Inlägg

Inlägg som moonblase har skrivit i forumet
Av moonblase

https://myaccount.google.com/find-your-phone

Fixa artikeln så man faktiskt får ut någon vettig information av er text, som ovan nämnt, att hitta telefonen har funnits i mååååånga år, detta lär vara googles motsvarighet till taggar

Av moonblase

Kanske inte hör hemma på ett teknikforum, men alla bilar med 2g/3g kommer också tappa sin funktionalitet, till exempel många volvobilar med volvo on call.
Det finns även risk att dessa får spanskflagg vid besiktning då den automatiska uppringningsfunktionen till sos alarm inte kommer fungera.

Känns inte riktigt genomtänkt att redan göra bytet, 2029 hade varit bättrw

Av moonblase

Nej det ska du inte, säkring, kablage och annat är anpassat till 35/55w, du kommer bränna det om du kopplar in utan relä.
Eller ja, har du köpt ett 18w backljus så kanske det går, men det kommer bli sämre ljus än vad du har nu

Du får ta en multimeter och mäta vilken kabel som get ström när du tänder helljuset.

Been there, done that.. Fulmecka el är roligt men gör det ordentligt så du lär dig

Av moonblase

Hade varit intressant att läsa allt.. Får ju frukost å lunch på jobbet t. Ex? Då är 1000:- för kvällsmat inte så farligt, betalar hennes man middag så hon bara betalar lunch?
Eller är det personen med 10 frysar i källaren och lagar mat för hela året? Dvs. Lägger 15000:- på mat första månaden

Av moonblase
Skrivet av Beginner:

Har ägnat de senaste tre veckorna åt att tillbringa tid en vecka på sjukhus med farsgubben efter en mindre operation. Därefter låg han till sängs och sov 20-21 timmar om dygnet en vecka hemma. Var konstant trött och åt just inget. Därefter blev det ambulans till akuten där de i sin tur skickade honom till närvårdsteam för att "få igång" honom. Snart 91 år gammal.

Det som hände där vara att de talade om för mig att han hade inte lång tid kvar. Jag sov i hans rum en vecka och han gick bort i måndags.

Är i djup chock än för att allt gick så snabbt. Från rehabilitering till besked om att ligga inför döden på en dag. Skött om honom hemma (hans hem) under många år så min far är borta men även på ett sätt "mitt barn".

Min hjärna är långt ute i galaxen och far runt. Bilderna av hans dödsångest under 40 minuter innan han somnade in kommer jaga mig för evigt. Så fort jag blundar är ljuden och bilderna av honom där.

Kommer lista frågor som poppar upp allt eftersom. Får jag be att om någon känner behov av att trolla mig så avstå snälla ni?! Jag är bortom skör nu.

Min syster är tio år äldre än mig. Min bror åtta år äldre. Han var inte deras far. Han kom in i deras liv när de var åtta och sex år. Syrran har aldrig någonsin sett honom som sin far.

När han var bortgången så kom min syster till avdelningen. Min bror var redan där då han hade tillbringat sista dygnet där. Vi båda bevittnade fars dödsångest och bortgång. Jag sa på parkeringen att de kommer få sköta begravning osv för jag är inte i stånd att göra det. De uppmanade mig att åka hem och sova ut och äta då jag knappt ätit något på en vecka.

Sen kom de fram till att vi skulle mötas hos min bror tidigt dagen efter. Åkte dit och det skapade än mer noja och oro hos mig som jag just nu hade velat slippa känna.

Syrran uppmanade mig att stänga ner fars bankkonton (inte gjort än) och då hade han inte varit bortgången i 24 timmar än. Hon skrev dödsannons..... Tog bort lång osammanhängande text som inte hör hemma i en tråd med frågeställningar. Ska försöka skärpa till mig. Som sagt, hjärnan vandrar. Inte sovit mer än någon / ett par timmar per natt sedan fredag den 26 jan.

Hon ringde även Fonus för att få prisuppgifter. Billigaste alternativen skulle hamna på 30k. Brorsan blev orolig att han skulle få pytsa in och syrran sa att det går r dödsboet. Jag satt där och höll på att svimma för de pengarna finns inte.

