Inlägg

Inlägg som AndreasPC har skrivit i forumet
Av AndreasPC

Om skärmen finns kvar tar jag den gärna för 300

Av AndreasPC
Skrivet av upaflsh:

Akai midi 350 kr - hämtar

Taget.

Av AndreasPC
Skrivet av WitchDoctor91:

1000kr för hela burken och hämtar

Taget! När kan du hämta?

Av AndreasPC

Äldre speldator (säljes/bytes) - hel eller i delar.

Säljer/byter bort min gamla speldator då jag flyttar hemifrån på måndag och har bytt till Mac.

Specs:
Moderkort: MSI Mpower z77
CPU: i5 3570k
Kylare: Hyper 212 evo
RAm: 16 GB Corsair Vengeance LP DDR3
Grafikkort: Asus R9 290X DC2
SSD: Corsair Neutron 120 GB SSD
HDD: Seagate barracuda 1 tb
PSU: Silverpower 650 W
Chassi: modular CM Storm Scout 2
Övrigt 4 Corsair Fläktar 140 mm, tre Cooler Master-fläktar och en DVD-läs/skrivare.

Har även ett mekaniskt tangentbord (Cooler Master Quickfire Stealth TKL-Bruna MX Cherry switches) och en liten Akai midi-kontroller om nån skulle vilja ha det.

Hämtning föredras men vissa av delarna går väl rätt smidigt att skicka också.
Fritt fram att buda, kan även tänka mig byten mot musikprylar tex hörlurar, monitorer etc.

Läs hela annonsen här

Av AndreasPC

Jag har själv kört blindtest med polarna mellan Denon Home 150/250 och Sonos högtalarna. Föredrar STARKT Denons högtalare.

Av AndreasPC
Skrivet av Najze:

Jag har idag CANTON MOVIE 155 QX och till film via HDMI och dator så är det klockrent, men musik funkar det inte alls bra till. Sedan så kör jag som sagt inte dator till TVn längre så nu blir det stereoljud till frontarna enbart, vilket blir dassigt med Nvidia Shield Pro. Kör även film via Plex samt Kodi och även där med Shield.

Förstärkaren såg ju trevlig ut, men jag kommer troligen inte tycka ljudet i sig blir tillräckligt bra ändå... Vad för surroundhögtalare skulle man satsa på till den förstärkaren utan att det drar iväg för långt i budget?

Tja! Ja antingen kan du kika på något som det här
Yamaha RX-V4A + Canton Movie 365
https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receive...

Det här är mer prisvärt i min mening dock!
Denon AVR-S660H + Argon Audio 5.1 paket
https://www.hifiklubben.se/denon-avr-s660h--argon-audio-alto-...

Av AndreasPC
Skrivet av Gx rade:

Vad skiljer det sig ljudmässigt mellan en soundbar och högtalare? Är allt sämre med en soundbar?

Finns definitivt högtalare som inte heller låter jättekul men gemensamt för dom flesta soundbars är att man kompromissat på ljudet för designen och storlekens skull. Detta resulterar oftast i ett ganska "tunt" ljud där allt fokus ligger på diskanten och utan någon egentlig bas.

Detta är ganska rimligt då du helt enkelt inte kan få ut så mycket mer djup i en så liten kabinett som dessutom inte har plats för några stora högtalar-element!

Finns bra soundbars dock, men krona för krona får du betydligt mer ljud för pengarna om du istället skulle köpa ett par högtalare (eller ett par hörlurar om du mestadels kollar/lyssnar själv)

Av AndreasPC
Skrivet av Gx rade:

Vad tycker du om Sonys a5000 eller a7000 soundbars?

Bra för att vara soundbars och funkar smidigt med Sonys TV, dock låter aldrig en soundbar fantastiskt och för priset av en Sony A7000 får du en tex Lemus-möbel med inbyggda högtalare, eller en IKEA-bänk och ett par riktigt schyssta högtalare.

Soundbar säljer endast för att marginalen ligger där...

Av AndreasPC
Skrivet av MrCrab:

Audio Pro Addon T20 i vitt! Väldigt hög WAF och du kan ansluta med bt eller digitalt och även lägga till en sub senare. Inbyggd förstärkare är ju ännu ett plus och den lösningen slår alla soundbars med råge imho.

