Inlägg

Inlägg som OldComputer har skrivit i forumet
Av OldComputer

Idag är det bästa att använda en riktig HTML-redigerare så som Visual Studio Code (finns gratis för alla plattformar). Att redigera en hemsida genom att rita den är inte speciellt bra då det dels lägger till massa onödigt innehåll och får svårt att anpassa den till dom svårigheter som finns så som exempelvis variabel storlek på sidan, orientering etc.

Att ta genvägar genom att använda metoder som att rita sidan eller metoder som SCSS är bara något man ska göra när man till fullo kan HTML och CSS. Före dess ska du titta på dessa barnprogram.

Kevin Powell är det bästa som finns när det gäller att lära sig att skapa hemsidor.

Av OldComputer

Jag får med en Fractal Design Celsius+ S36 Dynamic AIO på min server runt 32 grader idle (25% fläkt) (24 i bostaden) och 74 vid stress. (100% fläkt).
Jag kan antagligen optimera kurvan lite bättre, men har inte gjort det sedan nyaste bios.

Av OldComputer

Snart tar dom väl ut stim-pengar på fönsterputs och M$-skatt att man har fönster i sin lägenhet.

Av OldComputer

google > "[varumärke] [modell] review" ger rätt mycket. Bäddar du några sidor mer än den första sidan så får du rätt mycket också. Prova i video-fliken. Man får rätt mycket video-filer.

Av OldComputer
Skrivet av anders190:

Gäller vad det verkar bara fyra modeller men man bör se över det ändå.

LG43UM7000PLA running webOS 4.9.7 - 5.30.40
OLED55CXPUA running webOS 5.5.0 - 04.50.51
OLED48C1PUB running webOS 6.3.3-442 (kisscurl-kinglake) - 03.36.50
OLED55A23LA running webOS 7.3.1-43 (mullet-mebin) - 03.33.85

Går det att köra Crysis på dom?

Vad skulle man egentligen hacka en TV med? Mining?

Av OldComputer

Provat det enklaste: Byta plats på skärmarna? Kan vara så att portarna är olika adresserade och får den ena att vara avstängd. Förekommer i DVI att ena porten är avstängd för att skärmen är passiv mot porten. På den dator det fungerar på kan det vara så att båda portarna är aktiva.

Om det står kvar (i förhållande till portarna) så är det porten. Annars skärmen som är passiv.

Lite svårtolkat om det är två skärmar på skrivbordet eller om skärm 1 är din laptop. Men i så fall borde det ha något med passiv port att göra eller att den ska vara i nedfällt läge.

Av OldComputer
Skrivet av Thex:

Nu är jag inte tillräckligt insatt i systemen, men har mycket svårt att tänka mig att molntjänster ens har varit på tapeten. Vi pratar om de systemen som utgör "banken", alltså konton, transaktioner osv. De vill man rimligtvis hålla i en egen bunker någonstans.

Dom brukar står i mitt sovrum. Eftersom jag har lite få kontakter på väggarna brukar dra ur huvudservern när jag går och lägger mig och behöver ladda telefonen över natten. Tips: signera dina räkningar före 22:00 ikväll

Av OldComputer

Vet inte om det är bara jag, men för utom allt som redan nämns så brukar jag prioritera att dom passar med den slot dom ska sitta med.

Av OldComputer
Skrivet av Pamudas:

"tillhörde Microsoft-anställda" kan ju tolkas på lite olika sätt.. det är väl så att det tillhör Microsoft i och med att det är för interna system och databaser - inte deras användarkonton alltså som jag tolkar det ovan som

Whatever, skulle inte förvåna mig om det var deras personliga konton, MS-konton (Windows) eller deras bankkonton när MS petar i det

Av OldComputer

Jag kör ett Fractal Define 7 XL (med galler på toppen (både solid och galler medföljer)) som är extremt tyst. Min bror har ett Lian Li LANCOOL III Vit det är också extremt tyst.

Av OldComputer
Skrivet av walkir:

Det är dock dessa floppys artikeln handlar om:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/5.25_inch_floppy_disk%2C_front_and_back.jpg/1024px-5.25_inch_floppy_disk%2C_front_and_back.jpg

Själv har jag inte rört denna typen av floppys sedan tidigt 90-tal, då vi sålde vår C64:a.

