Inlägg

Inlägg som toastedfish har skrivit i forumet
Av toastedfish

Laptop för Starcraft 2?

Med risk för att låta lite efter ställer jag frågan här då jag brukar få bra svar. Min laptop hemma från 2013 har gett upp (eller rättare sagt-skärmen har kastat in). Så nu behöver jag en ersättare till den. Jag spelar i princip aldrig spel på datorn, men skulle gärna vilja spela Starcraft 2. Är det något jag bör tänka på? Går det att spela med en dator med integrerad grafik eller behöver jag en med ett dedikerat kort?

Av toastedfish

Tack för hjälpen! Har fått den hjälp jag behövde.

Av toastedfish

Bildskärm till bärbardator

Ska skaffa en extern bildskärm till min bärbara dator (Dell Inspiron 5423). Datorn har endast HDMI-utgång för att skicka bild. En av de saker jag funderar på är vad som händer med ljudet då jag kopplar in bildskärmen. Måste bildskärmen ha högtalare eller utgång för hörlurar för att jag inte ska "förlora" ljudet? Är det något övrigt jag bör tänka på? Spelar t.e.x. storleken på skärmen någon roll för om datorn ska orka mata den med en okej bild? Jag inser att jag inte kommer kunna leverera 4-k bild och det är jag heller inte ute efter. Om jag kan spela upp film i HD då jag kopplar den till en TV, kommer det då fungera att leverera 1920 x 1080 till en 24" bildskärm?

Av toastedfish

Tack för svar. Jag hade dock själv hittat sök-filtret på Prisjakt, var ute efter personliga erfarenheter av bra lurar. Uttryckte mig dock lite luddigt

Av toastedfish

Tips på bra bluetooth hörlurar med stöd för A2DP.

Jag köpte en ny tv förra veckan (Panasonic TX-47AS750E) som vanligt när det gäller LED-tv så är ljudet inget att hurra för. Vill inte köpa några stora högtalare eller ens en soundbar pga plattsbrist och risk att störa grannarna. TVn har dock stöd för att skicka ljud via bluetooth (A2DP), jag letar nu efter bra hörlurar med denna standard, då jag vill slippa sladdar. ÄR det någon som vill dela med sig av sina erfarenheter av sådana hörlurar, budgeten ligger på ca 2000 (kan dock töjas lite).

Av toastedfish

Nej, jag vågar påstå att den inte kommer att kännas hopplöst utdaterad om ett år. Surf kräver inte mycket av en dator, när det gäller arbete är det svårt att veta vad du sysslar med så det är svårt att säga. Jobbar du med bildredigering eller programmering så är denna dator inte mycket att hänga i granen. Jobbar du däremot i Word etc kommer den att räcka. Samma sak gäller spel, nya actionspel klara den inte.

Av toastedfish

Du betalar ganska mycket för tuch-funktionen om du köper denna. Så om du definerar det som ett dåligt så ja. Detta är egentligen en surfplatta med tangentbord, och bör därför ses som detta. På plussidan så är den väldigt lätt att bära med sig, om du värderar det högt så kan det vara ett bra köp. Om du däremot mest sitter hemma och surfar skulle jag köpa en annan dator.

Av toastedfish

Tack för alla svar, jag behöver absolut inte en Linsys by Cisco utan jag ville bara ha tips på bra router.

Av toastedfish

Tips på bra stabil router

Jag ska köpa en ny router för att sätta upp ett trådlöst nätverk. Jag har tidigare haft routers från D-link och Netgear för runt 200kr. Dessa har dock alltid kraschat med jämna mellanrum och då krävt omstarter ibland har jag varit tvungen att konfigurera om dem. Nu vill jag ha tips på en stabil router, har funderat på bla denna från Cisco/Linksys : http://cdon.se/hemelektronik/linksys_se2500-14500492
eller : http://cdon.se/hemelektronik/cisco_linksys_wrt160nl-en_wirele...

Jag vill bara ha en stabil router som hantera både ethernet och trådlös kommunikation, inte sätta upp något avancerat system. Något tips?

Av toastedfish

Köpa ny dator med SSD

Ska köpa en ny dator för max 8500. Var tidigare inne på en Fujitsu LIFEBOOK UH572 med då jag såg att den inte hade ethernet samt att tangentbordet var lite risigt så har jag ändrat mig. Datorn måste ha en SSD hårddisk installerad, minst en i5 processor samt iaf möjlighet till 8GB i ram-minne.
Har hittat dessa två som jag kan tänka mig.

1) http://www.dustinhome.se/product/5010656948/samsung-530u3c-ci...
2) http://www.misco.se/Product/Product.aspx?P_ItemId=6019342&hbx...

Spelar i princip aldrig spel, men jag programmerar en del, samt vill kunna använda datorn till att spela upp film med.

Vilken av dessa skulle vara att föredra? Finns det någon annan dator för samma pengar som är bättre/lika bra. Datorn behöver inte nödvändigtvis vara 13"

Av toastedfish

UH572 ska det givetvis stå, inte UH752

Av toastedfish

Ni som har köp en UH552 , var det svårt att installera extra ram-minne? Jag funderar på att köpa en UH752, spelar typ aldrig spel och om jag gör det är det AoE 2 eller heros of migth and magic 5 , och det lär ju datorn klara av. Men huvudsyftet med köpet är att använda den till simuleringar i Matlab då jag är ute och reser, samt skriva i Word/LaTeX . Hemma kommer den tjänstgöra som mediadator, dvs spela upp film/musik. Är denna dator ändamålsenlig?