Inlägg

Inlägg som ErikFH har skrivit i forumet
Av ErikFH
Skrivet av Suffer1:

Kopierar det jag skrev i en annan post:

Finns en ny V5-modell från Acer som är tunn och snygg (samma chassi finns hos Inet om man vill känna och klämma). Haswell, 12gb ram, 4gb gt750. Full HD-IPS-panel, bakgrundsbelysta tangenter. http://cdon.se/hemelektronik/15inch_...e_gt7-23882848

Tittar man på specbladet http://acerbilder.com/www/produktblad/1.%20Notebook%5CAcer%20... så väger den 2kg och du får upp till 6,5h batteri (lär såklart inte vid full load som vanligt)

Tyvärr är inte Acer ett alternativ då kvalitén inte är den bästa. De märken jag kan tänka mig att lägga pengar på är Asus, Samsung eller Sony. Eventuellt kan Lenovo vara ett alternativ.

Av ErikFH
Skrivet av Vigge50:

Fick ett tips av den programansvariga att skaffa en bärbar dator då det kommer vara många grupparbeten och då kan det ju vara lite dumt att vara knuten till sin stationära dator hemma i studentrummet:)
Har någon här gått en ingenjörsutbildning de senaste åren eller går nu som vet ungefär hur krävande programmen är? Räcker det med en dator med en i3 processor eller bör jag kolla på i5?

Kollar just nu på dessa två http://h20386.www2.hp.com/SwedenStore/Merch/Compare.aspx?sel=... som kostar 3490:- och 3990:-
Kommer det räcka tror ni eller bör jag kolla på en kraftfullare?

Jag pluggade färdigt för drygt ett år sedan och klarade mig med en dator med följande spec.
-2GH dual core (Intel)
-4 GB ram
-1 GB dedikerat grafikkort

Det funkade bra till allt utan simuleringar men då kunde man använda skolans datorer som var anpassade för simuleringar.

Personligen skulle jag undvika HP och Acer då de inte fungerade bra för mina studiekamrater då dem pressades hårt pga flaskhalsar.

Av ErikFH

Dator för 7-10k för dagligt bruk.

Hej!

Min fyra år gamla Sony Vaio har börjat bli väldigt seg trots att operativsystemet har ominstallerats. Det har blivit dags att köpa en ny dator. Då det var sex år sedan jag köpte en ny dator (förra datorn gick på försäkringen) är jag inte uppdaterad.

Användningsområde:

-Högupplöst film
-Musik
-Enklare beräkningsprogram.
-Enklare CAD konstruktioner och simuleringar.
-Avancerade beräkningar och programmering i Excel och Access.
-Dokumentation
-Enklare bildredigering.
-Surfa på Internet.

Krav

-Skärm 14-16,4", Högupplöst.
-Snabb hårddisk på minst 500 GB.
-Bra batteritid (minst 6h men gärna över 8h).
-Vikt gärna under 2kg.
-Grafikkort som klarar ovanstående användningsområden.
-Ej plast chassi.

Budget 7-10k

Går det att få en bärbar dator till ovanstående budget?