Synd, annars kanske man kunnat göra sig en hacka och sålt. Har hundra 1,44MB liggandes.

Av OldComputer

Tyvärr, åt fel håll. Var inte så mycket dock.

Av OldComputer
Skrivet av DesktopUser:

Och hur får man bankernas kortläsare och liknande system att fungera med dessa system då? Hade de stödjts så hade de operativsystemen varit mycket bra alternativ. Låser Microsoft ner systemen så får man skaffa Apple om nu inte bankerna kan hosta upp med en version för Opensorucade Unix-dialekter.

Vilka banker då? Alla banker (bortsett från Nordea då, som fortfarande envisas med HTML från 90-talet) jag testat fungerar utmärkt.

Av OldComputer
Skrivet av ROGBear:

Till alla deltagare vars tes är: "Ett operativsystems duglighet avgörs av huruvida det får uppdateringar eller ej" aka "Windows 10 är säkert t.o.m oktober 2025, därefter blir det farligt" ställer jag följande fråga:

Är Windows 11 Home Edition där användaren loggar in som admin ett säkrare system än Windows 10 Enterprise där användaren loggar in som standardanvändare och alla säkerhetspolicies inklusive AppLocker är konfigurerade, browsers körs i en sandbox (t.ex Shade Sandbox) etc?

Ehm ... Säkerhet?

Av OldComputer

Mina diskar brukar gå ner från 200MB/sek till runt 100MB/sekund när man skriver i området runt sista TB.

Av OldComputer

Absolut inte om det inte står specifikt på kabeln. Vet att AX650/750/850 har samma kablar då det står specifikt på kabeln. Har sådana nätagg själv.

Diskuterades nyligen i en tråd om ett Reddit-inlägg där en fått ett nätagg utbytt på garantin av EVGA där det nya nätagget (trots samma modell) var något modifierat, vilket gjorde att kablarna brände diskarna.

EVGA brände Reddit-användares hårddiskar

Har du inte tillräcklig kunskap ska du inte prova. När det gäller Corsair är det bara deras AX-serie som är bra. Jag skulle aldrig använda ett nätagg som ger lägre än 10 års garanti. Det är den billigaste komponenten av datorn avsedd på tid och den del som skadar mest när det går fel.

Det ska vara omöjligt utseendemässigt att sätta kabeln fel. Men med tanke på hur den nya grafikkortskabeln hanterats av nVidia så ska man nog tänka om både en och två gånger. Jag använder aldrig en kabel som ser dålig / utsliten ut. Sedan om det är nVidia / total designmiss eller båda. Ja oavsett. Nätagg som är äldre än 2x garantitiden skulle jag aldrig använda. Heller inte nätagg från någon annans dator.

Av OldComputer

Du så klart köra ditt os i samma bitar som din CPU. Minnet kommer vara begränsningen för dina hemsidor, inte ditt system. Du kan trimma ner en Linuxdist att starta från en diskett om du vill. XFCE kan du använda om du vill ha ett grafiskt gränssnitt som kräver lite prestanda / RAM. En hemsida är ju bara några få kb i html/CSS om den är rätt skriven. Det är processbehandlingen av din webbläsare som använder minnet för att generera sidan. Det är detta som är den hårda gränsen.

För CPU / GPU är begränsningen hur mycket grafiskt sidan behöver använda. Om moderna funktioner saknas i CPU / GPU måste dessa beräknas vilket kostar prestanda och RAM.

Vilka saker program kan "beställa" av din CPU kan du se under flaggor när du kör kommandot lscpu i linux.

Se det lite som en korvkiosk. Om korvkiosken inte vet hur din hamburgare ser ut måste du berätta varje steg, annars pekar du bara på en färdig meny.

Av OldComputer
Skrivet av Spel_mamman:

Så om jag köper allt på din lista så skulle jag få en dator som ger min son allt det han behöver i spelvärlden?

Du ska nog se det så här:

Utifrån att en butik alltid är partisk till sin egen fördel (det finns alltid någonting dom har som är ett bättre pris för dom = mer vinst), så kommer dom alltid att pracka på en något som inte är optimalt. Har det någon betydelse för dig som kund? Beror på vad det är. Stor skillnad på vilken det det är och i vilken kombination. Inet är en bra butik, utifrån vad dom säljer och deras kundbemötande. Bästa kombinationen är nog att få hjälp här att välja rätt varor från dom.

