Inlägg

Inlägg som torb har skrivit i forumet
Av torb
Skrivet av warferwille:

Jag är ganska ny till emacs och har använt det till och från för att skriva kod framför allt. Det är ju en liten tröskel att komma igång med men fick nyligen lusten att sätta mig in i det mer och pröva på att använda just org-mode.

Prövar för tillfället spacemacs vilket jag kan rekommendera. Det är en "community"-konfiguration som innehåller färdiga "lager" med tillägg för specifika lägen så som python eller org-mode. Den ändrar vissa knappar så att mellanslag är huvudknapp för att initiera kommandon. Den tar även viss inspiration från vim med olika lägen så som normal/insert/view-mode.

Org-ref verkar väldigt intressant liknar det zotero?

Jag har inte använt zotero, men visst är det ett fritt referenshanteringssystem? I sådana fall gör org-ref samma sak.

spacemacs, doom etc. verkar fina och om jag började om med emacs, hade jag nog kört på ett sådant. Jag använder emacs master-gren från ett debian unstable-arkiv (vaniljemacs och debian är de enda datorgrejorna jag vet hur man använder=)

Av torb
Skrivet av warferwille:

Har du tips på bra tillägg du använder?

Absolut, den här tråden behöver byta fokus till "Bra att ha-paket i Emacs"!

Grunden i mitt workflow är org-mode. Org-mode fyller dels samma funktion som markdown för att typsätta dokument (med export till Latex/pdf/odf etc) och dels har det en massa bra att göra-funktioner. Därtill finns org-ref, som integrerar kraftfull referenshantering (ansluten till pubmed, crossref etc) med org-mode-dokument och att göra-listor.

För statistiken använder jag ESS (Emacs Speaks Statistics) för att koda R och ess-view-data för kalkylarksvyer. Jag kör polymode, för att ha riktiga ESS-kodblock i artikeltexten. Jag matar ut makron från R (https://github.com/tidyverse/glue) så att jag inte behöver skriva några siffror i artikeltext (så man slipper skriva om allt när en deltagare måste exkluderas.)

E-post läser jag med mu4e, som integrerar fint med org-modes att göra-listor (så jag kan hålla inkorgen läst utan att tappa bort ohanterade email.)

Git-versionshantering så klart med fantastiska magit, komplettering med company och stavning med flycheck. För sökning använder jag ivy/swyper och jag läser artiklar med pdf-tools.

Vad kör du själv? Jag är inte så hardcore emacs-nörd och tar gärna emot bra tips på hur man kan förbättra sitt workflow!

Av torb
Skrivet av copyguy:

Emacs a great operating system, lacking only a decent editor. 😉

EMACS - Emacs Makes Any Computer Slow=)

Av torb

Jag forskar kliniskt och använder texteditorn Emacs för statistikprogrammering, litteraturhantering, e-post, att göra/agenda-listor och typsättning av artiklar. Det finns enorma samkörningsvinster i att integrera hela mitt arbete i ett verktyg (om än lite störigt att lära sig.)

Av torb

2017 blir året då Linux slår igenom på skrivbordet.

Av torb
Skrivet av Valiumballong:

Varför inte Windows?

Jag har inte riktigt förstått varför man skulle köpa en Steam Machine, känns som om man får en dator med begränsad mjukvara och handkontroll. Pass, för min del.

Ett annat problem, jag inte tror man ska underskatta, är hur pass lätt det går att integrera Big Picture med operativsystemet.

Jag har en hemmabyggd steambox med Windows 8.1 och det funkar ju fint att spela men jag måste springa efter mus och tangentbord stup i kvarten när windows, grafikdrivare, java etc. ska till att uppdateras.

Med ett eget OS kan Valve (förvisso med en del arbete, men de verkar ju ha resurser) bygga gränssnitt för sådant och då en betydligt smidigare användarupplevelse.

Av torb
Skrivet av Maysay:

Fan, varför Linux? Jag vill ju kunna köra samma spel som på min Windows dator. Om man har köpt ett spel till Windows får man då även Linux utgåvan (om det finns)? Verkar ju lite keff om man måste streama. Annars är SteamOS något jag vil ha. Kunna köra film m.m.

Det går utmärkt att starta en windowsdator direkt till big picture, så får du ung. samma grej fast med alla windowsspel. Varför Valve väljer att köra på linux är väl för att de slipper betala licenspengar till microsoft, som skulle blir en stor del av kostnaden för en steambox.

Alla spel du har köpt på steam kan du spela på windows, mac eller linux så länge spelet stöder plattformen.

Av torb

Snyggt!

Byggde en liknande men mer konventionell, lade upp en log här: http://www.sweclockers.com/galleri/11498-guldburk-konventione...

Din borde vara tystare tänker jag, bra jobbat!

Av torb

Guldburk - konventionell FT03 mini-mod

Efter att ha sett borz episka bygglogg (http://www.sweclockers.com/forum/143-projektloggar/1218211-by...) tänkte jag att jag skulle lägga upp min egen, mer konventionella FT03 mini-mod.

I datorn:

ASRock z87e-itx,
Core i7 4770K,
FractalDesign Newton R3 650W
KFA2 Geforce GTX 780
Curcial m4 256GB mSATA SSD
Fulhårddisk från macbook pro.
Corsair Vengeance 16GB DDR3 PC-12800 1600MHz Low Profile
Corsair H80i
Acasa Viper

De moddar som krävdes var utborrning av nya fästeshål för nätdelen och utsågning av hål för grafikkortet (som är för långt för att få plats i chassit.) När man borrar plats för längre grafikkort i detta chassi förstör man fästet för underdelens fläktfilter, många använder kluriga magnetlösningar för att få dit det men jag fulade ihop det med buntband istället.

Nätaggets kablar fick jag korta och löda om.

För kylning används en Acasa Viper som i vila snurrar på 30% (kring 500 rpm). Datorn är tyst men inte ljudlös, i vila är det den integrerade vattenkylningen som låter starkast.

Det finns utrymme för överklockning. Enskilda ligger processorn stabil på 4,2 ghz i prime95 och grafikkortet klockar stabilt motsvarande vad sweclockers lyckades med i valley. När båda två belastas (t.ex. Starcraft 2 verkar vara tungt för dem bägge) överhettas datorn.

Guldburk - konventionell FT03 mini-mod

Av torb

Tack för svaret!

Nej precis, med ett motstånd får man ju ner hastigheten men ingen styrbarhet.

Får la bli en vettig fläkt:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av torb

PWM->spänningsreglerad fläkt, finns adapter?

Hej!

Är på jakt efter en liten adapter för att styra en spänningsreglerad fläkt (3-pins) via moderkortets PWM-kontakter (4-pins).

Det hela är till ett litet chassi utan expansionsplatser.

Har googlat och hittat några alternativ (Nanoxia PWXM och Sunbeamtech Rheosmart PCI) men inget som verkar vara lätt att få tag på i Sverige.

Har någon här tips?

(Det uppenbart rätta är ju att plocka isär datorn och byta fläkt, men det vore mycket, mycket enklare om det gick att få tag på en adapter...)

Mvh/Tor-björn