Inlägg

Inlägg som KeepRaffing har skrivit i forumet
Av KeepRaffing
Skrivet av Ozzed:

Så trevligt

Men jag förstår inte vad som är så annorlunda med just det här inlägget jämfört med mina andra. Jag är alltid på de svagas sida. Tittar man på hur maktförhållandet ser ut mellan konsumenter och företag så är konsumenter alltid de svaga. Det enda vapen vi har är att inte köpa eller uttrycka vår åsikt. Men uttrycker vi vår åsikt så finns det alltid nyttiga idioter som säger att vi "gnäller", så egentligen är det inget bra vapen.

Har vi väl köpt en produkt som på något sätt kan påverkas av företaget via UEFI, annan firmware, drivrutiner eller vad det nu än må vara så är vi helt i händerna på företagen sedan. Därför är det så viktigt att vår kritik inte avfärdas som gnäll, för då tappar vi alla medel.

Men jag är också konsument och jag råkar gilla idén med att bara betala för "moduler" jag behöver eller önskar samtidigt som jag kan utelämna andra. Jag tror inte att jag är ensam, förmodligen är det ganska många som uppskattar att kunna välja eller välja bort funktioner när de köper bil utan att behöva vara låst till det för all framtid. Ser det som ett bra sätt att tillgodose de flestas behov utan att det blir svindyrt. Därför tycker jag att ditt argument vacklar lite.

Av KeepRaffing
Skrivet av tcntad:

Har svår att tro att de har Hackat Tesla i sig, det är troligen mer "nätverket" i bilen, liksom köra kod innanTeslas egna mjukvara startar.

Jajamen, @Zpiritual läste originalartikeln och kom fram till att det var en klumpig översättning

Av KeepRaffing
Skrivet av Zpiritual:

Dålig översättning. Läser man källartikeln sweclockers länkar till är det tydligt att de fått processorn att köra deras egen kod (gissningsvis vid boot). Inget nätverkshackande vad jag kan se förutom möjligen bilens interna nätverk då.

Ah där ser man, då är det rimligtvis helt okej

Av KeepRaffing
Skrivet av GooGeL:

Nej, nej och nej.

Tesla har installerat hårdvara på din bil, som du inte kan nyttja eftersom de är låsta via mjukvara. Detta är inget lyx eller positivt i någon mening om de inte är önskvärda.

Jag är okej med det. Om jag vill utnyttja någon av de låsta funktionerna kan jag med ett knapptryck låsa upp dom utan att behöva byta ut hela bilen. Även om jag bara behöver dom tillfälligt. Som sagt, om jag kan få bilen billigare och precis som jag vill ha den samtidigt som det inte påverkar andrahandsvärdet så är det okej med mig.

Av KeepRaffing
Skrivet av dlq84:

Nej, det är inte olagligt om du "hackar" dina egna saker som du äger. Dataintrång är bara olagligt om det är någon annans dator och du gör det utan lov.

En grupp studenter vid Berlins tekniska universitet har tagit sig in i Teslas nätverk via deras bils infotainmentsystem
Tolkade det som att de hackat och kommit åt Teslas servrar, men jag kan ha feltolkat

Av KeepRaffing

Jag tycker ändå att det är en ganska okej metod om det innebär att jag kan köpa bilen billigare genom att välja bort funktioner jag inte värdesätter eller önskar. Det höjer förmodligen även andrahandsvärdet då nästa ägare kan få sin bil som önskat trots att jag snålat. Jag betalar inte för Netflix premium då jag inte ser ett behov av ultra hd. Tycker det är samma sak, funktionen finns ju där men jag får bara ta del av den om jag betalar för mig. Jag kan leva med det och i de fall jag inte kan det så hade jag valt en annan produkt.

Av KeepRaffing

Annonsen är avslutad

Av KeepRaffing

Moderkort mITX (1200) z590

Hej!
Jag tänkte montera mina komponenter i ett SFF-chassi. Tyvärr verkar moderkort i itx-storlek och socket 1200 vara en bristvara i svenska butiker.

