Inlägg

Inlägg som Izkoo har skrivit i forumet
Av Izkoo
Skrivet av Robsjo91:

Hey!

Bytte till kryosheet på mitt 7900XT Speedster nu i veckan och kan inte vara mer än nöjd, gick svalare än med Thermal Grizzlys pasta. Lustigt att du fick så pass höga temps.
Här är efter en runda i 3DMarks speedway test.
<Uppladdad bildlänk>
Fläktkurva på default "Auto".
Jag går då inte tillbaka till pasta och kommer köra detta på CPU med när det är dags för byte

Dom grå "kylkuddarna" till VRM minnena ? Körde du orginal då , eller byte du ut dom ? Jag har nämligen fått problem med jävligt HÖG hotspot efter att jag bytte kylpasta på kortet :/ Har beställt olika mm men får inte riktigt till de.

Vet du vad ja ska använda för nått till VRAM minnena ? hur tjock ska de va och vilket material ?

Mvh Nyman

Av Izkoo

Mitt nya graffe-kort , XFX 7900xt. Aldrig ägt eller köpt ett så dyrt kort förr. 110% nöjd och kommer hålla mig många år framöver

Av Izkoo
Skrivet av Krilon:

Här har du de jag hittat, går man in på dessa så står det att de även passar xt modellen.
https://shop.alphacool.com/search?sSearch=13551
https://shop.alphacool.com/search?sSearch=13552

Tackar , får ta o titta

Av Izkoo
Skrivet av Krilon:

Alphacool har 2 modeller till xfx merc 310 korten, de listar den bara som xtx men står att den är kompatibel med xt varianten med. Dock hittar jag ingen att köpa än. Tänkte bara som tips ifall du inte hittat

AC har 1 block till XFX 7900xt (RX-79TMBABF9), de ända jag har hittat.

Kan du länka till de du har hittat?

Av Izkoo

Dagen D is here !

Dagen D är här !!!

De va ett svårt val (vill kyla med vatten) men det fick bli ett "XFX MERC 310 AMD Radeon RX 7900 XT Black" luftkylt.
Hoppas att de kommer vattenblock till denna modell inom en snar framtid

Skulle köpa XFX MBA kortet för att de finns 1 vattenblock ifrån AC ute på INET för 2k , men i sista stund igår så tog Komplett bort de kortet såklart Jaha ?! va gör jag nu då .... Börja kolla på Amazon.se och där fanns de ju ett kort för samma pris 10,799...

Men vill ju samtidigt ha svensk o support ifall de skulle krångla med nått vilket de har en tendens att göra , så ah de fick bli luftkylt för nu men kommer att ersättas med vatten så fort jag hittar ett block till denna modell

P.S Råkade klicka hem ett nytt chassi oxå xD

Av Izkoo
Skrivet av SlowNicoFish:

Jag gick för ett XFX 6950 XT Speedster MERC 319. Kommer nog på måndag.
I mitt fall var den billigare än referenskortet.

Grattis till köp , hoppas du blir nöjd Du får gärna skriva lite vad du tycker om kortet osv .

Av Izkoo
Skrivet av Donhoz:

Diablo 4’s ‘Server Slam’ beta begins on Friday, May 12, at the following times:

12 p.m. PDT for the west coast of North America
3 p.m. EDT for the east coast of North America
9 p.m. CEST for western Europe/Paris
8 p.m. BST for the U.K.
4 a.m. JST on Saturday, May 13 in Japan/Tokyo

Då ljög min sida jag kolla på Tack för svar !

Av Izkoo
Skrivet av HazZarD:

Det startar ju för oss kl 21 då klockan är runt lunch i usa så darför xD

Sen blir det väl att man blir låst i ett kössytem direkt så förväntar mig inte att hoppa in tills imorgon kanske...

12PM USA tid är ju 18:00 svensk tid ändå ? inte 21:00

Av Izkoo
Skrivet av Arcedis:

Nu har komplett sänkt priset på XFX-versionen till 7 299:-, riktigt bra klipp om det inte kommer ett billigare 7000-kort i närtid med samma/bättre prestanda.

Ah jag har sätt de, riktig trevligt faktiskt att dom sänkt lite till

Har dock börjat kolla på 7900XT istället, lägga till lite cash och ev köpa ett. Men svårt val vilket som är bäst i mitt fall som har ett GTX 1080.

Av Izkoo
Skrivet av Gambit_2K:

Kort och gott, till MBA kortet har alla tillverkare av vattenblock minst 1 modell. För tillverkare som Sapphire, XFX, Asrock som gör egna modeller så är chanserna inte lika stora att det finns block från alla tillverkare.

Precis, har letat som satan efter vattenblock till vanliga XFX MERC modellen men de finns inte 😕 Finns vattenblock till XFX MBA modellen

Av Izkoo
Skrivet av Donhoz:

Korten som inte är MBA brukar vara "moddade" av leverantören med lite förbättringar och ibland ge någon % skillnad. Detta för att de får mer spelrum att kunna installera fler fläktar ibland, mera portar, annan material osv.

Dock så är MBA korten minst lika bra i de flesta fallen, men vill du "minmaxa" så skulle speedstern vara ett tystare och stabilare alternativ enligt det jag läst online.

https://techguided.com/best-rx-7900-xt/

Okey, tanken är att införskaffa Vattenblock till kortet jag köper in Så fläktarna på kortet spelar inte så stor roll för min del. Tänkte mer prestanda mässigt. Såg att de fanns ett block till XFX MBA kortet på inet ifrån Alphacool Därför de kortet låter lite lockande. Men är lite osäkert på vilket kort man ska välja 😅

Mvh Nyman

Av Izkoo
Skrivet av Donhoz:

MBA = Made By AMD som också kallas för referenskort med referenskylare

Kort nummer två är Speedster som är en av XFX custom byggen vad gäller kylning. Dessa brukar dock vara massiva jämfört med MBA korten (längre och bredare) men brukar också ha bättre kylning i flesta fallen.