Se datorn ungefär som att köpa en bil. Det är inte en engångskostnad utan en löpande utgift. Precis som en bil ska datorn underhållas och putsas.

Jag räknar datorn som en månadskostnad. Hur stor, beror på hur entusiastisk du vill vara. Tricket är att inte måla in sig i ett hörn där du varje gång du köper nytt måste börja om från början.

Jag räknar att datorn håller i 15 - 20 år. Sedan är den förbrukad / nedsliten på så vis att allt ska / måste bytas. Det här betyder dock inte att det är vägs ände och allt magiskt slutar fungera. Bara att man kommit till en sådan punkt att man måste inventera om och börja om på nytt. När jag köpte mina system 2017 så var det just en sådan punkt eftersom jag hade extremt med gamla saker och hårddiskar många nog att inte få plats i maskinen. Att då hålla på med att byta diskar på 100 GB till 4TB var mer praktiskt att ta in dom på en 10TB och sedan bygga systemet från det.

Såg att din grabb var 12 år. På hur lång tid hade du tänkt att datorn ska räcka? Från 12 - 17 år gammal lär det mentalt hända rätt mycket. Förutom basröst och smällar i dörrar. Det är 5 år. Ett bra nätaggregat i dag har 10 - 12 års garanti och följer ATX 3.0-standarden som kom till under 2023.

Utgår du från bra nätagg / lättbyggt chassi så kan det hålla i upp till 20 år. Då kan du (han också vart efter) lägga pengar på att bara byta dom mest grundläggande komponenter som behövs för att köra systemet. Allt annat tar man med sig. Ett sådant byte kostar från 6 000 beroende på vad som ska bytas. Att då kunna byta upp grafikkortet i stället för att köpa nytt nätagg + chassi blir många tusen extra till ett nytt kort.

Datorn jag har är beräknat på 2017 - 2030 är 13 år. med en kostnad på 5000 kr per år är det 65 000 kr. Nu har jag antagligen en helt annan budget än vad du har men på halva beloppet 32 500 så är det dator för 20 000 och en uppgradering inom 13 år på 12 500 kr eller 2500 kr per år. När din grabb fyller 15 är det 7500 kr, eller kanske den värsta CPU på marknaden möjlig i rimligt pris. Eller en riktigt bra bildskärm. Som jämförelse ligger ett riktigt bra grafikkort mellan 7500 och 12 000kr.

Seasonic är bland det bästa på marknaden när det gäller nätaggregat.

Fractal Design och Phanteks är bra chassi, men här gäller det att se att dom är så lättarbetade som möjligt. Chassit jag har i min server är extremt tyst, även vid belastning och stort nog för att hålla temperaturen låg. Tricket är att hitta ett chassi med stor volym men med litet fotavtryck.

Att gå under ATX i storlek gör en begränsad i vad för komponenter man kan sätta in. Speciellt grafikkort kan bli för långa för att passa in. Har man inte krav på att ha väldigt små saker så är det onödigt att gå lägre i storlek då det ger konsekvenser där man måste överväga saker och kompromissa för storlekar / värme / prestanda och uppgraderingsmöjligheter. Chassit är den billigaste komponenten över tid sätt till hur länge det räcker vid rätt val.

Även andra märken har bra chassin, här är mycket en smaksak. Men några bra riktlinjer är 1) Avståndet mellan monteringsplattan och den högra väggen (sett från fronten). Djupet här gör det lättare att gömma undan kablar. 2) Djupet på chassit (front - bak) gör att långa grafikkort går in. 3) Bredden på den del som är mellan vänsterplåten / glassidan och moderkortet avgör hur tjock kylare man kan sätta på moderkortet. 4) Övre vänstra hörnet för moderkortet. Här sitter ofta anslutningen för CPU-power. Det här är ett svåråtkomligt utrymme. Här har mitt serverchassi exempelvis löstagbar topp vilket gör att man lätt kommer åt området från 3 håll.

Vill man ansluta ett AIO (slutet vattenkylnings-paket) så bör chassit vara långt nog och helst ha utrymme i fronten eller i toppen.

Finns bra recensioner här på sweclockers och på webben. JayTwoCents, Hardware Canucks och Paul's Hardware har bra kanaler om chassin och byggen. Inet har även dom bra guider och klipp om olika saker och genomgång av ny teknik.

