Inlägg

Inlägg som Pan.Pan har skrivit i forumet
Av Pan.Pan

Nej, men har gjort det. Nu när det är reklam i vissa delar av världen och Netflix har gjort det svårare att använda appen så kommer detta troligtvis inte leda till att jag prenumererar igen direkt.

Av Pan.Pan
Skrivet av Tommy:

Sånt här är så klassiskt, bolagsledningen ignorerar problem om och om igen ända tills skiten på riktigt slår i fläkten, då är det "all hands on deck" och krisläge.

"All hands on deck, I fucked up again and its YOUR fault... somehow. Just fix it while i drink champagne."
Känner igen detta lite för väl, tyvärr.

Av Pan.Pan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ett stort problem inom IT.

Prestationskraven. Många tekniker är kunniga och vet hur de borde arbeta. Problemet är att prestationskraven som gör att hur man borde arbeta går emot det snabbaste sätt som man hinner utföra jobbet på. Och trots man gör detta så är det ett gnällande om det tar för mycket tid.

Nå samma sak är det garanterat inom andra jobb som skola och vård.

Extremt stort problem.

Du ska kunna allt, arbeta snabbare än du hinner tänka, notera allt i perfekt detalj och på -2 minuter och gör du fel så får du skit av ledningen. Detta till spottstyver i lön och inga fungerande arbetsverktyg.

Detta rör inte ens utvecklingsföretagen och deras konstanta crunch... Jag känner att jag valde fel yrke ibland.

Av Pan.Pan

Tycker att detta är ganska viktigt att ta med i rapporteringen av allt här:
https://www.reddit.com/r/LinusTechTips/comments/15shoyx/madis...

Sexuella trackaserier, tafsande, hot, personliga förolämpningar och påhopp är tydligen något de också har gjort sig skyldiga till. Tydligen tog det så hårt på henne att hon skar sig i benet tillräckligt grovt för att behöva häfta samman såret, detta för att kunna ta ledigt utan att få mer skit...

Det är bara hennes sida men med tanken på allt annat som har hänt så känner jag inte att det verkar speciellt osannolikt.

Av Pan.Pan

Tycker att det låter som ganska fina KGB metoder att bara dyka upp med åsikten att ta med sig en massa data därifrån, utan att ens veta om hur företaget faktiskt opererar eller vad de faktiskt får göra.

Vad händer med polisen? De har tidigare hotat journalister, skiter i brott och saknar allmän kompetens... Blir lite läskigt att vara svensk om det ska fortsätta på det här sättet.

Av Pan.Pan

mrqaffe är på rätt spår.

@vexxan
Du behöver fokusera på att få internet via kabel att fungera ordentligt.
Wifi är ALDRIG pålitligt, inte ens med sjukt dyra företagsgrejer (Vi snackar 10-30tusen för en enda wifi-sändare, plus infrastruktur och licenser för lätt 100k).

Hur ser det ut där du bor? Bor du i lägenhet/villa? Mitt i stan/ute på landet? Trähus/stenhus?
Vart står routern? Vart hade du din Ubiquiti-sändare?

För att göra det lite lättare.

Koppla enligt nedan:
1 kabel mellan CTS'ens Lan1 till WAN på routern. Inget annat mellan de två.
1 kabel mellan din Dlink-router och din dator.

Fungerar det?
När du gör testet Måste du ha kopplat bort alla dina andra enheter, oavsett om de används eller inte.
Det som din internetleverantör ber dig ha inkopplat, låt det vara inkopplat.

Det som gör det svårt för oss just nu är att vi inte vet hur du hart kopplat allt eller vad dina enheter är för något.
Generell felsökning går i principen att du kopplar in så få saker som möjligt och sedan testar att lägga till en sak åt gången och ser om det fungerar eller slutar att fungera vid vissa kopplingar.

Min erfarenhet säger att det troligtvis är störningar i wifi-nätet. Kan också vara en udda koppling eller felkonfigurerade enheter.
Sonos kan absolut vara en av bovarna (har sett mycket skit med just Sonos när det kommer till nätverk.)

Om det fungerar att ha bara datorn inkopplad via kabel och du inte tappar någon anslutning efter detta, koppla upp allt förutom Sonos'en via wifi och testa igen i någon timme eller dag.

Märker du av några problem?
1: Vart
2: När
3: Vilken enhet strular
4: Vad har du inkopplat när det strular?

