Inlägg

Inlägg som Zemlan har skrivit i forumet
Av Zemlan
Skrivet av Baxtex:

Har Viaplay "gratis" via Telia men bara kollat utbudet en gång. Såg mest ut som skitprogram typ vad päronen tittade på tv för 20 år sen? Förstår inte varför nån skulle betala för det frivilligt.

För att komma åt F1, fotboll och jag tror man kan se NHL genom Viaplay också bl.a. finns ju annan Motorsport också men det ligger inte bakom det maxade abbonemanget iofs men inte det grundläggande heller. Det är främst sånt de har som dragplåster och de tar ju betalt för det också det ska gudarna veta.

Men det grundläggande abbonemanget däremot känns kanske som det saknar existensberättigande. Har ingen koll på om de har saker andra tjänster saknar eller om det bara är slöseri. Men jag ser det som de främst lockar genom att vara exklusiva på vissa stora sporter.

Av Zemlan
Skrivet av Neon:

Det är ju så man brukar säga, så då är frågan, om vi tillämpar samma idé på vapen, exempelvis skjutvapen? Kriminella ignorerar redan vapenlagarna, spelar det då någon roll om vi tillåter allmänheten att också bära vapen? Många hävdar att om fler laglydiga medborgare är beväpnade, kan det avskräcka brottslighet eller ge folk en chans att försvara sig. Samtidigt visar forskning att våldsbrott tenderar att öka när fler vapen finns i omlopp.

När du nämner detta görs det skillnad på vapen och vapen då i forskningen? Och våld och våld? Man undrar ju på vilket sätt de avgränsat sin data och hur de ser på lagliga vs olagliga vapen och våld mellan civila och civila vs våld mellan civila och kriminella. Finns avgränsningar eller drar man allt över en kam?

För ex vi har runt 1 miljon lagligt ägda vapen i Sverige, en hel del tror jag de flesta skulle säga, men noll av dem används i snitt i våldsbrott varje år. Dvs det är olagliga vapen som smugglats in från världens alla hörn som används vid våldsbrott. Vi har alltså en jävla massa lagliga vapen i Sverige och de leder inte till någon ökad mängd våld. Det är de olagliga vapnen som uteslutande används.

Av Zemlan

Ta BF5 och gör det i en modern eller nutida tidsera. Så är det typ hemma enligt mig. Det är det bästa spelet i serien ihop med 2an. Utan minsta tvekan. Främst pga det minimerades saker som håller handen åt spelarna.

- Gunplay, ingen jävla slumpmässig spridning utan kulorna gick dit man siktade. Finns det rekyl ska den matcha korrekt så när man kompenserar är det för att kulorna fortsatt ska gå dit man siktar. Full auto ska inte balanseras av slumpmässig spridning, det balanseras av rekylen. Närstrid enklare, på håll ska det inte längre vara möjligt utan man skiftar till halvauto...

- Fortification-systemet, DICE klagar över att med mycket förstörelse så blir balansen knepig. Jag köper det. De hade ett grymt sätt att motverka det i BF5 -- man kan bygga improviserat skydd där skyddet tidigare var! Varför detta yxades är för mig en gåta. Det ska vara en självklarhet i alla framtida Battlefield

- Fordonen hade tyngd och var i klar nackdel om de gav sig in för nära infanteri. Precis som det ska vara. Det var dessutom möjligt att sakta ner dem signifikant genom att träffa vissa väl utvalda svaga punkter. Plus att en träff i baken eller där de är dåligt bepansrade gjorde signifikant mer skada. Skott där de var väl bepansrade gjorde typ ingen skada öht, skottet studsade. Prefekt.

- Fordonen har inte oändligt med ammunition. De tvingades backa för att uppsöka stationerna som fyllde på dels hälsa men framförallt deras ammunition.

- balansen mellan luft och mark behöver en gång för alla lösas eller så yxa luften. Finns inget mer enerverande än någon som inte gör annat än flyger och de är helt omöjliga att göra något åt. Förstår deras sten sax påse tänk men när man är stenen är det inte så kul att helikoptern påse kommer och ger en några extra rövhål och man ska bara gilla det.

- sprint när man är hukad. Varför togs detta bort med 2042? Gryyymt i BF5.

