Inlägg

Inlägg som Fatmajk har skrivit i forumet
Av Fatmajk
Skrivet av Jagers:

Är det ett sent aprilskämt?

Hela tågindustrin är ett skämt teknisk sett. Även i Sverige.

Av Fatmajk

Jag började också i tidig ålder (10-12 år) och har spelat mååååånga timmar upp till sisådär 20-års ålder. Har byggt 3 egna datorer under denna tid. Sen började universitetet och man kunde inte lägga lika många timmar på spel längre. O vid ca 25 års ålder kände jag att intresset stannat av helt. Det var andra saker som blev roligare så jag tog en paus. Jag slutade spela helt o hållet. Några år senare vid ca 30 år så kom intresset tillbaka och även nu känner jag att även om intresset finns så har jag inte tiden att lägga på spel. Jag kommer nog aldrig att sluta spela spel, men under vår- och sommarhalvåret spelat jag nästan ingenting längre. Under mörkaste vintertiden då åker handkontrollen frsm igen, då spenderar man mycket tid inomhus. Lite därför jag köpte en PS5:a istället för PC.

Det är ingen direkt sorg och förlust som så att ens spelintresse dalar. Men däremot så kan det vara väldigt sentimentalt då det kanske tagit upp stor del av ens gågna liv.

Gaming är inte meningslöst men det är tidskrävande. Precis som serier och filmer. Man får hitta nån bra balans mellan "det riktiga livet" och spelvärlden som passr en själv och ens egna intressen tror jag.

Av Fatmajk
Skrivet av GuessWho:

Är det 1 Gigabit som är "snabbt bredband" ?

Så e det nog. Det räcker med råge för majoriteten av de svenska hushållen.

Såklart att det förmodligen kommer krävas mer i framtiden.

Av Fatmajk

Ja jordbävning kan man inte säga emot. Men om det däremot visade vara en "brand" så hade nog många rynkat på ögonbrynen. Det är man ju van att höra numera hehe

Av Fatmajk
Skrivet av Syltmunken:

Okej ska se vart man kan ladda ner det

Bara googla det så hittar du snabbt

Av Fatmajk
Skrivet av Syltmunken:

Använder wordpad flera gånger i veckan så får kika på alternativ

notepad++ kanske?

Av Fatmajk

Jag har hört under väldigt lång tid att "Google är det bäst som hänt oss" (sökmotorn då alltså). Google var revolutionerande bra när den kom. Jag vill påstå att Copilot (då menar jag AI, inte nödvändigtvis MS version av Copilot) är den nya revolutionen. Så jäkla bra det är!

Av Fatmajk
Skrivet av maniac:

Jo så var det. Minns däremot inte om det var always online eller om endast en aktivering behövdes. Valve fick i alla fall en del kritik om att ett Steam-konto krävdes för att spela HL2.

Jag har för mig det endast var för aktivering. Jag var inte alltid uppkopplad vill jag minnas.

Av Fatmajk
Skrivet av maniac:

Skapade mitt konto i samband med releasen av Half-Life 2 (snart 20 år sedan).

Same same! Man var väl typ tvungen att skapa ett Steam konto för att lira HL2 då vill jag minnas?

Av Fatmajk
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Frågan är dock om fuskandet har ökat eller minskat? Fusklappar och bekanta som fuskade fanns också på 1800talet, idag ned ny teknik så är fusk enklare att upptäcka.

Absolut. Men med en fusklapp kan du inte plagiera en hel examensrapport eller roffa åt dig kunskap och skriva 100 sidor. Det kan du med AI. Tänk allt som är digitalt idag, labbrapporter, hemuppgifter, programmeringsuppgifter. Du kan i princip göra allt med AI idag.

En fusklapp är ett beprövat gammalt knep visst, men det har inte samma effekt.

Av Fatmajk

Vi befinner oss nu i ett samhälle där folk fuskar sig till (i betydligt större mängder än tidigare) betyg och utbildningar. Med resultat av bristande kunskap och slarvligt folk i arbetslivet. Tack alla ni som fuskar och aktivt bidrar till ett sämre Sverige. Precis vad vi behöver!

Trodde inte jag skulle behöver säga detta men tyvärr är det bristande kontroller, disciplin och lärare med befogenheter som nu gör att Sverige får sämre utbildade elever. AI är tyvärr inte det enda problemet i skol-frågan.

Av Fatmajk
Skrivet av Gurrrra:

Kan fortfarande inte förstå alls hur dom kan dumpa HBO, ett så inarbetat o respekterat namn som funnits såå länge med så många välproducerade o högt aktade serier bakom det namnet, till nåt så billigt, plastigt o tråkigt som "Max".

Ja det är faktiskt bortom mitt förstånd också. HBO är otroligt etablerat namn och majoriteten av mänskligheten förknippar det med högkvalitativt innehåll.

Av Fatmajk

Lite har man koll trots allt...

Av Fatmajk
Skrivet av Fenrisulvfan:

Behövs mindre? Kontrollpanelen är nog det program jag använder mest.

Hah! Håller helt o hållet med. Det e nog det första jag öppnar vid en nyinstallation exempelvis.

Av Fatmajk

Trådlösa in-ear till jobbet och musik/podcast, men kör trådat i handkontrollen till PS5an

Av Fatmajk
Av Fatmajk
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Ja lite så är det. Jag använder både smarta lampor och vägguttag mest för schemaläggning. Det är faktiskt väldigt smidigt. Utebelysning, nattlampor, och annat som tänds/släcks dagligen vid samma tidpunkt.

Av Fatmajk

Har haft musarm för några år sen och det e fortf handleden och nerven vid armbågen som brukar ta mest stryk. Kör med Rollermouse sen några år tillbaka och det löste problemet.

När det kommer till andra problem såsom rygg o nacke så är det yoga och motion som gäller. finns inga genvägar tyvärr

Av Fatmajk
Skrivet av Gambit_2K:

Så inte 8K denna gång som jag ser att det fortfarande står på PS5 förpackningarna

Även om tanken var god så kunde man räkna ut med lillfingret att det inte var rimligt. Gemeneman har ingen 8K TV heller.

Av Fatmajk