Inlägg

Inlägg som felix05 har skrivit i forumet
Av felix05

Är det något strul hos Bahnhof just nu? Jag har samma leverantör och mitt internet har legat nere ett par timmar nu. Jag har varit med om det flera gånger sedan vi bytte till Bahnhof för inte så länge sen... men då brukar det alltid stå i routern att DHCP servern inte kunde nås. Nu får jag en ip-adress men det funkar inte ändå, har testat startat om all utrustning samt med kabel direkt till datorn.

Av felix05
Skrivet av evirob:

Om du googlar ett företagsnamn, tjänst eller annat så ser du vitsen med SEO. Det innebär i praktiken hur lätt det är att hitta eran sida när man söker efter relaterade sökord.

Är det bara lite allmän info/kontakt ni ska ha så kanske det kvittar, desto viktigare blir det om man vill framföra särskilt/nytt/yadayada. Det är väl dock alltid kul om befintliga eller obefintliga kunder hittar eran hemsida när de googlar, annars är det ju ganska onödigt att ens ha en från första början

Precis, den största anledningen till att vi vill ha en hemsida är för att synas då vi är i behov av kunder, då är det såklart viktigt att ha en hög ranking hos sökmotorer. Verkar ju som att One.com har bra verktyg för det, Squarespace ser ut att sakna SEO?
Sen ser det inte ut som man kan ha en .se domän om man gör en hemsida via Squarespace?
(https://support.squarespace.com/hc/en-us/articles/206541907-A...)

Det absolut enklaste kanske rentav skulle vara att använda One.com egna hemsideverktyg tillsammans med deras SEO lösning?

Av felix05
Skrivet av Florrpan:

Ärlighet följer...
Eftersom ni är ett företag och du inte har någon erfarenhet så är det rekommenderat att faktiskt betala någon att bygga webbplatsen. Någon som vet hur man framför budskapet och designer rätt, anpassar titlar, länkar och beskrivningar korrekt så att ni kan konkurrera med andra Google. Så istället för att försöka göra allting själv hade jag rekommenderat den vägen för företagets eget bästa. Du kommer annars spendera hundratals timmar på något du inte förstår dig på, och företagets synlighet och konvertering kommer bli lidande.

Du sa det själv, du är ingen webbdesigner, inte heller en expert runt sökmotoroptimering. Din datorvana kommer inte hjälpa dig med de viktiga tekniska samt designrelaterade aspekterna av en webbplats.

"En enkel hemsida" hör jag allt för ofta i detta yrke. Det finns inget som heter "En enkel hemsida". För att göra något rätt så krävs det tid och kärlek, de simpla webbplatserna är fortfarande svåra att göra rätt.

Med det sagt, enklaste för dig är att gå Squarespace eller Wix. Visst, du kan köra eget webbhotell och använda WordPress, men då måste du Välja & installera ett tema, förstå dig på hur man gör alla önskade ändringar/sidor, hålla hemsidan uppdaterad samt se till att hemsidan är säker för att undvika bli hackad. Det är en hel del lärande om du kör WordPress, något som kommer ta dig löjligt många mer timmar än vad du önskar, och kommer vara allt annat än simpelt för dig.

Hör vad du säger och vi har funderat på att gå den vägen också, så det är inte uteslutet. Men det är samtidigt en kostnadsfråga och om det är möjligt att skapa en väldigt basic hemsida på egen hand skulle jag gärna vilja göra det ett försök.
Enligt en del guider och tutorials som jag läst verkar det inte vara supersvårt, där nämns ofta att vem som helst kan skapa
en hemsida vare sig man har utbildning eller inte. Sen hur pass hög sanningshalten är i det påståendet vet jag inte.
Är squarespace lättare att använda än wordpress i mitt fall?

Sökmotoroptimering är väl också ett problem om man inte kan den biten. Många webbhotell erbjuder i en del av sina paket
sökmotoroptimering, kan någon förklara vad det innebär mer konkret?

Av felix05

Tack för snabba svar, kollade upp Squarespace som hastigast. Ser intressant ut! Ser ut som man får en free trial vid registrering, kostar det pengar efter ett tag? Wordpress verkar vara helt gratis. Kollade också på One.com för hosting som många verkar rekommendera. Verkar som att One.com har hosting som är optimerad för WordPress (vad nu det innebär) och är enkelt, enligt den här länken: https://www.one.com/sv/wordpress
Skulle det vara ett gångbart alternativ?

