Inlägg

Inlägg som Leyer har skrivit i forumet
Av Leyer

Den ligger kvar på jobb när jag går hem.

Av Leyer
Skrivet av edsbyn:

Hur skulle ni definiera ”svår att ersätta”? Lek med tanken att en anställd har 5 års relevant arbetslivserfarenhet för rollen man har. Hen slutar och ersätts av en nyanställd som också har 5 års relevant arbetslivserfarenhet för rollen. Om det tar 6 månader för den nyanställde att ha blivit varm i kläderna, skulle ni säga att personen som slutade var ”svår att ersätta”? Längre, kortare?

6 månader får nog räknas som ganska normalt för att komma in i en roll. Frågan är om man lyckas hitta en nyanställd med liknande lön eller om den måste ökas markant. Krävs mycket högre lön för att ersättas så är det svårt imo.

Av Leyer
Skrivet av Iskra:

Primula innehåller ju lönespecifikationer, information om befattningar, anställningstid, ledighetsansökningar och reseräkningar så där bör man kunna få ut rätt så detaljerad information om vad alla anställda arbetar med. Det känns ju som ganska så känslig information. Perfekt för utpressning och liknande.

Det mesta är dock redan offentliga uppgifter du kan begära ut från myndigheterna. Men sjukskrivningar, kontaktpersoner osv är inte lika kul.

Av Leyer
Skrivet av Neon:

Det är många som antyder att säkerheten skulle vara sämre på detta företag än övriga hosting företag. Finns det några faktiska belägg för det? Känner man till säkerhetshålet som nyttjades? Har de råkat ut för liknanden incidenter tidigare? Det framstår trots allt som att de funnit på marknaden ett bra tag.

Tidigare haveri:
https://computersweden.idg.se/2.2683/1.418561/disk-problem-ba...
https://computersweden.idg.se/2.2683/1.747448/tietoevry-gissl...

Av Leyer
Skrivet av nosilica:

Är de _direkt_ drabbade, eller påverkade för att deras externa lönesystem drabbats?

Önskar att det fanns en lista som skiljde på de som fått sin data krypterad och de som sedan blev påverkade på grund av detta.

Vet åtminstone att en myndighet på listan endast står med p.g.a lönesystemet.
Så antagligen är det så för många av dem.

Av Leyer
Skrivet av nosilica:

Tietoevry driftar ju allt möjlig som system för kommuner, regioner (alltså sjukvård) osv, men det mesta verkar ha klarat sig?

Det allvarligaste jag sett är väl SCC (Statens Servicecenter) som sköter löner osv till statligt anställda o universitet, men de skulle klara av att betala löner ändå.

Så det verkar väldigt "milt" med tanke på hur det kunde ha gått

TietoEvry är även leverantör till Region Skåne men som jag förstår det har RS egna datacenter för tjänsterna. Kanske liknande i andra regioner?

Av Leyer
Skrivet av T4kti:

Vad ligger folk på för ränta just nu? Har 85 % belåningsgrad och har allt rörligt med 4,97 % i ränta. Dags att förhandla?

75% belåningsgrad, 4,62%, bundet 2 år från nov 23 (men utan ränteskillnadsersättning).

Av Leyer
Skrivet av Podmode:

Ska man kunna konkurrera med en jätte som inet, som har en butik i närheten så får man nog satsa lite mer än det man gjorde där.

Kanske misstolkar dig. Men Webhallen har rätt så mycket högre omsättning än Inet.

Av Leyer
Skrivet av Nastycrew:

Funderar på ett par, men blir orolig när jag läser om brister i byggkvalitèn, bör man vara orolig?

Bra ljud, batteritid och räckvidd men resten är skit skulle jag säga.
Tungt, sitter dåligt, kass mjukvara, mikrofonen är dålig. Vänster sida på mina lurar började knaka som in i, väntar fortfarande på min reklamation 3-4 veckor nu. Från höger sida kommer ett sjukt högt "pang" 1-2 gånger om dagen. Vilket ger en tinnitus effekt på det örat i några sekunder efter.

Hoppas jag blir erbjuden pengarna tillbaka.

Av Leyer
Skrivet av jnsson:

När det gäller batterier så brukar det klassas som förbrukningsvara och brukar ha kortare garantitid och således också svårare att få det på reklamation. Är det batteriet som är problemet, alltså själva batteriet så kommer det nog vara svårare för dig att få det på reklamation skulle jag tippa på.

Skrivet av killawife:

Du ska INTE behöva åka till butik när du handlat online. Annars stämmer det som Jnsson säger om batterier. 1,5 år är dock lite dåligt måste jag nog säga. Jag har själv en philips skäggtrimmer som batteriet gav upp på nyss och den har jag haft i sex år. Så du kan nog hävda att det är ovanligt kort batteriliv.

Ni har nog rätt med batteriet. Blir att köpa en ny (inte från Elgiganten).

Av Leyer

Reklamation Elgigaten endast via butik?

Hej

2021-06-28 köpte jag ett Remington T-Series hår- och skäggtrimmerkit från Elgiganten online.
För några veckor sedan började den strula, den slår av och på så fort batteriet inte är 100% laddat.
Redan efter ca 30 sekunders användande startar problemet. Jag skickade en video på problemet till dem.

