Inlägg

Inlägg som Epzilon har skrivit i forumet
Av Epzilon

Produkt: Asus TUF Gaminglaptop (i7 11370H, RTX 3070 (max-q ?)), rekonditionerad med 6mån garanti
Länk: https://www.elgreen.se/sv/rekonditionerade-asus/asus-tuf-gami...
Kategori: Datorer
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5698078
Pris: 9990kr

Av Epzilon

7000 + frakt

Av Epzilon

RTX 2080 Ti

Söker ett RTX 2080 Ti.
Om inget finns att avhämta i närheten, i Småland, så står jag för frakten. Ge mej ditt prisförslag så återkommer jag.

Cheers!

Läs hela annonsen här

Av Epzilon

Stort tack för hjälpen. Efter några snabba justeringar på TVn så var problemet löst. 👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av Epzilon

Skillnad att spela på olika Tv-apparater? (Xbox)

Halloj alla konsolgamers...

Jag har en xbox one x sedan ett år tillbaka. Har spelat Division, och nu Division 2, ganska flitigt. Hemma kör jag på en riktigt sunkig, gammal, 32" TV.
Nyligen provade jag att spela hemma hos min brorsa, på en högkvalitativ 55" LCD TV. Jag upplever en enorm skillnad...
Hemma, på min värdelösa tv, gör jag väldigt bra ifrån mej. Jag är snabb att flytta mitt crosshair ditt jag vill. Allt känns kvickt och smidigt. Däremot hemma hos brorsan så känns det som mitt crosshair "släpar". När jag ska sikta in mej på någonting så är det lätt hänt att mitt crosshair "flyger förbi" och jag måste korrigera. Kort sagt, jag är "all over the place" 😉

Känns detta igen? Vad kan det bero på?
Cheers

Av Epzilon

Paddanx, jag gjorde ett sista desperat försök att försöka få ordning på skiten med länken du gav mej.
Det funkade klockrent! Tack så mycket för hjälpen och att du sparade mej en 1000-lapp. Jag var först lite skeptisk tills jag läste att man skulle editera installationsmedian

Av Epzilon
Skrivet av Paddanx:

Win 8 och 8.1 ska vara samma OS grund, och ena kan uppgraderas i andra, så du borde om inget testa först, för det ska gå:
http://www.howtogeek.com/187525/how-to-perform-a-clean-instal...

Ang Windows 10 så är det 1000kr för licens, eller en udda suspekt ställe du får köpa det på. Var folk fått för sig att man kan uppgradera än har nog ställt in fel år i skallen. Erbjudandet är slut.

Men som sagt, överallt jag läser (även hos microsoft), talas det om att du INTE kan installera 8.1 om du bara innehar nyckel för win8. Du är tvungen att köra in win8 och sen uppgradera till 8.1, men eftersom det inte finns installationsmedia för win8 så är det kört.
Jag har provat att installera med 8.1 media och angett min nyckel, men den godtog den inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Epzilon
Skrivet av Legacy_wow_jon:

Mmm, den sidan såg ju inte alls suspekt ut... 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Av Epzilon
Skrivet av Paddanx:

Måste fråga, har TS ens uppdaterat till Windows 10 tidigare? Annars måste du ju punga ut 1000kr för en licens, medan Windows 8.1 har ju datorn licens för i BIOS.

Sen en ords varning med Windows 10 + laptops. Det kan fungera bra, och det kan fungera riktigt dåligt, helt beroende på hur bra drivarna är. Har problem med 2 av 3 laptops själv med Windows 10, ena av dem är totalt obrukbar i Windows 10 tills man rättat till drivaren.

Som jag förstår så gäller min nyckel enbart till Windows 8, inte 8.1.
Och någon installationsmedia, förutom min recovery drive, för win8 verkar inte existera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Epzilon

Installera 8.1 eller 10?

Det är så att jag för en tid sen köpte en Lenovo laptop, win8 installerad. Den var seg som fan i uppstart men skitsamma tänkte jag och köpte en ssd och la in Windows 7 på den. Allt var frid och fröjd.

Men nu är det dags för mej att blåsa ur denna datorn och i samband med detta tänkte jag faktiskt byta upp till win 8.1 eller 10. Spontant tänkte jag att jag kopplar in den gamla hårddisken och skapar en recovery usb av win8 som följde med. Men när jag däremot ska installera sen på ssdn så avbryts installationen med felmeddelandet att den inte kan göra en reset på min PC. Detta är nog i skedet då han partitionerar upp disken.

