Inlägg

Inlägg som Herr Poster har skrivit i forumet
Av Herr Poster
Skrivet av Anonymous FTW:

Ironiskt egentligen att Google gnäller över Samsung marknadandel inom Android. Men oroas över Androids marknadsandel på smartphonemarknaden det gör Google inte, tycker snarare det är tvärt om.

Googles gnäll över Samsungs dominans inom Android beror väl på att de blir mycket svårare för de andra aktörerna att tjäna på att göra produkter med Android. Sen är det ju inget konstigt att de inte oroas över sin dominans på marknaden över os, vilket företag skulle göra det om de har en sån dominans?
Eller hade du tänkt "Det är bra att Samsung har dominans inom Android och gör det svårare för de andra aktörerna som använder vårat operativsystem. Dock måste vi göra något åt våran dominans på marknaden, den är för stor och vi tjänar för mycket pengar." om du fick bestämma på Google?

Av Herr Poster
Skrivet av Valiumballong:

Det tror jag inte, åtminstone inte långvarigt. Utvecklingsmarknader i Afrika och Asien kommer att efterfråga billiga mobiler, och Android skalar väldigt dåligt neråt. Det öppnar upp för ytterligare ett mobilt OS, inriktat på att köras mot långsammare hårdvara. Nokia har just det på gång, andra företag lär följa. Men bland prestandalurar? iOS dominans är över om vi försöker att se några år fram i tiden, men Windows Phone har haft bra tillväxt 2012-2013 med stor ökning. Möjligt att Android landar på 70% med iOS och WP som delar på resterande 30.

Även om man ska ta det med ett kar salt så ska Google satsa mycket på prestandan i Android 5. En budgetlur med 512 MB ram ska kunna driva operativsystemet utan problem. Lyckas de med detta så kommer de att ha bra och billiga lurar så det blir nog svårt att konkurrera med dem i den ligan också.

Av Herr Poster
Skrivet av Galarix:

Jo, jag ansåg att det var värt risken då evga har gott rykte med deras garanti så jag hoppas på det bästa, kommer också uppdatera hur det går med kortet .

Får du inte ett nytt kort eller kortet lagat så ta av kylaren och kasta in kortet i typ 8 minuter i ugnen på runt 190 grader. Det har räddat några grafikkort för mig. Tror att det finns några guider här på Sweclockers.

Av Herr Poster

Får hoppas att Samsung släpper källkoder för dessa så inte fler utvecklare flyr från Exynos.

Av Herr Poster
Skrivet av bjajjull:

Jag har bara sett unga personer ha problem med det
Samsungs däremot är inga problem. Det är lite konstigt eftersom det inte finns nånting, tydligen är det mer förståeligt att dra random över skärmen än att hålla på låsknappen och dra.

Fast med TW så står det väl "Svep för att låsa upp" eller nåt liknande?
Dock tycker man att de som trycker på hänglåset utan resultat borde fatta att det är något annat man ska göra för att låsa upp telefonen.

Av Herr Poster
Skrivet av bjajjull:

Nej. Kör dock med avast anti theft som om den blir stulen eller borttappad kan den kontrolleras från annan telefon (den kan skicka GPS-kordinater, kan få den att börja tjuta, låsa sim-kortet mm.)
Dessutom är det förvånansvärt många som har problem att låsa upp med låsskärmen från Android 4.0 och uppåt...

Till TS,
Precis som alla andra säger, ladda och testa ringa annars lämna till polisen.

Jo, det med låsskärmen har man sett, jag har bara sett äldre personer som inte klarar av det, de knackar med fingret på hänglåset i typ en minut, klagar på att telefonen är dålig och ger upp.

Av Herr Poster

Alla ni som säger "ladda den och ring" använder ni inte pin själva?

Av Herr Poster
Skrivet av Dakkie:

Men om jag hittar en som är för telefonen så bör det gå ganska smärtfritt? Och det är väl tillåtet att installera om en telefon? Eller innebär en ominstallation att man rootar den?

Om du följer guider så bör det inte vara några problem men det finns alltid en risk att något händer även om den är minimal.
Garantin brukar brytas om man rootar, låser upp bootloadern eller ändrar mjukvaran på telefonen men det brukar gå bra att återställa telefonen till stock om man behöver lämna in den så de inte kan se att du ändrat något. Det fungerar i alla fall på de telefoner jag har haft (Samsung och nu en Nexus 4) vet inte hur det är med HTC.
Om något går fel när man rootar eller byter rom så brukar det oftast vara ganska enkelt att fixa men ibland har man otur.

Av Herr Poster
Skrivet av Dakkie:

jaha så en androidversion jag laddar ner måste vara gjord för exakt DEN telefonen jag har? Det verkar ändå ganska vettigt .. haha. Men med adnra ord har jag VISS frihet med OSet? Ja går från iPhone s¨å ja lär la smälla av ändå. Men HTC One hade ganska snyggt UI inne på PhoneHouse. Den var även en HEL DEL snabbare än S4. Och då syftar jag på responsen på swipe i menyn. S4 Sackar efter en hel del men HTC One var ganksa nära. Inte som iPhone ller wp8 tycker jag men nära. Varför är det så att det är ett litet lagg på Android-Enheter?

Ja, du kan inte flasha en rom hur som helst, stor risk att du förstör din telefon helt om du flashar en rom som är gjord för en annan telefon än den du har.

