Inlägg

Inlägg som Jukkz har skrivit i forumet
Av Jukkz
Skrivet av guvvan:

Jag kör Fibra & Bahnhof.

"Hej guvvan,
vi har nu ändrat så att du kommer att få en publik IP-adress tilldelad.

Nu i samband med ändringen så kommer du få ett avbrott på din uppkoppling som varar ungefär 20 minuter. Du kan behöva göra en omstart om din utrustning för att det ska komma igång igen. När det här är klart så kommer du få en publik IP-adress tilldelad som du kan nå utifrån.

Jag har även ändrat priset till det aktuella som står på hemsidan.

Ring oss på 010-510 00 00 eller chatta med oss på bahnhof.se/minasidor om du har några frågor.

Ha en bra dag!"

Samma här, ringde dem i tisdags efter att mina servrar plötsligt försvunnit från internet. De sa att det var något de själva hållit på att rulla ut, och så gav de mig publik ip utan att nämna någon prishöjning. Får se på fakturan sen.

Av Jukkz
Skrivet av arowe17:

Utan att själv veta så låter det väldigt troligt. Gissningsvis ska de tvinnade paren ligga separerade i var sitt "fack" av H.

Kolla om Kjell.com har någon guide över kontaktering av Cat6 kabel.

Helt rätt. Fick svar från Deltaco:

Citat:

Hej!

Du lägger paren i klykorna så att säga, 2 tåtar i varje och skjuter den bak mot kabelhöljet, sen trär du på den andra plastbiten. Och sedan in i modular-donet. (Och klipper av överblivna tåtar)
Korset är till för att stabilisera och stärka det hela.

Ska göra ett försök på att bygga en kabel och använda den biten.

Av Jukkz

@knge: Växlingskursen är irrelevant. Bitcoin klassas ej i Sverige som valuta, utan som produkt.

Webhallen ringde precis upp mig och jag får hela beloppet tillbaka till dagsvärdet pga deras support misslyckats att lösa ärendet inom acceptabel tid. Så ärendet är nu löst.

Har ingenting emot Webhallen i annat. Är nästan uppe i svart nivå på deras webbsida och alla andra supportärenden jag haft där har de löst snabbt och smidigt. Kommer dock förmodligen sköta framtida betalningar i kronor.

Av Jukkz

Pratade med en representant för konsumentverket idag som rekommenderade att jag ska ta ärendet till ARN. Han är osäker på om de kommer ta upp det, men tyckte jag definitivt kunde visa på att Webhallens agerande hade lett till en ekonomisk förlust.

Ska dock invänta Webhallens svar först.

Av Jukkz

@Naga: Har sökt på guider av skärmad kabel och inte hittat någon som använder dessa heller.

Av Jukkz

Vad är dessa H-formade plastbitar som följer med RJ45 kontakter till för?

https://i.imgur.com/pENAPwU.png

Har kollat guider på internet men aldrig sett någon använda biten i mitten. Hur och varför används dessa?

Av Jukkz
Skrivet av Naga:

Eftersom TS konsekvent undvikit att svara på vad det står på fakturan samtidigt som BitPay säger "The original price of invoice <id> was <~400> SEK." så kan du kallt räkna med att TS debiterats i SEK.

Det enda jag har från Webhallen är deras historik:

Citat:

Betalsätt Bitcoin
Produkter
<produkt>
Artikelnummer: <nr> 3 st à <~100> kr

Men det är inte kostnaden för produkten jag vill ha tillbaka, utan bara beloppet jag betalat för mycket.

Bitcoin räknas i Sverige inte som valuta (iaf inte när jag kontaktade skatteverket om det), utan snarare som en produkt. Så man kan enkelt vända på steken och föreslå: Jag beställer ett minne från en butik och de skickar av misstag 10. De inser att de skickat för många produkter och kontaktar mig och vill att jag ska skicka tillbaks dem. Jag dröjer 7 månader och priset på minnena går upp drastiskt. Jag vägrar skicka tillbaka minnena men erbjuder att betala vad de var värda när jag köpte ett. På fakturan köpte jag faktiskt minnena i SEK så enligt den logiken är det väl rimligt?

Av Jukkz

Ska ut en sväng, men postar ett citat från bitpays support där de förklarar att webhallen accepterat överbetalningen till sitt eget konto istället för att återbetala (personinformation bortklippt):

Bitpay:

Citat:

The original price of invoice <id> was <~400> SEK.
The overpayment (<~4000> SEK) was manually accepted by WebHallen on <date> and credited to WebHallen's merchant account.

Ett till från i oktober:

Citat:

Hello <Webhallen Support>,
Based on our log, you did accepted the overpayment for this invoice. It was not refunded to the customer.
If you log into your BitPay merchant account on the following link, <link> you will see the overpayment was credited to your account.
Best regards,
<Name>
Sales Engineer
BitPay, Inc.

Av Jukkz
Skrivet av PlogarN97:

Nej.
Webbhallen accepterar inte BTC direkt. De accepterar att en mellanhand används som konverterar BTC till SEK som sedan betalas till webbis. Webbhallen får alltså bara SEK och inget annat. På fakturan står det SEK. Om TA väljer att betala med sin zimbabwianska bank och dess dollar (och som sedan sagda bank konverterar till sEK på betalningsdagen) spelar ingen roll för webbis. Allt de får är SEK.