Av Pan.Pan
Skrivet av vexxan:

Hmm okej det låter ju inte bra - fattar inte vad jag har gjort för fel.

Jag har en "packetfront_drg_23" som har den optiska fiberkabeln. Sedan har jag kopplat in en Unifi-LR till ett av uttagen i packetfronten.

Innan hade jag en Dlink dir-859 istället för Unifi-LR, men jag fick samma problem med att jag bara kunde komma in på vissa webbplatser. Så jag frågade här på forumet och fick tipset om att dlinken och packetfront försökte dela ut IP-adresser, så de störde ut varandra.

Exempelvis har en enhet 169.x.x. nu och funkar inte (min mobil). Min dotters ipad har 31.x.x.x och fungerar. Min frus mobil har 87.x.x.x och fungerar.

Innan hade jag en Dlink dir-859 istället för Unifi-LR, men jag fick samma problem med att jag bara kunde komma in på vissa webbplatser. Så jag frågade här på forumet och fick tipset om att dlinken och packetfront försökte dela ut IP-adresser, så de störde ut varandra.

En packetfront är oftast vad man kallar för en CPE eller Mediaomvandlare. Det är bara en enhet dit du kopplar din router.
Ibland kan en Packetfront också vara en router... Jobbigt läge, jag vet Packetfront är bara en tillverkare , typ Apple, men de är mest kända för sina Mediaomvandlare/CPE'er/Tjänstefördelare (samma sak, olika namn).

För att du ska veta vad det är för något: Kontakta din internetleverantör eller fastighetsägare och fråga.
Har du internet via tex Telia så brukar de ha en mediaomvandlare eller bara ett hål i väggen. Detta är dock sanning med modifikation då internetleverantörer köper och säljer nät till och från.

SÅ: Vad är en router?
En router är en enhet som har lite olika utföranden om man kollar på privata eller företagssidan.
På privata sidan så är en "router" en samling med flera olika delar i ett enda paket. Du har en DNS, du har en brandvägg, du har oftast en wifi-sändare, du har oftast en switch i routern och du har en DHCP server. Det kan finnas lite mer i de kommersiella routrarna men det där är grunden i det hela.

En router i det här fallet kan ses som en flygplats
Det detta gör är att signalerna du får från den vida världen (Från hålet i din Packetfront), först går igenom en säkerhetskontroll (Firewall), ses signalerna som ofarliga så går de vidare till lite andra funktioner i din router. Om signalen ska till en telefon så tar den vägen via ditt wifi, annars går signalen till en port på din switch.

Ubiquiti kör på företagssegmentet där alla enskilda delar (eller de absolut flesta) delas upp i olika fysiska paket. Du har tex en router med väldigt basic DNS och oftast en ganska basic firewall.
Ibland kan du hitta routrar med fler portar, då har du en switch i det paketet också (exempel: Ubiquiti Edgerouter ER10x, där har du en router, brandvägg och en Switch för alla portar förutom WAN och LAN1-portarna.
Det du måste komplettera i det här paketet är en Wifi-sändare och förhoppningsvis en lite bättre DNS (En raspberry pi 4 med Pihole funkar kanon för detta).

Det DU har hemma är bara en enkel Wifi-sändare. Detta innebär att du inte har någon möjlighet att skicka data mellan enheter hemma, du kan tex inte se din tv och köra chromecast till den. Du har inga säkerhetsfunktioner och du kommer tappa signalen till och från utan att veta varför.

Det du behöver: En router. Väljer du något från privata segmenetet så får du oftast något väldigt enkelt att hantera men väldigt begränsat. Kör du på något från företagssegmenetet så får du något som kräver djupare insyn i tekniken men är väldigt robust och flexibelt.

Vill du ha en bättre förståelse än den jag kan ge klockan 22:40 dagen innan jobb: https://www.inet.se/kampanj/3345/inet-datorskola-routerguide

Lycka till! Och skaffa en Router, det är sjukt dumt att inte ha en och är typ som att köpa ett hus utan väggar.
DU är inte dum för att du inte har en router, VALET är dumt. Stor skillnad och du är inte en sämre människa för att du har råkat göra ett dumt val! <3

Av Pan.Pan
Skrivet av ToxicX:

Ca 6 månader gammal FAQ verkar rekommendera att ersätta optifine med andra tillägg:

If you use OptiFine for the performance benefits, you should use Sodium, Lithium, Starlight, Hydrogen, and LazyDFU. These mods give more FPS than OptiFine in almost every use case (and even just Sodium alone does absolute wonders). See this video for a demonstration.

https://empireminecraft.com/threads/psa-guide-why-you-shouldn...