Av felix05

Skapa en enkel hemsida

Hej, jag har funderingar på att skapa en enkel hemsida till ett litet nystartat företag (vi är endast två pers) som riktar in sig på momskonsultation/redovisning.
Jag har väldigt lite erfarenhet av webbdesign (endast läst webbdesign A i gymnasiet för många år sedan)
och har ingen kunskap av kodning, men är datorvan i övrigt och undrar nu vad som är bästa alternativet för mig.
Jag har endast tänkt mig något väldigt enkelt, åtminstone till en början. Det enda som egentligen ska finnas på hemsidan är en startsida, vad för tjänster vi erbjuder, samt kontaktinfo. Möjligen några bilder. Jag vill såklart även att hemsidan ska dyka upp när man gör sökningar på google, men jag är dåligt insatt i hur hela den biten fungerar.

Jag har hört en del tipsa om wordpress, vore det bästa alternativet för mig? Och vilket webbhotell skulle ni rekommendera för mitt ändamål? Jag känner mig rätt vilsen när det kommer till val av webbhotell och vänder mig därför till er i hopp om att få några tips!

Tack på förhand!

Av felix05
Skrivet av SpeedRebirth:

Nja, tror inte du kör i 1.85 volt haha
Håller med, det blev en dyr historia för mig då jag var tvungen att delida för att kunna köra över 4.7GHz och då är inte mitt chip de sämsta i världen.

Så totalt kostade i7+D15+delid+grizzly ca 5150kr och då räknar jag inte med grejerna jag köpte för att göra rent cpu/kylare med.
Jämför det med en Ryzen 1600 eller 1700 för 2400/3400kr där kylare ingår, värmeproblem slipper man och man får 2 eller 4 cores mer.. mhm..

Hoppas många spel optimeras för Ryzen så man slipper höra alla Intel fans klanka ner på AMD för att man får X % lägre fps

Oj hade visst glömt en etta, 1.185 ska det såklart vara. Jag ska nog också göra en delid, med tanke på de temperaturer jag får... Verkar ju som att intel skött det hela fantastiskt dåligt eller ska det behöva finnas risk att ens CPU throttlar pga att den blir så varm utan OC och stock volt? Förvisso har jag fått ett extra dåligt exemplar men ändå...

Av felix05
Skrivet av septembro:

Absolut, 4500 MHz på 1.215V är bra. Skippa XMP. Ratta in minnena med DRAM Voltage manuellt i UEFIBIOS istället.

Kanske ska byta processorkylaren? Den duger gott men inte till hårdare överklockning.

Bara en jämförelse med i5 4690K @ 4.5 GHz med 1.215 VCore med max temperatur på 69 grader (30 minuters hård belastning). Detta med NH-D14 med utbytta fläktar till 2 st. NF-F12 PWM.

En till jämförelse: Jag kör en 7700k tillsammans med en Phanteks TC14PE (bör ha liknande kylarförmåga som NH-D14?) med Vcore inställt på 1.185, 4.5 Ghz. I stresstest hamnar jag runt 85-90 grader och i spel något lägre, ca 80-85. Tycker det är ruskigt dåligt. Jag som hade hoppats jag skulle kunna överklocka med den här kylaren. Det kan jag ju glömma...

Hade jag kört stock volt hade jag ju nästan legat nära 99C vilket är max enligt Intel, ska det vara så uselt? Med en bra kylare dessutom.

Av felix05
Skrivet av Burhan123:

Min i7a blir snuskigt varm när jag spelar witcher 3, eller i princip vilket spel som helst. Jag använder be quiet! Pure Rock 1, som inte gör något bra jobb alls. Jag testade byta ut kylpastan utan att se någon förbättring.

Temp medan jag spelar ~80-90 C

Max temp 94, 94, 99, 97 C Enligt ReamTemp

Kylare: https://www.inet.se/produkt/6308873/be-quiet-pure-rock#specs

Idle temp ~40-50 C

Min första tanke är att skaffa en ny kylare, vet dock inte vilken jag ska köpa. Funtar på H100i, men folk online säger att vattenkylning är slöseri med pengar. Rekommendationer?

Specs:
CPU: i7 7700k (Inte OC)
GPU: Asus STRIX GTX 1080 TI
RAM: 16 GB
HDD: 1TB
SSD: 500GB
Chassi: Phanteks P400S
MOBO: Asus PRIME Z270-A

Jag har nästan exakt samma problem som dig, jag har dessutom exakt samma moderkort men en liten större kylare. Min tråd ligger lite längre ner i forumet. Om du kör med xmp påslaget kan du kolla så att moderkortet inte automatiskt har höjt spänningen för CPU VCCIO samt System Agent voltage. När jag slog på xmp höjde mitt moderkort dessa värden alldeles för mycket så det jag gjorde var att slå in timings, frekvens och spänning för ram manuellt och sen sänka VCCIO och system agent voltage. Detta sänkte temperaturen något. I auto så hamnade VCCIO runt 1.25-1.3 och system agent 1.3-1.35 om jag minns rätt. Nu kör jag 1.125 samt 1.175. Dessa värden gäller just mitt system och inte säkert att det funkar stabilt för dig. Men även efter detta tycker jag min CPU blir för varm, runt 80-85C i spel. Men som andra redan sagt, börja med att sänka Vcore i första hand. Jag sänkte min till 1.18 i 4.5Ghz.

