Inlägg

Inlägg som Maaxan har skrivit i forumet
Av Maaxan
Skrivet av fesoj:

1. Många fick problem med Trump sedan han sagt "grab them by the pxssy", men han var den förste politikern i väst som bjöds in till samtal med Nordkorea.
2. Obama fick Nobels fredspris, fast det under hans tid fälldes en bomb någonstans över mellanöstern var femte minut, dygnet runt, i åtta år, och samma personer fick inte problem med det.
3. Elon "framstår som otroligt osympatisk" (av ospecificerade skäl) och folk morrar, kommer inte köpa en Tesla.
4. Men njuter när de hör Puff Daddys version av "Ill be missing you" på radio i veckan, trots att han nu är i landsflykt och CIA söker igenom hans hus i anslutning till en pedofilhärva.

Vad folk tycker idag är oviktigare än helt oviktigt.

Försökte du precis få Trumps existens till att vara något positivt?

Av Maaxan

Sålde mitt 3090 förra året och uppgraderade, rent ekonomiskt, till ett strix 970. 3090 är j*vligt onödigt när man streamar och surfar. Köpte 3090 för att spela VR i MSFS 2020 men tappade intresset för att spela.

Av Maaxan
Skrivet av Mörksuggan:

1.8 biljoner euro var för billigt för Apple. Böter för företag bör alltid vara i procent av omsättningen så dom ej sätter det i någon standard för att dom vet att dom kommer utan så billigt ändå.

Billion i engelska är samma som miljarder på svenska. Ska alltså vara 1,8 miljarder euro.

Av Maaxan

Måste ändå sägas, med tanke på vad tex en Noctua fläkt/360 kylare kan kosta så är priset absolut överkomligt, med tanke på att man får 3 st LCD skärmar på köpet.

Av Maaxan
Skrivet av talonmas:

Dags o städa upp bland mäklare o deras skönhetsbeskrivningar nu då?

Och fantasi värderingar och lockpriser. Lite samma sak men ändå.

Av Maaxan
Skrivet av _genki:

Det är ju ganska spännande hur hårt han kör med sin neuralink-personal och hur brutala djurexperimenten är i jämförelse mot vad vi i dagsläget gör och utvecklar i Europa. Anledningen att han forcerar utvecklingen handlar helt enkelt om att han vill hinna först fram med nya genombrott.

https://www.theguardian.com/technology/2022/dec/05/neuralink-...

Att folk ser upp till den här mannen är för mig helt oförståeligt. Han står för allt vi Svenskar inte borde stå för.

När man läser den artikeln så är det en fullständig gåta hur dom över huvud taget fick tillstånd till att experimentera på en människa (om det överhuvudtaget har hänt). Ligger inte utanför Musk's personlighet att rätt ut blå ljuga för att höja intresset för hans namn och därmed alla hans företag.

Av Maaxan
Skrivet av Eldritzh:

Det är lite läskigt hur en del folk är så kåta på att försvara personer som skulle utan en sekunds tvekan slänga dem från en bro om det skulle gynna dem.

Ni kommer inte få ett öre från Musk för att ni avgudar honom.

Kritik är helt ok, det är inte farligt. Även om er kära högerpolitik vill få er att tro det.

Var med dig ända till "Kritik är helt ok, det är inte farligt. Även om er kära högerpolitik vill få er att tro det". Om det är några som skyller ifrån sig och vill banna kritik så är det vänstern.

Av Maaxan
Skrivet av Bjirn:

Du menar att starlink mest är snack? Tycker Musk levererat ganska bra, över 5000 satelliter i omlopp runt jorden, som kan nyttas i över 70 länder med utrustning och abonnemang du kan köpa idag för småpengar. Har någon annan som snackat om internet över satellit levererat bättre?

Du kanske ska kolla upp hur många abonnenter en satellit kan tillgodose, och när. Hur ofta satelliterna måste bytas ut, hur många han påstår ska skickas upp och hur många abonnenter dom kan tillgodose. Ett tips bara, innan du går på snacket.

