Inlägg

Inlägg som Khezan har skrivit i forumet
Av Khezan

Hej allihopa

Bor själv lite långt norrut och tänkte golfa 4-5 dagar någonstans i sverige (bor själv på åland). Var är det öppet och vilka banor kan ni rekomendera? Fullt medveten att det blir att köra söderut en bra bit. Tänkte fara 1-5 april. Greenfeen får gärna vara någorlunda resonlig säg 300-600kr. Spelar från 11 hcp om någon har en bra hemmabana så spelar jag gärna med vem som

Tack på förhand

mvh

Av Khezan

Både och

Av Khezan

Fick ett gott råd...

Av Khezan

Liten klubbvalsfråga här:

Är bekväm att slå allt förutom driver, hade ni skaffat en 3-wood eller en järn 2a? Vill ha nåt från tee som inte är driver men som endå bekvämt går lite på 200 meter.

Tittat på denna, har någon annan samma? https://golfsky.fi/tuote/taylormade-p790-udi-2019

mvh

Av Khezan

Hejsan allihopa måst dela med mig av det roliga!

Plockade upp sporten (golf) förra året och slutade på 101 som säsongsbästa.
Gick in med inställningen att jag skulle skjuta under 100 snabbt i år, började i mars. Detta gick inte Gick på 106-110 varje gång men nu de senaste 3 veckorna har saker hänt.

Lyckades sluta hooka min drive och sköt de senaste fem rundorna 95-87-92-92-91

Överlycklig! Så om nån annan har det tufft på golfbanan, det vänder för eller senare. Tog mig 30 rundor i år innan det började löpa.

(spelar ca 5-6 ggr 18 hål i veckan)

Lite reflektioner:

Jag märkte är att det är tusen gånger viktigare att hålla bollen i spel än att jaga hjälteslag.
Jag försöker att alltid slå slaget med högsta oddsen för ge ett lättare nästa slag.

Jag har delat upp hålen i scorable hål och "överlev" hål. Alltså vissa par 4or spelar jag som par 5or osv. Detta hjälpte iaf mig. Tar bort pressen på svåra hål och man blir glatt överraskad om man får t.ex. en 1 put på slutet av ett svårt hål.

Försöker också lämna mig rätt avstånd in på flagg. Alltså om jag har en 290 meters par 4 så spelar jag inte driver utan jag slår ut med t.ex. järn 6a och lämnar mig en pitch eller 9a in. Istället för att ha en 70 meters wedge in (+ chansen för mycket sneda drives).

Sorry för wall of text men jag va så stolt över min 87a

Av Khezan
Skrivet av ChipZ:

Hade jag haft en pitch på 43 grader hade jag försökt matcha med nästa klubba på 48 grader för avståndens skull

Hej

Jo i praktiken så blir det väl 48-52-56.

Av Khezan
Skrivet av Javis:

Många höghandicappare har en tendens att vilja skopa upp bollen i slagen istället för att slå ner på bollen. Om detta gäller dig så får det ofta bestydligt tydligare och värre konsekvenser på fulla slag med wedgar. Fullsving med 60-gradare är för de flesta medel/hög-handikappare ett ganska svårt slag.
Prova byta till 50 och 56 och fokusera på att slå ner på bollen är mitt enkla tips.

Hej och tack

Jag skall ta åt mig dessa tips. Kommer anskaffa mig en 50 och en 54 av lite lättare wedgar och se om det ger bättre resultat. Många tack till er alla!

mvh

Av Khezan
Skrivet av vargeEEEEn:

Okej, den modellen verkar ha en pitchingwedge på 43 grader vad jag kan se och då är det inte så konstighet att du upplever ett stort hopp mellan den och din 54-gradare. Att fylla det gapet med en 48-gradare hade nog kunnat vara en bra idé. Se isåfall till att köpa en wedge av "CB" (Cavity Back) modell för att få lite förlåtande egenskaper, tex: Cleveland CBX2 så borde det matcha väl in med dina D7-järn. Skulle du köpa tex en Titleist SM8 som är skitsnygg kan du lika gärna köpa en Titleist MB Pw, de är ungefär lika förlåtande (läs: inte alls förlåtande).

Tack igen och ursäkta för fel gradtal!

Av Khezan
Skrivet av vargeEEEEn:

A: Vad har du för järnset? En Pitchingwedge kan i dagens läge ha allt från 42-48 graders loft.

B: Negativ attackvinkel = boll först, mark sen. Otrooooligt små marginaler. Här handlar det om precision och inte styrka.

C: Skulle säga att dina längder låter väldigt normala. 90-95m med en 60-graders wedge kräver antingen extrem svinghastighet eller en väldigt låg dynamisk loft, dvs ett skaft som lutar kraftigt mot målet. Som referens räknar jag som scratchspelare med att slå min 58-graders wedge ca 70-75m, 54-graders wedge ca 85-90m och min 50-graders wedge ca 100-105. Min pitchingwedge ligger på 46 grader och går runt 115m.

Tack för svar, jag har Wilson d7 järnset, tror min pitch är loftat 46 grader.
Låter som tekniken och precisionen är viktigare på wedgarna. Känns mycket svårslagna (har 29 hcp)

Tack igen!

Av Khezan

Hej Allesammans

Jag har ett spörsmål. Mina järn går som dom ska och jag tycker att längden och bollens flykt känns ganska beräknelik. Tyvärr är wedgarna ett större problem. Jag spelar järn 5-P och sedan går jag till en 54 wedge och en 60. Det känns otroligt svåra att slå. Ofta tar jag med mig alldeles för mycket av marken och mina fulla slag går väldigt högt och blir ofta korta. När jag skall slå halvslag t.ex. 40 meter så är risken för att jag bladar dom väldigt stor.