Har reklamerat till Elgiganten och de säger att jag endast kan lämna in den för service i butik, ej skicka in den.
Har jag rätt att skicka in den eftersom jag köpte den online? Väldigt omständigt för mig att lämna in i butik.

Sen skriver de tar en felsökningskostnad på ca 400kr + att jag får offert för reparationen om felet beror på felanvändning eller slitage.

Det är troligtvis batteriet som strular, hur ska man bedöma om detta är "slitage" eller ej? Finns praxis?
Bevisbördan ligger ju på mig att det är ursprungligt fel eftersom det har gått 2 år. Eftersom jag kan köpa en ersättare för ca 600kr känns det dumt att chansa på att de nekar reklamationen.

Av Leyer
Skrivet av tvelander:

Behövs ju RMA siffror och batchar innan kan dömma det dock.

Har du liksom 10k sålda och 2 reddit trådar med 50 pers klagar så är ju still inte enormt med problem speciellt om retur är inga problem.
Bara ett exempel.

Du får nog söka lite mer på r/Audeze massor med problem med detta headset.
Ett annat problem (utöver ovan) är att det då och då, 3-4 gånger per dag, "small" till i lurarna. Högt som in i, utan att något var igång. Jag har inte fått min reklamation godkänd än. Nekas den så åker skiten i soporna.

Av Leyer
Skrivet av tvelander:

Tvärt om ju att dom inte har massa problem vet ej va du läst om detta dock.
Batteritid för mig är mycket för jag lämnar dom inte vid datorn

Jo de har massa problem. Skitdåligt byggt, typ alla exemplar börjar knaka efter ett tag. Sen är passformen ganska dålig. Mitt åkte tillbaka 3 veckor sedan. Haft den sen juni.

https://www.reddit.com/r/Audeze/comments/147vinb/maxwell_left...

Av Leyer
Skrivet av trudelutt:

Är det specialbyggda tangentbord ni har? För det känns ju inte som att räckvidden kommer räcka på långa vägar med vanliga tangentbord om det ska gå från en punkt till 100 olika rum. Och "roaming" lär väl inte funka med vanliga trådlösa tangentbord. Eller missförstår jag dig?

Nej, vanliga "Microsoft All In One Media", mottagarna är dragna till taken i rummen.
Tekniken/funktionen fungerar alltså utmärkt. Men problemet är att saker försvinner (vilket man räknat med, jag försöker dock hitta en lösning för att minska det).

Av Leyer
Skrivet av FX9:

OHHH, jättemånga långa skarvsladdar!

Underbart garnnystan. Anställ nån som reder ut det i slutet av varje dag

Tror det blir billigare att ersätta tangentborden

Av Leyer
Skrivet av FX9:

Jag kan ju börja med att det kanske inte är en bra idé att använda trådlösa enheter i offentlig miljö? Blir ju värre med batterier då också

Smart! Men det är ett krav för att funtionen ska fungera rent tekniskt Utrustningen som styrs sitter centralt (ca 100 rum) och man ska kunna röra sig i rummen samtidigt som man styr. Miljöerna är alltså inte helt öppna, kräver passerkort. Men tusentals personer har access in.

Skrivet av trudelutt:

Såna där man har i vanliga affärer vid in/utgångar och passiva taggar i varorna?

https://www.ebay.com/itm/143162211659?hash=item215521fd4b:g:R...

$900 för systemet inkl 1000 taggar. Om man bara har en in/utgång.

Tyvärr ca 100 rum med utrustningen och till byggnaden finns det säkert ett trettiotal entréer.

Av Leyer

Stöldlarm för trådlöst tangentbord

Hej!

Jag försöker hitta en lösning för stöldlarm på trådlösa tangentbord/eventuellt andra små enheter som används i en offentlig miljö.

Har funderat på någon slags bluetooth/zigbee lösning där enheten på tangentbordet börjar tjuta när den tappar anslutning till mottagaren i rummet. Men hittar inget sådant. Även tittat lite på tile/airtags/smarttag osv men de verkar inte fungera för ändamålet.

Har ni någon smart idé?

Enheterna får inte kosta mer än ca 250 kr per enhet exkl. moms. Då blir det att räkna tangentborden som förbrukningsvara och ersätta kontinuerligt...

Av Leyer

Du behöver fylla i datorns firmware-lösenord för att gå vidare.

Av Leyer
Skrivet av trudelutt:

Kan man anmäla sånt här som bedrägeri? Att säga att man ska utföra en hemleverans utan att ha för avsikt att ens försöka låter som bedrägeri i mina öron.

Eller om man iaf kan få Konsumentverket att ålägga dem vite om de inte slutar kalla det hemleverans. https://www.konsumentverket.se/for-foretag/marknadsforing/nar...

Fast konsumenten köper inte hemleveransen från UPS. Så konsumenten får klaga till säljaren och anmäla dem om de inte löser problemet.

Av Leyer

UPS är sämsta jävla skiten någonsin. Fyfan när man råkat missa att ett företag använder sig utav UPS. 1 gång har de lyckats leverera hem till mig. ALLA andra gånger har jag tydligen inte varit hemma. Mycket underligt när man jobbat hemma de dagarna...

Sen hamnar alltid paketen på västa sunkiga ombuden med otrevlig personal.

Aldrig haft problem med PostNord men Instabox slår allt.