Om du har ett fungerande moderkort liggande får du gärna höra av dig! Stort plus om det är Z590 😁👍

Läs hela annonsen här

Av KeepRaffing
Skrivet av dlq84:

Thread eller Wifi? Verkar inte stå något om det i pressmeddelandet..

Zigbee med Matterstöd

Av KeepRaffing

*Offer available through participating retailers only. 18+ only. Following purchase, product must be installed on system where coupon code will be redeemed. Void where prohibited. Residency and additional limitations apply. Full offer terms at www.amdrewards.com/terms

Av KeepRaffing
Skrivet av Baxtex:

Men jag undrar hur man gör rent praktiskt? Borrar man bara hål från vinden rakt ner i inneväggen och halar ner kabeln? Sågar ut ett hål i innerväggens underkant och fångar upp den? Finns det enklare sätt?

I nästan alla rum finns det redan telejack och en tanke var att jag kanske kunde återanvända dem?

Exakt så gör man, funkar kanonbra. Gör det rätt från början och montera ordentliga nätverksuttag i väggarna!

Av KeepRaffing
Nytt bud: 500 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av KeepRaffing
Nytt bud: 300 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av KeepRaffing

Användare: @Absinthe66
Typ av affär: Köpte och hämtade
Produkt: Fyrtur rullgardiner

Positivt:
Jag har köpt och sålt mycket på Sweclockers och alla jag träffat har varit hederliga och trevliga. @Absinthe66 är inget undantag. Bra kommunikation och snabba svar. Problemfritt. Trevlig kille.

Negativt:
Inget

Betyg: 5/5

Av KeepRaffing
Skrivet av Absinthe66:

Hej!
Intresset för hela paketet verkar något svalt.
Var hade du tänkt för pris ?

Usch jag är dålig på sånt. 2000 med upphämtning när det passar typ?

Av KeepRaffing

Jag är intresserad av 2x 140x195cm om du får för dig att sälja separat eller om någon annan vill ha de andra. Kommer i så fall och hämtar

Av KeepRaffing

Oj så konstigt, funderar fortfarande på om detta verkligen kan stämma. Ikea gör saker för den stora massan och den stora massan är väl inte intresserade av skivspelare? En skivspelare har man väl om man är audiofil eller åtminstone väldigt intresserad och om man är det köper man inte på Ikea. Mycket förvirrande 😂

Av KeepRaffing

Ledsen att vara dryg men finns det bild på gymprylarna? Svårt att köpa sånt i blindo 😬

Av KeepRaffing

Ett litet urklipp från deras användarvillkor. Jag skulle personligen inte ta i promocomputers med tång. Röda flaggor och varningsklockor...

-Vi garanterar inte att kvaliteten på produkter, tjänster, information eller annat material som du köpt eller erhållit kommer att uppfylla dina förväntningar, eller att eventuella fel i tjänsten kommer att korrigeras.

-Vi garanterar, representerar eller garanterar inte att din användning av vår tjänst kommer att vara oavbruten, snabb, säker eller felfri.

-Vi garanterar inte att resultaten som kan erhållas från användningen av tjänsten kommer att vara korrekta eller tillförlitliga.

-Du samtycker uttryckligen till att din användning av, eller oförmåga att använda, tjänsten sker på egen risk. Tjänsten och alla produkter och tjänster som levereras till dig genom tjänsten tillhandahålls (förutom vad som uttryckligen anges av oss) tillhandahålls "i befintligt skick" och "som tillgängliga" för din användning, utan några representationer, garantier eller villkor av något slag, varken uttryckliga eller underförstådd, inklusive alla underförstådda garantier eller villkor för säljbarhet, säljbar kvalitet, lämplighet för ett visst ändamål, hållbarhet, titel och icke-intrång.

Av KeepRaffing

Blev den såld eller ångrade du dig?