Av Maaxan
Skrivet av Bjirn:

Jag tycker detta är en lite för skev vinkling, han köpte inte upp Tesla. Som jag skrev ovan i tråden, han investerade i Tesla när det bara var en idé och hade tre anställda, 6år innan den första bilen rullade ut till kund. Sen fick han företaget att växa genom att dra in fler investerare.

SpaceX/Starlink, Neuralink och The Boring Company har Musk dock varit med och startat, från grunden. Han var medgrundare till OpenAI också.

Har du kollat upp StarLink tex och hur verkligheten stämmer överens med vad Musk lovar? Det är väldigt lätt att snacka, en helt annan att leverera.

Av Maaxan
Skrivet av Bjirn:

Blir ju lite av en akademisk distinktion när slutresultatet är att han skapat Tesla som revolutionerade fordonsindustrin, SpaceX som revolutionerade rymdindustrin, Starlink som (kommer)revolutionera(r) kommunikationsindustrin och nu Neuralink som kanske kommer revolutionera den medicinska industrin.
Att han inte skrivit koden själv eller opererat i hjärnor eller byggt raketerna ändrar ju inte det faktum att allt detta skedde tack vare Musk.

Problemet är dock att han inte skapa något av det du nämner. Han köpte upp redan existerande företag. Han är en kringresande bond fångare inget annat. Det faktum att du tror han skapade Tesla tex säger dock att han åtminstone är bra på bondfångeri.

Av Maaxan
Skrivet av DasIch:

Vad du är övertygad om är för mig helt egalt.

Inte övertygad, VET. Sedan vad du tycker förändrar inte det faktumet.

Av Maaxan
Skrivet av Halvmånen:

Elon Musk är inte ingenjör. Han har läst fysik och nationalekonomi men har ingen speciell kunskap om vare sig bilar, rymdraketer, eller biomedicin.

Han är en företagsledare som är bra på att driva företag och framförallt otroligt bra på att sälja in hans företagsdrömmar till investerare. Och jävligt bra på att sälja in sig själv som ingenjör och uppfinnare till vanligt folk som inte kan se skillnad på någon som är duktig på att snacka och någon som faktiskt vet vad han snackar om.

Han vet mer om tillverkning än någon annan på Jorden, enligt han själv då.

Av Maaxan
Skrivet av DasIch:

Ja. Vet du?

Är 100% säker på att jag vet mer om honom än du gör.

Av Maaxan
Skrivet av DasIch:

Vill man bromsa utvecklingen av teknik som hjälper människor med svåra handikapp har man ingen rätt att tala om moral eller etik.

Så du tror att folk som Musk läger ner miljarder på forskning för att hjälpa mindre bemedlade människor? Vet du ens vem Musk är?

Av Maaxan
Skrivet av Belgaar:

Tycker det han bidrar med är helt fantastiskt. Tänk att du är blind och kan använda chippet för att se. Eller är förlamad och kan få tillbaka rörelser etc. Detta har dessutom efter flera år fått FDA godkännande, vilket är en stämpel som endast får en rad långa olika tester, analyser och prover med positiva resultat.

Att folk är skeptiskt, negativ och hatande till bland det bästa som någonsin tillverkats inom medicinteknik är verkligen skrämmande.

Vad är det som tillverkats, som ens fungerar? Du får ursäkta men inget som kommer ur den tokstollens mun har visat sig stämma. Inte ens till 50%.

Av Maaxan
Skrivet av Ninjaflipp:

Har betalat för Spotify premium sedan första månaden tjänsten lanserades i Sverige. Använder det nog för lite för att motivera det egentligen, men jag kan leva med det för att slippa reklam i öronen. Dessutom har tjänsten sett likadan ut från början där reklam var en del av tjänsten från allra första början.

