Inlägg

Inlägg som K-D][Aramis har skrivit i forumet
Av K-D][Aramis

Annonsen är avslutad

Av K-D][Aramis

Vinnaren av budgivningen har fått PM. Kommer inget svar under morgondagen går det till @mrnez

Av K-D][Aramis

Vi kör budgivning till imorgon kl 18. Så kan jag skicka iväg det på måndag!

Av K-D][Aramis

ASUS GeForce GTX 1070 8GB ROG STRIX

Hej!

Kortet användes för 2 år sedan sist.

Kortet har fungerat som det ska tidigare, bortsett från att en av fläktarna kunde lossna från sitt fäste om man var lite "hårdhänt" mot skrivbordet.

Testade det nu iom försäljning och jag får ingen bild. Allt går igång, den lyser och fläktarna snurrar. I Windows får man upp "code 43" på kortet när jag går in och kollar med hjälp av interna gpun.

Så det säljes i befintligt skick.

Kan skickas men då står köparen för frakten.

Läs hela annonsen här

Av K-D][Aramis
Nytt bud: 850 kr + frakt för 1070
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av K-D][Aramis
Skrivet av K-D][Aramis:

750 kr +frakt

Glömde skriva att det gäller grafikkortet.

Av K-D][Aramis
Nytt bud: 750 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av K-D][Aramis
Nytt bud: 750 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av K-D][Aramis
Skrivet av Aka_The_Barf:

JÄKLAR det där var rejält illa. Ser ut som när en ICE bil utan ac har hål i golvet och/eller att det regnar in i den. Är det dålig värme generellt sett eller kan det var något annat tro? Med hög värme så ska sånt där ändå försvinna och med en cm öppning på nån ruta gör det det snabbare.

Det blir tokvarmt i bilen när man kör "front-blåsen" men den får inte bort nånting och när det var rejält kallt ute så bildades is på insidan.

Det är en gåta alltså.

Av K-D][Aramis
Skrivet av Aka_The_Barf:

Låter konstigt att ni får imma så lätt inuti era elbilar, låter som något är fel? Har ingen elbil men kan ni forcera AC på vintern så det kommer torrare luft in? Jag kör alltså full värme OCH AC'n (förångaren sitter innan värmepaketet så varmt blir det). Men elbilar kanske bara har ett läge dvs varmt eller kallt eftersom de har en värmepump som kör antingen eller? En vanlig bil har ju värmepump i form av AC'n men tar värmen från motorn så man får avfuktande av AC'n och värme från motorn alltså 2 system som gör luften rejält torr, kanske vore en alldeles för stor förlust i en elbil? Skulle behövas 2 värmepumpar eller en värmepump + någon källa till ganska mycket värme.

Glömmer jag sätta på AC'n på vintern immar bilen igen DIREKT. Skulle inte klara mig utan att köra båda systemen. Alternativet är att köra full värme på rutan men då svettas man ihjäl efter ett tag.

Pröva öppna rutan någon cm vilket kan hjälpa.

Har provat allt. Köra auto (då stänger den av AC) forcera AC, ändra vart det ska blåsa osv. Ingen skillnad.

Märker även att det blåser typ ingenting ur utblåsen i baksätet. Såhär såg det ut när jag åkte för en månad sen.

https://files.fm/u/nvqhv8f2ah

Detta var ändå ingenting jämfört med hur det såg ut på framruta vid längre resa.

Av K-D][Aramis
Skrivet av Beamy:

Vilken typ av strul?

Oj det är en lång jäkla historia. Men främst problem med fukt/imma i bilen. Måste konstant köra fullt blås på vindrutan fram och tillbaka för imman kommer hela tiden. I vintras när det var som kallast hjälpte inte heller det utan det blev isbildning på insidan rutan så man fick skrapa samtidigt som man körde.

I helgen så slutade Klimatiseringen funka helt och hållet. Fick stanna för jag såg inget. Efter 3 resetter av infotainment och 4 omstarter av bilen kom den igång.

Bilhandlaren hittar inget fel, pekar på ev fukt i mattorna, men de gånger det var som värst har det varit 0 fukt i dom. Då jag medvetet hade kört AC i bilen under 12h den laddades och sedan vädrade ut den.

Det här var en resa på 10km https://files.fm/u/ydxnwwpfvn

Av K-D][Aramis

Mercedes har fin kampanj nu på EQA och EQB. EQB från 5995kr/mån 1500 mil. Topputrustad. Enda som är synd är att räckvidden är ganska kort och dc laddning max 112kw.

Jag funderar dock på att försöka bli av med min Ev6 som jag har ett års leasing kvar på och ta en EQB istället. Har haft så mycket strul med Ev6an senaste året. Tyvärr.

