Inlägg

Inlägg som -=Mr_B=- har skrivit i forumet
Av -=Mr_B=-
Skrivet av Calby:

Den där modellen kostar 4300kr ny kolla prisjakt.

Ja? Det tyckte jag framgick ganska tydligt av mitt inlägg att jag var medveten om. Det som skiljer mellan den här och en ny är att med en ny får man APC's garantier, 3 års reklamationsrätt, och svensk service, och med den här får du 12 månaders begränsad garanti, ingen reklamationsrätt, och vet att den varit defekt i någon utsträckning redan...
Jag har inget emot en bra deal, som sagt jag har en Eaton 9130RM 1500 här hemma, med 4 EBM'er, en lösning som skulle kostat norr om 25Kkr, men jag har inte betalat halva priset för den...

Men visst, det viktigaste är att du blir nöjd. Den du har valt har bättre driftsanalys än vad en ny billigare hade haft. Är man inte bara intresserad av UPS'en som ett filter för inkommande el, är den ett bättre köp en APC's billigare varianter.

Av -=Mr_B=-

Du får byta kabeln mellan UPS och väggen, men visst, det borde funka. Jag vet inte varför man betalar 2000:- för en begagnad APC 1kVA, när en ny kostar samma pengar. (Visst, inte samma, dock fortfarande APC)

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Calby:

Hittills har jag under 2 års tid aldrig haft ett strömavbrott.

Jag har säkert ett vart femte år eller så. Inga långa uppehål, eller så, men trots allt.

Skrivet av Calby:

Gällande strömspikar m.m så vet jag inte har ingen aning faktiskt.

El nätet är fullt med skit. När industrier slår till eller från, med mycket maskiner som ska stängas av eller startas, så triggar det ett event i loggen på min UPS mjukvara. Det är minst ett sådant event var vecka, måndag morgon kvart i 4'a, men oftast ett var natt, utom helgdag, samma tidpunkt. Mjukvaran rapporterar att UPS'en gått över till batteridrift, och hur lång driftstid den uppskattar att man har, och samma sekund, raden under, rapporterar den att man anslutit till nätet igen. Ett sådant event betyder så klart inte att något hade gått sönder, men det är skönt att slippa fundera på det.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av griid:

Känner du att verkligen behöver 30min till ~2h extra vid strömavbrott så.

Jag har en Eaton 9130 RM 1500Va, som kan driva nätverk, skärmar, stereo, och datorer i 6-8 timmar, lite beroende på om jag bara idlar, spelar musik, eller spelar spel.
Men orsaken till att jag har UPS överhuvudtaget är ju helt annan. Det skyddar grejerna i händelse av skitel på inkommande lina.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av anon170706:

@Petterk: nej det är insida som.är 60cm. Iaf enligt specifikation.

Uh... Totems 60x45 skåp, är 60x45 cm i yttermått. Jag har ett monterat i serverrummet för nätverkskomponenter på ett av de ställena där jag är, uh, hustomte. Jag vet inte varifrån du fått iden om att det skulle vara innermått.
Här finns yttermått, samt lådans storlek för skeppad produkt.

Jag vill dessutom som en del föregående talare föreslå att man satsar på ett djupare, snarare än ett 60x60 skåp, om man ska ha datorer i det. Det är skitsvårt med vettiga chassin i 60x60 skåp. Det ger knappt 50 cm som max chassi storlek, då kontakter och luftflöden ska fungera.
Det går inte att satsa på ett 60x80 skåp, med öppningsbar baksida, och ställa det så att det står med en långsida mot väggen? Då är både fram och baksidan både lätt tillgänglig, och man tar fortfarande bara 60 cm ut i rummet...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av FakeNinja:

Hur blir lastfördelningen med ett grenuttag på endast en anslutning på UPS:en? Blir det inte sämre än att ha en sladd till varje maskin...
Antagligen är det inte tanken att man ska hämta ut all el från endast ett av de 8 uttagen.

Små maskiner som de här, har oftast bara ett segment i alla fall, så ur det hänseendet spelar det ingen större roll.
Men grendosor som de här är till för att koppla in flera enheter med låg förbrukning. Modem, router osv. Koppla 6 800w servrar/spelmaskiner i en grendosa, och du försöker vid full last dra över 20A på en ensam stickpropp, och något smälter. Återigen inte ett problem med en sådan här mindre enhet, den ber om nåd innan det blir ett problem, och stänger rimligtvis av sig pga överlast, om man envisas.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av xxargs:

trekantiga kontakten uppe till höger är förmodligen till för extra batterier i extra-batterilåda och är tillverkarspecifikt

Tänker inte svära på någonting, men det ser snarare ut att vara en brytplugg, så man kan koppla bort, och byta, batterierna under drift.

Av -=Mr_B=-

Eftersom du inte skriver något om vad du har för HD, så låtsas vi att du redan har en vettig SSD... Så du behöver dubbla ditt RAM minne, och du behöver ett nytt grafikkort.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Punnisher:

Och att ifrågasätta hur PostNord fungerar när de inte ens själva vet när paket kommer till Sverige?
Om de har paket liggandes i flera månader så ska väl ändå företaget utgå från när det kom in dit och inte när de behagar sig att skicka det vidare!