- sluta gör banor dedikerade för tex fordon eller närstrid med bara infanteri. Håll er till banor med en mix. Så alla kan se till att spela där de tycker de blir kul. Fullkomligt hatar banor som tvingar mig till stressigt "ADHD" gameplay som typ går ut på att springa och skjuta vilt tills man dör efter att ha fått med sig en eller två i döden. Vill ha möjlighet till strategi.

- Avskalad HUD likt BF5. Grymt bra, tog ingen plats men den hade all info man vill ha

- ingen 3D spotting. Ping likt BF5 var riktigt trevligt. Man fick använda ögonen istället för att spamma Q hela tiden. Gömma sig var en klart mer legitim taktik iom folk inte kunde se en genom buskar osv genom att trycka på Q lite då och då....

- ingen eller minimerad 2D spotting. Om du ska dyka upp på minimapen när du skjuter så ska det inte vara en pil som visar vilken riktning du kikar åt... Helst kan man ta bort det helt likt BF5, 2D såg du bara fiender om en recon drog iväg en ljusgranat upp i himlen. Annars såg du bara allierade. Vill jag minnas iaf. Oavsett, BF5 skötte detta exemplariskt.

- tyngre maskingevär går bara skjuta när stödbenen är uppe. Annars blir det från höften. Kändes helt rimligt i BF5. Löser problemet att att en LMG lätt blir en Assault rifle med extemt stort magasin. Lättare maskingevär kan isf hållas att man kan sikta men låt ADS hastigheten utan stödben på plats ta signifikant mer tid. När stödbenen är uppe ska man belönas. Det gjorde man i BF5. Inte direkt alls på den nivån i BF2042.

- låt alla ha en IFAK likt BF5. Men bara Medics kan fylla på den när den är förbrukad

- ge inte alla vapen tillgång till zoom. I en modern setting borde typ alla vapen ha tillgång till det kan här kan man låta balansen tala enligt mig. Problemet de envist försökte lösa i BF5 genom att ändra balans osv för vapen var för effektiva på håll var ju pga alla typ körde med ex sikten....begränsa sånt eller se till att det balanseras ordentligt när det gäller rekyl. Full auto med zoom ska vara ett rent helvete utan stödben.... Låt det då vara så

- vänder man sig när man ligger ner så vänder sig karaktären så man ligger på rygg istället. Grym grej från BF5. Fattar inte varför de tog bort det....

- tror jag kan komma på mycket mer men detta är ett axplock av saker jag identifierat som gör ett Battlefield grymt. Alla har varit kul på sina egna sätt. Men många av ovan nämnda grejer fanns i BF5... Och det är pga det, enligt mig, det bästa i serien.

Av Zemlan

Stol utan tvekan. Över tid kanske annat kommer ikapp men för tillfället är stolen det jag lagt mest pengar på bland grejerna i listan.

Av Zemlan
Skrivet av Foolwolf:

Jag har precis varit hos läkaren och undersökt öronen då jag är 50 och en del av de högre ljuden helt sonika försvunnit säga att jag har väldigt god hörsel, det jag har kvar, men om du inte hör detta efter alla dina data och bitar hit och dit borde snarare du kolla dina öron hos någon.
Jag är inte någon audiofil eller någon som smeker guldkablar hemma, men jag hör när saker och ting låter annorlunda och är väldigt känslig för ljud. Jag behöver inte särskilt avancerade saker för att höra skillnad på en del material jämförelsevis mellan spotify och tidal - det är inte särskilt svårt när man lyssnar på metal, rock mm som är mina favoritgenrer där jag kan låtarna.

Också, det verkar inte som om du förstår mig, du pratar om exakt samma master - men det spelar ingen roll då tidal och spotify genererar egna streams som de sänder. Det är det jag pratar om - jag sätter på Foo Fighters på CD, på Tidal och på Spotify - kollar med en app att volymen är hyfsat lika - och lyssnar. Ja, jag hör skillnad - gör inte du - ditt problem eller inte om du oavsett helt enkelt njuter av musiken.

Fast... @Gurrrra poäng var ju att om man ska göra blindtester så är ju grejen att det måste vara jämförbart på riktigt efter konstens alla regler annars blir det ju bara fel.

"Kollar med en app att volymen är hyfsat lika" kvalar ju sannolikt inte in som ett helt legitimt blindtest om man ska vara så kategorisk som du är med sin förmåga att märka vad som är komprimerat och inte.