Av OldComputer
Skrivet av Yatagarasu:

Kan inte hålla med alls ärligt talat.

Windows 11 är en uppgradering i alla hänseenden från Windows 10 enligt mig, där enda undantaget skulle vara dubbelkommando för högerklick på skrivbordet (något som tar 15 sekunder att åtgärda genom Windows-terminalen)

Återställ gamla högerklick-menyn;

Start > Terminal > copy/paste

reg.exe add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

Dold text

Bland annat en av orsakerna till att jag inte använder Windows. Just att man pillar på utsmyckningen i stället för stabiliteten. Se längst ner vad jag menar och summerar efter sista citatet.

Du och jag klarar säkert av det här, och andra här på forumet också. Klarar din mormor av att göra det?

Att skriva det är inte svårare än att använda en texteditor eller word. Men att förstå innebörden av det.
Vad händer om man gör fel? Vad får det för konsekvenser?

Alla ägg i en korg innebär vad då? Totalt haveri? Eller att felet blir osynligt och orsakar konstigheter?

Nej, jag kan faktiskt inte komma på att registret orsakat ett haveri, ens när man själv pillat i det, mer än någon direkt orsak - verkan.

Skrivet av Ozzed:

Jag är tvungen att ha Windows 11 på jobbdatorn. Den senaste buggen är att min Taskbar inte har någon färg alls. Så allt syns skitdåligt. Kul för mig som är synskadad. Det går "fixa" genom att byta till mörkt eller ljust tema men jag ser bättre med mitt eget, förutsatt att det funkar såklart.

Det är sådana här helt slumpmässiga totalt ologiska buggar som gör att jag inte har det på mina privata datorer.. Jag säger inte att Windows 10 varit problemfritt, men Windows 11 är helt extremt. Känns som man har någon insider preview.

Det är just sådana här buggar som är mest irriterande. Antagligen för att det stör och orsakar avbrott. Folk skulle nog bli irriterade om ens hyresvärd möblerar om ens lägenhet någon gång i kvartalet.

Skrivet av ROGBear:

Jag uppleverl helt klart 11an som glitchig. Det är denna sorts "buggar" som dyker upp av och till. Plötsligt försvinner reglaget för ljusstyrkan också då just 11an verkar väldigt kinkig när det gäller grafikdrivrutinen. På en maskin är systemet lite hysteriskt ibland när tre skärmar används och det verkar också lite förvirrat kring vilken skärm som är vilken.

Ganska lustigt fenomen faktiskt. Lite skumma fenomen inträffar så klart i Linux med (med väldigt färsk hårdvara eller en "för ny" kärna) där mus eller tangentbord slutar svara. Det är väldigt sällan systemet dock hänger sig så pass att man inte kan gå in bakvägen och rätta till det. Som lite kuriosa så går det i Linux, om grafik, mus eller tangentbordet spökar för en att logga in (förutsatt att man har en SSH-server igång). och styra sitt konto remote för att rätta till och på så vis avsluta sin inloggning och starta om datorn utan att behöva trycka på reset.

Som summering här då. Den stora skillnaden mellan Linux och Windows är att Linux rörs inte, bortsett från lite uppdateringar av hårdvara. Tekniskt sätt skulle du kunna köra senaste Linux-kärnan även på den dator som fanns när Linux släpptes, September 17, 1991, 32 år sedan enligt Wikipeda.

Nu finns det nog lite olika problem och saker att bolla med som 16/32/64bit. Men rätt mycket fungerar fortfarande. Det går fortfarande att köra en av dom första diskarna med ST-506/412 protokoll samt disketter av typen 5,25" i dagens kärna. Förutsatt att ditt moderkort kan ta det. Att koppla in en IDE-disk (PATA) går fortfarande utan problem.

Kärnan är inte ett program. Det är en kompilering som körs i realtid. Därför kan du, oftast, bara ta med din hårddisk och sätta den i ett nytt system, eftersom systemet kompileras varje gång du bootar datorn.

Linux körs i lager på lager och är separerat från fönsterhanterare och det grafiska gränssnittet. Det grafiska gränssnittet körs även i två lager där det ena är en fönsterhanterarare och det andra är det visuella skrivbordet och grafiska fönster. Detta gör att du i praktiken, bortsett från några visuella krockar kan köra vilken layout som helst.