Skickades från m.sweclockers.com

De accepterar bitcoin. Deras återbetalningar skickas normalt sett tillbaka som bitcoin. Problemet är att någon hos dem valt att acceptera min återbetalning som SEK till deras eget konto (enl. Bitpays support).

Av Jukkz
Skrivet av moonblase:

Om detta stämmer har ju bitpay fått en jävla extrasumma som de ej betalt till webhallen från TS, oavsett så ska han enligt mitt tycke få tillbaka den mängd bitcoins han betalt. Även om den störtdykt till ett 0-värde skulle han fått tillbaks den summa bitcoins han betalt.

Samma sak oavsett valuta

_____
Tänkte fel där, tyckte det stod att webhallen fick rätt summa i sek.

När jag kontaktat bitpay har jag fått som svar att säljaren valt att kreditera hela överbetalningen till sitt konto istället för att välja att återbetala den. Någon på webhallen har alltså gjort fel och valt att acceptera överbetalningen istället för att återbetala den.

Av Jukkz
Skrivet av PlogarN97:

Står det SEK eller BTC på fakturan/kvittot?

Skickades från m.sweclockers.com

På kvittot står bara summan för värdet på produkterna, ej överbetalningen.

Av Jukkz
Skrivet av Great Games Archive:

@Jukkz: om värdet gått ner då och varit värt mindre än varan du köpte då? hade du betalat dom då?

Jag hade accepterat det men krävt kompensation pga att de inte skött ärendet inom rimlig tid.

Av Jukkz

@PlogarN97: Jag tycker att om de sålt mina bitcoin jag överbetalat har de gjort fel. Om det vore en reklamation eller om de skött återbetalningen inom rimlig tid (absolut max 3 månader) hade jag gått med på det. Men det är deras support som dragit ut på ärendet över 7 månader vilket betyder att om jag accepterar återbetalningen har jag förlorat 13k.

Så vitt jag ser det är det samma som om de av misstag skickat för många produkter, och jag gått och sålt dem vidare och bara erbjudit summan jag sålt dem för som kompensation.

Av Jukkz

Återbetalning av överbetalning i bitcoin

Köpte lite grejer från Webhallen i våras via deras bitcoin-betalning. Dum som jag är missade jag en nolla när jag skickade betalningen och betalade därför in 10ggr så mycket (betalningen var i decimaltal). Mailade direkt när jag insåg misstaget samma dag. Ärendet bollades runt på deras support i runt 6 månader där de bad mig kontakta deras betalningsmottagare Bitpay, och Bitbay bad mig kontakta Webhallen. Jag via Bitpay reda på att någon på Webhallen valt att acceptera överbetalningen till Webhallens konto istället för att skicka tillbaka pengarna i Bitcoin vilket enl. Webhallens support är det som normalt händer.

Efter att inte kommit någonstans kopplade jag ihop bitpay och webhallens support. Efter någon månad av detta fick jag en återbetalning från Webhallen på 12 kr (totala överbetalda värdet låg runt 4000kr). Mailade vidare ett tag och fick idag ett svar på att de vill återbetala runt 4000 kr i svenska kronor. Värdet på överbetalningen i bitcoin idag ligger dock på runt 17000.

Har jag rätt att kräva återbetalning av originalbeloppet i bitcoin (alt. dagsvärdet i SEK)?

TL;DR: Överbetalade i bitcoin, Webhallen drog ut på supporttiden 7 månader. De vill återbetala överbetalningen i SEK till värdet i våras vilket är mindre än en fjärdedel av dagsvärdet.

Edit. Detta gäller en överbetalning (jag har betalat mycket mer än vad vad jag fakturerats för), ej reklamation eller återköp.

Av Jukkz

Hoppas Vulkan-stöd kan komma till WebGL

Av Jukkz

Får minnen om när Valve stängde ner WON för att bli Steam.

Av Jukkz
Skrivet av DaBone:

Kanske det jag redan gjort? Gå över till Linux.

Om inte Microsoft ändrar sin inställning mot sina kunder, så blir det nog mycket åt det hållet.. och till 2020 kan man ju hoppas på att spelmarknaden för Linux öppnats sig bättre.

Har själv lyckats få rätt mycket av det jag använder på windows att fungera under Debian. Sen tyvärr har jag en del program som verkar kräva windows. Så jag funderar på hur är det med dual boot? Eller kan man köra 3d program något sånär som virtual machine?

Av Jukkz
Skrivet av anon42512:

Piratpartiet behöver verkligen marknadsföra sig bättre.

De kanske borde gå på kurs hos Bahnhofs PR team.

Av Jukkz

Hur är det med dual-boot nuförtiden? Har själv börjat köra Debian på större delen av mina datorer. Testade Windows 10, men tyckte inte det var speciellt trevligt med all bloatware och data som skickas till Microsoft. Behöver dock kunna köra vissa saker som 3DS max, Adobe etc.

Av Jukkz

Var det inte bara ett halvår sedan de släppte OnePlus 2? Ska de släppa 2 nya modeller om året nu?