Inlägg

Inlägg som infigo har skrivit i forumet
Av infigo

Utklassar inte 7800x3d riktigt och 3d får några titlar, går mycket svalare och kostar 4400...nästan halva priset....vilka gör de reklam för här egentligen, AMD eller intel
Sen har KS alldrig var "värt" pengarna, 1x900k har ju inte heller varit värt över 1x700k heller. Men de har kanske lite tuff motstånd nu

Av infigo

ordlig.se nr 797, 6/6

⬜⬜⬜🟨🟨
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Ja såg väldigt bra ut efter två

Av infigo
Skrivet av Ecthelion:

Sure, vissa straff är bra, men de 20 sekunderna Magnussen fick var inte OK.

Vet inte om jag håller med. Två individuella incidenter. Där andra (köra om utanför banan) har varit ett problem länge med 5s straff och är praktexempel på att straffen borde varit högre länge. Då kan man inte backtracka nu tycker jag.
Första incidenten gav båda bilar skada och var helt förarmisstag, ser inte 10s som orimligt.
Sen blir det rätt mycket tillsammans men andra incidenten hade han inte fått straff på om han bara lämnat tillbaka positionen.
Så helt självförvållat.

Av infigo

Störde ni er också på f1tvs gläll om penelties? Folk har klagat i flera år på att straff är värdelösa 5s.
Första racet de sätter 10s straff så klagar f1tvs kommentatorer på att de är hårda.
Tycker de är jättebra vi får riktiga straff som faktiskt har konsekvenser för förare och team.

Varför ska Redbull INTE göra ett farligt utsläpp om de kostar dem 5s straff jämfört med att stå still 5s och tappa track position vid en omstart som leclerc fastnade med pga trafiken i pit.
Då är 10s mycket rimigare.
Somnade dock för första gången under ett f1 lopp så får se hur det slutade med straffen, åka skidor är tungt. Får se andra halvan i kväll

Av infigo
Skrivet av Swedishchef_90:

Väldigt farligt då du kan skada egendom.

En dimmer brukar ha max 600w men generellt 200-400W, ett uttag kan ha 2000-3000w i last kommer bli otroligt varmt

En dimmer som är godkännd ska ha överbelastningsskydd. Så den kommer paja men inget mer än så.
Har gamla stick propps dimmrar som fungerar fint. Lite osmarta med en knobb men fungerar. Nexa MYCR-100 finns om man ska ha dimmbar men har alldrig testat den själv. Edit verkar tydligen finnas en MYCR-250 som klarar lite mer effekt.

Av infigo

Nej. Men använder helskärms startskärmen i W10.
Den som gör att det ser ut som W8.1. Perfekt är den

Av infigo
Skrivet av Rapidact:

Jag har ett helt hem med Philips Hue som jag vill göra mig av med. Önska det fanns ett stort lager med äkta glödlampor någonstans? Går det att få tag på?

Skrivet av Kjel8:

Hehehe. Lyckligtvis finns det. Om du söker på "klassisk glödlampa" är det enkelt att hitta företag som inte har "sålt slut på sina lager" sen EU förbjöd import och tillverkning.

lamportillallt säljer glödlampor i alla dess former. Ska vara tydlig detta är "signallampor" för industri och inte till hem.

Men det finns. På jobbet köper vi därifrån till och från för vi behöver resistiva glödljus.
Men hemma skulle jag inte ha det längre ändå. De är så jäkla ljussvaga mot en 1000+ lumen led, hade inte kunnat ha 70+w glöd i mina armaturer (som ändå var gjorda i glödlampornas tid)

Av infigo
Skrivet av omipoen:

Produktsidan https://www.ikea.com/se/sv/p/tretakt-stickpropp-smart-8054034... skriver under "bra att veta" att "Uttaget blockerar inte något annat uttag när det är inkopplat".
Fast det ser ju på fotot inte ut som att två tretakt får plats intill varandra. Lite mindre jämfört med IKEAs tidigare liknande produkt ändå. Jag önskar att dom gör en variant vinklad 90 grader, för med dessa sticker jag sladden som sätts i ut några centimeter extra.