Den andra saken är att Linux är hårt separerat mellan system och användare. Den delen som styr systemet kan inte påverkas av en enskild användare, så vida man inte har rättigheter att agera root och pilla på fel ställen. Dina privata inställningar ligger i din hemkatalog och kan tas med till vilken distribution som helst.

Visst kan en konflikt uppstå eller någon galen inställning uppstå ibland men överlag så är det bara visuellt och i princip innebär det att man byter system som bygger på helt olika distributionsträd där helt olika filosofier / layout gäller. Arch, Red Hat och Debian har exempelvis helt olika installationsmetoder (pakethantering) men här sköts det av systemet och grundläggande inställningar ligger i din hemkatalog och det mesta av dina privata inställningar följer med dig.

En intressant grej i Linux är att det går att fortsätta köra det även om disken som håller systemet skulle gå sönder. Det som krävs är att du har mer RAM, räkna från 16GB+ och att din hemkatalog är på en fysiskt egen disk. Då kan du lugnt spara dina saker du gör och sedan byta disken. Har du RAID1 och hotswap kan du byta disken utan att starta om datorn.

Anledningen att det går är att du har RAM nog för att hålla större delen av systemet i cache under tiden det körs. Är det Bullet-proof? Självklart inte, men bra nog för att enkelt rädda systemet vid en plötslig händelse.

Det jag tror MS behöver bli mer konsekventa med är att att i stället för att lägga till lite här och ta bort lite där är att 1) Ha en bestämd kundprofil samt 2) Vara konsekventa med uppdateringar med en sak i taget.

1) Red Hat har ett system som är gratis och dom sponsrar tom dom system som bygger på deras grund. Väljer du det alternativ som är gratis så får du en stabil kärna med ett grundläggande stabilt system. Vill du ha support och garantier för att det fungerar så kan du köpa olika paket av dom som garanterar hjälp inom en timme på julafton om du så vill.

Microsoft skulle kunna göra samma sak här. Ett system som om det är gratis innehåller MS-Konto, telemetri och reklam. Är du villig att betala slipper du detta och kan för olika pris få en supportservice i den grad du vill ha. Detta skulle antagligen sälja bättre.

2) Det andra är stabiliteten av systemet. Här skulle MS behöva tänka om helt och gå in för att pusha systemet i en riktning som först och främst stabiliserar det. Sedan kan man fundera på hur det ska se ut på skärmen.

Ett stort problem här är att man har layouten i systemet men det visuella i applikationen, det här syns speciellt i gamla program där olika gränssnitt krockar med varandra. Här skulle mer konsekventa problem läggas över till fönsterhanteraren och läggas på systemets grafikhantering och enbart enskilda undantag läggas i programmet. Med andra ord ändrar du det abstrakta utseende på ditt skrivbord så innebär det alla program.

Det är här som Linux fönsterhanterare skiljer sig och vill du ha menyn i toppen, som på en Mac så får du det. Eller om du vill att alla knappar är runda så får du det också. Programmet styr inte sådana saker och behöver inte bry sig. Storlekar etc. ordnar sig själva.

Att konstant pilla här och där gör att det ser väldigt olika ut hela tiden och även gränssnittet för Windows och det som styr Windows blir väldigt olikt och skapar inkonsekventa metoder.

Tror faktiskt att det inte är så stor skillnad i svårigheten på att använda Linux vs. Windows. Det är nog inlärningskurvan av det grafiska som är svårigheten och därför man irriterar sig på förändringarna i Windows. Tittar man på olika Linuxdistributioner så är grunden exakt samma sak. Den stora skillnaden är när man jämför olika distributioner med väldigt olika gränssnitt visuellt (exempelvis gnome 3 vs KDE vs Cinnamon) så blir det väldigt olika sätt att arbeta på. Medans filstrukturen och programmen är mer eller mindre samma.

Fördelen är att du helt kan välja hur ditt visuella arbetssätt ser ut i Linux. Här skulle nog Windows behöva lära sig. Eller åtminstone vara konsekventa.

