Inlägg

Inlägg som Lodethi har skrivit i forumet
Av Lodethi

@andpal: Jag skulle absolut vara intresserad, problemet är att jag bor i Stockholm, känner du dig bekväm med att skicka det för uthyrning? Vi kan ju komma fram till en lösning som känns bekväm för oss båda.

Av Lodethi

@ibland: Tyvärr inte, tack ändå!

Av Lodethi

Köpes Oculus Rift S

Hej!

Skulle vilja köpa ett Oculus Rift S, föredrar om du kan mötas upp i Stockholm, annars kan vi diskutera fraktmetoder

Hör gärna av er med erbjudanden!

Läs hela annonsen här

Av Lodethi

@Reyintaz: Sant!

Av Lodethi

@Reyintaz: Ser ut som att dom kör Vive Pro :/ Men ska kika på liknande!

Av Lodethi

Hyra Valve Index?

Hej!

Jag är väldigt sugen på VR, och hört så otroligt mycket bra om Index och undrar om någon vet om det finns en möjlighet att hyra en Index runt Stockholm? Har inte mycket erfarenhet med VR men vet att min bror lätt blir illamående av det, därför vill jag inte lägga 10k på ett kit för att upptäcka samma sak. Är medveten om att det finns väldigt rimliga alternativ som är betydligt billigare (Rift S, Vive, Quest etc.), men känner att jag måste testa en Index med tanke på allt jag hört! Har kollat på Hygglo och hittar ingen som hyr ut där, är det någon här som bor i/runt Stockholm som vet om någon som kan tänka sig hyra ut ett kit i någon vecka eller så?

Av Lodethi

@Halldin: Ah, skulle vara ballt ifall man kunde ha Index-nivå (eller motsvarande) av headsets i samma formfaktor som cyberpunk-glajorna i framtiden!

Av Lodethi

@Halldin: Hur "bra" kan man estimera att dessa är i jämförelse med typ Quest? Känns som att den lilla formfaktorn borde vara rätt begränsande.

Av Lodethi

@oakar: Då är jag med, då kan jag alltså använda SPMC i hemmet för smidigare uppspelning/upplevelse, och använda Plex utanför hemmet! Tack för hjälpen

Av Lodethi

@oakar: Hmm, intressant... Funkar det att streama utanför hemmet? Har delat mitt bibliotek med några nära och kära så de kan se allt jag tankat, går det att göra med SPMC/MrMC?

Av Lodethi

@oakar: Tack! Ska testa Tycker själv att Plex fungerar utmärkt på Shield, det enda problemet jag haft är att TV:n ibland inte känner av om det är en HDR signal, och spelar HDR-filer i SDR, men är inte säker om det är TV:n eller Shield som är felet. Har testat Kodi men gillar verkligen gränssnittet i Plex, det känns så mycket mer "premium".

Av Lodethi

@oakar: Vad innebär SMB? Har själv en Shield TV som jag använder för att kolla på Plex, men använder min PC som server just nu.

Av Lodethi

@blunden: Låter lovande, frågan är om det är värt att köpa nu eller vänta och se om det kommer bättre erbjudanden på fredag?

Av Lodethi
Av Lodethi

@Smasher89: Tyvärr gäller det endast om man köper CPU också :/

Av Lodethi

Efter lite mer research har jag kommit fram till detta:

https://komponentkoll.se/bild/VNiTV.png

Bytte först chassi då Meshify-C ska ha ruskigt bra luftflöde. MSI GPUn fick dock inte plats så bytte ut till ovan. Har kollat all kompatibilitet och det ser ut som att allt ska fungera

Av Lodethi

@Donnerstal: Läste dock att Super Ventus är dåligt när det kommer till temperaturer, efter lite snabb googling verkar detta som ett bättre alternativ (tyvärr dyrare dock):

https://komponentkoll.se/bild/IMCLl.png

Av Lodethi

Nytt bygge, 15-20k Black Friday, CPU redan köpt

Tja!

Gjorde en tråd här i helgen men har uppdaterad en hel del sedan dess, här kommer därför mitt nya bygge:

https://komponentkoll.se/bild/NJFxZ.png

Köpt en i9 9900k från en användare här på sajten. Några generella tankar om ovan? Främsta anledningen till uppgradering är att kunna köra nyare spel samt VR med bra inställningar (Jedi Fallen Order, Modern Warfare, Cyberpunk 2077, Dying Light 2, Half Life: Alyx), samt att framtidssäkra datorn. Genom att droppa ett antal tusingar nu kommer datorn kunna hålla sig i ett antal år (förhoppningsvis). Återkom gärna om ni har någon feedback, all diskussion uppmanas och uppskattas!

Tänkte tillägga att hårddiskar finns ej med då jag redan har ett antal, detsamma gäller fläktar.

/Tom

Av Lodethi

@Halvmånen: senast jag byggde dator hörde jag att alla stock-fläktar var usla och att man alltid skulle uppgradera, efter lite googling verkar det som att stock-fläkten för 3700x ska vara helt okej, och att det inte behövs uppgraderas om man inte planerar att överklocka (vilket inte jag kommer göra). Grymt, då sparar jag några hundringar! Tack

Av Lodethi

Tack för hjälpen! Har nu kommit fram till detta (GPU inkluderat bara för att):

https://komponentkoll.se/bild/qTVRE.png

Tack @perost och @Rospigg för diskussionen kring moderkort, har valt att köra på en MSI B450 A-PRO MAX, har uppfattat det som att det inte bör vara några problem med BIOS uppdatering om jag väljer det moderkortet.

En annan sak jag undrar, kommer min CPU-fläkt tillåta maximal RAM-kapacitet? Min nuvarande CPU-fläkt blockerar nämligen ett RAM-intag.