Man kan ju som sagt tycka att det är relativt värdelöst att PostNord inte lyckas hantera paketet på flera månader, men eftersom avgiften har varit 150:- i åratal, och först nyligen sänkts, ska man kanske inte bråka för mycket om att man fått betala fel avgift...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av marow:

genom att registrera sig, som man gör med alla andra tjänster?

är iallafall vad jag gjorde.

Skrivet av ArvidL:

Går det skaffa amazon prime om man bor i sverige? Brukar köpa från amazon.de men de har inte sverige som alternativ för prime. Ska man bara ta ett valfritt annat land bara?

...

Av -=Mr_B=-

Det vet man aldrig. Jag gillar ju min, men "måste" byta för att den klagar på batteriet. Visst, även med slut batteri är den mer långlivad än en ny telefon, och behöver laddas var annan natt, men trots allt...

Av -=Mr_B=-

Hur är batteritiden på den här, och, hur mycket lagring har den?

Av -=Mr_B=-

Nyfiken fråga... Är det en faktisk hårddisk, och hur är den ansluten? Jag tänker mest så man inte försöker initiera en SD kortläsare utan kort i, eller liknande.
Dessutom, vad förväntas den saknade disken innehålla? Man ska kanske experimentera väldigt försiktigt, om det är bilder man inte har backup på, osv.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av kirayatail:

* Estetik. Jag gillar snäva kurvor och rör där det "händer något".

Snyggt och prydligt. Själv är jag svag för högre flöden, och ju mer vatten man försöker pressa genom rören, desto värre är de där snäva böjarna. Låååånga svepande böjar tar mycket plats, blir inte lika snyggt, men ger mindre turbulent flöde, och därmed högre flöde. Det gör säkert inte någon större skillnad, men det är viktigt för samvetet.

Inte set bygget innan. Läckert. Jag hade inte putsat och polerat rören, i så fall hade jag kört på kromade rör, och deras kopplingar. Den "naturliga" kopparn är snyggare.

Skrivet av kirayatail:

Men tanken var inte att följa ett dekorationstema, utan istället att bygga en maskin som var funktionell först och främst, med estetik som en bonus.

Undrar hur mycket bättre/sämre temperatur man fått av att använda kopparrör i stället för isolerande plaströr.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Blade@LCD:

Jag har haft Amazon Prime länge för Twitch Prime som ingår i det.

Vilket inte besvarar frågan ovan, hur man skaffar det...

Av -=Mr_B=-

Fast att man förlorar allt nyköpt vid uppdatering är fullt normalt under utvecklingstiden, och upphör när man går "live", så jag är inte säker på att jag förstår ditt argument...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Renrakad:

Men du kan inte flytta disken till annan dator och spela utan origin utan datorn det ska spelas på måste ha origin.

Jag är inte helt säker på att det här fungerar i dagsläget, men, Origin har fungerat utan att vara "installerat" på systemet. Man kunde alltså installera på icke systemdisk, formatera systemdisken, installera ett nytt OS, hoppa över till Origin mappen, köra Origin, logga in, och starta spelen. Det innebär även att man kunde installera Origin, och spelen på den externa disken, och flytta dem till en annan dator, utan problem.

Däremot så krävs det åtminstone att det är en Windows dator, om man ska köra spelen på en Windows maskin. Fungerar Origin alls på Mac?

Sen vet jag inte vilken prestanda man ska förvänta sig från en extern disk. Det beror mycket på vad det är för extern disk...

Av -=Mr_B=-

Ja, har man glömt bort att det sitter ett extra kort i datorn för att ansluta fler diskar, som faktiskt varit använt, så är det rätt bra betyg. Man vill saker ska fungera problemfritt, och det har det ju gjort då. Hoppas du lyckas sälja det.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Beginner:

Måste fråga. Kommer man kunna köpa skepp ingame för "spelvaluta" när det väl släpps?

Det jag hört, utan att ha läst in mig på området, är att det ska gå att köpa skepp från andra spelare, med spelvaluta. Det ska även gå att köpa, åtminstone vissa, skepp från NPC'er / terminalhandlare, men man kommer fortsätta sälja spel för "riktiga" pengar, för att fortsätta generera inkomster åt spelutvecklarna. Det faktiska slutresultatet får vi ju se vad det blir.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av VadSaDu:

Minus hyror, el och eventuella hygienprodukter och andra viktiga saker, då blir dessa 12000:-/mån inget.

Jag tänker inte bråka med dig om det. Jag är sjukpensionär, och har mindre ut än vad man ska ha för att klassas som fattig. Antagligen en av anledningarna till att jag fortfarande sitter med en 2500K och Nokia N9. Saker får helt enkelt kosta vad de måste, men sedan förväntas de fungera längre än vad genomsnittet har sina grejor...