Av OldComputer
Skrivet av ErikLtz:

Ahh, nu såg jag DINA värden också. Ser inte helt frisk ut (disken alltså), utdrag:

ID# ATTRIBUTE_NAME FLAGS VALUE WORST THRESH FAIL RAW_VALUE 1 Raw_Read_Error_Rate POSR-- 079 064 044 - 75335546 ... 7 Seek_Error_Rate POSR-- 083 060 045 - 198485019 9 Power_On_Hours -O--CK 088 088 000 - 10893 (222 61 0) ... 12 Power_Cycle_Count -O--CK 098 098 020 - 2884 ... 195 Hardware_ECC_Recovered -O-RC- 079 064 000 - 75335546 ... 240 Head_Flying_Hours ------ 100 253 000 - 860h+51m+53.465s 241 Total_LBAs_Written ------ 100 253 000 - 143166058463 242 Total_LBAs_Read ------ 100 253 000 - 169272382929 ||||||_ K auto-keep |||||__ C event count ||||___ R error rate |||____ S speed/performance ||_____ O updated online |______ P prefailure warning

Både Raw_Read_Error_Rate och Seek_Error_Rate är markerade med P som i "prefailure warning" nedtill så varningar att den håller på att gå sönder - samt att S för "speed/performance" betyder att den är långsammare än en frisk disk skulle vara.

Har Du viktiga grejjer på den, backa upp bums, den kan fortsätta funka halvbra ett tag till, men efter 2 884 starter på 10 893 timmar med de felvärdena skulle jag INTE lita på den.

Som jämförelse nedan, en 2TB WD-disk som snurrat bra många timmar (konstant över 6 år) fast få "power cycles" (i en server) men INGA rader med ERROR, ännu...:

=== START OF INFORMATION SECTION === Model Family: Western Digital RE4 Device Model: WDC WD2003FYYS-02W0B0 ... SMART Attributes Data Structure revision number: 16 Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds: ID# ATTRIBUTE_NAME FLAGS VALUE WORST THRESH FAIL RAW_VALUE 1 Raw_Read_Error_Rate POSR-K 200 200 051 - 0 3 Spin_Up_Time POS--K 250 250 021 - 9458 4 Start_Stop_Count -O--CK 100 100 000 - 88 5 Reallocated_Sector_Ct PO--CK 200 200 140 - 0 7 Seek_Error_Rate -OSR-K 200 200 000 - 0 9 Power_On_Hours -O--CK 025 025 000 - 54915 10 Spin_Retry_Count -O--CK 100 253 000 - 0 11 Calibration_Retry_Count -O--CK 100 253 000 - 0 12 Power_Cycle_Count -O--CK 100 100 000 - 86 192 Power-Off_Retract_Count -O--CK 200 200 000 - 70 193 Load_Cycle_Count -O--CK 200 200 000 - 17 194 Temperature_Celsius -O---K 126 101 000 - 26 196 Reallocated_Event_Count -O--CK 200 200 000 - 0 197 Current_Pending_Sector -O--CK 200 200 000 - 0 198 Offline_Uncorrectable ----CK 200 200 000 - 0 199 UDMA_CRC_Error_Count -O--CK 200 200 000 - 0 200 Multi_Zone_Error_Rate ---R-- 200 200 000 - 0 ||||||_ K auto-keep |||||__ C event count ||||___ R error rate |||____ S speed/performance ||_____ O updated online |______ P prefailure warning

Dold text

Intressant helt klart.
Låter statistiskt osannolik dock, då alla mina 12 diskar har exakt samma värden. Har också ett tjog gamla diskar mellan några 100GB - 4 TB liggandes, några vet jag har läsproblem / ljud för sig / oläsbar sektor, jämföra mot dom också?

Har totalt 12 diskar på 10TB styck körandes i två system, inköpta med drygt 1 års mellanrum (Inet), där första köpet gjordes samtidigt som jag köpte min Ryzen 1800X när den släpptes. Diskarna är efter andra köpet blandade 3 + 3 i dom två systemen, just för att minska risken för alla diskar är samma batch.

En av diskarna har gått sönder och är utbytt under 2021.

Bilden du ser här är från 2021-08-13. Säger siffrorna något här? Den här rutan poppade upp direkt när jag loggade in. Disken hade ett område på slutet som inte ville läsas, sista TB på disken. Som tur var hade jag dubblett på disken. Dagen innan fungerade den utmärkt.

Din disk du jämför med är 2TB, skulle det kunna vara tätheten och att man numera får räkna med fel konstant?