Lägger inte mer värdering i den biten än så. Men han ställde helt rimliga frågor enligt mig som helt oinsatt och du svarar med en allt annat än trevlig attityd. Det gör ju, enligt mig, inte att du framstår som värst trovärdig -- mina två cents

Av Zemlan

Inget jag kommer betala för i varje fall, min hörsel är långt från perfekt och dessutom är jag rätt övertygad om att typ alla som vill betala för lossless eller redan gör det slänger pengar i sjön. Ren placebo och inget annat.

Skillnaden finns där förstås, så inte placebo så vis, utan snarare som i att vi kommer inte med våra öron höra skillnaden i praktiken. Ytterst tveksamt att typ någon som förespråkar lossless sätter något rätt vid ett ordentligt utfört blindtest annat än att man råkade gissa rätt.

Men visst, om det är något område där finns gott om ormolja så är det ju just inom ljud. Så det är klart att det finns de som är övertygade om att just deras öron är övermänskliga.

Sen så...Finns det folk som kommer kunna identifiera skillnaden? Utan tvekan. Är det typ inga som är såna personer? Utan tvekan.

Av Zemlan

Kör på Brave till både datorn och mobilen sedan några månader, bytte från Chrome. Funkar klockrent än så länge, var väldigt enkelt att skifta 🙂

Av Zemlan
Skrivet av flashen:

Om det sker så kommer inte fabrikerna finnas kvar för dom att ta över

Exakt. Sker det så kommer väst själva spränga fabrikerna i luften. Om man inte kan garantera egen kontroll över dem dvs men verkar det lite kört på den punkten är det enkelt att bara sätta några bomber i byggnaderna sen har Kina bara dyra ruiner kvar att styra över.

Av Zemlan

Blir spännande att se årets resultat!

Kör själv 3440x1440 sedan snart ett år nu, bytte i typ maj eller ngt förra året, supernöjd än så länge 🙂

Av Zemlan
Skrivet av maweric:

Sitter oftast nu för tiden. Har höj och sänkbart skrivbord. Stod oftast både på jobbet och privat tidigare. Har väl blivit lite bekväm av mig. Skärpning!!

Beror på. Inte givet att du behöver skärpa dig så länge du står ibland. 😜

De senaste rönen inom ämnet är, som jag fattat det, att stå har blivit lite av det nya sitta. Dvs sitta är inte så dåligt som man länge trott. Annars är ju många inne på att man ska stå så mycket man bara kan och svär vid det för det sagts att det är bättre osv. Verkar som sagt inte bara så självklart längre.

Viktigast är förstås en mix om möjligt misstänker jag. Inget är bra om det blir för mycket av det, vad det än är.

Av Zemlan

Sitter utan tvekan oftast, så varvar jag med att stå då och då.

Av Zemlan

Den nya ser ju bättre ut. Men det är inte det jag är ute efter när jag vill justera ngt. Den gamla är klart tydligare och mer överskådlig enligt mig. Kanske vanesak bara iofs.

Men det hade gott räckt med att behålla den som den är och bara uppdatera grafiken lite så windows XP känslan försvinner från den. Samma med undermenyerna. Porta över W11 designspråket och sluta försök uppfinna hjulet igen helt enkelt. För det blir inte ett bättre hjul bara för det uppfinns 2024. Det är min slutsats.

Jag menar...Det märker man snabbt när man navigerar de nya inställningarna. Det är säkert så att det nya om man lär sig det är lika bra kanske. Men vi har ju inte kommit ngn vart om båda tillåter att man ändrar exakt samma saker det är bara olika grafiska gränssnitt och olika undermenyer och kategorier skiten ligger i. Nada har man åstadkommit...

Mina två cents

Av Zemlan

Hemma Nej, på jobbet Ja. Så jag röstade på båda alternativen fast ena anonymt via jobbet och andra inloggad. Påverkar ju inte resultatet då men nåväl, det stämmer ju med både Ja och nej för mig 😜

Överlag inte fan av trådlösa prylar faktiskt. Men skaffade mig ett par trådlösa lurar att ha på jobbet faktiskt och när jag går den dagliga promenaden efter jobbet är de nice att ha också.