Sjukt mycket ljud för pengarna!

Av AndreasPC
Skrivet av Gx rade:

Har du något tips om man bor i lägenhet och inte törs ha subwoofer? Är rädd att det kommer störa grannarna. Vill egentligen bara ha ''hyffsat'' ljud. Alltså bättre än Tv ljudet som jag haft i 7 år...

ALLT slår TV-högtalarna!

Fenris A4 är grym, för pengarna nästan oslagbar i min mening!

Om du vill ha mer bas utan att störa allt för mycket, kika på ett par golvhögtalare, ger dig mycket av ljudet utan att det slår räääättt in i grannens hem.

Storebrorsan till Fenris A4 är grym, Fenris A55 är värd att kika på.

Nu vet jag inte vad din budget är men Lemus gör riktigttt schyssta TV-möbler annars om du vill ha en allt i ett lösning!

Av AndreasPC
Skrivet av elp:

Jag står i begrepp o införskaffa en ny av-förstärkare och kikat lite på Yamaha RX-V4A alternativt Denon AVC-S660H.
Vad är din rekommendation? Helst skulle jag vilja komma ner ytterligare en tusing i pris - finns det ngt vettigt runt 5k….?

Denon AVC-S660H är toppen, låter skitbra för pengarna.

MEN!

Hur många högtalare har du hemma? Är surround livsviktigt?

Om inte surround och den stora mängden HDMI-portar är livsviktig så skulle jag personligen kikat på en stereoförstärkare i den prisklassen istället för att försöka kompromissa och skaffa en svagare AV-variant.
Idag har dom flesta förstärkare HDMI/optiskt så den biten tappar du ändå inte.

Mina tips (Baserat på förstärkare jag själv testat/använt)

Denon RCD N10/N11

NAD AMP1

Bluesound Powernode (Begagnad)

Säg till om du har nå fler funderingar!

Av AndreasPC
Skrivet av Najze:

Jag har funderat på det också, men är lite less på hur mycket plats allt tar och alla kablar överallt längs med väggen. Sedan så skulle jag vilja ha lite modernare högtalare generellt, då mitt surround idag inte är speciellt bra för musik, om man bara vill köra Spotify direkt utan att starta igång TVn.

Ja, det verkar ju rätt smidigt att bygga på med fler Sonos-högtalare.

Det har varit mitt tänk också, att det är ganska överprisat för ljudet man får. Jag har egentligen aldrig önskat någon soundbar, utan skulle hellre ha ett smidigare surroundsystem och det känns som att man får kompromissa en hel del när det gäller soundbars. Utan det är frugan som vill ta bort det helt, men när hon hörde TV-ljudet fick jag sätta tillbaka mitt gamla surround. Men sedan har vi börjat streama mycket och fler tjänster har fått stöd för både Dolby Atmos och även stödet i Nvidia Shield ihop med min TV gör att jag skulle vilja ha surroundet igen.

Har kollat på precis Argon Forte och Fenris, men har aldrig lyssnat på dessa. Det känns som att det blir lite för stora högtalare dock att ställa bredvid TVn och att man då lite hamnar tillbaka på att högtalarna tar för mycket plats igen. Man får köpa ny tv-möbel, eller stativ till etc.

Angående Fenris/Forte:
Dom tar faktiskt inte jättemycket plats! Jag har A/B testat och det gör ingen jättestor skillnad att lägga dom ner framme på TV-bänken ifall dom sticker upp och täcker TVn ståendes. Tipsar om att svänga förbi och lyssna på dom!

Oooh okej om surround fortfarande är intressant är det en annan femma!
Isf behåll högtalarna du har (Förutsatt att du är nöjd med dom!) och skaffa tex en Denon AVR-X1700H! Den har stöd för streaming och typ alla andra viktiga standards som gäller på hemmabio-fronten idag, framförallt ger den dig betydligt mycket mer krut för pengarna!

Om du (och partnern) är sugna på Sonos-smidighet men vill ha ett bättre ljud skulle jag köpa en Sonos Amp och ett par mindre fronthögtalare eller inbyggnadshögtalare (Dali/B&W/Klipsch etc). Ger ett beeeetydligt bättre ljud för 3-4 tusenlappar till, också mer framtidssäkert då du kan byta ut högtalarna efter behov/önskemål.