Du får plats en vanlig kontakt samt de flesta mobilladdare. Men ja den är för stor för två. Tror 43mm är max man kan ha för att få plats 2 i bredd. Dock har jag sett några uttag där även 42-43mm pluggarna inte får plats sida vid sida men de uttagen är åtminstone ovanliga

Av infigo
Skrivet av Ohjay:

Tack för input.
Har kört en del simracing i VR och vore skoj att köra mer men får nog lägga mer på GPU än jag tänkt iså fall. Har kört med ett 6800XT och det funkar hyfsat men fick skruva ner kvalitén lite mer än jag ville. Så VR är ingen prioritet.

Gäller även fördelen för x3D även gamla AC? Det är det som kommer spelas innan det blir ACC

Finns inte så mycket benchmark på just gamla AC. ACC testar t.ex. hardware unboxed i deras svit av cpu tester och finns flera iracing youtubers som testar iracing med ny hårdvara.
Men skulle gissa resursmässigt är ac och acc rätt likt mer än att ACC är mycket mer tungdrivet

Av infigo
Skrivet av Pirum:

Japp, mycket praktiskt ibland, att kunna separera saker. Barnen har 1 app (så de kan styra ljuset i sina rum, men inte från sina mobiler stänga av min dator...), min fru 3, Google har tillgång till...2 tror jag, och jag alla 4. Men lätt rörigt. Jag hoppas att IKEA kan göra system som ger även icke-teknik-intresserade bra överblick.

Frågan är om man kan göra det i ikeas app. Kan begränsa vilka användare i familjen som har tillgång till vilka rum i plejd åtmistone, inte för att just jag använder det.

Av infigo

Har haft två agg som gått sönder, båda köpta på inet. Var bara för mig att vandra in med min defekta enhet och så fick jag byta den till en motsvarande modell enkelt. Ska väl bara vara så att t.ex. Inet i detta fallet vet att de alltid får de bytta på garanti så de kan med säkerhet ge ut en ny på direkten.

Av infigo

Initialt så ska jag säga att i iracing och ACC iaf, så SKA man ha en amd x3d prolle, 5800x3d eller ännu bättre 7800x3d. De är monster i sim titlar. Hade man lagt 2000kr mer på GPU och suttit med en 7600 vs att lägga pengarna på 7800x3d och 1500-2000 mindre gpu så får man mer fps med x3d prollen och billigare gpu.

Ska du köra VR vilket du inte ska så är Nvidia ett måste på gpu, tror även de tjänar fps i iracing med trippel skärm också men jag kör vr så kan inte testa. Iracing t.ex. har att man inte behöver ha nvidia surround igång men med en annan feature så får man bättre fps när den hanterar trppels

Iracing vill ha 32 gig minne, flera polare som hade stutter med bara 16.
men en 5700x3d och ett 4060ti är inte orimligt om du vill spara pengar, hade själv nog velat gå upp i am5 och 7800x3d men det är beroende på budget också. Korten tappa enorm prestanda om per bracket i de lägre klasserna

Av infigo
Skrivet av Mowev:

Priset i sig berättar ju ingenting om vilka kompenter dom har monterat i produkterna. Det säger inte ens något om tillverkningskostnaderna.

Jag börjar kolla efter CE märkning och inte heller då är man 100% säker.

Sen är det ju kanske säkerheten han pratar om själva cyber säkerhet.
Men om man ser till produkter och dess elektriska säkerhet så kan man kolla efter S märke för semko, n märke för nemko (t.ex. plejd spr-01 och schnider wiser plugg CCT711119 är certad med nemko för 3860W ), finns fler, danskarna har ett och finns fler i kontinenten som är riktiga testhus och gör de tester ESV hade frågat om.

Sen kan ikea också göra sådanna tester utanför sådana testhus för det är billigare och de vet att de kan klara kraven ändå, de har säkert lite utrustning för att göra tester själva och känna de är bra nog.
Sen finns det produkter som har testats hos testhus men inte ville gå hela vägen och testa om efter de fixat brister och har då inge cert. Kommer de någonsin till esv eller annan instans så är chansen väldigt stor att de går igenom ändå.