Men hemma, näe, där är jag inte ännu. Kör allt trådat, allt alltid redo för användning utan att jag behöver bry mig. Bara tuta och köra. Mer prestanda för pengarna och med tanke på att jag har saker länge innan jag byter inga batterier som börjar ge upp med tiden att bry sig om.

Av Zemlan
Skrivet av Krilon:

RDR2 har jag spelat igenom 4 gånger nu tror jag, hittar alltid nya saker

Om du inte har Phantom Liberty DLC:n till CP2077 så rekommenderar jag den, blir rätt många extra timmar på den, och enligt mig så är det en riktigt bra expansion till spelet

Senaste klarade spel för min del är Shadow of the Tomb Raider, haft det länge men aldrig hittat tiden till att köra igenom det, det var helt klart värt tiden tycker jag, älskar att lösa "pussel" i spelet

Köpte ngn maxad version på GoG i julas där phantom liberty ingick så den ska helt klart spelas också!

Skrivet av lumberjack:

Jag klarade precis 100% achievements i Cyberpunk, tycker att det är ett helt fantastiskt spel. Phantom Liberty är också bra, men det har inte samma "replayability" som basegame enl. mig. Jag blir avundsjuk på Zemlan som har hela Cyberpunk framför sig.

Nu är det väl istället dags för mig att lira RDR2. Jag har sett fram emot det väldigt länge, jag kommer låta det ta lång tid.

Shadow of the Tomb Raider är också på listan, spelade de två första när de släpptes men har missat sista!

Hehe, förstår vad du menar. Lite så jag tänker kring tex Mass Effect trilogin. Vad skulle man inte ge för att få upptäcka de spelen för första gången igen 😁

RDR2 kommer du gilla, och du tänker rätt. Låt det ta tid, det är spel man ska ta in atmosfären i ordentligt och inte stressa sig igenom. Nu tycker jag inte kan ska stressa sig igenom något spel. Men vissa spel lämpar sig extra bra för att koppla av med och verkligen ta sin tid med, RDR2 är helt klart ett av dem.

Shadow of the Tomb Raider är nice, hela trilogin tycker jag är grym! Så du lär gilla tredje delen också.

Av Zemlan

Red Dead Redemption 2. Gryyymt bra spel som jag skjutit på länge innan jag till slut lirade det.

Ville ha bättre hårdvara i burken och bättre skärm. När de pusselbitarna var på plats behövde jag tiden så det blev under julen. Räckte inte riktigt med julen men då var man ju igång iaf j körde vidare efter jobbet och helger. 130h tog genomspelningen ca.

Nästa spel på listan blir nog Borderlands 3 eller Cyberpunk. Inte bestämt vilket av dem jag ger mig på. Men tar en avstickare till Wow varvat med Forza Motorsport ett tag innan jag ger mig på ngt nytt större lir.

Av Zemlan
Skrivet av JBerger:

En skillnad med AI är att den blir bättre och bättre och lär sig av sina misstag; detsamma gäller inte en människa utan snarare börjar vi som dåliga förare, blir bättre förare för att nångång toppa och därefter bli sämre och sämre förare men ändå fortsätter att kör och får köra bil i många år. Därtill så är det bara just du (och eventuellt passagerare) som lär sig något av din färd/olycka/situation, medan en AI är det ju samtliga bilar som lär sig av samtliga bilars erfarenheter.

Vi är väl inte där riktigt än, men med tanke på hur ruttet urusla och oberäkneliga förare är så längtar jag till det blir mer å mer standard med AI förare och slutligen (och det är bara en tidsfråga) att det blir förbjudet för människor att köra bil på allmän väg själva.

Jag tror inte det lär inte hända om man inte modifierar vägnätet så det är skräddarsytt för självkörande fordon och ingen annan får komma i kontakt med nätet. Något som kommer kosta så ofantligt mycket mer än det är värt att jag tvivlar på att det någonsin sker. Bara se på hur vägar ser ut runtom i vårt och andra länder. Man måste helt enkelt minimera mängden variabler för att detta ska vara görbart. Kommer kosta tusentals miljarder gissningsvis. För bara Sverige.