Av Herr Poster
Skrivet av Dakkie:

Hur är det med 4G och våra operatörers bandbredder eller vad det nu heter?

Det du kan göra är att kolla vilka band telefonerna kör och kolla vilka operatörer i Sverige som kör de banden om det är några, Finns en bra lista på Wiki.

Skrivet av Dakkie:

Ja har läst att man kanske kan installera egna versioner av Android. Stämmer det? För isf kan man ju ladda ner en egen version och installera på en telefon som är köpt med bara HTC One och inte HTC One Google Play Edition?

Är 99% säker på att Vanliga One och One Play edition är identiska så de roms som fungerar på den ena fungerar även på den andra. Någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Detsamma gäller med S4.

Av Herr Poster

Hoppas att fler börjar lämna skitföretaget Samsung.

-Skiter i att släppa utlovade källkoder
-ingen ordentlig fix för SDS på S3, min hänger sig 50-100 gånger om dagen så man får starta om den. Samsung ville att jag skulle betala för att få skiten lagad fast jag har garanti kvar.
De rövknullar sina kunder värre än LG gör med sina! Fast den stora skaran verkar tydligen gilla att bli det av pappa Samsung.

Av Herr Poster
Skrivet av dempa88:

Vilka andra Enheter än Nexus kör 4.3 då? Skrev att det var upp till tillverkarna att införa det så om Samsung uppdaterar SGS3 till 4.3 så kommer den att få det, ja

Flera enheter. Det är inte endast tillverkaren som kan lägga in det utan lägger man in en coustom rom med 4.3 så kommer man även få det. Vill man göra sin S3 bättre så flashar men ex CM, finns redan 4.3 till S3 så den har stöd för trim nu även fast Samsung inte uppdaterat den..

Skönt att man gjort sig av med sin Skräp3 och kör med en Nexus 4 nu!

Av Herr Poster
Skrivet av Lodisen:

Ja, jag tror nog också att TS vill vänta till tidigast maj 2014 med att köpa en ny telefon. )
Vad du än gör köp inte en S3 eller någon annan telefon med Exynos om du i framtiden vill ge dig på att byta roms m.m. hurr för skräpet.
Bytte till en Nexus 4 för ett tag sedan och den rullar på bra. 16 GB-varianten kostar under 3000 kr så den är riktigt prisvärd om du vill ha en Android.
Lagg/hack i launchers upplever jag inte, har upplevt det på min och familjens Samsungenheter när de kört Samungs nedbloatade version av Android. Annars så finns det fortfarande lite lagg/hack som kan uppkomma här och var när man scrollar, speciellt i Play Store.

Jag lägger min röst på Nexus 4 då den är riktigt prisvärd just nu. Annars verkar både S4 och One trevliga om man lagt in Googles rom eller CM och liknande.

Av Herr Poster
Skrivet av dempa88:

Bara Nexus enheter som kommer att få stöd för trim just nu, men kan tänka mig att det kommer till Cyanogenmod.
Som jag har fattat det är det upptill tillverkarna att implementera detta till sina telefoner.

Tror jag läste på Swedroid att ALLA enheter som kör 4.3 kommer att få det, inte bara Nexus.

Av Herr Poster

Volym ned + power? Annars kanske Samsung fuckat upp det som de gillar att göra.

Av Herr Poster
Skrivet av iXam:

Gör dom? Du vet vad PRIVATkopiering är va? Dom vet vad det är men majoriteten här verkar inte ha en susning utan läser "privatkopiering" som "piratkopiering".

Vem är den här "Dom" du pratar om? Han verkar smart, har du hans nummer? Kanske är Dom en tjej om jag har tur. Är hon singel?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Herr Poster
Skrivet av Sephinator:

Procentuellt läggs det nog till flest appar i Windows Phone Store, men knappast att det växer snabbast i antalet appar.

Tänkte också på det men känns lite fusk att räkna så då de ha betydligt färre appar.

Av Herr Poster
Skrivet av Umbrellas:

Windows Phone har idag många fler appar än de hade för bara ett år sedan och ökar 3 gånger snabbare än alla andra system .

Källa på detta tack. Förra året läste jag någonstans att Android växte med 30 000 appar/ månad och Ios 10 000, stod dock inget om Windows Phone, vet inte vad de ligger på idag men har svårt att tro att WP's store växer snabbare än Play Store.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Herr Poster
Skrivet av Tumnus:

Nu var det inte direkt det du sa. Du sa "Ingen källkod" vilket betyder att det inte finns någon kod som operativsystemet är byggt på alltså inget operativsystem. Du sa inget om Samsung och deras del i det hela.

Är det roligt att låtsas vara trög? Operativsystemet Android finns fortfarande även fast Samung inte släppt källkoder, det hela handlade om S3 vilket framgick ur texten. Eller tror du att inga källkoden i det sammanhanget betyder att absolut inga operativsystem existerar, tex Ios?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Herr Poster
Skrivet av Tumnus:

Ganska svårt att bygga ett operativsystem utan källkoder.

Googles operativsystem inte Samsungs.. Samsung släpper inte utlovade källkoder för Exynos vilket alla andra fattar att jag menade...

Skrivet av tcntad:

Har man SDS RMA'ar man enheten..

Samsung ville att jag skulle betala för att få min lagad.