Så till frågan:

A: Hoppet mellan min P-wedge och till min 54 är ju ganska stort. Borde jag ha t.ex. en 50 graders?
B: Skall wedgarna slås med någon fundamentalt annan strategi, och hur undviker ni att ni bladar dom alltså för konsistenta längder på slagen.
C: Längdmässigt går min 54 ca 70 meter och min 60 ca 50-55 meter. Är detta för lite? När jag ser på t.ex. goodgood golf på youtube skjuter dom gladeligen en 60a 80-90 meter.

All input är välkommen!

Tackar

Av Khezan
Skrivet av vargeEEEEn:

Wilson D7 är en mer "traditionell" klubba än P790 som är mer av den nya generationens klubbor med ihåliga huvuden. D7 är en riktigt fin modell och något som Wilson ärligt talat inte får tillräckligt mycket cred för, otroligt underskattat märke. Det viktigaste är att du gillar det du tittar ner på och gillar känslan i träffen!

Jag gillade dom starkt iaf. Tyckte medelslaget var bättre. P790 känns fantastiskt men endast du slår precis i sweetspotten

Av Khezan

Hejsan, kul med en golftråd!

Jag tog upp golfen förra året och tänkte inte att jag skulle fastna så hårt men jag blev totalt beroende. Spelade ca 4 ggr i veckan. Jag hade då begagnade grejer som ett ihopplock. Jag skämde imorse bort mig med ett set nya järn. Testade först TM P790 men tyckte inte jag som nybörjare riktigt var "värd" dom. Det slutade istället med Wilson D7 forged. 5-PW. Är detta klubbor någon annan har erfarenhet med? Det lilla jag låtsas förstå så var de iaf otroligt sköna att slå och kändes förlåtande.

mvh

Av Khezan

I egenskap av finländare dricker jag 12-14 koppar per dag. Mörkrostad arbetarkaffe, hellst lite barkat och kokhett.

Av Khezan

Gillar denna som fan. Snyggt urval på valnöten också med bara kärnvirke. 10/10

Av Khezan
Skrivet av Laggspike:

ser jättefina ut!

Blir själv intresserad av att göra/bygga egna, och sen var det du som inspirerade mej till att tävla i datorbygge!

Tackar, det har ju gått ganska okej för dig

Av Khezan

Husky Bongs Hörlursställning

Hejsan mina vänner

Ville dela med mig av Husky Bongs/mitt projekt. Jag har gjort hörlurställningar ett antal. Det började med en på skoj men har gjort ganska många nu.

Materialen har valts med omsorg och kommer här att visa i ek, valnöt, zebrano och lite annat smått och gått.

Idén var att göra en rolig, kvalitativ hörlursställningen i lite art deco stuk som skulle passa ihop med mitt tidigare datordbord. Inuti finns en ledslinga som har en flygplansinspirerat brytare.

https://i.imgur.com/c3hKTbxl.jpg

Det börjar med att limma ihop alltihopa. Jag använder väldigt tjocka plankor för att matcha ådringen. Här i bild Zebrano. Skivan emmellan lagren är 4mm polykarbonat. Jag slipar skivorna för att skapa lite mera greppyta för limmet.

https://i.imgur.com/ETLBayrl.jpg

Bottnen fräses ut med cnc inifrån och resten görs för hand med överhandsfräs och slipband.

https://i.imgur.com/ejFmZPbl.jpg

Efter lite pyssel är de redo för lackering/oljning

https://i.imgur.com/h3z8xJwl.jpg

Huvudet cnc fräser jag ansiktet ner till akrylen och sedan bandsågar ja bort överflödigt material.

https://i.imgur.com/bvgY6PBl.jpg

Utfräsning med jig och sedan holka ur huvudet från baksidan.

https://i.imgur.com/P2TAVIQl.jpg

Funderade lite på ställningens vinkel.

https://i.imgur.com/5yvtB9al.jpg

Några rostfria ställningar. Kör med 3mm plåt här så det håller.

https://i.imgur.com/1o8WOghl.jpg

Sen slipas det en massa och lackeringen påbörjas. Kör med 2+2+2+2 lager 2 komponents lack här. Väldigt tunna lager med mellan slipningen för varje 2 varv av lack. Lät olja upp några också.

https://i.imgur.com/0uWejgal.jpg

https://i.imgur.com/bicXUmil.jpg

https://i.imgur.com/yuSb0K3l.jpg

Lite bättre bilder på det färdiga resultatet. Denna i valnöt.

https://i.imgur.com/c3hKTbxl.jpg

https://i.imgur.com/5KFIWLrl.jpg

https://i.imgur.com/Xh63fRQl.jpg

Kommer ladda upp färdiga bilder på de andra träslagen bara jag hinner till en studio igen.
Tack för er tid!

Besök galleriet här

Av Khezan

Följde me denna en tid, snyggt rakt igenom!

Av Khezan

Stronkt

Av Khezan

Tycker prylarna är ganska snygga. Jättekul med ett märke till på marknaden. Konkurrans lär vara bra för oss kunder. Corsairs LED mjukvara är min favorit så det är potentiellt väldigt trevligt här också

Av Khezan

Uppskattar fokuset Finland fick:) Bra där vem som nu styrde upp den biten. Kanske nästa sweclockers träff är i finland? Helsingfors kanske?