Av K-D][Aramis
Skrivet av MacAllan:

Jo men det är väl hur/när den laddar som skiljer sig mellan bilarna, har för mig att MEB laddar 12V när tändningen är påslagen oavsett om bilen rullar eller inte, sen vet jag inte om den även laddar 12V när man laddar stora batteriet.

Ah så är det nog. Spontant tänker man hur svårt kan det vara att hålla ett 12v batteri laddat när man har ett batteripack på ca 70kwh+. Lös det bara tänker jag

Av K-D][Aramis
Skrivet av MacAllan:

Problemet varierar dock från olika tillverkare, vad jag vet så laddar MEB plattformen från VW 12V batteriet från det stora så länge man ligger över en viss %.

Det gör även Ev6, dock endast om bilen är låst har jag för mig. Men ändå verkar det vara rätt många som råkat ut för haveri med 12v batteriet.

Av K-D][Aramis
Skrivet av trattjaevel:

Finns ett lätt sätt att kontra alla dessa vidriga kontrollspelare.
Kör haymaker med dragon breath för att pusha close combat.

Berätta mer!

Av K-D][Aramis
Skrivet av Baxtex:

Vår hemma öppnade sig själv. Tyvärr kasst då all fukt förstörde bänkskivan så jag stängde av det.

Du fick inte med en sån plastremsa att sätta upp på undersidan bänkskivan?

Av K-D][Aramis

Är så trött på allt snack om Tesla och deras fanatiska jävla fanboys alltså. Blir nästan förbannad.

Av K-D][Aramis
Skrivet av FortuN:

Vill bara tipsa om att folk borde prova Warzone igen efter uppdateringarna! Mycker mer likt Warzone 1 i känslan nu och mycket har ändrats

Håller med! Riktigt kul igen, förutom att dom pajade spelet idag med updaten

Av K-D][Aramis
Skrivet av SUMITOMO:

Men jag slipper lägga tidningar mellan dörren iaf
Så du köpte elbil för miljöns skull?

Är inne på min 4:e hybrid och kommer köpa elbil så småningom.
Men lika lite som jag hoppade på att köpa plasma för 100k kommer jag köpa någon av dagens elbilar.
Har aldrig haft så högt inbytesvärde procentuellt på min bil som nu och med dagens bensinpris rullar
jag för runt 8.5kr milen. (Nej, jag kan inte ladda hemma och har ingen tjänstebil)
Så det skulle bara innebära ökad kapitalförlust att pytsa 500-600k på en elbil.

När marknaden stabiliserat sig, fantasipriserna lagt sig, och utvecklingen gått ett par snäpp till framåt.
Då kan man nog komma till skott.
Men tack för att du ställer upp!

https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bilbranschen/sjun...

Det är det här jag menar, varför bryr du dig så mkt? finns säkert jättemkt folk som har konstiga problem i Teslabilar och andra också (personligen har jag stark avsky mot Elon Musk och bortsett från världens bästa mjukvara i Tesla så tycker jag dom har världens mest överskattade bilar kvalitetsmässigt också) men kan man inte vara lite objektiv ändå? Du är nöjd med din hybrid, jag har en elbil och har inte haft några problem. Körde iväg imorse i - 21c med en bil som står utomhus och den var varm och go inget hade frusit fast. Likadant som säkert du gjorde med din bil imorse. Vem bryr sig lixom? Jag korsade halva Europa i somras för 3000kr t/r i en av dom smidigaste resorna jag gjort i en bil.

Av K-D][Aramis

En sak jag funderat på kring människor och elbilar osv. Det dyker upp mycket olika artiklar om elbilens fördel/nackdel osv på facebook tex eller varför inte en artikel om köerna på E22:an osv.

Det är en ENORM mängd människor som försöker lixom hävda sig genom att påtala att elbil är skit, dieseagregat skulle man behöva när dom får stopp, batteriet dör så fort du hamnar i en kö, enligt dessa människor så sprängs även varannan elbil och brinner i två månader, osv osv...

Varför bryr sig folk så mycket? Personligen struntar jag i vilken typ av bil du kör, jag kör elbil för jag älskar körkänslan och tycker det är gött att kunna ladda hemma/jobbet. När jag kör en "vanlig" bil så får jag känslan av att den är 30 år gammal även om den är ny Men det är jag personligen, alla gillar olika lixom.

Varför känner dessa människor att dom verkligen måste sprida sina åsikter så mycket det går? Gärna också sådana som aldrig kört någon elbil eller har någon folk av riktig kunskap bortsett från vad dom läst i nån artikel hit och dit. Är dom rädda för något? Hatar dom miljöpartiet väldigt mycket, eller vad är grejen?