Tack för tipsen! Ska absolut kolla på det. Frågan är väl också varför just min rigg kör så pass mycket sämre.
Hur kollar man hur mycket Vram som används btw?

Av Pan.Pan

Aorus 1070 TI - 8fps i Minecraft med optifine.

Tjena!

Dator:
248719 Z370 Gaming K3
247678 Core i7-8700K 3.70GHz
227668 Vengeance LPX Black DDR4 2x8GB
1002854 Geforce GTX 1070TI AORUS 8GB
(produktkod till Netonnet.se)

Denna datorn lyckas producera hela 8fps i Minecraft 1.8 med optifine (Sildur High eller ultra, ingen skillnad).

Har installerat om drivrutinerna för GPU'n, uppdaterat bios till nyaste versionen, dubbelkollat att ramminnet kör på 3ghz, kollat clockfrekvensen på GPU'n (ligger på 8008Mhz mem clock, 1759Mhz GPU boost clock) i Aorus-programvaran (Aorus Engine).
Har ominstallerat Optifine, har kört utan optifine (får 100-300FPS).

Normalt sett hade jag väl dragit ner effekterna lite i Minecraft men när en kollega sitter med ett 1060 och en i5'a från samma serie och aldrig dippar under 40FPS.. och jag måste dra ner chunk loading distance till 2 för att få ut 70-80FPS så börjar man undra lite.

Har pillat på varenda inställning i Minecraft och det enda som gör någon skillnad är att sänka render distance.
En render distance på 15 ger min 8fps så fort jag inte kollar rakt upp eller rakt ner. Teleporterar jag så har jag 100fps i 10 sekunder och sen dör den när världen har laddat in tillräckligt långt.
En spelbar render distance ligger på runt 5 chunks...

Vad är det för fel på min maskin?! Har uppdaterat allt jag kan, stängt av onödiga applikationer, har stängt av antivirusprogramvaran, har ökat minnet till MC klienten till 12GB (drar aldrig mer än max 5, inga mods och kör på en server), uppdaterat JAVA... Datorn mår bra annars. Kan köra Cyberpunk 2077 utan större problem (high/ultra på flera inställningar), och sen kommer Minecraft där jag bör ha 1000fps och drygar sig.

Spelet körs för övrigt på en Samsung SSD.

Tips välkomnas grymt mycket!

Kan vara värt att tillägga: GPU går på 100%, cpu som mest på 30% och minnet har alltid 5GB ledigt.
Tempsen ser helt okej ut. Hardware info registrerar dock bara 4000Mhz mem clock på kortet...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Pan.Pan

Polisanmäl skiten. Har du bevisning för hoten i klartext så åker han dit på det. Kan vara bra att belysa att detta också troligtvis handlar om en scalper/bedragare och visa upp övrig bevisning i samarbete med Tradera och annonserna han har postat.

Personer som dessa ska inte ges ett öre, de kommer bara försöka igen och är en stor anledning till att jag aldrig vill sälja något över nätet.

Lycka till!
Ps, var väldigt tydlig med vad du känner och att du känner dig direkt hotad när du snackar med polisen. Försök inte spela över men håll dig heller inte kolugn för att verka tuff. De vill se att det gäller genuina känslor och kommer genomskåda ett överdramatiskt skådespel direkt

Av Pan.Pan

Tidigare :Innan skatt; 20k efter två år på firma 1, blev headhuntad av konsultbolag och fick direkt 4.5k mer i lön utan prut på nytt bolag. Bättre jobb och bättre lön.

Kolla om det finns bättre jobb runt om om ni känner att ni får för lite!

Av Pan.Pan

Kommer självklart vänta. Det är aldrig en bra idé att vara först ut när det kommer till stora system som ett operativsystem. Kan dock bli en bra förändring om microsoft faktiskt tar hand om de problem som har plågat windows från xp-tiden, dock är jag mycket skeptisk till detta.

En annan fin liten grej dem gärna kan fixa är en ordentlig SCCM implementation där man slipper skit som "full CCMcache" pga deltapatchar eller att systemet inte kan särskillja på installerat/nedladdat material. Men det där är ett helt annat nystan.