Hon talade om för mig att då jag är hans son så ärver jag 100% medans de som avstod arv 2006 när morsan gick bort som då avstod arv efter henne så far (och jag som skötte om honom redan då) skulle kunna bo i "orubbat bo" ska nu ha sina utdelningar efter morsas död 2006 och jag har ingen aning om hur det ska gå till.

Vet inte hur det kommer fungera med alla abonnemang han har. Telia, mobil, tv och bredband. Vattenfall. Banklån på huset. Hemmaförsäkring osv. Allt stod på honom. Kan jag ta över abonnemangen rätt av?

Kommer återkomma med frågor. Brutit ihop fyra gånger under den här texten bara.. Osammanhängande text och då har jag korrigerat ett par försök redan men hjärnan kirrar inte.

vet inte vad du fick för info från gonus, men här har du en lista
https://seb.se/privat/livet/familj/hantera-dodsfall/checklist...

Var han medlem i svenska kyrkan så är begravningen inga problem
https://www.svenskakyrkan.se/begravning/kostnader-for-en-begr...

angående arv kan det vara en ide att kolla med advokat

Av moonblase

Största problemet är storleken, men att du inte får ut tryck i kranen, det låter som du har för dåligt tryck i matningen, även om den är tom, ska den pumpa ut kallvatten.

Av moonblase

Fixa trådtiteln, onödigt lång

T5 som t5,, sålänge det är samma infästning (typ g13) så spelar det ingen roll.
Men har du koll på att du bara kan byta till ledrör? Krävs ofta ombyggnad

Av moonblase

Aldrig hört talas om, men klart den ska vändas när maskinen startas, annars hamnar man i samma situation när maskinen gått färdigt, att man ska veta att den är ren... Och ska någon gå å vända skylten när den är färdig, varför helt enkelt inte bara tömma maskinen?

Av moonblase
Skrivet av taliz:

En gammal bil som gått långt kommer kosta tid och pengar i reparationer.
Så det är bäst att vara redo för det.
En nästan 15 år gammal Volvo med närmare 30k mil och automat dessutom... den sjunger definitivt på sista versen. Skulle inte ge mer än 20k för en sån, max. Den kan lätt kosta lika mkt i reparationer på ett år.

Kia har ju 7 års garanti, skulle sikta på en sån om man vill slippa allt för mkt besvär.
Volvo är REJÄLT övervärderade i Sverige IMO. De är inga kvalitetsbilar länge, långt ifrån.

Den kommentaren är ändå intressant. Volvo är övervärderade i Sverige, ändå går en stor del av dom till export

Av moonblase
Skrivet av Ca1P3:

Hejsan jag funderar på att köpa en v70 och sälja bilen jag har nu, då jag behöver pengarna.
har dock aldrig köpt en bil som rullat långt.
denna v70 har rullat 28k mil.
detta står i annonstexten.
vill ju inte köpa en bil som kommer kosta massa reperationspengar.
så vad tycker ni ?

V70 T4 R-Design 2011 Automat. En speciell bil... Jag har lagt ner en hel del pengar på den och bytt en massa delar inklusive service och alla filter och vätskor!
Alla bromsar och skivor är bytta!
Kamrem och vattenpump bytt!
Turbon är bytt!
Tändspolarna är bytta!
AC kompressorn bytt med ny gas!
Växellådsoljan är bytt med filter!
Svart och vitt R-Design skinn inredning!
Bluetooth telefon och en extra för media!
Säljs med fina 16" vinterdäck på Volvo original fälgar!
20" sommarhjul med nästan nya däck följer med mot pris tillägg!
Fast dragkrok!
Bagagerumsmatta!
Textilmattor!
Finns inlägg till bakrutorna om man vill tona de! Följer med!
28000 mil som inte känns alls!
Besiktigad till 2024.05.31
Skatten är på 1856kr

Skulle letat vidare, visst han har bytt massa delar, men vad det säger är "jag har tröttnat, nu får nån annan ta över skiten"

Kolla car. Info.. Skulle inte förvåna mig om han ägt bilen i 2månader max

Av moonblase

Boxer har kampanj 250/250 för 339:-/månaden i 12 månader, dyrare än vad jag hoppats på, men bättre än inget

Av moonblase
Av moonblase
Skrivet av Jw39:

Tack för snabbt svar.