Försök som fan att lösa problemet men jag får erkänna mej besegrad av Microsofts skit.
Så nu tänkte jag eventuellt köpa en digital download av antingen 8.1 eller 10 och hoppas på att en clean install avhjälper problemet.
Jag har läst mycket kritik om 10an men det verkar mest vara i samband med folk som uppgraderat 8.1 till 10, så med en clean install så kanske 10an inte är helt värdelös?

Vad säger/rekommenderar ni?

Av Epzilon

Jag hade oxå liknande funderingar. Om hårddisken pajjat i min laptop, mao har windows gått förlorat, kan jag då slänga in en ny hårddisk, ladda ner en OEM Home Premium kopia och köra med produktnyckeln som står på klisterlappen? eller måste jag ringa?

Av Epzilon

Köpt ny laptop med win8, vill nedgradera till win7. Hur?!?!

Som topic lyder. Men om möjligt vill jag behålla recovery partitionen intakt ifall man en dag beslutar sig är lägga tillbaka 8:an.

Problem jag stött på hittils....
Med BIOS i UEFI-läge vill datorn inte boota på win7 dvd. "<DVDnamn> has been blocked by the current security policy."
Med BIOS i Legacy-läge kan jag dra igång installationen men väl inne bland partitionerna så kan jag inte fortsätta installationen, pga "GPT-format".

Finns det några lösningar?

Av Epzilon
Skrivet av Mattsingen:

Gå in i BIOS och leta efter vilket grafikkort som ska användas. På mitt Asus kort fick jag ändra så att PCIe var första grafikval. Se också till att du sätter skärmen i det första grafikkortet och inte i uttagen på moderkortet.

Jupp, detta är kollat och dubbelkollat.
Hur högt kan jag tänkas trycka upp vcore på en i7 2600k med vattenkylning? Vill minnas att jag läst att man inte bör gå över 1.4, men samtidigt ser jag andra som drar upp den till ca 1.55.

Av Epzilon
Skrivet av vikham:

Ladda ner Core Temp och se vad den säger. Och du har väll grafikdrivrutiner?

Ok, ska prova det. Kör med catalyst drivers som följde med korten. Dock så installerade jag alla drivrutiner som följde med moderkortet, däribland något som hette intel vga hd drivers. Pga det så fick jag en tredje display adapter i enhetshanteraren. 3dmark rapporterade då denna som mitt grafikkort. Så jag avinstallerade den och dess drivrutiner. Sen dess har det rapporterat "generic". Men i enhetshanteraren står det radeon 7900 series. Kan tillägga att moderkortet är ett asus maximus gene-z gen3.

Av Epzilon

i7 2600k, 2xhd7970. Lite frågetecken...

Provat att klocka och benchmarka med denna riggen nu. Kör med corsair H80 vattenkylning och höjt vcore till 1.400. Men bios och asus egna program rapporterar fortfarande bara 20grader idle. Det kan väl inte stämma?
Med cpu'n klockad till 4.8ghz så får jag 13123p i 3dmark11. Har inte kört benchmarks på väldigt länge. Ska jag anse detta som acceptabelt eller ligger jag lågt? Kan för övrigt tillägga att 3dmark11 rapporterar mitt grafikkort som "Generic VGA card". Någon aning om varför?

Av Epzilon

ssd, raid0

Satt och skummade igenom manualen till moderkortet... där stod det att jag var tvungen att köra in raid drivisar genom en usb floppy. Stämmer det ordagrannt, eller går det lika bra med ett usb minne?

Av Epzilon

asus maximum gen3, raid, installera os

Har roar mej med att bygga ihop en ny dator med ovannämnda moderkort och tänkt köra raid på den. Jag är inte riktigt i skede att dra igång den ännu så jag satt och läste manualen lite... Där läser jag att om man vill installera OS när man kör raidade diskar så måste man ladda raid drivisar från en usb floppy drive.
Snälla, säg att det inte är så? Har vi fortfarande inte kommit ifrån dessa jävla floppy diskar???

Skickades från m.sweclockers.com

Av Epzilon
Skrivet av Svensktiger:

Släng en titt på:
http://www.tomshardware.com/reviews/microatx-gaming-overclock...
Inte samma chassi iofs utan ett som är otroligt mycket snyggare.
Men samma formfaktor iaf.

Toppenlänk!! Tackar för det. Jag kommer nog att följa i Toms fotspår

Av Epzilon

Kraft vs chassi

Är på gång att köpa ihop ett nytt system. Vad tror ni om att köra ett mATX system baserat på Intel Core i7 3930K 3,2GHz Socket 2011, tillsammans med 2st GeForce GTX580, i detta chassit http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=716344

Tror ni det går eller är risken att det blir för trångt och varmt?

Av Epzilon

Det första jag gjorde när felet uppstod var att uppgradera till dom senaste drivrutinerna, utan framgång.