Inlägg

Inlägg som Lagerlöf har skrivit i forumet
Skrivet av pv2b:

Ett skin i Overwatch, vilket var det jag använde som exempel, har inget värde heller. Det är bara en rent kosmetisk grej som inte påverkar hur du presterar eller vad du kan göra i spelet. Dessutom så får du "credits" vid dubletter som du kan använda för att köpa de skin eller grejer du faktiskt vill ha. Det gör att man i praktien kan köpa vilket skin som helst i spelet, utan att behöva spela tills att man vinner. Jag ser det systemet som oproblematiskt.

Jag vågar däremot inte uttala mig om FIFA eftersom jag inte vet hur det spelet fungerar lootmässigt, så om du känner att det är problematiskt så får väl det vara en åsikt jag inte tänker säga emot.

Tror du någon har spenderat 700 dollar på kinderägg?

https://us.forums.blizzard.com/en/overwatch/t/how-much-money-...

"Oh crap. $700

This is the problem of someone who’s stupid with money, is a completionist, who also plays most heroes.

I’m gonna stop being stupid with my money. No more lootboxes for me Blizzard, especially when I get banned from the forum for asinine reasons."

Du förstår inte hur mycket pengar de tjänar på folk som inte kan hantera sina pengar. Lootboxes är gambling och förhoppningsvis kommer fler länder att vakna och förbjuda dessa i spel som inte är 18+

Skrivet av pv2b:

Med den definitionen finns det en massa saker som är gambling.

T.ex, kinderägg, såna där automater med billigt barnleksaksskräp i plastkulor, hockeybilder, tradingspelkort, etc.

(Kinderägg är för övrigt förbjudna i USA. Inte för att det är gambling, utan för att det är förbjudet att sälja icke-ätbara grejer i ätbart skal. Undrar om det också gäller typ avocado...)

Jag tycker det är lite väl moralpanikartat att kalla sådant för gambling. Problemet för mig uppstår först när man kan använda en lootboxmekanik för att spela för och vinna saker värda riktiga pengar.

Nej, för sakerna i kinderägget har inget värde, oavsett vad du får. Det är bara skit för småbarn.

Så du har inget problem med att spelindustrin utnyttjar människor som har dålig impulskontroll? Kolla till exempel på de personer som lagt 10 tusentals kronor i FIFA (inget du kan sälja för riktiga pengar).

Skrivet av pv2b:

Huruvida innehållet i en lootlåda saknar monetärt värde beror ju på om man kan sälja vidare innehållet, känner jag.

Jämför t.ex. lootlådor i Overwatch med lootlådor i CS:GO. I båda fallen handlar det om rent kosmetiska digitala föremål.

I Overwatch så går det inte att skicka vidare ett skin eller liknande till någon annan spelare. Det går alltså inte att sälja om man hittat något episkt skin eller liknande till någon annan spelare (förutom genom att sälja hela kontot, vilket jag inte känner räknas). Därför har inte loot i Overwatch något monetärt värde och jag har svårt att se detta som ett hasardspel.

När det handlar om CS:GO däremot så kan digitala föremål överföras mellan konton och kan därmed säljas och köpas. Då har loot i CS:GO ett monetärt värde. Här kan jag se argument för att det liknar ett hasardspel, även om det är så att Valve bara tillhåller en del av själva hasardspelet.

(Reservation för att jag inte själv spelar CS:GO så jag har dålig koll på hur lootsystemet där fungerar exakt, och jag kan vara lite "out of date", men saker som "kasinon" där man kan spela hasardspel med sina digitala föremål bl.a. hade inte varit möjliga utan möjligheten att skicka över digitala föremål mellan olika konton.)

Om du betalar riktiga pengar för något där du har odds på att erhålla specifika saker, där vissa saker är mer värt än andra (oavsett om det går att sälja vidare eller ej), så är det gambling och ska klassas som det.

Annars köper man det skinnet man vill ha, då är det inte gambling. Då är det vanliga microtransactions.

Skrivet av Klappa:

Inte ens chans att ni betalar 600kr per kvartal för det. Ge mig fler detaljer, har ni delat nätavtal och elköpavtal?

100 % att de har

Vitt med kass belysning som ger ett rött/rosa sken.

Kan vi inte bara lägga ner jämförelser med tivolin, snickare och piratkopiering? xD

Man får tycka att piratkopiering är OK, man får tycka att piratkopiering inte är OK.

Om det är något som borde vara olagligt så är det att utveckla fusk och att använda dem i spel, förstör mer än vad piratkopiering av filmer/musik/spel gör.

Tvätt, torkskåp och löpband mitt i natten? I lägenhet?

Man kanske ska hjälpa din granne nästa gång att sikta.

Om du högerklickar/dubbelklickar (kommer ej ihåg) på Batteriikonen får du slider du kan dra till höger för max prestanda.

Skrivet av WoXeR123:

OT, men begreppet "samma skit" antyder inte att saken du tycker är lik är skit. Kolla urban dictionary.

Nej men OP ville ju byta bort från det han hade, vilket jag antar att han tycker är skit då det annars hade varit värt att behålla.

Ergo, same shit blir att det är skit i detta fall.

SecrebLab är varken skit eller same shit som DXracer, om grammar-nazis blir nöjda då.