Youtube Premium har jag däremot svårt för och det är ingenting jag betalar för. Förstå mig rätt, reklam är hemskt och jag avskyr det, men det tar emot något fruktansvärt att belöna Youtube för att de har gjort det svårare att njuta av reklamfritt. Adblocker på desktop fungerar fortfarande ok, men i youtube-appen på TVn är det hemskt. Youtube är dessutom en tjänst jag har använt sedan... 2005? När det nu lanserades. Och reklamen är ju ett relativt nytt tillskott. Det tar emot extra då

Du kan göra nästan exakt samma spel listor på YouTube som på Spotify + att du får ett "ton" av annat innehåll.

Av Maaxan

YouTube Premium, värt varenda krona.

Av Maaxan
Skrivet av Rebben:

Ja precis, det är raskatter. Bondkatter bör ej födas upp då många inte bryr sig om att kastrera dem så att katthemmen redan är överfulla.

Sant, våra är dock kastrerade. Är det första på listan, desutom, vem vill ha katter som löper? Extremt enerverande.😜

Av Maaxan
Skrivet av Rebben:

Visst är det mycket pengar men timlönen är rätt låg.
Om du skall göra det med någon typ av etik och gott samvete så blir du hemmabunden i 3 månader varje gång en kull kommer. Visst du kan jobba men du måste vara hemma i princip all övrig tid för att ge dem regelbundna måltider, hålla koll ifall de blir sjuka och lära dem att bli sociala och sånt. Sist blev vi tvungna att vara hemma hela sommarsemestern, som tur var regnade det ju mest.

Du skall även göra reklam för din verksamhet, driva webbsidor, posta bilder och filmer konstant för att blidka kunder och försöka hitta fler kunder. Blir inte katterna sålda innan tidigaste leveransdatum så blir det mycket svårare att hitta nya hem till dem.
En måste också vara beredd på att varje eventuell köpare vill göra minst 1 besök från alla möjliga olika delar av landet. En seriös uppfödare lovar inte bort en katt utan att personligen ha träffat den eventuella köparen först men de flesta vill göra flera besök.
Det är rätt mycket jobb och många vakna nätter när små katter inte förstår att natten är sovtid. Det är som att ha 2 heltidsjobb under kattungetiden, varje gång sista kattungen lämnar är det ett sånt underbart lugn.

Hela rörelsen hänger på att ha ett gott rykte och i raskattsringarna känner de flesta varandra så det blir en hel del politik inblandat.
En går på kurser om tex genetik, uppfödning, och sjukdomar för att ta olika uppfödarcertifieringar. Många kuskar runt på utställningar runt om i landet och i andra länder för att lyfta statusen på sin uppfödning genom bra utställningsresultat.

Bara att hitta någon att köpa en fertil honkatt av kan ta lång tid innan en fått upp sitt rykte.
Första fertila honkatten är ett moment 22, ingen vill sälja en fertil hona till någon som inte är etablerad, så den som vill etablera sig kan inte få tag i fertila honor att etablera sig med.

De som inte sköter sig blir snabbt av med tillgången till avelshanar. Missköter en sig mycket så får en inga stamtavlor utfärdade av riksförbundet och då går värdet ner till bondkatt.
Sen skall vi inte glömma att det är riskfyllt med uppfödning och en dålig förlossning snabbt kan äta upp hela vinsten plus lite till om en veterinär behöver kopplas in.

Så nej det är inte bara att stoppa ihop katter så de får ungar, det är mycket jobb runtomkring. Gör du inte jobbet så kommer du bli kortvarig.

Har själv katter och aldrig tänkt tanken allt arbete som ligger bakom. Dock vanlig bonn katter. Är det typ ras katter ni föder upp?

Av Maaxan
Skrivet av Skånegrabb90:

Håller på lite med aktier och fonder det är ett jäkla mycket att snöa ner sig i om man vill men kul om man har intresse som jag fått senaste åren. Så har väl fått in lite extra inkomster där men tanken är ju att investera till framtiden så man kan jobba mycket mindre när man blir äldre.

Börja med att gå in på Pensionsmyndigheten och se över din pension (byt fonder), om du inte redan gjort det.😉 Finns rejält med pengar att tjäna tills man pensionerar sig.