Av Pan.Pan

Tror nog att de flesta extendrar med ethernetjack idag kan fungera som en AP men med sämre funktionalitet än i företagssegmentet. Det billigaste hade nog varit att köpa en gammal router och stänga av DHCP-tjänsten i den. Annars kan powerline adaptrar vara en lösning beroende på elnätet i huset. Dessa brukar även vara ganska billiga och ge bra funktionalitet. Är dock inte helt insatt i konsumentutbudet (sitter mot företag i dagsläget) och kan igentligen bara funktionerna runt lite större företagsenheter från företag som tex Ubiquiti, Cisco etc.

Av Pan.Pan
Skrivet av Stoffelundgren:

Jag är helt med på vad du menar, och förstår till stor del varför systemet är som det är.
Att ha god man, fullmakt eller anhörigbevis, är såklart väldigt smart i detta sammanhang.

Det enda störande är den felaktiga överenskommelsen i samband med den första kontakten med supporten, varvid jag anser att det hade varit bättre att nekat hjälp direkt då och hänvisat till andra lösningar, som de du nämner.

Beklagar dina föräldrars bortgång.

Ingen fara. Det blir lätt så när man kommunicerar med text, och både tonfall/tonläge och kroppsspråk försvinner.

Jag håller med dig, det ska man alltid göra i en supportroll och är ofta något som särskiljer nya vs seniora supportarbetare. Dock vill jag också belysa att människor kan vara extremt grymma när de axlar en frustrerad känsla i rollen som privatperson. Under tiden jag har jobbat med support (annat bolag) så har jag tagit emot allt från mordhot till direkta bombhot, detta över något så trivialt som ett borttappat brev (i det stora hela, jag kan absolut förstå att det borttappade brevet kan ha varit extremt viktigt för personen ur en känslomässig synpunkt).

Detta gör, tyvärr, att många grämer sig om att ge den hela sanningen, detta för att de tror att det hjälper kunden, eller helt enkelt inte vill ta konfrontationen som man så ofta måste ta om något inte är så smidigt som man vill att det ska vara.

Sedan har jag inte fått ta hand om Telias kunder och vet inte om det är speciellt jobbigt där, men jag har svårt att tro att det skulle vara en extrem skillnad.

Med detta sagt; Jag har också fått snacka med underbara personer under åren, men det jag ville belysa var ett stort problem i samhället när det kommer till beteendefiltret när man snackar över internet, mail eller telefon.

Tack så mycket

Jag vet

Av Pan.Pan
Skrivet av hACmAn:

Ne man mailar chefen. for.efternamn@foretag.nogot fungerar ibland...
jag brukar ha brukaren närvarande. Så den för prata och jag samtidigt. Så att det hörs att jag hjälpre inte själper. Men BankId och vissa 60+. De vägrar.

Lycka till att maila chefen på ett företag så stort som Telia, ditt mail lär hamna i en skräppost från start :/

Av Pan.Pan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Telia är skit. Såklart de kan ge allmän hjälp utan bankid.
De bombaderas dock med telefonsamtal och kräva bankid direkt kan underlätta mycket, då behöver de inte hela tiden tänka på säkerhet utan det är mer att köra på. Så bankid direkt är något de har infört för att snabbt och säkert påbörja supportärenden.
Jag tycker dock de är lite tidigt ute, speciellt när många är rädda för att använda bankid när så många bedragare finns.

Inte för att vara sådan men när folk berättar en händelse så kommer de säga sin version av vad som sades. Den andra personen kommer säga sin version. Och att då för 3:e part argumentera utifrån detta blir fel.

Allmänn, ja, specifik information eller felsökning av en specifik inkoppling; Självklart nej.

Skrivet av Stoffelundgren:

Hoppas det kommer att lösa sig.

Självklart är det bra att Telia värnar om säkerheten, men jag tycker samtidigt det är ett systemfel när förtag kräver att deras kunder måste identifiera sig med Mobilt BankID, särskilt när det finns människor som av olika anledningar inte vill eller kan använda det.

Vad gäller bemötandet, är problemet att TS vid första kontakten kom överens med supporten om att de skulle skicka ett brev med en personlig kod till grannarnas adress (som jag antar att grannarna skulle svara på) och skulle sedan återkomma till supporten som då skulle godkänna att lösa ärendet. Men här gjorde ju supporten fel som nekade honom att lösa ärendet, de bröt ju en överenskommelse. I så fall hade det åtminstone låtit bättre om supporten nekade redan från början. Själv avskyr jag att få olika besked i ett och samma ärende.

