommer hålla lite koll på uppdateringar/säsonger men har inget sug alls att spela......

Nää, känns inte som ett färdigt spel med många tveksamma beslut. Varför t.ex. alla spelares inventory och stash laddas in i minnet varje gång man möter en annan spelare. Även en junior skulle vara skeptisk till ett sån implementation.

Jag håller mig också borta tillsvidare, spelet känns inte färdigt då det är same same från lvl 50 till 100. Looten är också väldigt tråkig där legendaries bara är affixes och majoriteten av unika suger.

Av zaibuf
Skrivet av HalfSack:

Måste säga att jag gillar spelet skarp, sjukt bra enligt mig men visst finns det lite saker man kan störa sig på

en sak jag märkte igår när jag startade en ny char var att hela kartan är outforskad..lite surt att sitta och utforska allt igen när man ändå får välja att skippa storyn vid start av ny char.

Du får alla waypoints till stora städerna. Håller dock med att det är skumt att inte kartan sparas, världen är statisk.

Av zaibuf

ITProffs.se finns som facebook grupp, vet inte hur aktiv den är dock.

"ITProffs.se @ Facebook är till för att samla ITProffs.se medlemmar. Lära känna varandra bättre och ha skoj! ITProffs.se är till för alla Svenska ITProffs"

Har runt 900 medlemmar.

Själva sidan itproffs.se verkar vara nedlagd. Håller med övriga att det är nog vanligare att hänga på reddit idag.

Av zaibuf
Skrivet av iFraja:

1. Se till att få det betyg du behöver för att läsa vidare (om du vill det), förutom det är betygen meningslösa. Ingen arbetsgivare har någonsin frågat efter mina betyg.
2. Fokusera på att hitta en studieteknik som passar dig och försök hitta vad som motiverar dig. Det är betydligt viktigare att komma på än att fokusera på vilka betyg du får, du kommer ha nytta av den informationen även i ditt arbetsliv.

Jag behövde visa en gång på en intervju för ett sommarjobb efter studenten. Det var krav på godkänt i svenska och matte från gymnasiet. Annars håller jag med, om man inte har planer på att läsa vidare eller läsa vidare på en utbildning med lägre behörighetskrav, så spelar betygen ingen större roll.

Av zaibuf
Skrivet av Hazelberg:

Har stort lån med rörlig ränta på SEB, de har just höjt till 5,49% som listränta på rörligt medan 1 års bundet ligger på 4,54%. Bör väl vara klokt att binda 1 år givet det, prognoserna är väl att det kommer ligga kvar på dessa nivåer eller t.o.m. höjas lite till de kommande månaderna?

Förutsätter att min ränterabatt blir densamma oavsett bindningstid, eller funkar det inte så?

Man förutspår att räntan kommer gå ner till hösten för att eventuellt fortsätta gå ner under nästa år. Att SEB höjer listräntan och ger rabatt på 1 år påvisar bara detta ytterligare. Banker vill tjäna pengar och om de sänker räntan för 1 år så förutspår dem att räntan kommer vara lägre än det dem valt.

I dagsläget skulle jag inte binda något utan ha is i magen till hösten och följa nyheterna.

Av zaibuf
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Så det borde vara och så jag hoppas det kommer bli.
Idag upplever jag för mycket skitsnack om kring distansarbete. Där cheferna är lite som diktator, där de ej går säga emot. Som folk som jobbar hemma frivilligt är mer deprimerade osv. Som om det skulle gå göra på en hel grupp utan ta hänsyn till individens behov.

Jag får inget gjort när jag är på kontoret. Det är öppet kontorslandskap vilket jag tycker suger, jag vill ha mitt skrivbord och min plats. Sämre utrustning än vad jag har hemma. Pendling äter upp 1.5 timma som jag istället kan nyttja till att handla, städa, träna eller tvätta så jag slipper stressa med sånt sent på kvällen eller helgen.

När vi träffas på kontoret är det främst möten och gemensam lunch. Skulle aldrig kunna gå tillbaka till att jobba 5 dagar i veckan på kontor.

Av zaibuf
Skrivet av Def_Dog:

Är less på det här förlegade "sitt av dina 8 timmar"-tänket som så många företag använder idag, efter pandemin så är det så oerhört mer påtagligt att det går att jobba annorlunda men arbetsgivarna håller så fast vid sina 40 timmar i veckan-regler.

Vad finns där då för alternativa jobb som erbjuder större möjlighet att bestämma över sin egna tid och som samtidigt inte kräver fysisk närvaro 5 dagar i veckan men som ändå betalar 40k+/mån i lön, finns dom?

Känner helt enkelt att livet har mer att ge än att bara ruttna bort på ett kontor hela dagarna..

Edit: Jobbar alltså med IT-Support/Onsite i dagsläget. Funderat på att skola om mig till programmerare då jag tror det uppfyller en del av kraven jag har.

Jag jobbar som utvecklare. Har 37.5 timmars arbetsvecka varav 6 timmar om dagen helst ska fördelas mellan 9-15, men det är flexibelt om man kommunicerar med chef och sitt team.

Vi har en dag i månaden obligatorisk på kontoret, annars jobbar de flesta helt på distans.