Av AndreasPC
Skrivet av blackcoffee:

Det vore onekligen en välgärning om du eller nån annan med erfarenhet kunde göra en kort guide av typen, "Jag har köpt en ny fräsig TV men vill ha bättre ljud" och några konkreta tips för vanligt folk om både bästa köpen i ett par olika prisnivåer, samt vad annat man ska tänka på i möblering, kompatiblitetet etc. Kanske som en egen tråd då och inte i denna jättetråd.

Det skulle i alla fall jag uppskatta.

Du det är fan en bra idé! Jag ska försöka få ihop ett sånt inlägg ASAP.

Av AndreasPC
Skrivet av Najze:

Sonos Arc - värt 8k?

Har idag ett 5.1 hemmabiosurround som inte används mer än i 2.1 pga att Nvidia Shield och min förstärkare+TV inte går att koppla ihop pga jag bara har optisk anslutning och inte hdmi på förstärkaren.

Nej. Jag jobbar i en av butikerna som säljer just soundbars och har därför jämfört mellan dom flesta soundbarsen i vårt sortiment.
Sonos Arc och Beam är sjukt överprisade sett till prestanda, Sonos Ray är värd pengarna men endast om man specifikt vill ha en soundbar. Annars gör både Denon, Samsung, Bluesound, JBL bättre soundbars för pengarna.

Mitt genuina tips är att köpa en nyare förstärkare som har inbyggd HDMI eller gå på ett par aktiva stereohögtalare typ Argon Forte/Argon Fenris.
Att gå från ett hemmabio-system till en Sonos Arc kommer göra ont i både öron, själ och plånkan.

Om jag blev tvingad till att köpa en soundbar hade jag antingen köpt Sonos Ray + två Sonos One som bakhögtalare eller typ en Samsung HW-Q610B.

Sonos Arc är inte värd 8000 i min mening.

Av AndreasPC

200 för routern!

Av AndreasPC
Skrivet av Wyver:

Gillar mina AirPods pro, men skulle någon lansera en uppdatering av gamla Nokia BH-610 Essence. Så skulle det bli köp direkt..
det jag saknar med alla bluetooth hörlurar är active noise cancelling för mikrofonen när pratar ett samtal.

Finns det några som har vettig noise cancelling på mikrofonen ens?

Ja! Sennheiser Momentum 3 TWS har I min uppfattning dom bästa mikrofonerna i in-ears just nu och en stor del av det är just att dom applicerar sin brusreducering på just samtal vilket ofta glöms bort eller görs på fel sätt. Även Beoplay EX från Bang Olufsen har bra mikrofoner men deras brusreducering är lite hit or miss, dom låter dock roligare i ljudet...

Sonys in-ears har bäst brusreducering i helhet men deras mikrofoner är tyvärr ett skämt, och då äger jag ändå både WF1000XM4 och WH1000XM3 samt har recenserat WH1000XM5 åt ett relativt stort skandinaviskt teknikföretag.

Av AndreasPC
Skrivet av Gamerouge:

Tjena! Absolut av intresse, har du någon prisidé?

1000 spänn kanske?

Av AndreasPC

Tjenare! Jobbar i Uppsala och jag har ett Asus DC II R9 290X ifall det är av intresse. Uppgraderade från ett 7870 till det av samma anledningar och det ger en rejäl uppsving.

Av AndreasPC

Tjena! Jag tar gärna Google Home Minin! Är i uppsala atm men ska till stockholm nästa vecka!

Av AndreasPC
Skrivet av hamelih:

Den här är sjuuuuuuuuuuuuuukt bra, super super super nöjd med den https://cdon.se/hemelektronik/asus-zenbook-14-um433-pure-14-r...

Kul att höra! Det är nog ditåt det lutar, hur högjudda upplever du att fläktarna blir? Det är verkligen inga extrema projekt jag ägnar mig åt men det blir en hel del inspelning och DJande. Hur är batteritiden? Skulle kännas bra att stödja AMD också nu när dom äntligen börjar leta sig in i laptops här och var!