Men de flesta produkter i detta segment har jag fått info om från en som gjort en sån här plugg. Att de flesta inte klarat kraven och behövt säljstoppas om de hade gjorts en genomgång i segmentet. Speciellt de fysiskt mindre pluggarna som många vill ha, men även många större, han tyckte dock ikeas förra (den stora klumpen) såg ut att klara sig bra.

Men tyvärr få som går igenom allt jobb för att få märke och cert. Mest installations industrin som ställer sådanna krav, vanliga konsumenter köper oavsett.

Av infigo
Skrivet av crash:

Måste man ha en hubb för att styra dessa kontaker tro?

Du behöver en hub (deras för det mesta, finns andra) för att styra den någon annan stans än på den inbyggda knappen. Eller för få funktioner.
Går att styra i teorin direkt utan hub men rätt ovanligt i dagsläget med direkt kontroll, speciellt om man ska ha en plugg and play experience

Har mina Plejd och de kräver ju bara en trådlös knapp eller dimmer med ledig utgång, använder de bara för vägg lampor hemma. Kan tycka det borde vara standard men men

Av infigo

Skulle säga att det i 99% räcker med den stora 4+4 eps kontakten. Behöver klocka de törstigaste prollarna rätt mycket för att ha vinning av den extra 4 pinnarn.

Av infigo

Verkar ha varit en nyhet i oktober som jag missade helt.
https://www.sweclockers.com/nyhet/37674-husqvarna-later-dig-s...
Men verkar som det är ute nu:
https://www.husqvarna.com/uk/learn-and-discover/news-and-medi....

Varför tar man bort det om några månader?
"Sign-up closes on 26 August 2024. On September 9, 2024, a software update will remove DOOM from the robotic lawn mowers. "

Av infigo
Skrivet av dlq84:

Sålänge bankomaterna funkar

Eller betalsystemet fungerar.
När coop hade ransom attack så fungerade ju inte kontanter heller för de kunde inte mata in varorna i datorn.
Då fungerade bara mobil för att scanna och betala då man matade in med telefonen och den använde ett annat system

Av infigo

AMS 1 och 2 brukar funnas bra deal på och har rätt mycket content.
Assetto corsa kan ge väldigt mycket både på base content och alla moddar som finns.
Wreckfest är rätt kul också.
Raceroom har gratis grejer man kan köra.
F1 spelen

Moza R3 bundle finns med pedaler för 5000 nytt på inet och R5 bundle för 6000. Vilket är en mängd pengar men bara tar det som referense för är en helt annan liga än det mesta så man ska inte betala överpris för de äldre grejerna just nu för bara t300 är starkare än R3.

Logitech G29/G920 är bra val, går att får för strax ovan 1500kr begagnat. G923 kostar något mer men inget jag hade betalt mer för mot g29
Thrustmaster T150 samt TMX går att få ibland för under 2000 och skulle säga de är rätt likvärdiga.
Thrustmaster T300 är ett steg upp mot både g29 och t150 men över 3000 så går man över nypris.
Fanatec grejer har jag sett börja strax över 3000kr och då är de rätt trevliga.

Har du en kontroll så kan man spela med det också men skulle jag börja och faktiskt vill ha en ratt utan att veta hur mycket det faktiskt kommer användas så är g29 svår att slå för priset för ofta de bara landar i förrådet. Jag hade min gamla ratt driving force från ps2 eran i förrådet i 10år innan jag faktiskt började använda den.

Av infigo
Skrivet av benonikenobi:

Har inte för mig att det var en kod, snarare att priset var nedsatt fram till ett visst datum. Gäller dock bara nya prenumeranter så om du vill utnyttja rabatten måste du avsluta ditt befintliga abonnemang och starta ett nytt med en ny mejladress.

Jag kunde använda den även fast jag hade f1 förra året. Men då hade jag inte helårs utan per månad.
Men var bara att gå in och välja abonnemang så sa den man fick rabatt på helårs.

Av infigo
Skrivet av Lonian:

Tänk om de låser den till Epic store.

Väldigt låg sannolikhet. Med tanke på att så många titlar är beroende eller iaf bygger på Steam vr. Som att klippa bort majoriteten av alla spel. Tror nästan tvärt om, de kommer utnyttja Steam vr för att minska jobbet de behöver göra själva.