Ett annat tips, har du testa känna på kylaren när datorn stresstestas? Blir den varm? Om den inte blir varm är det tecken på att värmen inte överförs från CPU:n till kylaren. Det kan bero på att kylaren inte sitter korrekt eller att kontakten är dålig mellan CPU die och IHS, om så är fallet finns det inte så mycket att göra om man inte vill göra delid. Vilket jag helt å hållet förstår, man vill inte direkt bryta garantin på sin nya processor... Jag tror inte en bättre kylare kommer göra så stor skillnad om värmen inte överförs till denne till att börja med.

I mitt fall misstänker jag att jag fått ett ruttet exemplar där kontakten mellan CPU die och IHS är dålig. Jag har en stor kylare och den blir aldrig ens varm, utan den känns nästan sval när processorn jobbar för fullt. Så i mitt fall får kylaren knappt någon värme att jobba med.

Av felix05
Skrivet av Severin87:

Jag anser att han haft otur men inte alls att jag har haft tur, min CPU hoppar också.
Senaste bioset gör att jag inte kan köra med XMP på, Bios v.0906, CPU klockar ner sig till 800 MHz på alla kärnor.
Min CPU är redan utbytt av Inet en gång, köpte datorn i februari. Tycker fortfarande att den är aningen varm
Idle ligger den på 32-35 och så fort jag kör igång en webbläsare eller något program så hoppar den fort som fan upp till 50-60 grader
för att sedan gå ner igen.

Jag kör samma bios version som dig och hade också problem med XMP. För mig blev det så att bios även justerade VCCIO volt och system agent voltage automatiskt när jag valde XMP. VCCIO tror jag hamnade runt 1.28 (om inte mer) och system agent något högre. Det var alldeles för högt och påverkade temperaturerna negativt. Slutade med att jag ändrade frekvens och timings manuellt för minnena och ändrade VCCIO och system agent voltage till 1.1 samt 1.15 (om jag minns rätt). Har dock inte problemet att CPU:n klockar ner sig till 800 Mhz, förutom i idle då.

Av det jag läst verkar det som att nästan alla med den här processorn får temperaturspikar vid väldigt enkelt arbete (t.ex. öppna webbläsaren eller något annat program). Det gör väl egentligen ingenting förutom att det kan vara störigt om fläktarna går upp i varv pga det.

Av felix05
Skrivet av Ratatosk:

@felix05: Hur varmt har du i chassit?

Kan jag kolla det på något sätt? Jag tror inte det är speciellt varmt dock. När jag kör stresstest och känner vid utblåset där bak kommer det ut luft som känns nästan som rumstemperatur (något varmare). Jag testade att ta bort luckan, då sjönk temperaturen på CPU:n med ett par grader. Kan även tillägga att jag har två fläktar som blåser in luft i chassit och en fläkt som blåser ut.

Av felix05
Skrivet av SpeedRebirth:

Att va tvungen att köra med fläktarna på 100% är ju grymt störande. Det ska helt enkelt inte blå sådär varmt punkt slut.
Så jag skulle absolut kalla det ett problem

Skickades från m.sweclockers.com

Jag menar det. Det känns lite bortkastat nu att ha köpt en kylare för 600-700kr, jag hade förmodligen klarat mig lika bra med en mycket billigare variant och ändå fått liknande temperaturer (eftersom värmen knappt överförs till kylaren till att börja med).

Av felix05
Skrivet av Xyborg:

Men alltså. Vad är egentligen problemet? Har du provat att överklocka? Vet du att det inte kommer funka? Throttlar processorn nu eller stör du dig bara på att den ligger på 85 grader? Det är ju inget som tar skada av det. Om temperaturen inte orsakar throttling så är det ju bara att köra på.

Onödigt att hålla på och böka med returer eller delid om allt funkar. Min 4790k blev 78 grader under load I stresstest utan överklockning och blir 80 som mest med de inställningar jag har i signaturen. Hoppar även upp till 80 under spel ibland under kortare stunder. Men det spelar ju ingen roll så länge det fungerar och kylaren går tyst.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag provade förut att öka till 4.7ghz, fick även höja Vcore. Temperaturen steg då ytterligare. Kändes väl inte riktigt bekvämt att ligga mellan 80-90C i en del spel.