Jag har haft nätverkskabeln i routern medans dom har släppt på låset men får fortfarande inget nätverk genom routern. Men du skrev att jag skulle återställa och konfigurera routern? Det har jag däremot inte gjort. Det ska jag prova.

Du sätter ethernet i WAN-porten?

2 . Launch a web browser and type in http://tplinkmodem.net or http://192.168.1.1.
Create a new password for future logins.
3. Follow the step-by-step instructions of the Quick Setup to complete the initial
configuration.
1. Make sure your computer is connected to the router (wired or wireless)

har du gjort detta? DVS. loggat in på den och kört en quick start guide?

Av moonblase

Paralellkoppla batteriena med startkablar. Startkabel från nya batteriets poler till kontakterna på kablarna, koppla bort gamla batteriet, sätt i nya batteriet i batterihållaren och skruva fast kablarna. Då bryter du aldrig strömmen

Av moonblase

borde vara perilex-uttag, men som med allt som har med el att göra, har du inte tillräckligt med kunskap, får du inte göra det själv.

Ta en bild på uttaget så är det lättare att hjälpa, men 20 år är inte mycket, samma uttag då som det finns nu

Av moonblase
Skrivet av Holmgren3n:

Verkar tyvärr få fet nej av Telia på att få 500/500 för 299kr som jag haft i flera år. Så får säga upp det, man skulle sagt upp det 2023-11-01 bara så man slapp betala 699kr för det under december... Tråkigt.

Får teckna nytt 299kr för 250/250 på sambon med startdatum 2024-01-01 nu, det tråkiga är att man hamnar "fel" i bindningstiden för black friday erbjudanden nu.

Överväger även 500/500 från Telenor för 349kr bara för att man är less på Telia.

Bindningstiden spelar ingen roll, de kan sätta starttid i framtiden...

Av moonblase

Pengar först, som säljare skulle jag aldrig skicka något innan jag fått pengar...
Samtidigt som köpare hade jag inte velat skicka pengar först, så möta upp är det som gäller

Av moonblase
Skrivet av egon2003:

Ja många poddar har reklam i själva podden men i Spotify Premium spelas även reklam upp som inte är inklippt i podden. Lutar åt att prova Youtube premium istället.

Misstror dig inte, men är det en inställning podden lägger till?
Lyssnar på uppemot 8h podd per dag, är nog närmare 10 poddar som rullar.. Och det är bara poddarna som produceras av bolagen som har reklam för mig.
Svampriket, jaktsnack, nördigt, jaktstugan, fiskekompisen har jag aldrig haft Spotify-reklam i, samtidigt som hänt på restaurang, flashback forever har inklippt

https://support.spotify.com/se/article/podcasts-and-shows/

Av moonblase

Fast Spotify lägger väl inte in någon reklam? T. Ex. Hänt på restaurang lägger in reklamen själva, allt som produceras av poddhus, dvs acast, spotify osv har inklippt reklam

De flesta poddarna har patreon där du kan betala några kronor och få podden reklamfritt.

Av moonblase
Skrivet av SwedZi:

Tack för snabbt svar,

och det är ingen fara att den du länkade blandas med det som redan finns i? Såg nån kylarvätska på Biltema som stod att den absolut inte skulle blandas med nåt speciellt ämne, tänker bara så det inte blir något sådant att det som är i är någon helt annan och så fyller jag på med något som ej ska blandas med befintlig kylarvätska?

Skulle du tippa på att något läcker eftersom att nivån har sjunkit eller vad har du för teori där?

Long life etylen-glykol ska du ha, det som ska vara i från fabrik.
Blanda etylen och propylen är dåligt då de skär sig och bildar klumpar.
Dessutom är propylen - glykol dåligt för aluminium.

Färgen spelar ingen roll.