Okey, tack så mycket Lärde man sig nått nytt ang "MBA".

Vet du om de är någon prestanda skillnad på korten eller är dom lika?

Mvh Nyman

Av Izkoo

XFX RX 7900 XT RX-79TMBABF9 vs XFX RX-79TMERCU9

Tjena !

Vad äre igentligen för skillnad på dessa 2 XFX 7900XT korten förutom visuelt då ?

########################################

https://www.amazon.se/XFX-RADEON-RX-79TMBABF9-Grafikkort-Svar...

https://www.amazon.se/XFX-Speedster-RadeonTM-grafikkort-RX-79...

Mvh Nyman

Av Izkoo
Skrivet av rilly:

Vikket kort jag hade valt är oklart
. Men jag diskuterar ju frågan i mitt långa svar/inlägg.. Red Devil är bäst prestandamässigt enligt de tester jag sett av dessa 3 kort, men drar också mest ström. Det gör att jag själv med mitt 750w funderar på XFX merc kortet, även det vita på backplaten lockar en del..

Ah okey , ah jag trycker XFX kortet ser "roliga" ut helt klart. Snyggare design mässigt på alla punkter! Jag sitter på ett Corsair 750w oxå idag , men funderar på att upgradera till ett 1000w agg i samband med grafikkort byte. Vill ha lite mer mos är tanken för att orka driva allt.

Ska nog byta ut de mesta förutom ramminnen & moderkort (ASUS TUF B550-PRO)

Av Izkoo
Skrivet av Fysman:

Aha. Men det ändrar väl allt? Ska du vattenkyla spelar det väl ingen roll vilket märke, vet inte hur mycket som skiljer på komponenterna på brädorna, men kan väl inte vara alltför mycket. Billigaste dealen du får tag på helt enkelt....

Då står de alltså mellan XFX & Red Devil kortet med andra ord Hittar dock inget vattenblock till XFX kortet , Red Devil vattenblock fanns på Inet såg jag.

Av Izkoo
Skrivet av rilly:

Skulle vilja adda ett 3e 6950xt alternativ.. och det är ju då Red Devil som Proshop just nu säljer för typ samma pris som Merc XFX kortet.. dessutom så ingår ju en kod (värde 400:-) till Last of us.. vilket ju faktiskt gör det till det billigaste 6950xt kortet på marknaden och det känns därför extra prisvärt då ifall man kollar historiskt så brukar de va näst bäst efter sapphire nitro, ibland lika bra ..

Det är också prestandamässigt bättre än båda de du länkat.. Referenskortet bör du först välja bort dock.. men man skulle kunna ta det av ett par anledningar.. 1. Är rätt litet jämfört med de två andra, kan gå in i lite trängre builds.. 2. Om det är billigast.. vilket det alltså inte är..

XFX kortet funderar jag själv på då jag enbart kör ett 750w MSI gold agg.. kortet drar mindre än Red Devil, dock så lär jag undervolta ovsett val men 2st 8pin enbart mot red devils 3st då. Sen har det lite mer vit design vilket jag gillar i min burk med..

Red devil rekommenderas 950w agg till.. men som sagt lite undervolting löser ju det.. utan att prestanda går ner något signifikativt då.. men Red Devil har bäst prestanda av de tre och rejält tilltagen kylning med.. ett bra kort..
Vill man ha det med bäst prestanda kring 8k så väljer man därför Red Devil 6950xt i min bok..

Äkskar Sapphire nitro korten med men de är fortfarande betydligt dyrare så.... sitter på ett 6800 nitro kort just nu och det har tjänat mig väl.. men när priserna på dessa monster gått ner såpass så blir man ju sugen.

Lycka till!

Okey Jag kan väl tillägga oxå att jag vill/kommer att montera EKWB vattenblock inom en snar framtid på nya kortet. Så fläktkylningen kommer inte vara länge. Vilket kort hade du valt då ?

Mvh
Nyman

Av Izkoo
Skrivet av Fysman:

För att referenskort har sämre kylning, tro mej jag vet. Speciellt AMD. Leder till högre ljudnivå etc etc....
Hade ett r9 290 ref.kort back in the day(2013) som lät som en dammsugare vid load p.g.a värme och till slut dog, RMA och fick ett nytt partnerkort Sapphire(Tri-x oc tror jag det hette), använde i 8 år utan problem med vare sej ljudnivå eller temps.

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6950-xt-refe...

Aha de är så pass alltså dålig kylning , trodde man gjorde bra ifrån sig som REF kort men tydligen inte då

Av Izkoo
Skrivet av Doomguy:

Jag hade valt PowerColor 6950 XT Red Devil som kostar 7.790 kr på Proshop.

Kan du motivera ditt svar lite mer varför du hade valt de kortet istället för dom 2 nämnda korten

Mvh
Nyman

Av Izkoo
Skrivet av Fysman:

Generellt ska man hålla sej borta från referenskort(MBA), speciellt i detta fall när partnerkortet t.o.m är billigare haha.....

Varför ska man hålla sig borta ifrån REF kort ? Jo , XFX kostar ju 7.7k medans AMD kortet kostar 8.5K men pengarna där spelar ingen större roll har råd med vilket som. Men jag har lite svårt o bestämma mig vilket ja ska välja / köpa bara

Av Izkoo
Skrivet av Json_81:

Tänk på att XFX kortet är extremt långt, 34cm så kolla att det går in i chassiet.

Joo jag har kollat lite , 34cm är ju rätt skapligt