Lägg till på det mängden redundans som behövs i ett självkörande system på en bil, något de saknar helt och biltillverkare verkar inte ens förstå att de behöver 3-4x av allt på bilen. Systemet får helt enkelt inte kunna sluta fungera vid oväntade händelser. Det ska vara toppmodern militärnivå och mer därtill på allt. Vi snackar att det behövs ett paradigmskifte på tekniken i nivå med övergången från VHS till Bluray innan bilar blir helt självkörande... Just nu ligger vi i VHS eran eller t.om innan det.

Var ett jäkla prat om självkörande bilar för några år sedan från alla biltillverkare och nu är det radiotystnad tycker jag som rätt insatt i bilvärlden. En väntad radiotystnad allt eftersom verkligheten kommer ikapp tillverkarna. Det är helt enkelt inte värt att ta risken tror jag. För det kommer ju bli tillverkarna som står som ansvariga om något händer, inte ägaren till bilen så länge de underhåller den efter anvisningarna från tillverkaren.

Låter man någon köra själv och själv stå till svars för vad man pysslar med slipper vi all denna huvudvärk jag nämnde ovan vilket är varför jag tror att det aldrig lär ske. Det är, och förblir en vill sci-fi dröm tror jag helt enkelt. Låter coolt för många, men i praktiken varför inte bara bygga om infrastrukturen från grunden så bilar inte ens behövs då?

Sen så...Bara för man strösslar ordet AI över allt så löser man helt enkelt inte magiskt problemen där. Det finns större och klart bredare problematik här som jag tycker många missar eller inte vill se.

...Mina två cents kring självkörande bilar.

Av Zemlan

Hemma 1x enligt signatur. Behöver inte fler än en hemma. Hade två ett tag men den andra bara störde inlevelsen i spel så jag gjorde mig av med den och hållt mig till en sedan dess.

På jobbet 3x. En 34" 3440x1440 och två 1080p 24", en på var sida om den stora.

Av Zemlan
Skrivet av Julkatten:

Varför blir det tuppfäktning i kommentarsfältet på varje artikel där iPhone är inblandat? Vad har hänt med SweC?

Intel VS AMD och Nvidia VS AMD vill vänligt men bestämt påminna dig om att de i allra högsta grad existerar och sannolikt kommer fortsätta existera 😉

Så länge jag hängt här (sedan 2013) tycker jag inte att det blivit bättre eller sämre. Ibland är det bra diskussioner och ibland blir det mest pajkastning med one-liners som far fram och tillbaka. Inget att lägga någon större vikt vid enligt mig. 🙂

Av Zemlan

För egen del tycker jag det är lungt. Men jag kikar på lite serier och filmer sporadiskt. Betalar en månad, säger upp direkt för någon tjänst, kollar lite mer intensivt sen låter jag det gå ett tag innan jag gör så igen. Många filmer jag vill se kikar jag på bio med ett gäng polare istället för själv hemma i soffan också. Mycket jag vill se men varför stressa? Inte som att sakerna ska någonstans ju...

YouTube nyttjar jag desto mer dock, så det prenumererar jag på. Men det är faktiskt mest pga jag vill slippa reklam när jag nyttjar det för bakgrundsljud under DnD kvällarna... Annars är jag ok med reklamen.

Istället fokuserar jag främst på gaming. Enligt mig ett överlägset underhållsmedium eftersom det är interaktivt. Så jag har en lång lista med bra spel jag successivt betar av och generellt växer listan snabbare än jag kan beta av den. Varvat med lite online spel med polare etc.

Men flera polare och mina syskon är djupt nere i det där träsket med tjänster och de kikar på typ allt och lägger enormt mycket tid på att kika på allt... Vi har en gamingkväll och sitter på Discord typ fredag eller lördag tex. Klockan 21-22 ska de avsluta och "sluta kvällen med lite serier och film" pga de är trötta.... Jaha, inte bättre man går och lägger sig om man är trött?! Eller det är kanske bara jag - Mr old fashioned. Sen dagen efter kommer de in 14-15 pga de som vanligt fastnade med att glo på en massa istället för att lägga sig och sova.

Av Zemlan

Ca 2 ggr om året eller så. Behövs inte oftare iom jag har den ståendes på skrivbordet bredvid skärmen snarare än på golvet så det blir inte så mycket damm runt den som sätter igen filter eller tar sig förbi dem.

Så nu senast jag rengjorde var det nog över ett halvår sedan sist och det är typ inget damm i den öht trots att det gått så pass lång tid.