Processorn throttlar inte men det verkar ju som att jag får onormalt höga temperaturer jämfört med andra med liknande kylare. Som du säger tar den förmodligen inte skada av det men tycker ändå det är lite störande, då fläktarna på kylaren jobbar för fullt. Kan man få ner temperaturen nästan 20C och få ner ljudnivån känns det ju som att det kan vara värt med delid. Jag gillar att ha en tyst dator. Lämnar ju dessutom utrymme för överklockning längre fram när man behöver det.

Av felix05

Grymt, tackar!

Av felix05
Skrivet av septembro:

RMA kan vara svårt om det inte är något fel på produkten. Men att använda ångerrätten bör ju gå bra. Säg att du ångrat dig till ÅF, alternativt köpt fel produkt. Givetvis beror det på när processorn inhandlades, men man har som regel alltid 14 dagar att ångra sig på om jag inte minns fel. Vissa ÅF har 30 dagar. Kvitto måste du ha. Kolla upp det.

Inet har 14 dagar ångerrätt och tyvärr har det gått ca 3 veckor sedan inköpet. Det lutar mer och mer åt att jag gör en delid.
Inet verkar inte ha delid-kit eller kylpastan i lager, någon som vet något annat ställe man kan få tag på prylarna kanske?

Av felix05

Tror ni det går att reklamera när det handlar om sådana här "problem"? Är det inte lätt för återförsäljaren att bara hävda att det inte är något fel, då jag ändå är inom temperaturnivåer som anses som okej enligt Intel själva? Kan ju såklart vara värt ett försök...

Av felix05
Skrivet av scimanyD:

Förstår att 75-80, kanske 85c ibland (om den når dit?) kan kännas högt, men det ska väldigt mycket till att cpun går "sönder" eller något annat händer. En ostabil överklockning ger däremot mer problem, lättaste som man märker är lagg, bsod, random frysningar osv.

En delid kan ge dig lägre temps, men känns ändå lite dumt att behöva göra det. Går det att byta till en annan fläkt på din cpu kylare? Tänkte en som kan förflytta mera luft, borde ge liiiite lägre temps.

Jag har inga andra fläktar att prova med just nu, utan kör med de två fläktarna som följde med kylaren. Kan det göra någon märkbar skillnad med andra fläktar? Kylaren blir som sagt aldrig varm, utan den känns nästan sval när man tar på den. Så även med bättre fläktar finns det ju ingen värme att flytta bort, eller tänker jag fel?

Såg din edit nu!

Av felix05
Skrivet av Mogwaii:

Kan byta min 6700k som är deliddad mot din 7700k 😀

Kör 4,6ghz med 1,36vcore med ca 65c i benchmark 👍

Haha du vill inte ha denna, jag lovar. Har god lust att spränga min 7700k i bitar just nu.

Edit: Förresten, det har ju sagts att den klarar upp till 100C men är inte detta gemensamt för i princip samtliga av Intels processorer? Eller är 7700k mer tålig för värme än tidigare processorer från Intel? Jag förmodar att så inte är fallet, och mig veterligen är det verkligen inte rekommenderat att ha temperaturer runt 80C i spel.

Av felix05

Kollade lite på delid-kit. Antar att det är detta jag ska ha:

https://www.inet.se/produkt/5320117/der8auer-delid-die-mate-2...

https://www.inet.se/produkt/5320119/thermal-grizzly-conducton...

Kan också välja den här kylpastan:

https://www.inet.se/produkt/6911719/coollaboratory-liquidultr...

Är det någon skillnad mellan Coollaboratory LiquidUltra och Grizzly Conductonaut?

Kan förövrigt tillägga att jag körde lite Steel Division Normandy 44 under den här varma sommardagen och temperaturen gick nu upp till 85-86C som mest! Haha så jäkla uselt detta. Får alltså punga ut 500-600 kronor (delid-kit + kylpasta) extra för att få temperaturen inom acceptabla nivåer...

Av felix05

Jag handlade från Inet, det var dock mer än 14 dagar sen. Jag kanske provar mig på en delid när jag läst på lite mer. Avvaktar lite...

Av felix05
Skrivet av Chris_Kadaver:

Undrar vilka temperaturer du skulle få med en stock-kylare? Och om det skulle gå att få en ny på garantin om det visar sig att den blir alldeles för varm?

Det verkar ju inte som att värmen överförs från IHS:en till kylaren (eller från CPU die till IHS rättare sagt), så jag förmodar att temperaturen inte skulle skilja sig så mycket oavsett kylare (för just min CPU då). Eller tänker jag fel här? Kylaren får ju inte ens någon värme att jobba med menar jag. Sen vet jag inte om detta är ett garantiärende, Intel säger ju att allt under 100C är okej.