Jag håller med. I synnerhet det jag citerar i fet stil,

Det kan jag förvisso hålla med om.

Det spelar ingen roll om vad man kommer överrens om. Systemet kräver att kunden pratar direkt med supporten för att supporten ska kunna verifiera med tex personlig kod (som nämndes tidigare av OP)eller bank-id.

Sen finns det en hel del andra sätt att sköta ärenden för människor som inte har, ska ha eller kan ha Bank-id.

Tex:
* God man
* Fullmakt
* anhörigbevis

Kan inte agda från 4000bc hantera ett Bank-id eller inte känner att det är något att ha så finns det alltid andra lösningar. Kan inte din mamma/pappa ta hand om tekniken, då har man väl också en moralisk skyldighet som närstående att faktiskt hjälpa till eller hitta en lösning som fungerar (god man etc)?

Har varit i kontakt med Telias support för mina föräldrar innan dem dog (nyligen) och den fullmakt jag behövde ha kunde jag och farsan lösa på några minuter, kvinnan i luren såg till och med att fullmakten hade kommit in under samma samtal.

Det finns igentligen ingen anledning att klaga på systemet i min mening, men sen så kan jag ju ha missat något, självklart. Jag är ju ingen gud jag heller

(Btw, menar inte att låta otrevlig har dock en förmåga att låta lite tvär i text).

Av Pan.Pan
Skrivet av gardin:

Hej,

Lite av en vent men..

Ringde till Telia support för att hjälpa mina grannar som inte är så tekniskt insatta, som har problem med internet. När jag väl kommer fram till support förklarar de att de inte kan göra någonting utan att identifiera kund med BankID. Jag förklarar att de inte har BankID och att jag inte vill ändra något, bara ha teknisk support då jag misstänker att routern Telia skickat med är trasig. Till slut kommer vi fram till att de kan skicka ett brev med en personlig kod hem till deras adress och att jag ska ringa tillbaka.

En vecka går, de får sitt brev med kod och ger till mig, jag ringer dit morgonen därpå och förklarar alltihopa igen. Då svarar han att eftersom jag inte är personen i fråga kommer han inte hjälpa mig, kod eller inte. Jag förklarar att jag bara vill ha teknisk support, inte beställa något. Jag säger att jag har ju fått teknisk support från Bahnhof, Tele2, Telenor, Ownit osv utan att behöva BankID men nej.

Då säger jag att vilken värdelös teknisk support som inte kan hjälpa till när en kund har problem med en tjänst. Alla har inte BankID eller är tekniskt insatta. Då säger han att jag har förolämpat honom, att han inte tänker hjälpa mig. Jag förklarar att jag inte förolämpat honom personligen. Den tekniska kundsupporten är dålig om de inte kan hjälpa en kund som har problem osv.

Jag ber om att få prata med någon chef eller högre ansvarig. Då lägger han på luren!

Själv har jag inte Telia, och vid en snabb koll skulle de kunna sänka sina kostnader med en tredjedel genom att byta operatör. Så jag antar att jag får gå över till grannen å sitta en timme i Telias telefonkö med dem helt enkelt

Johan

Skrivet av Printscreen:

Det låter lite som att dom skötte sina säkerhetsrutiner där. Utan BankID vet dom ju inte vem det är.

När man sen ringer in och öppet säger att man inte är personen som står på abbonemanget så ska dom ju inte hjälpa med felsökning.

Det låter som att teliasupporten fått en lektion i hur man undviker social engineering, och vridit upp det till 11.

Varför har personerna inte bankID? Det är ju hur enkelt som helst att sätta upp, eller så kan väl du hjälpa dem med det.

Det funkar inte att köra Karen-varianten och fråga efter chef när man pratar med support i Sverige, så såna tomma hot kommer du inte långt med. Prata med chef gör man vid sidan om, dvs ringer in till klagomålsavdelningen (telia lär ha en sån)

Printscreen har helt klart rätt. Det handlar om kundsäkerhet och är faktiskt något jag tycker att dem sköter på ett bra sätt. Dock kan supporten alltid hjälpa till med vissa saker. Kommer det till att se om det går någon data över en ledning (används för att se om routern fungerar eller inte) etc så kan det bli omöjligt utan verifiering.

