Inlägg

Inlägg som Guybrush82 har skrivit i forumet
Av Guybrush82

Plötsligt så ser hösten lite ljusare ut. Vi ses i Stockholm gott folk!

Av Guybrush82

Jag måste ge en eloge till alla som postat här på sistone. Så många unika och för mig okända spel som postats. Trodde inte denna tråden hade så många fler spel att bjuda på, men ack så fel jag hade!

Av Guybrush82

@altair4: "Black Friday" är dock tre månader bort, och mellandagsrean fyra. Tvekar inte på att det går att få tag på en TV till ett billigare pris då, men frågan är om jag vill vänta så länge.

Av Guybrush82
Skrivet av Bascule666:

Jag gav nästan 30 papp för min 65" LG OLED 2017...

Och du är fortfarande nöjd med ditt köp och anser att det var "värt" det av vad jag kan utläsa från dina tidigare inlägg i tråden?

Av Guybrush82

@kwame: Tackar så mycket för ditt utförliga svar.
Det är såklart svårt att svara på frågan "är det värt det", men ett svar i stil med ditt var precis vad jag var ute efter.

Av Guybrush82

Jag lånar denna tråden lite då jag också går i köptankar kring en ny TV på 65" i 15 000:- till 20 000:- klassen.
Först hade jag siktat in mig på en Sony KD65XF9005, som verkar vara en väldigt prisvärd TV för en i mina ögon rimlig peng.
Men nu vet hur det är, man börjar lätt snegla mot lite dyrare modeller, och vipps så var jag uppe på modeller i 20 000:- klassen, och kikade först på en Samsung QE65Q9FN, men börjar nu mer sikta in mig på en LG OLED65C8 då jag inte har några problem att mörklägga rummet, och LG:n verkar generellt något bättre. Jag har införskaffat en soundbar, så hur ljudet från TV:n är spelar ingen roll.

Min fråga, som säker är svår att svara på, är om det är värt att betala 6000:- mer för en TV, för att gå från en Sony KD65XF9005 till en LG OLED65C8. Blir det stor skillnad i bildkvalité, funktioner, prestanda osv.?
TV:n kommer främst användas för film och spelande.

All input uppskattas, och ber om ursäkt till TS om ni anser att jag "kapar" tråden lite.

Av Guybrush82
Skrivet av StuntmanMike:

Det finns ju speciella vagnar eller vad det nu kallas som man kan sätta chassit på så det kommer upp från golvet samt får hjul så du lättare kommer åt. Eller så bygger du en egen som jag gjorde. Finns bild här i tråden ~5sidor tillbaka.

Skickades från m.sweclockers.com

Det var en smidig lite "vagn" du byggt för datorn, vilket ju gör datorn lite mer lättåtkomlig om man vill det, samt att den kommer upp något från golvet. Bra tips!

Av Guybrush82
Skrivet av Calle:

Det funkar väldigt bra med det chassit jag har nu (Fractal Design Define R5) som har filter vid insugsfläktarna och nätagget. Det är långt mellan gångarna jag öppnar burken och det lilla damm som letat sig in är verkligen inget bekymmer utan går lätt att blåsa bort. Men det kan nog vara bra att se till att man har övertryck i lådan dvs fler insugsfläktar än utblås.

Tackar för svaret. Då känner jag mig lite lugnare med att ställa datorn på golvet. Det blir ett chassi med dammfilter som du har.

Av Guybrush82

@Calle: Snyggt. Fungerar det bra att ha datorn på golvet sådär? Jag tänker på damm, värme och ventilation? Jag funderar på en likadan lösning, men är lite tveksam till att ha datorn ståendes på golvet. Samtidigt vill jag inte ha den stående bredvid mig på skrivbordet och "väsnas".

Av Guybrush82

Funderar på att spela igenom detta igen, då det var ett par år sedan förra gången och det verkar ha hänt en hel del med en massa uppdateringar och två DLC.
Några heta tips inför en ny genomspelning från er som hängt med genom alla uppdateringar, eller är det bara att "tuta och köra"?

Av Guybrush82

@Roger W: Äntligen, som jag har väntat!

Chansar vilt på att detta är "Wings"?

Av Guybrush82
Skrivet av Stoffex:

Skrivbord! Har inte haft ett dedikerat datorbord sen jag flyttade hemifrån för 10 år sedan, alltid gejmat i soffan. Känns plötsligt väldigt seriöst att sitta vid datorn nu

https://i.imgur.com/GDjai8a.jpg

Har själv beställt ett likadant fast i 140 cm bredd. Kul att få de det "in action", det ser ju ut som ett riktigt bra dator-bord, med gott om plats för både musmatta, tangentbord och kaffe.
Vad är det för storlek på skärmen din där?

Av Guybrush82

Utvandrarna - Vilhelm Moberg

Av Guybrush82
Skrivet av emilakered:

Här är den alltså, första trailern för Top Gun: Maverick! Tom Cruise ser.. ut som han alltid har gjort, helt ärligt. Åldras inte karln?

Haha, exakt min tanke då jag såg trailern.

Love Archer.

Ang. själva filmen så har jag tyvärr inga höga förhoppningar på den.
Originalet är en av mina favoritfilmer, men den låg också väldigt rätt i tiden, och jag var i "rätt ålder" (ung grabb).
Jag kommer givetvis ändå att gå och se denna då jag tror de kan bjuda på lite nostalgiska vibbar från originalfilmen.

Av Guybrush82

Anmäler härmed mitt intresse att deltaga vid denna eminenta tillställning.

Av Guybrush82
Skrivet av Da_King79:

@MadMantiz gissade rätt först om vi ska vara korrekta.

Av Guybrush82

@Da_King79: Kul att du återupplivar tråden!

Jag känner dock inte igen spelet. Något 8-bit spel med en snubbe i trenchcoat och hatt.

Av Guybrush82
Skrivet av Grukk:

Just nu är det svensk representation på stream i rummen Super Mario Bros. 2 No warps. Coolkid!

Aha, han är svensk, det visste jag inte. Kul!

Av Guybrush82
Skrivet av AReal_Human:

SGDQ går pengarna till "Läkare utan gränser" medan på AGDQ går pengarna till "Prevent Cancer Foundation"

Ja precis, eller så har det varit under de senaste åren iaf.

Av Guybrush82

@anon159643: I år går alla pengarna till "Läkare Utan Gränser".