Skrivet av Slackjaw805:

@Loxus: Jag har ju en DXRacer nu, känns lite som samma skit när jag ser massa rallystolar.

SecretLab är inte skit, jag älskar min stol ^^

Skrivet av pv2b:

Supporten kommer ju dock osannolikt ge TS det svar han verkar fiska efter, att det går bra att hämta ut grejerna och bara betala momsen och inga pengar till butiken.

Så kan det vara.

Men då vet man i alla fall vad man ska göra

Är väl lättare att bara skicka ett mail till support, ingen här kan svara på vad du ska göra.

Skrivet av Aktsu:

Vad gör en uteservering bättre än inneservering?

Aldrig förstått problemet vissa har med vintern, man drar på sig en jacka och ett par skor istället för bara skor. Hade jag gillat sommar och värme hade jag inte bott i Norden, då hade jag flyttat till typ Kalifornien. Tycker det är konstigt att folk inte flyttar till varmare ställen om de nu gillar sommar så mycket men inte gillar vintern.

Så enkelt är det väl inte att uproota hela sitt liv bara för att man gillar sommaren?

Du vet att folk, generellt, har vänner och familj va? För att inte prata om den ekonomiska aspekten.

Skrivet av webbson:

Jag tror inte att de skulle godkänna ett lån på 1.7m med bara en inkomst på 38k om ni även har ett lån på 200k för handpenning. Iallafall inte om ni båda står på lånet då CSN inte räknas till inkomst.

Jag lånade 1,7 miljoner till bytt bostadsköp, med 150K privatlån på bil (som såldes och gick till kontantinsats), samt ca 300K CSN-lån.

Tjänar dock strax över 38 kkr/mån men inte så mycket mer, var inga problem alls.

Dock tror jag det är bättre att leta efter något billigare, då ni är 2 där en person inte tjänar något.

Men du vet aldrig förens ni pratat med banken.

Hela poängen med kontot är ju att göra den obrukbar för en tjuv.

Man måste koppla bort kontot innan man säljer, miss av dem.

Kör 65" OLED från LG, riktigt bra bild.

TVn är absolut stor, men sitter man 2,5-3 meter bort i alla fall så är det inga problem. Ångrar mig inte en sekund

Skrivet av Shimonu:

Integral eller öppningsbar går bra. Det ska skydda hela huvudet och ansiktet(inkl haka) och ha visir. Viktigast är också att det passar huvudet väl. Här måste man kolla efter vilket märke som formar efter sitt huvud. Det här är absolut prio 1 innan man börja kolla på vilken som ser cool ut eller som har rätt funktioner.

Ja men precis, jag tänker att man får testa sig fram. Öppet köp och gratis storleksbyten.

Mina glasögon är lite dryga för de sticker ut på sidorna och kommer kanske vara ivägen.. Så finns en risk att det blir linser under MC-färd.

Skrivet av Anaii:

@Lagerlöf: Om du köper av en svensk återförsäljare eller känt varumärke kan du var rätt lugn med att det uppfyller minimum kraven. Sen finns det såklart grader av säkerhet, men störst skillnad tror jag ändå det är på hjälmar. Det finns certifieringar som anger vilka nivåer av säkerhet grejerna klarat av om man vill grava ner sig i det. Revit är helt ok skulle jag säga.

Och 9500 är billigt enligt mig xD. Min hjälm kostade 7k och min ena jacka 8,5k. Det drar snabbt iväg när man ställer krav på annat än enbart säkerhet.

Jösses

Men det är integralhjälm man vill ha eller? Jag tänkte nog köpa en LS2 FF327 Challenger, verkar ha fått bra betyg och har iaf bra spännen och ventilation.

Skrivet av Anaii:

@Lagerlöf: Textil skyddar generellt sätt lika bra som skinn vid en krasch och är bekvämare imo. Textil är dock one and done, om vi pratar om att åka horisontell rutschkana längs asfalten. Skinn håller oftast för upprepade omkullkörningar.

Jo men lite nya kläder om man vurpar gör inget, sålänge man vet att man har fullgott skydd!

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Textil skulle jag välja, skinn är så varmt har jag hört.
Tänk på att köpa till ett ryggskydd. Om du ska göra uppkörning så krävs att du har full utrustning. Hjälm, Jacka, ryggskydd, handskar, MC-godkända byxor, samt godkända MCskor/stövlar. När man väl kör efteråt så finns enbart lagkrav på hjälm och minimum underkläder.

Ja precis, har en kundkorg med allt som behövs redo. Landar på ca 9500 vilket ändå känns överkomligt.

Hur ser man om det är godkänt? Byxorna jag tänkte är samma som jackan, https://www.xlmoto.se/mc-utrustning/mc-klader_c11/mc-byxor_c2...

Hej folk!

Jag är i tankarna att gå intensivkurs och ta kort.

Hur ser ni på val av kläder, skinn mot polyester?

Jag är inställd på detta nämligen https://www.xlmoto.se/mc-utrustning/mc-klader_c11/mc-jacka_c2...

Tänkte om någon har riktig erfarenhet av hur bra/dåligt det håller vid en eventuell krasch? Det är ju ganska dyrt med utrustning, men samtidigt är det ju inget som ska snålas på heller såklart