Inlägg

Inlägg som Aene har skrivit i forumet
Av Aene

Annonsen är avslutad

Av Aene

Tyvärr fastnat lite i jobb, men som det verkar är det enklast att sälja 5i3RYB till @andreas_dock med strömsladd och de andra utan till @kronvall.
Får dock mer om jag säljer DC3217 till @xerez99 med strömsladd, men då har jag just nu inget till @andreas_dock och jag vet inte hur @kronvall vill ha.
Kommer vara på annan ort även imorgon så jag låter den vara öppen tills midnatt mot fredag så hinner jag förhoppningsvis skicka innan helgen.

Av Aene
Skrivet av ajn:

Han fick ju hem paketet i alla fall.

https://www.expressen.se/tv/nyheter/sverige/postnordchef-fang...

Av Aene

Äldre NUC och minnen

Rensar ut lite här hemma och har ett par saker som söker nya hem.

* Intel NUC DC3217
* Intel NUC DN2820FYKH
* Intel NUC 5i3RYB

Alla Intel NUC fungerade sist jag använde dem. Just nu är jag dock lite osäker på strömsladdarna, har en men saknar två. Ska se om jag kan leta fram dem men en vanlig laptop-laddare bör fungera. Jag behåller hårddiskarna, men skickar med minnet i dem.

Har även hittat en påse med blandade minnen från när jag höll på med hårdvara. Verkar främst vara DDR3, men verkar vara et mesta från DDR till DDR4. Osäker på funktion, men vissa verkar oöppnade.Så, köp sker på egen risk.

Läs hela annonsen här

Av Aene

Låter inte helt fel för att testa om den kommer igång igen. PM:a gärna ett nummer för Swish om den är OK

Av Aene

Ska visst passa i en Gen8 microserver så jag undrar om jag kan få igång den jag har i förrådet. Vad landar frakten på?

Av Aene

Kommer bara sluta med att man gifter sig med ett hologram och sedan läggs supporten ned

https://www.entrepreneur.com/business-news/the-man-who-marrie...

Av Aene
Skrivet av T4kti:

Vad ligger folk på för ränta just nu? Har 85 % belåningsgrad och har allt rörligt med 4,97 % i ränta. Dags att förhandla?

Finns en ganska trevlig tabell på
https://www.byggahus.se/ekonomi/borantor/?period=alla&bindnin...

Av Aene

Antar att https://dortania.github.io/OpenCore-Legacy-Patcher/ skulle kunna vara ett alternativ för att få ett nyare operativsystem på den?

Av Aene
Skrivet av rararax:

Hur bra är kvalitén på en så här billig stor TV? Känns som att det är lite för bra för att vara sant, eller är det dugligt?
Tänkte kanske rekommendera köp till föräldrarna som vill ha större TV.

Verkar vara hyfsad HW: https://www.sweclockers.com/artikel/37476-tv-guiden-2023-24-d...
men brister kanske en del med SW, till exmpel: #20327371

Av Aene
Skrivet av spacedebree:

Har inte läst hela tråden Men är det värt att gå från föregående router till Telias f1?

F1 har Wifi 6 så har du nytta av det, annars är det kanske ingen jätteskillnad mot Sagecom som de hade innan.

Av Aene
Skrivet av Petterk:

F1 används inte till mobilt bredband.

F1x är en annan modell än F1(EWA 1331 istället för EWA 1330).. Borde inte vara så stor skillnad dock.

Av Aene

Smart vattensensor

Funderar på att skaffa ett par vattensensorer till min HA-server. De flesta jag hittar verkar dock förutsätta att vattnet droppar ner på den eller rinner under den.
På ett ställe(bakom kyl/frys) tänker jag dock att största risken är kondensvatten som lägger sig och det blir konstant fuktigare över en lite större yta än vatten som rinner ner på något sätt mot en liten sensor.

Funderade därför på något i stil med:

https://www.amazon.com/Famous-Rhino-Detector-Waterproof-Flexi...