Detta bör supporten kunna hjälpa till med utan verifiering:
* allmänna frågor
* teoretiska svar om funktion

resten ska vara stenhårt nedlåst och kan/ska inte ruckas på av självklara anledningar (mer självklara om man håller på med säkerhetsfrågor i jobbet och känner till tänket, inte alla som ens har den tanken att man kan använda information på fel/dåligt sätt).

Att felsökning inte kan göras annars handlar om att operatören måste kunna kolla om signalerna går fram, om abonnemanget ser rätt ut (kan vara abonnemangsförändringar, skuldstängda konton etc) samt göra mätningar mot din utrustning för att faktiskt veta precis vad som händer. Hela felsökningsprocessen är ganska komplicerad och kan lätt innefatta 5-20 olika system och flera års erfarenhet för att tolka informationen och dra djupare slutsatser. Dock brukar den mesta felsökningen göras så "mall-ig" som möjligt för att underlätta men systemen brukar fortfarande ha oerhört fina funktioner i de flesta fall, även om man kanske inte behöver all info så brukar den finnas där (ingen aning om vad telia kör med för system men det finns en begränsad mängd system som faller inom den typen av support jag har märkt att dem har mot privatpersoner(har hjälpt vänner och familj tidigare och då som stöd mellan kunden och tekniken då kunden har fått tala med supporten och sköta samtalet).

Detta är väl egentligen vad alla operatörer ska göra idag och alla seriösa leverantörer bör göra. Visst sätter det kunderna i kläm innan verifieringen är löst men se det såhär: Har du hellre en enkel support där vem som helst kan säga upp dina tjänster eller beställa varor för flera tusen/få ut känslig information. Eller har du hellre lite säkerhet och därefter bra support?

Kan nog tänka mig att alla som har blivit utsatta för id-kapning lätt skulle säga nr2. Men vi är alla människor med våra egna resonemang och tankegångar. Lite det som gör oss så härliga och olidliga

Bästa tipset jag kan ge; Svara på supportens frågor oavsett om de känns dumma, det är dem inte och frågorna finns av en väldigt bra anledning.

btw;
Snackar man med en erfaren supportare så ska man kunna få ut information som tex rätt koppling för x scenario (om man själv har bra koll på sin utrustning då supporten inte kan kolla det åt dig), vad som funkar bäst, varför wifi egentligen är skit idag och lite andra gå-till-väga-frågor.

Sen har jag en liten tankeställare till op; Du sa väl att det var en Personlig kod dina grannar fick ut, eller hur? Personlig. Inte Gemensam

Fick du hjälp med ärendet btw?

Av Pan.Pan
Skrivet av olga32:

Har ett Telia-kort och ett Halebop-kort igång samtidigt i samma telefon (dual-SIM). Skiljer sällan något mellan mottagningsstaplarna, och i mesta fall "en bar". Skulle tro att det inte är någon skillnad alls i praktiken.

Det är ingen skillnad. Uppskattnignen som visas i grafiken du kallar för "bar" är en ganska dålig uppskattning och mest en kvarleva från tidigare förväntade saker man kan behöva se. Skulle föreslå att du istället kollar med en decibelmätare eller skaffar typ Wifiman/ någon gsm spektrumanalysapp till din telefon

Av Pan.Pan
Skrivet av Atotal:

Känns ändå som om det låter lite för bra för att vara sant men jag kanske bara är ovanligt skeptiskt.

Nej inte igentligen.
Det är samma nät, samma master etc och samma problem om det skulle bli en driftstörning. Det bästa med att köra abonnemangen direkt mot Telia är tex Surfgaranti (om du har fiber och får en driftstörning) men också supporten. Det har helt att göra med vad du känner att du vill ha/behöver få från din leverantör. Dessutom har Telia många erbjudanden som kopplas samman med samtliga abonnemang etc du har hos dem(direkt, inte via Halebop). Typ som alla andra bolag där ute

Av Pan.Pan

Hett tips: Gör aldrig en fabriksåterställning av en fiberomvandlare/ mediaomvandlare/tjänstefördelare.

Dessa enheter får inte alltid konfig utskickad igen och kan innebära allt från teknikerbesök till kostnad för ny omvandlare.

Fick detta till mig av supporten för ett tag sedan.