Men den verkar vara WiFi och jag vill nog hellre ha Zigbee/Z-wave. Och sedan är frågan hur känslig den är. Kan den larma om det t.ex. blir 80% fuktighet istället för "normal" eller behöver den att vattendroppar rinner ner på den?

Av Aene

Nu kommer steg 2 i pensioneringen av Wordpad som beskrevs i https://www.sweclockers.com/nyhet/37121-microsoft-pensionerar...

Citat:

Starting with this build, the WordPad and People apps will no longer be installed after doing a clean install of the OS. In a future flight, WordPad will be removed on upgrade. WordPad will not be reinstallable. WordPad is a deprecated Windows feature. For more information on the future of the People app, click here.

https://blogs.windows.com/windows-insider/2024/01/03/announci...

Av Aene

Dags att skaffa nytt tangentbord?

Citat:

Microsoft wants 2024 to be “the year of the AI PC,” and it’s kicking things off with a significant change to the keyboard on new laptops and PCs. A new Copilot key will ship on a variety of new PCs and laptops from Microsoft’s partners, providing quick access to Microsoft’s AI-powered Windows Copilot experience straight from a keyboard button press.

https://www.theverge.com/2024/1/4/24023809/microsoft-copilot-...

Av Aene
Skrivet av p.lindblom:

Precis! Inte för att jag tror att ordrarna på K-rauta går igenom, men det har ju faktiskt sålts varor med felaktig prissättning förr. Jag använder fortfarande mina Timberland-kängor som det tipsades om 2019: #18180907

Samma här faktiskt

Skrivet av Bosse78:

Kan dom blivit hackade tro, eller kan det bli så knasigt på annat sätt...

Antagligen en felaktig fil med artikelnummer som automatiskt importerats.

Skrivet av kaffeofikaelika:

Du menar den exklusiva kampanjen som jag tagit del av?

Kommer göra ett jätteargt inlägg på Facebook om dom lurar mig på det här! Lagt kort ligger!!!!

Glöm inte att tipsa Aftonbladet/Expresshen hur kränkt du känner dig.

Av Aene
Skrivet av Thomas:

Största fördelen i mina ögon är att du styr över din mail. Du kan byta leverantör men ändå behålla samma adress resten av livet.

Håller med. Också, vad händer t.ex. den dag som runbox.com vill ändra domänen för sin mail till t.ex. runbox.net. Lagom kul att behöva ändra det hos alla som har ens mail.

En annan sak i alla fall jag gillar är att jag enkelt kan skapa upp alias för t.ex. olika webbutiker jag vill handla från utan att behöva bekymra mig för någon maxgräns.

Av Aene
Skrivet av KAD:

Svårt att hitta något om det på google. Länka gärna om du har en hårdvaruspec. Jag är mest nyfiken på om Telia har gett sig in på 6 GHz-bandet än.

Det var inte helt lätt att hitta info om den. Noterade dock bilden i en annons på Tradera med Telias benämning och produktnamnet. Om jag tolkar WiFi Alliance rätt, så verkar den dock inte ha 6 GHz.

Av Aene
Skrivet av Allexz:

Om man kör Telias router så är de så vänliga att de kör en tjänst på 192.168.1.2 som samlar in information i bakgrunden om ditt privatliv.

De är stolta över det också!

https://neo4j.com/blog/scaling-neo4j-to-millions-of-homes-wit...

Nästan så att jag vill köpa en Telia router bara för att ha som en vän i vardagen, nån som håller koll på mig och ser till att jag mår bra!

Tack för tipset. Kände inte till det och det verkar inte helt lätt att få mer information om hur det utvecklats efter 2017.

F1x verkar för övrigt vara en uppdaterad F1(EWA 1331 istället för EWA 1330).

Av Aene

Lyssnar din HA-server på port 443? Spelar ingen roll om du har certifikat installerat eller inte om inget lyssnar på den porten och gör något med trafiken som kommer dit.